X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko beta powinna wyjść, nawet niska ale będzie, test nie koniecznie.
    Jak chcesz pewny wynik to śmigaj na betę. Za smutki ściskam mocno :* i broń Boże nie odchodź!

Kjopa cyc na początku pełny taki ciężki był, zresztą dalej są takie ale mniej wrażliwe. Bolą jak ściągam stanik albo czasem tak zaszczypią w środku...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mnie bolał już parę dni po owu, szczególnie przy dotykaniu, a przy zbieganiu ze schodów to jakaś masakra... przed samym terminem @ to prawie dotknąć się nie mogłam :/ teraz już mniej boli ale jak dotykam to dalej czuję

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam z kawką, masakrę mam w pracy, miesiąc zamykam i końca nie widać :/

w weekend nawet kompa nie właczalam, bylismy w tej Energylandii- ogolnie super, ale nie w weekend! - tłum i kolejki do wszystkiego :/

Milka
    najlepszego z okazji rocznicy!!

Smerfku
    trzymam kciuki żeby HSG bylo jednak niepotrzebne :)
    pęcherzyk piękny, ja ostatnio pecherzyk 19 mm miałam w 15 dc, a Ty ktory masz dc? z ciekawości byś zrobila test owu czy ci sie to pokrywa ;)

Edytko
    super, ze taki weekend udany :)

Madzik
    hehe, gdyby kąpiel w wannie tak wszystko wypłukiwała, to byłaby to z pewnością najpopularniejsza metoda antykoncepcyjna :D

Chmurka
    Kjopa
    co to za smuty? przytulam :*

u mnie dziewczyny chyba szybciej bedzie owulka, od 9 dc mam śluz płodny, dziś - w 12 dc test owu pozytywny, tylko <3 brak, ale dziś wieczorem obiecuję poprawę :D

madzikk, Edycik, Milka1991 lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka kazda z nas ma czasem takie momenty. Trzeba przeczekac i czasem kilka dni odpoczac:)

Ciacho ty juz 8 tydzien, jak ten czas zapitala:)

No a u mnie mam nadzieje dzisiaj owulka. Bzykanko bylo wczoraj, nozki w gorze 30min:) jajniki w tym cyklu dosc pozno zaczely pracowac ale sluzu juz prawie nie ma wiec chyba juz po. Na wszelki wypadek jeszcze jutro poprawimy.

Kjopa mam nadzieje ze ten bol cyca to to:)

Edycik no prosze az tak zabalowaliscie. Musiala byc fajna impreza:)

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk u mnie jeszcze 7 tc, a wg usg to w ogóle jeszcze 6 :) w czwartek kolejny tydzień wypada :)

Lucc tak właśnie słyszałam, że w weekendy i święta jest zawsze pełno ludzi... ale warto?:)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się z pracy. U mnie dziś też mnóstwo roboty, że nie wiem, w co ręce włożyć. Tak to już jest po urlopie, nawet krótkim ;)

Edycik super, że weekend udany :) A taki dzień wolnego, czasem jest potrzebny! Nawet niekoniecznie z powodu %, ale dla własnego zdrowia psychicznego ;)

Chmureczko widzisz, a mnie powiedzieli tylko o tym wymazie. Będę musiała się jeszcze dokładnie dowiedzieć, czego wymagają w tym szpitalu, ale to już bezpośrednio przed zabiegiem.
    Ja na Twoim miejscu poleciałabym na betę ;) Przynajmniej będziesz już miała sprawę jasną.

Majciu to czekam ;)
    A prolaktynę podobno łatwo unormować, więc trzymam kciuki, żebyś szybko z tym sobie poradziła :)

MamaTuśka dziękuję :* Nie chcę się znów nakręcać, ale to ostatnia szansa przed operacją Męża. Później nie wiadomo, kiedy znów będziemy mogli się starać, więc nie ukrywam, że liczę na ten cykl, a powinnam wyluzować :P

Kjopa betę zawsze możesz zrobić, chociaż 10 dpo to chyba może być jeszcze nawet przed zagnieżdżeniem? Może dasz radę jeszcze chwilę zaczekać? ;)

Lucce takie atrakcje to zwykle lepiej w tygodniu, ale wiadomo, trzeba wtedy wziąć wolne. Ja i tak chętnie bym pojechała, bo uwielbiam tego typu rozrywki :)
    Ja wczoraj miałam 10 dc i jak na mnie to też bardzo wcześnie albo tak mi się wydaje. Wcześniej nie miałam nigdy monitoringu, więc jest szansa, że do tej pory też tak było i z owulką się mijaliśmy. Może się okazać, że u mnie skok tempki jest kilka dni po owulacji i stąd to zamieszanie ;) Test owu zrobię po południu, ale wydaje mi się właśnie, że i skok i pik lh u mnie jest po owulce, bo podobno tak też może być. Zobaczymy...

Madzik to kciuki!!! :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfku no ciekawa jestem jak z testem u Ciebie :) o skoku tempki slyszałam, ale plik LH myslalam, ze zawsze przed owulką jest...

Cynamon warto, ale stać godzinę w kolejce żeby 2 min poszaleć to trochę się mija z celem :/

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy koszmar kochane.....bo nikogo nie było i wszystko czekało dziś na mnie.Dopiero teraz mam chwilkę.
    Wczoraj byłam na kontrolii u Szamanka zrobił mi cytologię za friko i na prawy jajniku powoli rosnie pęcherzyk :) za tydzień znów monitoring robimy.

Lucc to działajcie :)

Madzikk oby ten cykl był owocny.

Kjopa kto wie co tam się dzieje, póki @ nie ma nadzieja jest.

Majjciu Ty widzę taka zalatana jak i ja, czasem brakuje mi czasu.

Wczorajszy dzien w połowie przespałam.Ale mówię Wam to było super jak wstałam rano i zbieram się do pracy.Jedno oko pomalowane a M.mnie woła i pokazuje ....ja prowadzić nie mogę.....dmuchnęłam ja i orzekłam.Wracamy do łóżka :P
    Ale odespałam swoje, jednak dwie prace i zycie na obrotach daje w kość organizmowi.

Smerfelinka, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce ja też tak myślałam, ale w poprzednim cyklu zrobiłam z ciekawości test owu po monitoringu, na którym było już ciałko żółte i wtedy właśnie test wyszedł pozytywny. Wydało mi się to dziwne, ale może właśnie w tym leży problem? Chociaż mogło być i tak, że w poprzednim cyklu poziom lh dłużej utrzymywał mi się na wyższym poziomie. Tego nie wiem, bo test zrobiłam tylko tego jednego dnia.

Edycik dobrze, że odespałaś :) Należało Ci się!

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfie
    no podobno liczy sie pierwszy pozytywny test owu ;)
    bo czasami wychodzą przez kilka dni pozytywne

Edytko hehe :D kciuki za pęcherzyk :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:09

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dobry balet nie jest zły ;) a UŻ się należy jak psu buda w takim wypadku ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce mnie nigdy nie wyszedł test owulacyjny dwa dni z rzędu pozytywny, ale kto wie ;) Cuda się dzieją ostatnio z tymi moimi cyklami, to może i to się zmieniło, a że trochę sobie odpuściłam śledzenie objawów i testy owu, to nie mam pełnego obrazu. Za to dziś piękny śluz a la kurze białko, więc szykuje się ciekawy wieczór :D

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też rozciągliwy śluz, więc trzeba działać <3

a mierzysz tempkę w tym cyklu, Smerfku ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:27

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mierzę, ale może jutro z ciekawości sprawdzę, czy będzie jeszcze w dole. Jeśli tak, to przez kilka dni mogę się poświęcić i mierzyć :P

To widzę, że dziś nie tylko u mnie będzie się działo ;) Ja właśnie zaczęłam znów czuć ten lewy jajnik, więc wieczorkiem obowiązkowo <3

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho gorący wieczór się zapowiada ;) a ja post ścisły:P

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfie i Lucc to dzialajcie:)

Ruby ach ty wyposzczona bidulko:)

Edycik a ty pewnie za tydzien to bedziesz juz po owulce. Zacznijcie sie rozgrzewac:)

Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Smerfku fajnie ze masz takiego konkretnego lekarza, jednak Ci na nfz nie tacy straszni jak ich malujecie ;) fajnie ze masz skiero na badania i w ogól echce Cie przebadać, oby tylko same dobre rzeczy z tego wyszły ;) no i gratki za pęcherzyk , działajcie :)

Milka spóźnione ale szczere życzenia z okazji pierwszej rocznicy!!! oby takich było jeszcze hen hen :) jak najwięcej

Madzikk my często <3 pod prysznicem :P bo lubię, i jakoś to nie przeszkadzało, a wg Twojej teorii to pod strumieniem wody jak byliśmy to też by mogły sie wypłukać ? pozatym ja i tak sie zawsze podmywałam bo nie lubię się tam lepić :P

Edycik super że chrzciny się udały i to jeszcze tak dobrze ;)

Chmurko doła zakpać trzeba, jeszcze nie wiesz czy się nie udało, a test bym zrobiła te 13dni po, a beta chyba jaknajbardziej juz 12dp wyjdzie -oby dodatnio-trzymam kciuki

Kjopa na bólu cyca sie nie znam...jeden jedyny raz jak bolały to teraz po poronieniu...ale może to to? kto wie? oby-trzymam kciuki

A ja mam mętlik w głowie...czekam na tą wstrętną @, a tu ni ma i ni ma...nie żebym chciała, ale poprzednio chyba jakoś po 4 tyg już była...do 6 tyg po powinnam podobno dostać czyli jeszcze czas do 23.06, ale szczerze-mimo że wiem ze to byłoby złe niewłaściwe i niebezpieczne-wolałabym nie dostać...już zaczynam mieć obsesję na tym punkcie...nawet myślałam, ze jakbym teraz zaszła, to jaką datę ostatniej @ podawać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:06

Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nic Ci na to nie powiem, bo i tak Ci zazdroszczę :P A tak serio to permanentny szlaban do porodu, czy jest szansa, że dostaniecie zielone światło?

Midnight ja do tego lekarza chodziłam prywatnie i mnie kojarzy, więc może to dlatego. Ma kartę i czarno na białym widzi, jak jest. Zresztą wczoraj wypisał tylko to skierowanie i nawet nie zajrzał, co tam się dzieje. czyli nie do końca tak super, bo gdyby nie ten wieczorny monit to bym o pęcherzyku nie wiedziała... Poza tym to właśnie ten lekarz kiedyś mi powiedział, że z takimi wynikami to tylko inseminacja albo in vitro. Ja już do niego raczej więcej nie pójdę, a wczoraj byłam tylko dlatego, że już dawno zapisałam się na wizytę na nfz i nie chciałam rezygnować ;) Zresztą sam mi wczoraj powiedział, że on już nie wie, co robić, dlatego ten szpital. Mogłabym o tym lekarzu sporo Wam napisać, bo to niestety jest jeden z tych, którzy są łasi na kasę. Wczoraj go przycisnęłam, że po to ta wizyta na nfz, żeby mi jakieś badania dał, to on od razu do szpitala :P No nic, zobaczymy, co to z tego będzie. Działać będziemy na pewno, bo takiego pęcherzyka żal zmarnować :D
    A Ty Kochana poczekaj spokojnie (ja wiem, dobrze tak gadać), bo to może jeszcze nie czas? Każdy przypadek jest inny. Nie zawsze musi być tak samo, więc i @ może jeszcze przyjść. Naprawdę nie chciałabym, żebyś musiała znów przez to samo przechodzić :( A przecież wciąż nie wiadomo, co tam nie zagrało, prawda? Domyślam się, że tak jak pisałaś wcześniej, to byłaby taka forma terapii, ale naprawdę nie chcesz najpierw się przebadać? Ja bym się bała, ale ja to ja. Jeśli by się udało, to będę trzymać kciuki, żeby wszelkie nieszczęścia omijały Cię szerokim łukiem, ale postaraj się nie nakręcać :* Buziaki i trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:47

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfie, Lucc owocnych owulacji ;-)

Ruby a to Twoje niskie łożysko może powodować twardnienie brzucha?

My byliśmy zbadać nasienie. Mało ejakulatu i większość nieco poniżej. No ale mój P mówił, że nie ma chęci i tak wyszło, że mało co tam było ;-) Najważniejsze, że nie zlepiają się już te plemniki. Więc może jutro będę dzwonić do lekarki żeby od następnego cyklu zrobić tą stymulacje CLO.
    Miałam potem rozprawę za ten mandat co kiedyś Wam pisałam. Złożyłam wyjaśnienia i policjant który mnie zatrzymał nie przyszedł na rozprawę i dostał karę 700zł :-P. Na 18.45 dietetyczka i od jutra dietka w ruch.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc i Smerfku, dziś owulacje, pamiętajcie o radach ojca Sroki... bez baraniej skóry ani rusz!!! ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ