X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

ja uprzejmnie donoszę że 24 lecę na urlop z M. i mnie nie będzie kobity :)
    nie mogę uwierzyć...wakacje :)

Rubcia gratuluje chłopacka :) super.

Mid....masz nas, zawsze możesz się wygadać :)

Cinnamonku jakie pazurki będziesz robić?

Smerfelinka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko super! gdzie upolowaliście lasta? ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc na wakacje.pl Grecja Zakythos :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie, uwielbiam Grecję ;) w zeszłym roku byliśmy na Korfu :)

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik aaaaaaaa ale Ci zazdroszczę!!!!!!!!!! co ja bym dała za takie wakacje....
    Co do paznokci to nie mam kompletnie pomysłu, wszystko już mi się przejadło :/

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja jeszcze nie wierzę,że lecimy.Taki spontan że szok.Wylot z Katowice.Jutro o 22 musimy wyjechać bo 2.05 nad ranm w piatek wylatujemy.
    Ale się cieszymy z M. że odpoczniemy.
    Mamcia zajmie się mi dobytkiem kocim ...ale już mi smutno,że zostawiam moje futerka.

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik super :))) tym razem sami lecicie czy ze znajomymi?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid, ja rozumiem, ale dlatego piszę, jak to wygląda z drugiej strony. Zwłaszcza, że Ty za każdym razem traciłaś późno. A u nich to było na samym początku. Nawet nie wiadomo czy coś konkretnie by było, nie doczekali nawet badania czy jest serce, czy też pusty pęcherzyk. Więc owszem, trochę to niefajne, zwłaszcza, że znamy się już prawie 25 lat i niejedną burzę razem przeszłyśmy... Tak, jakby to była moja wina, że nareszcie zaciążyliśmy.

Co do Twoich odczuć. Hm, napiszę tak (zresztą dziewczyny to już ruszyły) - przy KAŻDYM ciężkim temacie nie wiadomo, jak się zachować. Kto ten temat może ruszyć, a kto nie? A wyobraź sobie, że np.w miarę bliska osoba zachorowuje na nieuleczalny nowotwór. I co? Tak o podchodzisz i zagadujesz? Nie wiesz czy ta osoba chce rozmawiać o tym, z kim chce rozmawiać etc... A za to ta dotknięta problemem osoba dusi się z żalu, że jest, w jej mniemaniu, traktowana jak powietrze.
    Potrzebujemy czuć zainteresowanie, pomoc etc. w trudnych chwilach, ale czasem trzeba się o tę pomoc troszkę upomnieć. A dopiero, jeśli nie będzie reakcji, wtedy można mieć uzasadniony żal, że otoczenie ma nas w d...
    Btw - nie mam pojęcia, jak jest w Twojej sytuacji, ale przerabiałam też temat z drugiej strony i bywały takie momenty, że troszkę się już miało dość, bo jedyne, o czym się dało rozmawiać z osobą, która kolejny raz straciła, to ta utrata. Tak samo zresztą moja Przyjaciółka w okresie starań. W pewnym momencie po prostu nie było kompletnie żadnego innego tematu - tylko w kółko to samo, to samo, to samo... Trochę Jej zajęło, zanim to zauważyła i zrozumiała, że... trochę już zamęcza otoczenie. Tak, przykro mi, ale odważę się to napisać. Nie chodzi o to, by nie rozmawiać... ale nie dało się rozmawiać o niczym innym...
    Jasne, ta wypowiedź nie jest lukrowana, ale próbuję pokazać, jak jest z drugiej strony. Życie jest, jakie jest, daje nam po głowie regularnie i każdy ma swoje problemy ;/ Warto o tym pamiętać.
    A druga rzecz - jeśli coś nas dotyka, to często podświadomie potrzebujemy, by świat nas przytulił, ale nie dajemy temu pędzącemu na złamanie karku światu czytelnych sygnałów. Inna sprawa, że nieraz potrzebujemy przerobić dany temat wieeeeeeeeeeele razy (piszę to także ze swojego doświadczenia, bo różne się sytuacje w życiu zdarzały; taka potrzeba jest jak najbardziej naturalna), a ów świat ma ograniczoną pojemność i tolerancję, że tak powiem.
    Zapominamy przy tym, że są miejsca, gdzie można to wylewać milion razy - terapeuta, grupy wsparcia. Nikt się tam na nas za to nie zezłości, a w dodatku nieraz będzie potrafił mądrzej zareagować i nie spotęguje naszej frustracji - ba! Może znajdzie jakieś mądre słowa, które pewnego dnia pozwolą nam na to, by się samemu ze sobą zacząć układać.

U nas pisz, ile wlezie. Wiemy o różnych rzeczach. Staramy się zrozumieć, choć większość z nas w takiej sytuacji nie była. Ale co do osób w realu - myślę, że warto się zastanowić, od których możesz realnie oczekiwać zainteresowania tematem, czy próbowałaś zacząć rozmowę itd.
    Ściskam mocno :-*

Edycik - gratuluję wakacji!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:24

cinnamon cookie, madzikk, Smerfelinka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, Ty to jednak potrafisz ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja dziś zostawiłam Mężowi kaszotto z kiełbaską i warzywami przyprawione trochę w stylu curry. Mówił, że pycha :)
    A co do ziewania, to może ono jest spowodowane Twoim odmiennym stanem? ;)

Madzik bociany czy gęsi, whatever, oby przyniosły szczęście ;)

Lucce sorki, nie skojarzyłam tego :/ To kuruj się kochana!

Edycik super, nareszcie! :) Wypoczywajcie, my poczekamy ;) I wracaj z dobrą nowiną! Btw ja też uwielbiam Grecję, my byliśmy rok temu na Krecie i zakochałam się. Na pewno jeszcze tam wrócimy!

Bratku pięknie ubrałaś w słowa to, jak również ja to odbieram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:56

madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik bosko!!! zazdroszczę!
    Z tymi gratulacjami to się nie rozpędzajcie bo to nic pewnego, po genetycznych będę mądrzejsza :P

Cynamon ja też żadnego pomysłu na obiad nie mam :/
    To co pisze Smerf to zdaje się jakieś trudne :D a w ogóle co to jest Kaszotto? coś jak rizotto ale z kaszą a nie kus kus?

Edycik, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edycik ile płacicie za lasta?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby 2,500 za 12 dni ale hotel przeceniony z 4800.All inc.więc zamierzam drinkować ile wlezie ;)

Smerfku ....no cóż rzucę termometr w kąt na czas urlopu i zobaczę co będzie :) Może wrócę i przeczytam,że Ty wysikałaś dwie kreski :)

Cinnamonku lecimy sami z M.cieszę się w sumie bo się nacieszymy sobą .

Smerfelinka, Ruby, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik super i to 12 dni :) korzystaj ile wlezie, czeka cię super czas :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to jest prościzna! I dokładnie - jak risotto (zasada taka sama) tylko z dowolnej kaszy. Ja wczoraj zrobiłam z gryczanej niepalonej. Kuskus się nie nadaje, bo go nie gotujemy ;)

Edycik to super okazja! :)
    Wiesz, że i Tobie życzę tych dwóch kresek ;)

Edycik lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny :-*
    To są trudne tematy i nigdy nie wiadomo, jak to ugryźć ;/

Edycik - no to bardzo fajnie :)))))
    Echhhh, ten all inclusiv i drinki bez limitu... chlip chlip ;(
    Małż na wyjeździe śmiał się ze mnie, że jak już przyjdzie co do czego i będzie się dało, to się chyba nieźle nabimbam :P Pocieszyłam Go, że po takiej przerwie możemy zaszaleć i spić mnie nawet wypasionymi drinkami z palemką... bo i tak padnę po dwóch, hihihi ;)))))

Smerf, brzmi apetycznie. Przymierzam się od jakiegoś czasu - za mało jemy kasz, a takie są przecież zdrowe :(

Ruby, tu masz przykłady:
    http://www.kwestiasmaku.com/szukaj?search_api_views_fulltext=kaszotto
    Btw-pisałaś gdzieś (już nie wiem czy na różu, czy na fiolecie ;) ) o tym, że Młoda strasznie reaguje na ugryzienia komarów. Jeśli Cię to pocieszy, to w dzieciństwie potrafiłam mieć ślady, jak po osie... Przeszło w życiu dorosłym :)

Smerfelinka, Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku o to, to! Właśnie takie cudo :)
    U nas to kaszotto właśnie w ramach akcji "Jemy więcej kaszy" :P

A co do ukąszeń komarów, to ja też tak miałam w dzieciństwie. Jak ugryzło na łydce, to cała noga puchła. Ale Ruby, mnie też po jakimś czasie przeszło samo. A póki co wszystkie maści łagodzące powinny pomagać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:11

Bratek lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda ma to samo dziewczyny, mam od pediatry w razie ukąszeń maść Laticort , na mniejsze Fenistil

raz nawet zrobiło jej się zakażenie- jak ją pokąsały meszki - dostała nawet wtedy antybiotyk :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Bratku :)

No to pocieszyłyście mnie kobiety , że kiedyś minie problem z ukąszeniami :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja kiedys kupowalam swojemu bylemu comarol. On mial uczulenie na ukaszenia, strasznie puchlo i dlugo nieprzechodzilo, wystarczyl jeden komarek w pokoju a on czul to i mial gesia skorke, jeden komar, on w pieciu miejscach ukaszony a ja nic. Comarol byl idealny ale nie wiem czy nie zostal wycofany (nie jestem tez pewna czy dzieci mogly go stosowac). W dziecinstwie komary mnie bardziej gryzly, teraz raczej nie ale musi byc ze mna w pokoju osoba ktora ma slodsza i cieplejsza krew, wiec jak spie z moim obecnym P to raczej jego gryza a ja moge spac spokojnie:)

Edycik 2500zl za dwie osoby z przelotem za 12 dni i all inclusive, lepszej oferty nie znajdziesz. Zazdraszczam:) u nas last minute sa raczej na 7/8dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:02

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ