X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie wiem czy nie lepszą opcją jest jednak fryzjer :(

"Śmialiśmy się ostatnio, że szkoda, iż nie da się wziąć takich próbeczek żołnierzyków i przetrzymać np.na jakiejś pożywce kilka dni w lodóweczce, gdy Małż musi wyjeżdżać ;)"
    Bratek dobre , w razie potrzeby wstrząsnąć i użyć od razu dawkując co 3 godziny :P hehe

U mnie też pada i pada , nic mi się nie chce chodź myślałam że rano jak skoczę na siłkę nabiorę siły jednak nadal krzątam się przymulona ;/

Ovu wykazuje mi dni płodne może jednak owulacji nie było :P , testy oczywiście nic nie pokazują :) hehe,
    Próbować zawsze można , może ten cykl jednak nie będzie stracony ? :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poradźcie...
    Byłam dziś po odbiór wyników cytologii- stan zapalny i lekarz przepisał mi Albothyl. Co 2-gi dzień, 6 globulek przed albo po @. Tyle, że po pierwsze kompletnie nie wiem kiedy przyjdzie @.. No a po drugie, a właściwie po pierwsze, co w przypadku gdyby była jakaś fasolka?.. Nie zapytałam o to lekarza, bo w ogóle nie pomyślałam.. Jak w tym cyklu się nie udało to jeśli zostawię to po @ to kolejny cykl idzie na straty. A jeśli wezmę teraz to mogę się nie wyrobić do @, jeśli zechce przyjść (temp. cały czas w dole, więc mimo innych objawów owu chyba nie było), no i jak to mogłoby wpłynąć na ewentualną fasolinkę (jeśli jednak owu była)...
    Co robić!? :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wzięła po @. Antybiotyk i ciąża to bardo zła kombinacja. jeżeli weźmiesz po @ cykl wcale nie jest stracony ciągle masz szanse.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    ja bym wzięła po @. Antybiotyk i ciąża to bardo zła kombinacja. jeżeli weźmiesz po @ cykl wcale nie jest stracony ciągle masz szanse.

ja też bym tak zrobiła

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rybaaa,

to z e-ulotki leku:

Czy można stosować Albothyl w okresie ciąży i karmienia piersią?

W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
    Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę skonsultuj się z lekarzem przed zastosowaniem preparatu.
    Stosowanie u kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią wyłącznie po konsultacji z lekarzem i tylko w razie zdecydowanej konieczności, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym ryzykiem dla dziecka; brak danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania preparatu w tym okresie.

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to znow ja :)
    Miesiaczki ciagle nie bylo wiec zrobilam wczoraj test i wyszedl pozytywnie, potem kolejny tez pozytywny :)

katiuszaa, luna91, Carolq, Paryzetka83, Marietta, cinnamon cookie, Ejrene, kamisia88, Smerfelinka, Kjopa3, CzekającaMama, Bratek, Rybaaaa, Mundek, sylwia1985 lubią tę wiadomość

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucyna gratuluje !!!!

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna -gratulacje :) katjusza Ty bedziesz jeszcze testowac czy czekasz na @? Tez masz nadzieje ze sie udalo jeszcze czy juz nie? :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakos nie potrafie sie cieszyc nie wiem co mi jest, przeciez tak bardzo chcialam cos nie tak ze mna :(

po 5 latach- sukces!
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robilas? Gratulacje:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam, robilam dwa testy, kazdy z nich pozytywny, teraz szukam lekarza

po 5 latach- sukces!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Lucyna -gratulacje :) katjusza Ty bedziesz jeszcze testowac czy czekasz na @? Tez masz nadzieje ze sie udalo jeszcze czy juz nie? :(

Nadzieja umiera ostatnia chodź jest bardzo słaba. poczekam i zobaczę co będzie. Trochę się boję.

Lucyna który to dzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna Gratki :) będzie dobrze , teraz tylko na spokojnie i się nie przemęczaj :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjusza w takim razie lacze sie z Toba w tej nadziei, robilysmy testa 9dpo moze to za wczesnie moze sie uda...

katiuszaa lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna oczywiście że może być za wcześnie
    Lucyna gratuluje kochana i teraz musi być wszystko dobrze odpoczywaj i znajdź dobrego lekarza <3:-*

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie nie wiem czy to ta pogoda tak na mnie wplywa ale jestem strasznie wsciekla! Weszlam dzis do sklepu a przede mna w kasie stala babka z roczna dziewczynka- wszyscy sie do niej przymilali, usmiechali a ja mialam ochote walnac wszystko i wyjac, nie rozumiem czemu oni tak a ja nie, dopada mnie dol wybaczcie, ale chyba pms mnie dopadl :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna gratulcje! Pędź szybciutko na bete :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Sluchajcie nie wiem czy to ta pogoda tak na mnie wplywa ale jestem strasznie wsciekla! Weszlam dzis do sklepu a przede mna w kasie stala babka z roczna dziewczynka- wszyscy sie do niej przymilali, usmiechali a ja mialam ochote walnac wszystko i wyjac, nie rozumiem czemu oni tak a ja nie, dopada mnie dol wybaczcie, ale chyba pms mnie dopadl :(

<przytula> wiem luna tez tak mam, niestyty powiem Ci prawdę, z każdym cyklem będziesz się coraz bardziej wkurzać i cały świat stanie się zły , tak przynajmniej jest w moim przypadku. Ostatnio nawet zauważyłam że sprawia mi przykrość spotykanie się z szwagierką która ma dwie córki , więc staram się jej unikać co mi sprawia przykrość bo mamy super kontakty. Ale ona czasmi też się dopytuje kiedy zostanie ciocią , tylko że im tak szybko poszło i z jedną i drugą córką :(. Oczywiście wkurzenie Ci nie pomoże, mi pomaga natłok pracy i rzeczy do zrobienia, np. nie nawidzę ćwiczyć ale chodźę na fitnes aby zająć wolny czas. To i czekanie z nadzieją, będzie dobrze zrelaksuj się wyjdź z znajomymi, albo zajmij się czymś mi to pomaga chodź na chwilę się odciągnąć :)

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucynka - gratulacje!!! dopada cię stres stąd te myśli, ale za chwilę będziesz skakać z radości :)

Jej jak ja już bym tak chciała się pochwalić, a tymczasem trzeba robić dobrą minę do złej gry i czekać, czekać, czekać , a czy jest na co? :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucynka- gratuluję, nie bój się :) Ja w pierwszym odruchu się rozbeczałam, za kilka dni dojdzie do Ciebie rzeczywistość, zaczniesz się cieszyc na maksa ;)

Ruby- jest ryzyko, że odbarwi farbę jeśli są utleniacze- na rudawy :/

Bratek- betka jak na drożdzach :) 236 :)) Mąż cieszy się, ale jest dziwnie. Próbuję go przekonać do seksu w ciąży... Póki brzucha nie ma, póki dobrze się czuję... Odmawia, twierdzi, że odkąd jestem w ciąży "inaczej na mnie patrzy". Trochę mnie to zbiło z tropu... może jak zgłodnieje przyjdzie? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ