Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby to łóżko też fajne A to poprzednie rzeczywiście jest wysokie, moich rodziców też.
A ja dopiero zdążyłam napisać o wizycie, więc relację masz post wyżej
Uciekam do łóżka! :*👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnySmerfku gratuluję owulki to teraz razem z Edycik jesteście w tym samym dniu i rodzić będziecie też razem
Ruby ja Ci powiem że to drugie łóżko mi się bardziej podoba. Małżowi pokazałem i jemu też. Kwestia tylko dobrego materaca. Ruby testuj bo ja do zakupów mam jeszcze kilka miesięcyEdycik, Smerfelinka, Ruby lubią tę wiadomość
-
witam się
ja dziś pomiar zbyt wczesny bo od 4.10 jestem na nogach.
Zapomniałam Wam wczoraj napisać w zeszły poniedziałek jak byłam na kontroli ( Szamanek zlecił badanie czystości pochwy). wczoraj odbieram wynik wszystko cacy i dopiska, obecne plemniki żywe i martwe.A doktorek zaraz: ojj widać,że stosunki były chyba byłam czerwona jak burak.
Ruby masz rację jak na mnie owu była wyjątkowo szybko aż Szamanek się zdziwił.Co do łóżeczka oba super ale ja wybrałabym nr 1.Ponoc pierwsze typy są najlepsze
Smerfku no to owulkę miałysmy podobnie.Pozostaje nam czekać.
Katiuszkka zmartwiłaś mnie Antenką, mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Pewnie czeka ją masa badań jeszcze?Smerfelinka, Ruby, cinnamon cookie, madzikk, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Ja dzisiaj w pracy od 7, a o 17.15 wizyta nie wyjdę z gabinetu póki nie poznam płci
Katiuszka no właśnie mam zamiar dokupic jakis materac lepszy bo nie ma w zestawie i tez będzie cacy
Edycik wow pleminiki żywe i martwe to chyba żołnierze dość mocne nigdy takiego czegoś w opiecie nie mialam, ale też nie współżyję dzięń przed pobraniem wymazu bo nie powinno się chyba
Smerfku super wieści i po co tyle płaczu? szkoda nerwów!
Edycik , smerfie odliczamy zatem
aaaa jednak wyjdę z tego gabinetu bo dzisiaj mecz o 18
Smerfelinka, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki :* Przepraszam za moją nieobecność, ale nie mam ostatnio weny, żeby pisać albo chociaż myśleć o staraniach. Nie żeby mnie ostatnia @ ruszyła bardziej niż poprzednie, tylko ... zajmuję się sobą. Taki miesiąc egoizmu i myślenia wyłącznie o swoich przyjemnościach.
Smerfku, Edycik gratuluję owulacji :* Teraz kciukam za pozytywne testy.
Cynamonku:* Widziałaś Jejku, jak się cieszęEdycik, Smerfelinka, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Hello Jak zwykle witam się przy kawie i śniadanku i lecę szykować się do pracy!
Katiuszka, ale fajnie coś takiego przeczytać
Edycik czadowo byłoby być na tym samym etapie również później
Ruby daj spokój, ja już nie mam siły na własne stresy i emocje, ale cóż, tak już mam
Paryzetko już się martwiłyśmy! Ale taki zdrowy egoizm jest czasami bardzo potrzebny
Po wczorajszym monicie jestem dużo spokojniejsza, ale Mąż w końcu nie pojechał w delegację z powodu zmiany planów i jak tylko pochwaliłam się, że owulacja jednak była, to oczywiście był zły, że ostatnio tak rozpaczałam... Myślicie, że mogłabym pić melisę albo jakieś inne ziółka, które trochę by mnie wyciszyły? Bo wykańczam samą siebie i MężaEdycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyHej
Edytko, Smerfku
super, piekne owulki, teraz już tylko odliczanie do 2 kreseczek! :*
melisę spokojnie możesz pić, nie wiem jak po 2 kreskach, ale podczas staranek na pewno nie zaszkodzi
Paryzetko :*
Ruby
powodzenia na wizycie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:08
Paryzetka83, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Witam się porannie
Smerfie, Edycik gratuluję pięknych owulek, to teraz faktycznie czekamy na wyniki działań
Dziewczynki ostatnio jak pisałyście, że jest Wam przykro, bo szwagierka, bratowa, psiapsióła zaszła w ciążę, to sobie myslałam, e ja bym nie miała żalu :)a tu proszę, pierwszy raz od początku naszych starań, ktoś z mojego bliższego otoczenia zaszedł w ciążę - współpracownica mojego męża (starałyśmy się mniej więcej od tego samego czasu), wczoraj wzięła dwa tygodnie wolnego i nie wiadomo, czy w ogóle wróci do pracy. Jak się dowiedziałam to się poczułam jakby ktoś mi wbił szpilę w serce, samopoczucie -100. Mążek się pytał co się stało, że tak drastycznie mi spadł humor? a ja oczywiście nic nic, ciężki dzień w pracy...noż kurde, strasznie to dołujące, ech ta nasza zgubna psychika...
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dajcie mi jakiś dopalacz czy co????!!!! Ratunku, moja głowa (( spaaaaać.... co za pogoda! Ciśnienie chyba na podłodze dziś co???
Edycik hahaha uśmiałam się z tego opisu ale musiałaś buraka zjarać dobre a owulka szybko tym razem, może to i lepiej
Smerfku i co Ci mowiłyśmy?! Nie płacz bo owulka będzie! I była a meliskę lepiej kup
Paryzetko czasami można sobie poszaleć sama sobie i tylko dla siebie czemu nie tylko skrobnij czasem tutaj, że żyjesz i masz się dobrze
Ruby czekam z niecierpliwością!!!! Obstawiam chłopa
Milka przytulam :* dokładnie, na takie wiadomości nigdy nie wiadomo jak się zareaguje....Paryzetka83, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Tylko daję znak życia. Mam bardzo intensywny czas w pracy, ciągłe wyjazdy, wracam zmęczona.
Wczoraj przyszły wyniki powtórnego badania nasienia M. Pogorszyły się znacznie nastawiam się już niestety na inseminację.
A do tego mojego nowego gina termin wizyty jest dopiero na lipiec -
nick nieaktualnyMilko ściskam:* no na pewno takie informacje nie są pokrzepiające, ale niestety nie uniknione
My też zaczeliśmy się razem z inną znajoma parą starać tylko oni o pierwsze , a my o drugie i nam się udało po roku, a u nich dalej cisza....ostatnio się dowiedziała o mojej ciąży i przez 30 min nie mogła słowa wydusic, a jak m u nich był to moja ciąża to jakby temat tabu- ja to rozumiem, ale z drugiej strony dla tej ciężarnej to też jest dziwne i ciężkie. My np mamy się spotkać na imprezie za tydzień we wtorek gdzie u mnie już widać i nie wiem jak się mam zachować, udawać że nie jestem w ciąży? nikt mnie nie zapyta jak ja się czuję bo moja ciąża bedzie tematem tabu? chociaż też doprowadzenie do niej łatwe nie było... to tak z mojej strony - tej drugiej
Majju mamnadzieje, że jednak inseminacja nie będzie konieczna, ale nawet gdyby była to czy to ważne jak poczęte jest dziecko? jesli mialo by to przyspieszyć jakoś znacznie dojście do celu to nie ma się co wahac prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 10:36
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Rubiku miło, że powiedziałaś jak to wygląda z tej drugiej strony
Ja pomimo jakiejś tam swojej nieuniknionej małej zazdrości i żalu, nie będę udawać, że nie widzę u kogoś ciąży cieszę się, że komuś się udało i na pewno przy najbliższej sposobności pogratuluję tej koleżance też chciałabym móc się swobodnie zachowywać jak już zajdę w tą ciążę a Ty na tej imprezie się zachowuj jak kobieta w ciąży,po prostu musimy się wzajemnie wspierać, Wy ciężarne nas - bezdzietne i my bezdzietne Was - ciężarne :* obie strony mają niełatwo
Majjuś IUI to nic złego, ja bym się na pewno zdecydowała, gdyby nie wiara ! ale jak już wcześniej pisałam, jeśli długo się nie będzie udawać to nie będę mieć pohamowań przed innymi sposobami na dzidziusiaRuby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiem, wiem, głupia ja Za bardzo to wszystko przeżywam... Dziś kupuję meliskę!
Ruby jak widać, nawet jak już się uda, to bywa niełatwo. Rozumiem Cię, bo ja pewnie też chciałabym móc zachowywać się normalnie w ciąży, ale Ty rozumiesz też drugą stronę, więc może daj im trochę więcej czasu? Mimo wszystko na imprezce ja absolutnie nie ukrywałabym swojego stanu, bo też długo się starałaś i powinnaś przede wszystkim móc się z Twojego stanu cieszyć! Milka bardzo mądrze pisze. Musimy się wspierać!
Majuś :* My też powoli zaczynamy rozważać inseminację i oswajać się z tą myślą... Tyle że w tej chwili przez operację nie będzie to na razie możliwe i nie będzie nas chwilowo (mam nadzieję) na to stać, ale jeśli do końca roku się nie uda, to będzie trzeba spróbować i tego. Może u Ciebie nie będzie potrzebna IUI i trzymam za to kciuki, ale dziewczyny mają rację, czy to ważne, jak poczęte będzie Wasze szczęście? A jeśli to ma skrócić drogę do niego, to czemu nie?
Cynamonku ja mam to samo - od wczoraj senność i bóle głowy i też obstawiam ciśnienie
Milka :* Ja też na pewno bym gratulowała, już nie raz to robiłam i nigdy nie daję po sobie poznać, jak mnie to boli, ale boli i to nie dlatego, że innym nie życzę szczęścia! Po prostu sama też chciałabym go doświadczyć i myślę, że takie ukłucie w serduchu nie jest niczym dziwnym... Trzymaj się kochana! My też się doczekamy
Lucce jeśli zobaczę dwie kreseczki, to melisa może być tym bardziej potrzebna Ale to już na pewno skonsultuję z lekarzem
U mnie w końcu jakby się przeciera i może słonko wyjrzy Oby!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:46
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyRuby już nie mogę doczekać się poznania płci twojego dzieciątka i obstawiam faceta a mecz ofcourse będę oglądać w końcy żadko się zdarza że Polacy tak dobrze grają
Paryzetko ciesz się sobą i dopieść się na maxa. Miałam ostatnio też kilka takich miesięcy. I w sumie teraz tez opoczywam od starań (chodź w głowie ciągle mi siedzi a może owylka była?) Wykorzystaj wakacje a psychiczny odpoczynek na pewno dobrze Ci zrobi. a co z twoimi planami które miałaś wyjawić co to jak już to zrobisz??
Smerfku meliskę możesz pić zawsze i w ciąży też ale pamiętaj że tylko regularne picie da Ci spokojność.
Milka :* co mogę powiedzieć przeżywam to samo co ty od 8 lat co chwila któraś z koleżanek lub kuzynek zachodzi, rodzi... 27 maja na świat przyszedł mój bratanek na samą myśl oczy mi zachodzą łzami, 19 czerwca urodziła moja kuzynka. kolejna koleżanka jest w ciąży. Jak słyszę o ślubie to już wiem że będzie kolejna która wcześniej niż ja zostanie matką ;(
Ruby z drugiej strony ciebie też rozumiem i rozumiem jaka to musi być radość i pomimo że nie jest dla mnie to łatwe a wręcz bardzo trudne to nie chcę żeby ktoś przede mną musiał udawać że nie jest w ciąży. Z reguły to ja jestem tą udającą że wszystko jest w porządku.
Majju mam nadzieję że inseminacja nie będzie konieczna i uda się tradycyjną metodą ale w sumie to nie jest takie straszne byle tylko nasieniem męża. a jak usłyszysz serduszko albo i wcześniej jak zobaczysz 2 kreski to nie będzie dla Ciebie ważne w jaki sposób bo najważniejsze będzie że się udało i że jest wszystko w porządku.
Milka a co wiara ma do inseminacji. Bóg tego nie zabrania to nadal on decyduje czy się uda czy nie. Czyż w religii nie chodzi o to żeby nie uśmiercać a właśnie powoływać do życia?
Ruby, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:No ba Ruby jakoś jak patrze na twojego króliczka to tak czuje ale skoro ja tak czuje to może się okazać że będzie to baba
A co byś wolała bo nie pamiętam jak pisałaś? A czy wróżba nie wróżyła Ci chłopa?
Tak tak wróżba chłopca, ale wiecie jak to z tymi wrózbami jest
Mnie to wszystko obojetne, obie opcje byłyby super. Mam dziewczynkę to fajnie było by miec parkę tj. chłopaka, ale jakby była dziewczynka to też super bo mam doświadczenie z nimi, mam po córce wszystkie ciuchy i zabawki poza tym dziewczynki są słodziaki
Także oba warianty są cacy no i więcej imion jest dla dziewcznek które mi się podobają, a dla chłopaka tylko ten nieszczęsny Antek mi się podoba, ktory jest na szczycie wszystkich rankingów nadawanych imion