Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witam się
raczej nadrobić Was nie zdołam, ale na bieżąco będę czytać
jakieś zmiany były? są dwie kreski? z tych ważnych pytań ode mnie
Ja spędziłam cudowne wakacje, baterie naładowane ,opalona, wypoczęta i do pracy się wracać nie chce.
Niestety nowy cykl rozpoczęłam
Zwiedziłam z M. całe Zakhyntos, Grecja nam się bardzo podobała morze cudne, tylko lądowanie w trakcie powrotu do Polski było koszmarne bo ludzie aż krzyczeli w samolocie.
-
Edycik jak akumulatory naładowane, to bardzo dobrze
U nas brak dobrych wieści, więc za wiele Cię nie ominęło tak naprawdę. Tulę z powodu @, ale wiesz, nowy cykl, nowe nadzieje :*
Ja jestem takim zacofańcem, że jeszcze NIGDY nie leciałam samolotem, takie lądowanie chyba doprowadziło by mnie do zawału... Najdalej byłam na Bornholmie, ale to się płynie katamaranem, egzotyki nie uświadczyłam, ale zdjęcia z tej zatoki wraku bardzo kuszące. Tylko co ja z psami miałabym zrobić? Wszystkie wakacje pod nich ustawiamy, bo nie ma chętnych do opiekowania się na dłużej niż 1 dzień
Mid u mnie taka teściowa miałaby prze.... Podobnie jak Ruby pisała mam strasznie niewyparzoną gębę. Ty pewnie jesteś za grzeczna i ona to wykorzystuje, ale takie zachowanie na pewno jest nie w porządku
Immunologia droga, ale lepiej się poświęcić i te badania zrobić. Mam nadzieję, że wiele wyjaśnią.
Cynamonku a Ty jak się czujesz właściwie? Jakieś mdłości czy coś? Nie żebym Ci źle życzyła, z ciekawości pytam jak u Ciebie przebiega ten I trymestr
Milka, Lucc, o tym ovarinie słyszałam, ponoć dobry preparat, lepszy niż inofem czy inofolic, ale mi w zupełności wystarcza inofem. Owulki są, a 60 saszetek ostatnio kosztowało mnie na necie z przesyłką 52zł. Taka promocja. Tak więc ja go póki co nie zmieniam skoro działa. Milka jeśli problemem jest kasa, to może spróbuj na razie tak jak ja ten inofem, może u Ciebie wystarczy. No i ziółka Sroki do tego, a owulka murowana Co do metforminy,to lek stosowany jest też przy cukrzycy, ale ja dostałam go wspomagająco przy PCOS, a w momencie gdy lekarz mi go przepisywał po raz pierwszy nie miałam jakiejś dużej nadwagi. Jeśli masz PCOS to dopytaj lekarza czy nie warto byś jednak brała Siofor. Opakowanie 120tabletek jest refundowane i ostatnio dałam mniej niż 4zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 19:17
midnight, Edycik lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Witam wieczorową porą
Dziewczyny te moje to wyglądają jakbym była sexoholiczką haha, ale mój mąż uwielbia się przytulać, mógłby zawsze i wszędzie a ja nie potrafię Mu odmówić
Ale kiedyś Mu się pewnie znudzi.
Lucc jestem strasznie nieprzyjacielska, przepraszam. Nie zwróciłam uwagi że są te zaproszenia, a jeszcze na dodatek niechcący je usunęłam, już się zrehabilitowałam, więć Lucc, Mid, Chmurko przyjmijcie mnie do swojego psiapsiółkowego grona
Mid mam nadzieję że z małą wszystko będzie ok i szybko wróci do pełni zdrowia. Kiedy wyniki tej immunologii?
Edycik zatem powodzenia w nowym cyklu ! :*
Takie były turbulencje przy lądowaniu?
Polecasz Grecję ? też bym chciała tam polecieć...tylko mąż woli Bułgarię
Chmurko dzięki za wyczerpujące info, kasa nie jest problemem. A propos jak byłam wczoraj u lekarza to byłam niezadowolona że nic nie urosło i kolejny cykl stracony i było to widać po mnie, i na końcu wizyty się pytam ile płacę (zawsze 150) a lekarz mówi: nie no jak pani taka niezadowolona to nic haha, a ja mówię że: wiele razy jeszcze mogę być niezadowolona i to nie powinno mieć znaczenia, to wziął w końcu 100 zł bo Mu wcisnęłam. No mówię Wam super lekarz i 50 zł na ovarin jest
Ale to kupię jak oficjalnie zacznę nowy cykl, a to od początku cyklu się bierze?
Chmurko mam zapas dwóch opakowań sioforu w domu, ale lekarz mówił żeby nie brać bo to niepotrzebne w moim przypadku...
midnight lubi tę wiadomość
-
Milka, chyba Grecja w tym roku bedzie bardzo tania.
Ciacho na liczniku bylo 500, wiec chyba pol litra. Dzisiaj caly dzien jestem bardzo glodna, jakbym miala na cos ochote ale sama nie wiem na co, to chyba dlatego ze oddalam krew.
Edycik, widzialam fotki na fb, wygladasz super a jaka opalona:)Milka1991, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Lucc ciort wie co to...bakterie nieliczne, zrobiliśmy posiew, jak będą wyniki to lece do lekarza i się okaże...
Edycik, kurcze to musiało być przeżycie...jeszcze nie leciałam samolotem, nie wiem nawet czy bym się bała czy nie...Super że się udały wakacje, szkoda że @ nawiedziła... :* ale teraz jestście wypoczęci naładowani, trzymam kciuki za ten cykl
Milko no w końcu wyniki dopiero za 3 tygodnie. niektóre badania szybciej inne dłuzej , ze 3 chyba albo 2 są takie że 3 tyg się czeka...pocieszenie że na genetyczne będziemy czekać od 6 do 8 tyg...szkoda tylko że wizyta dopiero w październiku...
Madzik pół litra to dużo...nic dziwnego że głodna jesteś
Macie rację, chyba jestem za grzeczna...dziś u psychola mimo że miałam 1 nr weszły przede mną dwie osoby
też mam nadzieję że coś się wyjaśni, choć z drugiej strony gdyby było ok, to chyba postanowilismy się starać w kolejnym cyklu-ewentualnie od połowy sierpnia-mówię chyba, bo mam obawy...
wiem że napewno niejedna z Was jest w jakimś stopniu uprzedzona do mnie, że z płodnością nie mamy problemu...ale nawarstwiają się inne problemy...z donoszeniem, z pracą, z lekarzami, jeszcze młoda.. mam ją jedną , być może tak zostanie, więc tym bardziej się o nią martwie...
Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
hej dziewczyny
Mid musicie wspólnie decyzję ze staraniami podjąć wspólnie i po takich przejściach myślę że również bym się wahała. Myślę że jak znajdziesz dobrego doktorka to on pomoże ci donosić ciąże Powodzenia jutro na badaniach No i zdrówka dla małej.
Edycik witamy Zazdroszczę takiego urlopiku. Mam nadzieję że wypoczełaś i że naładowałaś baterie
Milka cieszcie się ile się da. I oby tak jak najdłużej Dzięki temu widać że między wami jest ok
Edycik, midnight lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
Jak dobrze do Was wrócić
Milka oczywiście,że polecam Grecję mimo,że pierwsze dwa dni lał deszcz non stop naprawdę to potem pogoda była cudowna. Widziałam żółwia z bliska na żywo
Lądowanie było straszne bo pilot nie umiał do niego podejść, przez chwilę miałam takiego stracha że szok.Zamiast łagodnie schodzić on schodził jakby po schodach aż w końcu dzieci zaczęły płakać a ludzie piszczeć.W tamtą stronę nawet nie czułam jak wylądowaliśmy na Zakynthos.
Milka to ile można
Cinnamonku jak się czujesz?
Ja 14 lipca idę znów na wizytę do szamanka -
nick nieaktualnyHej,
Edytko najważniejsze, że odpoczęliście. jakiś plan na nowy cykl ??
Milka
wg mnie w Bułgarii jest zbyt tłoczno i brudno
Ovarin zaczełam od 1 dc
Chmurka
u Ciebie chyba po owulce ?
Mid
dziwne podejście mają tesciowie, ja bym w takim wypadku nie woziła do nich młodej. nienawidzę jak ktos probuje wychowywać dziecko za mnie ;/
-
Witam z rana
Kasia pytałaś o mojego synka ... hmmm oby to były prorocze słowa, bo na razie niestety nie mam dzieci. Mój pokręcony organizm wziął się w końcu do roboty i zafundował mi owulację w ... uwaga 24dc! Coraz później za każdym razem. Ale taka z plamieniem, z bolcymi cyckami itd. więc może coś z tego będzie Testuję 17.07 przed urlopem
Buziaki dla wszystkich - zbyt rzadko zaglądam, żeby każdej odpisać, ale cały czas trzymam kciuki :*Kasia1407 lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Witam
Edycik spróbuję męża namówić na Grecję, wydaje mi się, że ma swój klimat i jest tam co zwiedzać
Chyba przestanę wklejać te bo mi głupio, haha PO prostu to uwielbiamy
Kurczę Lucc to musiałabym się zabezpieczyć przed nowym cyklem
Ciekawe kiedy się zacznie, według owu za 8 dni ;p
Lucc wydaje mi się, że Mid nie ma wyboru...biedna
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Przepraszam, że się nie odzywam i tak tylko z doskoku i o sobie, ale bardzo proszę o trzymanie kciuków. Jutro ok. 13 Mąż będzie operowany, a dziś zawożę go za chwilę do szpitala i chyba najbardziej póki co stresuję się tym, że będę musiała poruszać się po Łodzi samochodem... No i dziwnie będzie po tylu latach znów mieszkać z rodzicami. Jednak jutro pewne obgryzę wszystkie paznokcie
Codziennie o Was myślę. Mam nadzieję, że u naszych zaciążonych wszystko dobrze i czekam na kolejne dobre wieści o dwóch kreseczkach! Buziaki dla wszystkich :*
PS Ja też uwielbiam Grecję i wszystkim polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:23
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Milka nie ma czym się krępować, tylko żartujemy ja też przed ciążą często a teraz jakoś słabo z tym...
Edycik słabe atrakcje z tym samolotem w takim razie fajnie, że urlop tak się udał kiedy wracasz do pracy? W poniedziałek?
Madzikk czekolady powinnaś trochę zjeść u nas dają czekolady za oddanie krwi
Chmureczko, Edycik, dziękuję za pytanie, szczerze mówiąc to czuję się dobrze i brak większych dolegliwości póki co w niedzielę jedynie cały dzień bolała mnie głowa i nie podniosłam się z łóżka, ale mdłości czy wymiotów jeszcze nie znam, czasami tylko trochę ciężko na żołądku, albo gdy nic nie zjem to trochę słabo się robi... Ogólnie nie narzekam
Edit. Smerfku powodzenia i trzymam kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:40
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się już dzisiaj żegnam bo zaraz uciekam do pracy na drugą zmianę, jak będę mieć chwilę to zajrzę wieczorem.
Jejku jutro mam obronę i tak się cykam, jak chyba nigdy, normalnie już mam biegunkę, szok...
-
Milka kciuki za obronę.
Edycik fajnie, że jesteś. Ja nigdy nie lubiłam lądowania za start uwielbiam. Powodzenia w nowym cyklu.
Smerfelinko kciuki za jutrzejszą operację . Będzie dobrze.
Cinnamonku a brzuszek już widać?
Paryzetko to masz na odwrót niż ja. Mi w tym cyklu słabo bolały jajniki i nawet nie wiem dokładnie kiedy była owulka. No ale tak jak Milka w tym cyklu wykorzystuje mojego P codziennie z niewielkimi przerwami więc co ma być to będzie. Biorę jednak Dupka bo lekarki co mi go przepisala nie była a lekarz u którego byłam w zastępstwie przekonał mnie, że Dupek jest bezpieczniejszy od luteiny. Więc wykupiłam go i póki co nie mam żadnych dolegliwości. Nawet jajniki nie bolą po owulacji jak ostatnio.
Milka ja nie udostępniam kiedy i notatekSmerfelinka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Cinnamonku do pracy wracam jutro, ogarnę wszystkie @ spokojnie i od poniedziałku ostro za nadrabianie zaległości.
Kjopa widzę,że Ty ostra dietka po suwaczku?
Milka trzymam kciuki za jutrzejszą obronę :*
Lucc plany na nowy cykl,hmm żadne ,zobaczę co szamanek powie ...14 lipca.
Smerfku to i ja trzymam kciuki za operację męża, będzie dobrze.Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Hej
Kasiu mąż jest za, ja też bardzo, boję się tylko do którego tygodnia będzie to szczęście trwało trwało gdybym zaszła....
Paryzetko kciuki za testowanie.
Edycik brzmi strasznie to lądowanie, najważniejsze że skończyło sie tylko na strachu
Milka wybór zawsze jest tylko jak już pisałam, chcę by młoda każdego szanowała, tym bardziej że jako tako krzywdy nie robią, całkiem też nie chce się od nich izolować-nie mam takiej potrzeby, nawet na te 3 dni jej zawozić nie musiałam-może bym coś wymyśliła , mam trochę jeżdżenia po lekarzach, dlatego postanowiłam jej zrobić3 dniowe wakacje u babci. Ale córa już coraz większa i mam nadzieję ze sama już nie pozwoli na to, bym była tematem tabu...mam nadzieje ze czasem im o mnie coś mówi
Kciuuuuki za obronę!!
Smerfelinko kciuki mocno zaciśnięte!!! musi być dobrze, a Łódź nie taka straszna jak się wydaje teraz wakacje trochę zluzowało się..minimalnie ale da się to odczuć.
Byłam dziś tej krwi spuścić, zapłaciłam stówkę mniej i jeszcze dziś mam mieć wynik badania na które najdłużej sie czeka...pani od pobrania ze trzy razy powtarzała że tak dobrze trafiłam bo akurat mają aparat na to badanie nastawiony i jednego jej brakuje jakby na mnie czekało cieszę się, takie niby nic a poprawia nastrój, mam wrażenie że zaczyna się w końcu mi coś układać
Smerfelinka, Milka1991, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17