X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka nic nie mówiła o nadżerce. To chyba jednak się wybiorę i zapytam.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz pokazać gince wynik, może nic poważnego , a moze trzeba się przeleczyć globulkami

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka widze ze waga znowu w dol:)

Pilnujcie sie dziewczyny, wiem ze czesto zapalenia wychodza same z siebie ale kazde jedno moze prowadzic do zrostow. Nie jest tak zle jak jest to poza maciczka, bo nawet przy ogromnych zrostach mozna zrobic inseminacje, ale jak sie zapalenie przedostanie do srodka to przy zrostach jest coraz ciezej zajsc. Juz to kiedys pisalam ale jeszcze raz napisze, duzo jogurtow!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja po polowkowych ;-)
    Będzie syn, zdrowy 350 gram ;-)

Kjopa ja miałam zapalenie w cytologia ale też wpisane obecność grzybów więc dostałam od lekarza globulki, za tydzień zrobiłam wymaz i już było czysto. Musisz skonsultować z lekarzem , u mnie też tak pisało.

Luccecita, Kjopa3, Milka1991, madzikk, midnight, Bratek, Edycik, cinnamon cookie, luna91, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Ruby :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Gratulacje!!!! 350g to już troszkę jest :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik
    a ty masz zrosty ?
    ponoć przy zrostach są bolesne @

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratki 350g to juz kawal chlopa :)

Lucc nie mam stwierdzonych ale podejrzewam ze moge miec, dlatego sie tez juz poddaje z naturalna metoda. Wydaje mi sie ze to na laparo powinno byc widoczne. Chociaz laparo nie przechodzi przez szyjke ale przynajmniej bedzie widac czy nie ma zmian na maciczce, a to jest akurat najwazniejsze. Nie wiem czy wiesz ale ja miailam stwierdzone ze w przeszlosci mialam chlamydie (zadnych objawow) bo w zeszlym roku znalezli u mnie przeciwciala, a od kilku lat mam bardzo bolesny pierwszy dzien @ wiec albo jestem bardziej zrosnieta tam na dole albo mam tylozgiecie. To by wyjasnialo dlaczego badanie hsg bylo az tak bolesne. Ponoc @ powinna byc niekomfortowa ale az tak bolec nie powinna, a ja w pierwszy dzien jestem jak zombie:) 6 paracetamoli i wygladam jak nacpana (ale tylko w pierwszy dzien)

Powiem wam ze jestem dzisiaj tak podniecona i ogrom sluzu plodnego, juz dawno tak nie mialam:) az sie boje wyjsc z pracy, tylu przystpjniakow na miescie;-p

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobiety ;-)
    Pomyłka nawet 365 gram :-D także chłopisko będzie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Powiem wam ze jestem dzisiaj tak podniecona i ogrom sluzu plodnego, juz dawno tak nie mialam:) az sie boje wyjsc z pracy, tylu przystpjniakow na miescie;-p

haha, bylebyś na byłego nie wpadła :D

ja swoją drogą też mam dziś jeszcze megapłodny śluz, ale muszę się powstrzymać z <3, bo jutro mam gina i cytologię, więc chyba nie powinnam <3 ....

Madzik
    ja przed 1 ciążą miałam megabolesną @,przeszło po ciąży
    teraz w ogóle niebolesna, żadnych przeciwbólowych nie łykam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 14:47

madzikk lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze Ruby jeszcze wiekszy choop :)

Lucc akurat bylego to bym nawet kijkiem nie tknela:)
    A w mlodym wieku bole menstruacyjne sa spowodowane przez hormony i najczesciej po porodzie przechodza, u mnie te bole sa zdecydowanie nabyte. Robie oklady borowinowe i pije klimuszke juz trzeci miesiac, do wrzesnia powinno mi sie akurat wszystko pokonczyc. Mam wrazenie ze moje @ sa bardziej obfite wiec kto wie moze luzuja mi sie zrosty :) doczytalam wlasnie ze histeroskopia jest wskazana przy zrostach, wiec pewnie przed laparo bede miala histero (obym tylko nie wpadla w histerie ;-p). Powiem wam ze na samym poczatku staran nie spodziewalam sie ze nieplodnosc moze byc spowodowana przez tak wiele czynnikow. Jest tyle mozliwosci, ciekawe jestem co jeszcze moze miec wplyw na plodnosc. Ale teraz rozumiem dlaczego kobieta im mlodsza tym latwiej zaciazy, nie chodzi tu glownie o zdolnosc organizmu do wyklucia jajeczka ale o bledach jakie sie popelnia przez cale zycie oraz lekcewazenie pewnych objawow. Kazdy mowi staraj sie o dziecko, im szybciej tym lepiej ale nikt nie podaje argumentow dlaczego akurat lepiej. Wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy jakie moga byc konsekwencje. I owszem moze nie mialam odpowiedniego partnera jak bylam mlodsza (chodzi o takiego z ktorym moglabym zalozyc rodzine) ale kto wie jakbym byla swiadoma to moze kilka rzeczy zrobilabym inaczej. Teraz z kazda blachostka bede leciala do lekarza, kazde jedno zapalenie, uplawy, swedzenie czy bol brzucha, bo lepiej wczesniej cos wykryc i sie wyleczyc niz pozniej plakac. Mam nadzieje ze nie smece, takie mam ostatnio przemyslenia:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk trudno się z Tobą nie zgodzić ;-) dobrze napisane, a miałaś drożne jajowody jak roli ci HSG?

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Rubeczku byly drozne, ale hsg pokaze tylko niedroznosc w jajowodach i ewentualnie ogromne zmiany zrostowe oraz dziwna budowie maciczki. Histero jest zdecydowanie lepsza.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumam juz Madzikk :)

Edycik jak wizyta? jakies dobre wieści?

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kumam juz Madzikk :)

Edycik jak wizyta? jakies dobre wieści?
    Edycik podbijam

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    13.12.24 beta 308
    16.12.24 beta 1250
    20.12.24 beta 7400
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk a skoro mowa o podnieceniu to u mnie zakaz, już kolejną noc śni mi się seks, albo jakieś inne zboczone rzeczy... a tu nie wolno i jak temu zaradzić? :P

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby chyba w takim przypadku najlepszy bedzie zimny prysznic tylko jak tu sie prysznicowac jak czlowiek taki zaspany. Dlaczego masz zakaz? Dlatego ze orgazm moze zaszkodzic czy dlatego ze wkladanie i wyciaganie (sorki za okreslenie) moze doprowadzic do poronienia czy chodzi tu o bakterie? Bo wiesz, rozkosz mozna osiagnac na rozne sposoby tylko pytanie czego tobie tak naprawde nie wolno? I jeszcze jedno, orgazm mozesz miec rowniez podczas snu wiec chyba nie bedzie zabroniony:) ja bym to skonsultowala z lekarzem.

Edycik pewnie napisze jutro, a teraz zbliza sie jej owulka wiec musiala meza dorwac :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Lucc kciuki za jutrzejszą wizytę!

Kjopa jak jakiś stan zapalny to idź lepiej do lekarza...może nic groźnego, ale lepiej sprawdzic i wyleczyć...

Ruby gratuluję ! zazdroszcze synka :) fajnie ze taki duży już, teraz już z górki ;)
    ale szlaban, przykra rzecz...dasz radę...do kiedy zakaz ?

Madzik do dzieła ;) jak śluz to trzeba to wykorzystac.

A ja dziś pozytywnie naładowana, rano psycholog-od razu lepiej sie robi ;), potem odbiór części wyników immuno, no i wizyta u lekarza...
    nie orientuje się któraś z Was czy można do dwóch ginów na nfz chodzić...? nie wiem na którego się zdecydować...
    ten dal zielone światło, dał kwas foliowy 5mg, i jak ciąża to od razu acard clexane i encorton,ze względu na wyniki, mam mutację V Leiden, i przeciwciała antyłożyskowe...i jeszcze jakieś takie ale sam nie bardzi wiedział co i po co..
    z tego co mówił, i tak już tylko te sterydy można dołożyć..

Edycik, nie wiem jak tam po wizycie...ale- mam i dla Ciebie chyba pozytywne wieści-może bardziej to pocieszenie....uzywajcie ile wejdzie....i nie myśl o ciążach dzieciach itp-tylko wspominaj wakacje :) p.dr mnie na zakynthos wysyła, bo ma 2 pacjentki z bliźniakami po wakacjach właśnie tam :D od razu pomyślałam o Tobie, i życzę z całego serca a choćby nawet i bliźniaków !

dobranoc

A i jeszcze jedno...zakrecony ten lekarz jak słoik na zimę...mówił że wyszła bakteria w posiewie moczu który robiłam i antybiotyk, ale nie dał recepty na to w końcu...i teraz do Was pytanko za 100 punktów, czy leciec gdzieś na biegu po recepte ? (jeszcze wspomne że posiew robiłam w tracie leczenia neofuraginą, teraz nic mnie nie szczypie nic się nie dzieje, sikam często itp...) czy olać i zrobic tylko kontrolnie znów mocz ?...jeszcze dodam ze lekarzy mam po dziurki w uszach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:47

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid zrób mocz jak będzie czysto to ok jak nie to niestety antybiotyk wskazany...

Madzikk Seksik zakazany bo łożysko za nisko i może zaszkodzić/ wywołać krwotok i doprowadzić do poronienia, nie wiem czy chodzi o orgazm czy wkładanie- ale tu się z tobą zgadzam, na śnie też da się :D już tego doświadczyłam nie raz :P
    Nie pytałam o szczegóły, ale ufam że łożysko się podniesie i będzie można zrobić to i owo ;)we wtorek mam wizytę u mojego gina to zapytam o szczegóły chociaż przyznam bez bicia że mogę stchórzyć bo ja wstydliwa jestem :P :D

edek: oglądałam film "zanim się pojawiłeś" ten o którym Kasia pisała i spłakałam się jak bóbr :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 23:34

madzikk, midnight lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to już chyba wiesz na czym stoisz? Mutacja V Leiden czyli zakrzepica i Cleaxane może 0,6 dadzą jak coś bo wyczytałam, że niektóre tak miały przy tej mutacji. Przeciw ciała łożyskowe to mówił co z tym dalej? Bo tu już widziałam,że łożysko nie wymienia co trzeba między matką a dzieckiem i chyba to jest problem. Coś mi przemknęło o szczepionkach ale nie wiem czy dokładnie na to. Chyba na te przeciwciała te sterydy dają co Encorton chyba. Trzymam kciuki kochana bo chyba warto było zrobić te badania bo jednak wyjaśniły chyba co jest nie tak. Teraz ciąża i odpowiednie prowadzenie lekarza i jestem dobrej myśli <3

midnight lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ