Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
luna91 wrote:Kjopa - u mnie to pierwszy cykl, ale po poronieniu. Jestem bardziej wrażliwa właśnie po tym co mnie spotkało, ale lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robić badań i poronienia zdarzają się wielu kobietom
-
carolq - przykro mi ale walczymy dalej, nie poddajemy się! ja też z mężem dziś miałam małą spinę, bo przeczytał mi smsa od swojego kuzyna, który napisał, że już wrócili ze szpitala z dzieckiem i zapraszają na oglądanie a on się tak zaczął cieszyć i mnie wypytuje kiedy jedziemy... no i się z nim ścięłam, ale to też na krótko. Dziewczyny, mnie nadal kłuje w sercu po stracie i stąd moje reakcje.
Paryzetka - ja się cieszę, że jutro do pracy, bo dziś przesiedzielismy w domu cały dzień i j oczywiście cały czas myślałam o tym czy to kłucie jajnika to może coś oznacza. Wiem, że to chore, ale chyba rozumiecie mnie jak nikt inny
Tak swoją drogą straszne kłucie w dole brzucha mnie dziś dopadły i kłujący ból jajnika. Oby ten tydzień zlecił i szybko, bo już mnie niecierpliwi to oczekiwanie. Jak ma się nie udać to niech szybko przyłazi @ i będziemy dalej tworzyć
czekającaMama dobrze podpowiada z tego co czytałam dużo dziewczyn używa microlife - do kupienia w necie. Pokazuje 2 miejsca po przecinku i też nie jest drogi. U mnie w mieście popytałam w aptekach i nie mieli takiego, tylko zwykłe z 1 miejscem po przecinku.
Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Schmetterling wrote:Dzięki dziewczyny za radę. Kurcze,to jutro nie zacznę mierzyć. Od którego dnia po okresie zaczynacie mierzyć?
Sylwia1985 witaamy
Ja różnie, bo czasami mierzyłam nawet w trakcie okresu a czasami po zakończeniu krwawienia. Niektóre dziewczyny po kilku miesiącach obserwacji swojego cyklu zaczynają mierzyć na kilka dni przed owulką. Ja w kolejnym cyklu zamierzam mierzyć od 8-9dc, bo i tak owulki nie mam wcześniej niż około 16dcCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
Marietta - muuuuszę to w końcu napisać - fajny masz podpisik
Kjopa3 - fajnie, że się Małż na przegląd armii zgodził. To mniej badań, niż u kobietki a z drugiej strony, w razie czego, troszkę czasu potrzeba na jej podreperowanie ;/
luna91, hahaha, mówisz? No dobrze, mam nadzieję, że to jakiś tajemniczy, szalony miesiąc i przez wątek zwei_ roznoszą się podejrzane, pokręcone wirusy Póki co - moje mikro-piersiątka nie czują nic (a ostatnio dawały zwykle czadu od dnia wyglądającego na ovu), a do tego na potęgę zaglucam się na kremowo - pewnie efekt Pregnylu, bo jego efekty nadal zapewne są - testy-bladziochy nadal wychodzą "+".
A co do wkrętek - jasne, że ciężko się nie wkręcać. Myślisz, że nie łapię się na myśli - co to by było, gdyby te bladziochy wyszły też za parę dni i już nie byłby to Pregnyl...?
Paryzetka83, a jakie przetwory? Ja stawiam na CYDR
Btw-nie boisz się, że Ci OF trochę zgłupieje od tej tempki z 16:30? Może lepiej po prostu nie zaznaczać jej?
Ejrene - u jednych wiesiołek działa od pierwszego cyklu, u innych - po kilku. Pamiętaj, że wiesiołek cudów nie zdziała, jeśli będziesz przyjmować za mało płynów! :-*
Carolq - przykro mi
Sylwia1985 - witaj
Schmetterling - tak, Microlife z allegro, to naprawdę mini-wydatek, a dobrze się sprawuje. Zwykły termometr mniej Ci powie. Co do dnia rozpoczęcia - jedni mierzą po krwawieniu, drudzy od początku. Ja mierzę od 1dc. Nie przepadam za tym, ale z drugiej strony potrafię mieć krwawienia po 8-10dni, więc wolę wiedzieć, co się w tym czasie dzieje w moim organiźmie.
A tak w ogóle - AAAAAAAAAAAAA...... RATUUUUUNKUUUUUU..... Zaraz mi język odpadnie Tak niewinnie wyglądał ten ananasek - malutki, żółciutki, skryty morderca mojego języka Auć, auć, auć.... Plus taki, że podobno jeśli tak szczypie, to oznacza, że ma sporo bromelainy, czyli dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 23:34
-
Schemetterling ja kupiłam termometr Kardioline z 2 miejscami po przecinku ale dziewczyny też mają właśnie Microlife. W pierwszym cyklu używałam normalnego
elektronicznego z jednym miejscem po przecinku i było ok.
kas50 ja tarczycowe u endo o niektóre spytam się na wizycie za tydzień w środę. W piątek po niej mam gina więc może coś mi powie bo ma być USG więc nie wiem czy będzie chciał odpowiadać na pytania.
Sylwia1985 Witam!!! -
Bratku boję się ale nie wiem czy jak nic nie zaznaczę to nie zglupieje jeszcze bardziej
Jutro zmierzę o stałej porze i o 16:30 i zobaczę jaki jest przyrost tempki po 10 godzinach i może jakoś to przeliczę
Masz przepis na cydr? Bo my planowaliśmy dżemikWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 23:56
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Schmetterling wrote:Dzięki dziewczyny za radę. Kurcze,to jutro nie zacznę mierzyć. Od którego dnia po okresie zaczynacie mierzyć?
Sylwia1985 witaamy
Poprzednim razem chyba z rok mierzyłam zwykłym elektronicznym z dokładnością do 0.1. Mierzenie zakończyłam kiedy pojawił się bladzioch w polu testowym wtedy nawet nie słyszałam o termometrach owulacyjnych. U mnie skoki temp. były znaczne więc się sprawdzał. Ale tym razem kiedy zaczęliśmy myśleć o drugim brzdącu to właśnie postanowiłam kupić taki dokładniejszy termometr i mam wspomniany microlife. Zastanawiałam się jeszcze nad takim różowiutkim, coby było wiadomo czyj, bo wcześniej czasem mąż się pomylił. Kardioline właśnie chyba tak wystylizowany jest. Kjopa, dobrze kojarzę?
Sylwia1985, witaj! Rozgość sięWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 00:06
-
Eeeee.... Nie powinien zgłupieć Ale kliknęłaś chociaż "Ignoruj tę temperaturę"?
Nie mam przepisu na cydr - w naszym mieszkanku mamy za mało miejsca na pędzenie domowych trunków ;( A szkoda, bo w mojej Rodzinie powstają fajne winka i naleweczki, mmmm.... paluszki lizać )))
Co do przeliczania - ciekawe, co wyjdzie u Ciebie, ale z tego, co zauważyłam u siebie - przeliczanie ma sens (chociaż co któryś dzień się nie sprawdza, no ale taki już urok organizmu ludzkiego), dopóki mówimy o SPANIU Jeśli człek wstanie z łóżka i rozpocznie normalną aktywność, to tempka leci w górę i ciężko złapać jakąś zależność. -
A ja miałam pracowity weekend. M jutro ma urodziny, no to przyjechało kilka osób, więc pieczenie, gotowanie itp. Aż sama się zdziwiłam, bo same pyszności mi wyszły szarlotka, no i torcik... Mniam mniam! nawet teściowa mnie pochwaliła, bo myślała, że ciasta kupione w cukierni
-
Kjopa3 wrote:Schemetterling ja kupiłam termometr Kardioline z 2 miejscami po przecinku ale dziewczyny też mają właśnie Microlife. W pierwszym cyklu używałam normalnego
elektronicznego z jednym miejscem po przecinku i było ok.
kas50 ja tarczycowe u endo o niektóre spytam się na wizycie za tydzień w środę. W piątek po niej mam gina więc może coś mi powie bo ma być USG więc nie wiem czy będzie chciał odpowiadać na pytania.
Sylwia1985 Witam!!!
?
Zbieram się do pracy u nas dziś 11stopni...zimaaaa....