Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chmureczko oby ta owulka byla owocna Ja w tym cyklu tez mialam w 13d a zawsze jak cos zaznaczalo to 18/19dc. Oby ten jeden raz wystarczyl
Katiusza baw sie dobrze na weselu i wyłącz całkowicie myślenie I zdrowka dla bratanka życzę.
Kjopa i IR kciukam mocno za przyrost
Milka u mnie również dzis leje caly czas Pogoda kapletnie nie sprzyja mojemu nastrojowi. Niestety dzis tempka dalej w dół wydaje mi się ze jutro nadejdzie @.
Dziękuję wam dziewczynki za ciepłe słowa. Macie rację mam super gina który mnie w tym wszystkim wspiera. Mam nadzieje że niedługo nam sie uda bo powoli zaczynam wymiekac psychicznie Na każdym kroku mam łzy w oczach nawet wczoraj na bajce mi sie płakać chcialo. Jutro juz wracam do pracy. Mialam wracac z dobrymi nowinami a na pewno wrócę z @. Ehh do d*** z tym wszystkim. No ale wiem ze juz kolo niedzieli będzie lepszy nastrój
Imię_Róży, Milka1991, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Kasia jestes w dobrych rekach. Wytrzymaj jeszcze troszke. Kiedys sie uda:)
W sumie to ja sama juz wymieklam. W tym cyklu nawet nie dzialamy, bo wiem ze bez laparoskopi nie da rady. A tak wogole to moj P mnie denerwuje i nie wiem jak sie to zakonczy. W kazdym badz razie moje zdrowie wazniejsze od staran. Boje sie ze zwykla laparoskopia przerodzi sie w powazniejszy zabieg, niestety te obawy nie sa bezpodstawne i najprawdopodobniej tak bedzie, daj Boze oby jajniki przetrwaly a przynajmniej jeden bo z tej prawej strony sie cos niedobrego dzieje. Czas pokaze ale do zabiegu przerwa, biore urlop od staran:)
Kjopa IR kciuki za upuszczona krew.
Czas tak szybko leci, nawet nie bedziecie wiedzily kiedy to zlecialo a juz bedzie 30 tydzien:)Kasia1407 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Madzikk w trakcie laparo naprawią co trzeba jeśli myślisz, że coś się tam dzieje. Oby nie. Jak zdrówko brata?
IR kciuki za przyrost
Dziś termin @ a mnie brzuch nie boli jak dziewczyny piszą. Chyba zasługa Dupka. Oby tak dalej ale mam mdłości chwilami też od Dupka. W pierwszej ciąży też brzuch nie bolał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:00
madzikk lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wyniki.
Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
TSH 1.37
Ft4 16.71 (12.1-19.6)
Progesteron ma być wieczorkiem. Dziś szybko te wyniki a nie ostatnio 5h czekaniaBratek, Smerfelinka, madzikk, Edycik, Milka1991, chmurreczkaa, cinnamon cookie, Ejrene, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Kjopka fajnie ze pytasz:)
Brat idzie w piatek upuscic troche krwi, pewnie chca sprawdzic aktywnosc wirusa, na weekend leci na wesele kolegi a 5 wrzesnia ma wizyte w szpitalu pewnie juz genotypowanie i spr jak zniszczona jest watroba. Od wrzesnia chyba zacznie leczenie.
Zeby to bylo takie proste z ta laparo. W tym piatkowym poscie co mi skasowalo napisalam ze w piatym dniu @ mialam skrzepa w stolcu - nie prawdziwa krew ale tak jakby zeschniety grzybek - sorki ale musialam to jakos nazwac (wogole ostatnia @ to byly same skrzepy). Teraz wiem ze to nie byl pierwszy raz bo cos przypomina mi sie. Wiem co jadlam w tych dniach i wiem ze to byl skrzep. Co wg mojej teorii swiadczy o endometriozie na wewnetrznej czesci jelit. To by wyjasnialo dlaczego mam takie zaparcia po owulce i straszne kwasy, organizm chce strawic i przepchac ale nie daje rady, moze tez dlatego moj prog jest tak wysoki. I obok pepka troche w dol i na prawo cos mnie tam pobolewa, zawsze myslalam ze to polaczenie jelita ciekiego z grubym ale teraz zastanawiam sie czy to nie endometrioza. Male ogniska endometrium mozna usowac ale nie wiem jak to wyglada jak jest zlokalizowana w wewnetrznej czeci jelit. Wiem ze czytac o tym nie powinnam ale przeczytalam ze w niektorych przypadkach nawet czesc jelita usowaja. Moje dwie kolezanki z pracy maja endometrioze, jedna po cesarce na bliznie a druga miala laparaskopowo usowana z jelita ale po zewnetrznej stronie (przy okazji jak usowali jej torbiel z jajnika). Mam silny organizm wiec dam rade ale to czekanie, nie wiem co lekarz powie bo wizyta dopiero 8 wrzesnia ale moze przyspieszy zabieg jak mu powiem o skrzepie, normalnie kilka miesiecy sie czeka. Ogolnie jest ok ale u mnie priorytety sie troszke zmienily.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Dzień dobry
Imię Róży ja też wizytuję 24.08. Trzymam kciuki za ładny przyrost bety!!
Kjopa!! piękny przyrost mimo braku pełnych 48h!! cudownie !! rośnijcie zdrowo!!
Kasiu w końcu musi się udać.. tulę :*
Madzik brzmi to strasznie, ale trzymam kciuki żeby wszystko zrobili na cacy, bez żadnych komplikacji :* i żebyś nie musiała długo czekać, a wizyty nie da rady już przyspieszyć? dobrze że brat zacznie leczenie.
A ja znów potrzebuję od Was pomocy-może mądrale w tym temacie mi pomogą
Bo ja zupełnie nie znam sie na wywoływaniu @. jeszcze nie mam, i czy jakbym teraz znów zaczęła brać luteinę-tak na wszelki wypadek- nie zatrzyma mi to całkiem @ ? może to głupie pytanie i nawet wiem co powiecie-żeby zrobić test lub iść na betę, ale i tak zaryzykuję to pytanie, bo na betę nie pójdę a testy nie wychodzą, a chciałam dziś zaaplikować luteinę...
Ed: mam jeszcze jedno goopie pytanie, czy jakbyście otworzyły mój wykres to wyswietla kolorowo te wszystkie zaznaczenia...? już jakiś czas temu miałam spytać ale głupio mi było, bo mi pokazuje w szarościach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 13:27
Imię_Róży, madzikk lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyKjopa
piękny przyrost!
Madzik
ojej,brzmi strasznie, ale to całkiem sensowne co piszesz...
grunt to dobra diagnoza, nie ma nic gorszego niż leczenie w ciemno!
Mid
żeby wywołac okres musisz brac luteinę/dupka kilka dni i odstawić- spadek progesteronu wywoła krwawienie
dopoki bedziesz brała luteine/dupka przedłużasz cykl
a wykres masz w szarosciach jesli nie masz wykupionego abonamentu premium- my po kliknieciu widzimy na kolorowo
katiusza
baw się dobrze kochana :*midnight, madzikk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle któraś z was się orientuje jak to jest z wpływem antybiotyku na nasienie?
mój mąż się rozchorował i dostal antybiotyk- Amotaks- amoksycylina
w tym cyklu starania były jeszcze zanim zaczął brać, ale oczywiście myślę o kolejnych cyklach... -
Lucc dzięki...czyli wiem że nic nie wiem...gdyby nie marne szanse to bym uwierzyła dzisiejszemu cieniu cienia cienia...zrobiłam..przyznaję ale z któregoś tam moczu, nie liczac wstania w nocy..leci mi od paru dni wszystko z rąk (nawet potłukłam termometr..), miałam znów zajawkę na spanie na brzuchu, od wczoraj wstaję w nocy na siku...ale znów nie chcę się nakręcać,ale gdyby jednak coś, to muszę leki zacząć brać, luteinę i clexane głownie, bo sterydy to i tak za 2 tyg dopiero na wizycie jakby co.
no i te ogórki zajadane słodkim i słodkie pierogi popijane pikantnym barszczemCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Kjopa przepiękny przyrost bety gratuluję
U mnie niestety nie tak różowo beta 45 w innym laboratorium , także pozamiatane, jak przyjdzie @ mam zrobić wszystkie badania tarczycy, bo do zapłodnienia dochodzi ale tarczyca może blokować dalszy rozwój (przynajmniej tak zrozumiałam ginkę). Jakby @ nie przylazła mam powtórzyć betę w piątek, ale to chyba nie będzie konieczne.
No cóż to tyle....
Ja miałam dzisiaj nie iść do fryzjera bo ciąża..ech... ale z m. ustaliłam że jednak idę przynajmniej na weselu będę mieć fryturę podobną do ludzi.
Idę się pobawić z syniem bo on się cieszy że jestem wcześniej w domu:-) echh życie....
...aha i idę we wtorek do tej dietetyczki, w takim razie jak nie ciąża to zaczynam odchudzanie.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Mid to zapodaj ta lutke, najwyzej przedluzysz cykl o kilka dni. Ale jak testy nie wychodza to ja bym nie liczyla na cuda. Mowie to ja ktora zawsze sie myli, wiec pewnie jestes w ciazy:) przed odstawieniem nasiurkaj jeszcze raz.
midnight lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
Zaszaleję jutro powtórzę test...mogłabym w piatek ale nie wiem czy będe miała czas bo z młoda do szpitala lecę..wysechł już całkiem zabarwił sie na brązowo ale cienik widoczniejszy...zapodam luteinę, z clexanem zaczekam...niech się dzieje wola nieba- z nią sie zawsze zgadzać trzeba...niestetyCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny