Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuby wrote:Tak tak wróżba chłopca, ale wiecie jak to z tymi wrózbami jest
Mnie to wszystko obojetne, obie opcje byłyby super. Mam dziewczynkę to fajnie było by miec parkę tj. chłopaka, ale jakby była dziewczynka to też super bo mam doświadczenie z nimi, mam po córce wszystkie ciuchy i zabawki poza tym dziewczynki są słodziaki
Także oba warianty są cacy no i więcej imion jest dla dziewcznek które mi się podobają, a dla chłopaka tylko ten nieszczęsny Antek mi się podoba, ktory jest na szczycie wszystkich rankingów nadawanych imion -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wybrane mam tylko dla chłopaka Będzie Leon - tylko co do tego jednego imienia jesteśmy zgodni. Dla dziewczynki podobają nam się inne i nigdy nie udało się dojść do kompromisu, więc pewnie jak już się uda, to będzie dziewczyna
Ale i Antek, i Jakub też mi się podobają Zresztą w moim przypadku to dla chłopaka łatwiej. Chyba dlatego, że obydwoje bardzo nastawialiśmy się dawniej na synka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:12
katiuszaa lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Katiusza tamten plan nie wypalił więc nie ma co pisać
Ja wakacje od starań robiłam całe 9 dni! Od wczoraj znów przyjaźnie się z termometrem Ale do końca sierpnia na spokojnie, a później albo chłop zbada nasienie albo ... ja zamienię chłopa
Z imion męskich to u mnie Marek albo Jacek, a z dziewczyńskich to Ania, ale nie wiem co mój luby na to, on chce dla córki wybrać.
Ruby podoba mi się twoje podejście do płci
Smerfku pij meliskę, nie powinna ci zaszkodzić, a spokój jest niezbędny w staraniach.8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Ruuuubyyy? Halo? Wiem, że mecz, ale kobieto, my tu czekamy Ja już się oczywiście martwię...👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Witamy się po urlopie
Nie nadrobię Was za ten czas, nie ma bata, gaduły :-* ale rozumiem, że katastrof żadnych nie było?
Kasiu, cieszę się, że relacje z Twoim M. zaczynają wracać do normy
katiuszka, kurczę, Twoja decyzja, ale może nie warto odkładać decyzji o zabiegu, skoro temat tak długo się ciągnie? Co teraz nagle miałoby się zmienić, że organizm niby ruszy?
A co do radości/smutków i odbierania ciąż z "obu" stron... Wiecie co, wszystko ma dwie strony i obie mają prawo do tego, by doceniać ich uczucia. Zarówno te, które się starają i im nie wychodzi (i zawsze bronię, gdy np.mają w rodzinie jakąś trąbę, która bez ceregieli rzuca durnymi tekstami o staraniach, wiedząc, że tu komuś nie wychodzi) ale też te, którym się udało. U mnie np.Przyjaciółka, która najprawdopodobniej zaskoczyła ok.3 tyg.po nas, ale beta szybciutko spadła, bardzo rzadko pyta, co u nas. I nie ukrywam, że to przykre. Starałam się kibicować, gdy oni zaciążyli po 2 latach starań, oni wiedzą, że nam też trochę zajęło... Ja wiem, że mieli ciężki początek roku... Ale trochę to przykre i uważam, że też mam prawo do takiego odczucia. Mogę wymienić jednym tchem minimum z 10 osób, a pewnie i o wiele więcej, które częściej pytają, co u nas, niż Ona. Przykre to trochę
P.S.
Aaaaaa, zapomniałam w końcu (jeszcze mam w głowie mecz ) - witamy się z ciociami w III trymestrze )))))
Nie wiem, kiedy zleciało, bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki, prosimy o więcej, bo teraz już ostatnia prosta - i zaciskamy tradycyjnie kciuki za wszystkie Cioteczki Starankowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 20:09
Paryzetka83, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem jestem kobiety, mecz był trzeba było szybko gnać Brawo Kuba
Także tak bobo rośnie, zapytałam o płeć lekarz powiedział mi ,że przez chyba chłopczyk bo chyba mu przemknął siusiak przed oczami ale ale za chwilę bobo skrzyżował nogi i nic nie było widać więc nadal nie mamy żadnej pewności na pewno dowiem się na połówkowym za 2 tyg ma mi dać skierowanie na NFZ, mówił że wymyśli jakiś powód i zrobię to na kasę
Na pocieszenie mam piękne zdjęcie uchwycone z 4D z buzinką dzidziusia
Z dobrych wieści to jeszcze to , za pytałam lekarza o cc i zapytał mnie jak chcę rodzić czy przez cc czy naturalnie, powiedziałam że ze względu na moją traumę po porodzie to chcę tym razem cc i mówił, że nie ma żadnego problemu, zrobimy tak ja ja będę chciała, mój wybór - to mi się akurat podoba
cinnamon cookie, Bratek, Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby super Ale wiesz co, ja też obstawiam chłopaka👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
hej
Madzik fajnie ze weekend udany. ah te bociany..niech przyniosą Ci dobrą nowinę
Edycik gratuluję owulki czekam z niecierpliwościa na efekty
Smerfku a nie mówiłam też gratuluję owulki meliska jak najbardziej
Paryzetko witaj
Maju nie znam się za bardzo na inseminacji ale to chyba rzeczywiście nic złego ? byleby skutecznie, ale oby udało się wcześniej bez tego :*
Milka :*
Ruby bardzo sie cieszę że maluch rośnie
Bratku ja rozumiem ze moze być Ci przykro, ale zrozum też ich...ja pytam zawsze moje bliskie mi osoby w ciąży o ich samopoczucie...ale nawet nie wie nikt jak mi kur***wsko ciężko patrzeć, myśleć...jestem wściekła na cały świat że inne mogą szczęśliwie donosić ciążę a mi pomimo jednego dziecka, się nie udaje..czuję się jak nieudacznik..
Ale gratuluję III trymestru!! teraz już z górki albo i pod górkę
szczególnie dziś mam mega doła gdy zaczęłam w końcu cykl.ja już nie wiem co mam robić.nie wiem...te badania, tyle kasy tyle czasu, wiem że i tak nic nie wniosą, a lekarze najchętniej by poeksperymentowali, gdy już zajdę i wtedy zobaczymy który ma lepsze pomysły, któremu sie uda...kobiety po stracie mam wrazenie że są traktowane jak gorszy sort, ja tak sie przynajmniej czuję.
przepraszam ale mam dzis naprawdę słaby dzień..
A i jeszcze- ja np nie wymagam absolutnie żeby udawać przede mną brak ciąży, ja naprawde cieszę sie razem z ciężarnymi ich ciążą , szczegolnie tymi mi bliskimi, ale też niech nikt nie wymaga ode mnie nadmiernego okazywania tej radości...bo każd spojrzenie na brzuch przyprawia mnie o mdłości..zawsze jak widzę jakiegoś bobasa to szybko w głowie obliczam ile każde z moich dzieci miałoby teraz..to naprawdę trudneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 22:32
Edycik lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Ruby myślę ze powinnaś na imprezie czuć się swobodnie..w końcu to Twoje szczęście..
Jeśli chodzi o zachowanie wobec takich osób np jak ja..mi brakuję żeby mnie ktoś wysłuchał..też zapytał jak się czuję...a nie traktują mnie wszyscy jak powietrze, a ja się czuję jak zero, gdy wokół udają ze nic się nie stało bo każdy boi się odezwać bo nie wie jak ma się zachować..
takie moje przemyślenia..Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,
Ale tu cicho od rana
Mid bardzo mi przykro, że czujesz się taka opuszczona, pozostawiona sama sobie - tak być nie powinno....a myślałaś może o jakiejś grupie wsparcia dla kobiet po stracie? moze by ci pomogło stanąć na nogi? ściskam :*
Lucce ojjj pierwszy dzień lata, a ty biedna chora? no to nic kuruj się kuruj kobieto
Ja mam dzisiaj wolne:D pełen luz
-
Hej! Ja już po kawie i lecę pod prysznic. Dziś długo dzień mnie czeka...
Mid dziękuję
Nawet nie próbuję sobie wyobrażać, co czujesz, ale to musi być naprawdę trudne. Nie wszyscy chcą rozmawiać o takich emocjach, więc może dlatego nie pytają, żeby dodatkowo Ci nie "przyłożyć". Zawsze jednak sama możesz zacząć temat, wtedy będą wiedzieli, że potrzebujesz o tym mówić. Masz też oczywiście nas :* Wiem, że nie zastąpimy Ci zainteresowania najbliższych, ale mimo wszystko chyba bardziej jesteśmy w stanie Cię zrozumieć. Ściskam Kochana!
Lucce a u Ciebie co to za skok temperatury dzisiaj?
Ruby zazdro! Dzień wolnego w środku tygodnia jest czasem bardzo potrzebny
Ale mi się dzisiaj nie chce Budziłam się w nocy kilka razy i teraz okropnie ziewam!👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Dzień dobry
Witam się z kawą, mam nadzieję, że choć trochę mnie obudzi... Dziś wolne, na 11 na paznokcie, do miasta dokupić coś jeszcze na Dzień Ojca, a na obiad to nie mam żadnego pomysłu... Co Wy robicie dziś? może ściągnę
Mid zgadzam się z dziewczynami... Przykre to co piszesz, ale niestety niektórzy nie potrafią o tym rozmawiać bądź boją się, że zrobią Ci przykrość taką rozmową... Może sama zacznij jeśli chcesz z kimś porozmawiać? A jak nie to masz też nas tu można wszystko ściskam
Lucc kuruj się, zdrówka życzę
Smerfelinko ja już trzeci dzień ziewam i to bez budzenia w nocy, czuję się jak flak
Ruby ja wiem, że jeszcze nie wiadomo, ale ja i tak wiemmadzikk, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Wiedzialam Ruby, wiedzialam ze bedzie chlopacek:)
Bratku gratulacje wejscia w iii trymestr (chcialam napisac semestr;))
Mid Smerfelinka ma racje, nie kazdy potrafi sie w takich sytuacjach zachowac, kazda jest inna. Ja bym sie bala pytac osoby po przejsciach i tez wolalabym zeby mi pytan nie zadawali bo za kazdym razem wracalabym do przeszlosci, uwazam ze raz porzadnie sie wyplakac (czasem raz nie wystarczy), wygadac i juz wiecej do tego nie wracac, ale to ty masz mowic a inni maja sluchac i wspierac a nie doradzac, a jak masz potrzebe o tym pogadac to powinno tylko wyjsc od ciebie. Nie mamy wplywu na przeszlosc, wiadomo czasem trzeba o tym pomyslec, wyciagnac wnioski na przyszlosc i wiadomo czas leczy rany a to co nas nie zabije to nas wzmocni. Nie jestes sama, masz nas
Teraz nie jestem pewna czy to byly bociany, moze dzikie gesi? A tak wogole to mam 8dpo i piersi nie bola wiec owulki chyba nie bylo.
Jaki piekny dzien dzisiaj:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny