Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak jeszcze w sprawie tego wymazu - jeśli wyszłoby coś nie tak, to co wtedy? Zabieg trzeba przesuwać, bo go wtedy nie zrobią? To może zrobić ten wymaz dzisiaj i będę wiedzieć na czym stoję? Najwyżej jak będzie trzeba, to zrobię go jeszcze raz przed samym pójściem do szpitala. Co myślicie?
PS A tak w ogóle to ten wymaz mogę zrobić tylko w przychodni ginekologicznej, czy może gdzieś jeszcze coś takiego robią?👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnySmerfku ja robie w diagnostyce, bo jest w tym samym miejscu co gabinet mojego lekarza no i obslugiwany przez połózną. Od października chyba miałam z 5 wymazów czeka sie około 3 dni na wynik , jesli ci wyjdzie infekcja to trzeba wyleczyć. Raczej 2 miesiące to bedzie za stary wynik nie wiem- ale może u ciebie wezma. Ja mialam niedawno, a teraz po infekcji znowu muszę robić. Może faktycznie zrób teraz zobaczysz czy wszystko czyste bo jesli tak to może wezma, jesli nie to na pewno leczenie i potem jeszcze raz kontrolny wymaz...
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Ruby! Właśnie tak pomyślałam, więc zrobię dzisiaj, żeby sprawdzić, co tam słychać i w razie czego móc wyleczyć.
A co do punktów, gdzie można to zrobić, to u mnie w diagnostyce nie ma takiej możliwości, dlatego pytałam, ale skoro można tam, gdzie przyjmuje ginekolog, to będę robić tam. Trudno.
Chwilowo miałabym ochotę skupić się tylko na Mężu, bo zgodnie z planem 7 lipca idzie do szpitala, ale chyba lepiej równocześnie to zrobić. Jakoś to wszystko muszę ogarnąć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:42
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfie wydaje mi się, że powinnaś zadzwonić na dyżurkę oddziału gin w tym szpitalu i wtedy wszystko Ci wytłumaczą, ja tak robiłam jak miałam pytania odnośnie jakichś tam zabiegów i zawsze uprzejmie odpowiadali wszędzie jest inaczej, więc tak będzie najbezpieczniej
A mi weekend też ekstremalnie szybko zleciał, wczoraj byliśmy z mążkiem na rocznicowej kolacji, dziś nasza pierwsza rocznica!! czekam na życzenia
kurka rurka, powiem Wam, że gdyby następne lata upływały nam tak jak ten rok to byłabym najszczęśliwszą kobietą na świecie przy boku mego M dostałam torbę i byłam w szoku, że pamiętał, jak Mu wspominałam, że muszę sobie jakąś kupić, biedny się musiał nagłowić, dostałam coś takiego:
https://www.eobuwie.com.pl/torebka-betty-barclay-d-812-gr-taupe.html
ma gust? mnie się podoba
Ja już w czwartek wizytuję, mam malutką nadzieję, że lekarz powie że nie muszę dalej brać tych tabsów...jejciu
Wczoraj spotkałam kumpelę z liceum, jest w piątym miesiącu, ale mówiła, że nie może się w pełni cieszyć tą ciąża bo ciągle problemy i szpital, siedzi na tykającej bombie bo razem z dzidziusiem rośnie Jej torbiel, biedna...mam nadzieję, że szczęśliwie donosi ciążę.
-
Milka sęk w tym, że dodzwonić tam się dzisiaj nie mogę, a chciałabym wiedzieć oczywiście już Stąd taka masa moich pytań Zresztą tyle się nawarstwia teraz rzeczy, że już głupieję...
Brałaś ślub tego dnia, co moja przyjaciółka, a my staż mamy o niecałe 2 miesiące dłuższy Najlepszego Kochana! No i Mąż się postarał Super!Milka1991 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfku wymaz ważny miesiąc. Resztę głosu oddam wieczorkiem ;-P
Milka wszystkiego dobrego dla Was. Jeszcze wielu gorących i cudownych latSmerfelinka, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Milka wiec skladam zyczonka. Wszystkiego najlepszego:)
Smerfku ja przed hsg zadnego wymazu nie mialam ale wiesz w holandii inny system.
Wy tu sie ze mnie smiejecie a ja na powaznie pisalam o zapychaniu kibelka:)
A co jezeli plemniczki przedostaly sie do srodka na trzeci dzien jest owulacja a w drugi dzien biore kapiel i szyjka jest nadal otwarta. Cala armia zginie? Podczas okresu krewka tez sie musi jakos wydostac wiec szyjka tez sie troche otwiera. Niewazne, w tym cyklu od dzisiaj biore prysznic:)Milka1991, Smerfelinka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
dzień dobry
Ojjj weekend przez chrzciny mega aktywny a dziś skończyło się urlopem na żądanie.Wstałam do pracy z M.On w alkomat i ja też brak trzeźwego kierowcy
Chrzciny udane a dzidziuś był grzeczniutki.
Nadrobię Was potem kobitki
-
Chciałam jeszcze szybciutko zameldować, że byłam wieczorem na monitoringu i mam śliczny pęcherzyk - 19 mm Jutro zaczynamy działania Trzymajcie kciuki, żeby były tym razem owocne, bo już teraz widzę, że wcześniej mogliśmy po prostu mijać się z owulacją.
Dobranoc! :*Edycik, MamaTuśka, chmurreczkaa, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hej hej.
Dziewczyny ja zarobiona. Dziś jadę do Wawy i czytam Was trochę w drodze.
Smerfku napiszę Ci wszystko o moim HSG jak wrócę.
U mnie prolka po obciążeniu wzrosła 18 razy (przed 16,8 a po 306,8 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 08:05
-
nick nieaktualnymajju wrote:Hej hej.
Dziewczyny ja zarobiona. Dziś jadę do Wawy i czytam Was trochę w drodze.
Smerfku napiszę Ci wszystko o moim HSG jak wrócę.
U mnie prolka po obciążeniu wzrosła 18 razy (przed 16,8 a po 306,8 )
O miałam podobnie z 22 do 300 mi wzrosła i dostałam Bromka, także pewnie ten sam diabeł u ciebie co u mnie siedzi obniżysz i wszystko będzie cacy -
nick nieaktualnySmerfelinka wrote:Chciałam jeszcze szybciutko zameldować, że byłam wieczorem na monitoringu i mam śliczny pęcherzyk - 19 mm Jutro zaczynamy działania Trzymajcie kciuki, żeby były tym razem owocne, bo już teraz widzę, że wcześniej mogliśmy po prostu mijać się z owulacją.
Dobranoc! :*Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Muszę się przyznać, że wczoraj wieczorem miałam takiego doła, że wysmarowałam tu posta chyba na poł strony, poryczałam się i chciałam z Wami pożegnać na jakiś czas, dziś już mi lepiej Dobrze, że go nie wkleiłam i w ostatniej chwili usunęłam bo wyszłabym na wariatkę.
Miałam wczoraj potwornie nerwowy dzień w pracy, no i tak się przeniosło na życie prywatne chyba. Po prostu dostałam doła, że tym razem pewnie też się nie udało i rozkleiłam się, bo akurat byłam sama w domu, mój M. poszedł na noc do pracy, a przy nim staram się tak nie świrować, bo on to bardzo przeżywa, że to jego wina itd. Dziś już jest ok. Jak się nie udało to trudno, uda się innym razem.
Smerfiku co do HSG, to mi kazali robić wymaz bakteriologiczny taki ogólny i na chlamydię (wyniki nie starsze niż miesiąc). Do tego HBS i HCV - to z krwi(wyniki ważne do 6 tygodni) do tego musisz mieć wynik cytologii, nie starszy niż sprzed roku. Ja wkońcu tego HSG nie zrobiłam wtedy, więc więcej nie pomogę.
Powiedzcie mi dziewczyny czy w 12dpo warto robić betę z krwi? Możliwe, że już coś wyjdzie? Zastanawiam się czy przed wyjazdem zrobić test Pepino w 13dpo rano, czy dzień wcześniej śmignąć rano na betę... Co Wy na to?Smerfelinka lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Dzień dobry
Chmurko na Twoje pytanie nie ma dobrej odpowiedzi pamiętasz jak u mnie było? W 12dpo test negatywny a 15dpo dwie kreski i beta 121.... ale czytałam ostatnio, że dziewczyna jedna pisała, że jest w szoku bo wychodzi na to, że w 7dpo dwie kreski i beta pozytywna! Także trudno stwierdzić gdyby coś się zadziałało to chyba beta by już wyszła, może malutka ale by była, a sikacz mógłby nie wyjść tak jak i u mnie -
Hej. Właśnie wchodzę i widzę, że rano, jak pisałam z telefonu, to wkleiło kilka słów i reszty posta już nie! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......
Jeszcze raz... tyle, że w skrócie, pozdrawiam i kciukam Smerfie, żeby 19 mm za parę miesięcy miało przynajmniej 52 cm .
Chmurka, nie daj się, doły mijają, a najlepiej właśnie wśród ludzi. 12dpo to najprędzej z krwi coś wyjdzie. Sikańce jednak niby czułe, ale mnie taki ładny na pamiątkę to wyszedł dopiero kilka dni po spodziewanej @, wcześniej bladziochy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:28
-
Edycik super, że udane chrzciny i dzidzia grzeczna Co do lutki to dziękuję bo i tak już jestem pod koniec cyklu i dzisiaj może podejdę do gin. po tą receptę.
Smerfku to działajcie, działajcie
Chmurko witam w klubie Ja w sobotę miałam akcję dół. Nic mi nie pasowało wszystko było bez sensu. Oj biedny mój P. Najpierw dłuuuugie ryczenie potem lody i wszystko się wyciszyło. W 12 dpo powinna beta spokojnie wyjść.
Ja się zastanawiam czy dziś nie skoczyć bo się strasznie nakręciłam. Wczoraj cyc tak grzał i bolał i piekł aż poliki miałam czerwone. Dziś już tak nie. Zrobiłam testa i jedna kreska. Cyc zaczął boleć później niż zwykle i inaczej. Potrzebuję kopa w dupsko. Chociaż już mi trochę przeszło po tym teście.
Cynamon jak to było u Ciebie z tym cycem? Bo mnie boli ale w dotyku są pełne ale nie są takie mocno wrażliwe na dotykSmerfelinka lubi tę wiadomość