X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko dzięki :*
    też mam czekać na @ ale współżyć jakbym miała mieć owulację, no wszystko się okaże za jakieś 10 dni bo wtedy powinnam dostać @ według owu. Ale na cud nie liczę, w przyszłym miesiącu lecimy na wczasy, wtedy może clo lepiej podziała :D
    zastanawiałam się nad tym inofemem i chyba sobie kupię, ale mi gin polecał lek nowszej generacji - ovarin, równie drogi :/
    metforminę też brałam ale mój nowy gin stwierdził że nie ma to sensu bo jestem szczupła i raczej w niczym mi to nie pomoże.

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jadę na zakupy i ogarniam zakupy- obiecuję zajrzeć potem na spokojnie.
    Póki co jak nie rodzice M. to jego brat ,moja Mamcia i ciągle gości mamy :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Milka a ja trzymam kciuki, by pęcherzyk jeszcze urósł, wcale nie jest taki mały :)

Madzikk to ile tej krwi upuściłaś? :)

Mid co tam u Ciebie nowego ciekawego?

Ruby uważaj trochę na siebie ;)

Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik
    baterie naładowane? ;)

Milka
    gdzie się wczasujecie? ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dzisiaj świętują : 6. lipca – Dzień Spalenia Mistrza Jana Husa (1415)
    kimkolwiek był, swoje święto ma szczegołów nie znam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    ja właśnie w tym cyklu biorę ten Ovarin, w jednej aptece nawet 66 zł :/
    ale na necie juz za 44 można kupić :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ciastku za kciukorki :*

Lucc standardowo Bułgaria albo Grecja, jeszcze nie wiemy, pójdziemy na lastowy żywioł :D Chciałabym gdzieś dalej tropikalniej, ale to duże koszta, a my stawiamy dom, więc musimy oszczędzać :P

Ruby ten Hus to bohater i męczennik państwowy zasłużony dla Czech :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka o widziałaś, dzięki dobrze wiedzieć :D

Milka a kiedy wyjazd dokładnie planujecie? lasty to nawet na jakś teneryfę albo Majorkę z dnia na dzień może fajne zlapiecie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, my w tym roku na Węgry jedziemy :)

w ogóle to w 1 ciążę zaszłam w lipcu, więc może to mój miesiąc? :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Ruby :P wyjazd w przedziale czasowym 01-14.08. Mąż ma wtedy urlop, a ja już oficjalnie na bezrobociu ;) jak coś fajnego będzie, to możemy nawet na drugi dzień jechać :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    fajnie, my w tym roku na Węgry jedziemy :)

w ogóle to w 1 ciążę zaszłam w lipcu, więc może to mój miesiąc? :)
    w takim razie działaś, wakacje, odpoczynek i jeszcze płodny miesiąc, z tego dzieci muszą być ;) bez ciąży nie wracaj do PL :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u takiego gostka w biurze o 8.30 rano, u nas w budynku ale na innym pietrze i pwoiem wam, że chyba lekko niedomyty albo niedoprany, spędziłam tam jakieś 20-30 min a ten zapach cały czas czuję na sobie, masakra jakaś :D

edit: nie zapach a smród raczej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:31

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to też fajna wycieczka Lucc :D na długo? tak bardziej wypoczynkowo cy wycieczkowo?
    Lucc na jakim etapie cyklu Jesteś? wklejaj tu wykres raz dwa, żeby można było normalnie po ludzku kibicować :D
    Mój cykl raczej stracony, ale wykres zostawię dla lepszego samopoczucia ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Milka ile <3 i z jaką częstotliwością ;) a ja już ponad miesiąc nic i dalej zakaz, tzn. jak zapytałam wczoraj to mi powiedział, że owszem moge ale na własna odpowiedzialność także chyba już nie będę pytac bo pomysli że jakaś niewyżyta jestem :P

Milka1991, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 15.08 jedziemy na tydzień,
    wypoczynkowo of course, ale z młodą, więc wiadomo, że z dzieckiem to średni wypoczynek :D

a końcem sierpnia jeszcze na 3 dni na termy Szaflary

u mnie nudy Milka , 7 dc dopiero :)

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka faktycznie nie próżnujecie ze swoim z <3 !!! :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zaprosiłam cię do przyjaciółek, już dawno, moze byś łaskawie przyjeła ? :D :D

• midnight Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ruby ja nie mam nic przeciwko dziadkom, przykro mi że oni mają coś przeciwko mnie...ja staram sie uczyć moją szacunku do wszystkich, a teście mam odczucie ze są okropnie egoistyczni, jakby problem był dla nich że matka była i będzie zawsze najważniejsza dla dziecka...nawet jak juz wychodzę i chcę sie z córą pożegnać to zawsze odwracają jej uwagę ode mnie...byle tylko przy nich za duzo nie pokazała miłości do mamy...ile razy ja stamtąd wychodziłam z płaczem.
    Moja mama oczywiście też ma w nosie moje zalecenia, stara się być najlepsza, ale nie każe o mnie zapomnieć, zawsze jak u niej córa zostaje, to zadzwonią wieczorem przed snem, jak wracam to jest patrz mamusia wróciła...u teściów tak nie ma...albo ze mną coś nie tak albo z nimi. To nie chodzi o to żeby za mną wyła, ale żebym nie była tematem tabu w ich obecności..to przykre...eh wygadałam się...moi teściowe w stosunku do mnie jako do matki to temat rzeka...
    czasem myśl ze chyb ajednak oni mają jakieś zboczenie...kiedyś teściowa powiedziała- że traktuje młodą jak swoją (zawsze chcieli mieć córke a mają synów)...hmmm, chyba coś nie halo, ma traktować jak swoją wnuczkę nie jak swoje dziecko, bo matkę ma tylko jedną, i mimo iż im to przeszkadza-to ta matka kocha ją najbardziej na świecie, i choćby się zesrali to tego nie zmienią...

Cinnamonku dziękuję ze pytasz...u mnie nowe stresy, młoda ma jakąś infekcję, ma od groma leukocytów w moczu i kilka erytrocytów, pozatym p dr wysłuchała jej szmery nad serduszkiem...przestraszyłam sie bardzo mimo że nie kazała sie tym martwić...muszę znaleźć kardiologa dziecięcego, i wczoraj miała ekg-przestraszona tym strasznie- ale ni cholery sie nie znam...
    no i jutro będę lżejsza o ponad 1.800zł...lecę na tą immunologię...

Lucc udanego wypoczynku pomimo bagażu w postaci córy ;)

Pa bo muszę do psychola jechać...później do Was zajrzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:59

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to zdrówka dla malutkiej, a co do teściów to chyba jakas ich zazdrość? dziwne , nawet bardzo, jakby tak moi robili to bym im powiedziała swoje :P ale ja mam niewyparzona mordę więc wiesz ;)
    Co do immunologi to kupa kasy ale bardzo dobra decyzja, warto zrobić wszystko w tym kierunku żeby jednak miec pewność i zmninimalizowac ryzyko straty...

midnight lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid ściskam w takim razie :* oby córka była zdrowa :* ta immuno strasznie droga ale myślę, że warto....

midnight lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ