X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze, pobolewa mnie brzuch. No i te piersi to muszę trzymać jak schodze po schodach bo bolą jak szalone.

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    Cześć dziewczyny to znow ja :)
    Miesiaczki ciagle nie bylo wiec zrobilam wczoraj test i wyszedl pozytywnie, potem kolejny tez pozytywny :)
    Gratuluję. Witam w klubie wrześniowym :-D

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki kamisia88 a to nam się posypało fasolek w wrześniu :) zdrowia dziewczynki i spokojnie donoszonych maleństw :*

kamisia88 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z włosów teraz jestem zadowolona, ale droga do tego była długa :P z wieloletniego jasnego blondu fryzjerka zrobiła mi ombre które kompletnie mi się nie podobało więc tego samego dnia zafarbowałam na ciemno, tak chodziłam 3 tyg i dziś na ciemnych zrobiłam jasne ombre :) jest fajnie :)
    A muszę się pochwalić że trochę polepszył mi się humor, bo od trzech dni bolą mnie jajniki, mimo niskich temperatur zrobiłam popołudniu test owu i jak byk dwie grube kreski :) więc jest jeszcze może dla mnie nadzieja:)))

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo nie mam czasu, ale zaczęłam czytać i po prostu muszę coś napisać :P

Ruby w takim razie postaram się jutro napisać Ci przepis, ale prawdopodobnie będę to ciasto powtarzać, żeby troszkę je ulepszyć, więc może chcesz jeszcze poczekać? ;)

Bratku ideałem zdrowego stylu życia nie jestem, bo uwielbiam gotować, pichcić i eksperymentować, a najbardziej kocham piec ciasta i oczywiście jeść :D Więc wiesz, muszę się ruszać, bo inaczej byłabym szersza niż wyższa :P Właśnie wróciłam po ok. 6 km interwałów i zmykam pod prysznic. Mam nadzieję, że jutro uda mi się Was szybciutko nadrobić, bo dziś już raczej nie dam rady.

Lucynko gratuluję! Super wieści :)

Buziole dziewczynki i miłej nocy!

Bratek lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta super przyrost!!! Mężowi przejdzie pewnie. Tak jak mówił ostatnio żeby przerwę zrobić a i tak pytał czy wyszło. Jak się z tym oswoi to będzie inaczej. Poza tym Ty chyba też po poronieniu więc może się boi.

Lucyna Gratulacje!!! Dajesz nadzieję i wiarę że się uda.

Olina super że dziecko rośnie i że nie miałaś ciężkich dolegliwości ciążowych.

Dziewczyny ja w tym miesiącu też załapałam doła ale to też dlatego, że wszystko na raz. Na pewno nam się uda czasem tylko trzeba dopomóc :-)

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    Cześć dziewczyny to znow ja :)
    Miesiaczki ciagle nie bylo wiec zrobilam wczoraj test i wyszedl pozytywnie, potem kolejny tez pozytywny :)

Kochana moja gratulacje :-) Czekam na wiruski :-P
    Spokojnej ciąży i zdrówka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:30

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucynka - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! Spokojnie, pewnie wszystko się wyprostuje i zaczniesz się cieszyć, gdy minie pierwszy szok ;)
    5 lat, to szmat czasu.... Dajesz nadzieję :)
    Przypomnisz tylko czy byłaś na coś konkretnie leczona? Który jesteś rocznik?

Marietta, pięęęęęękny przyrost :) SUPER <3 Trzymam kciuki za Małża, żeby jakoś ogarnął i przegryzł temat :-* :)

katiuszaa, mocno przytulam :-* :-* :-*

luna91 - może to pogoda? Też się dziś łatwo wkurzałam ;/
    No chyba, że obu nam zbliża się gigantyczny PMS :P czego absolutnie ani Tobie, ani sobie, TFU TFU TFU, nie życzę :)))))

Schmetterling - kciui za badanka :) Super, że Mąż się zdecydował i klepnął ju z konkretny termin :)

Olina, kamisia88 - rośnijcie spokojnie i zdrowo!!! :-*

katiuszaa, kamisia88 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    A jak samopoczucie?

Raz lepiej raz gorzej- ogólnie napewno gorzej niż bez ciąży :P Ale pewnie przejdzie do drugiego trymestru... :)

Kjopa3- Dziękuję :) Co do mężą- mówi otwarcie, że się boi. Staram się dobrze wyglądać,żeby mnie ruszył cokolwiek :P póki co bez efektów, więc tu też pewnie potrzeba czasu... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 4dniach plamien dziś przyszła @ :-) zaczynamy od nowa. Wychidzi mi że w 16dc mam wizytę u gin czy to nie za późno? Na ewentualny duphaston.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:58

Wysłany: 8 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! :)
    Mimo złej pogody witam się w dobrym humorze :D mój cykl który spisałam na straty jednak ruszył, wczoraj pozytywny test owu a dziś rano temperatura drgnęła w górę, poszłam po mierzeniu spać na dwie godziny i z ciekawości po obudzeniu jeszcze raz zmierzyłam i już 36,80 :) czyli coś tam się zadziało u mnie na szczęście :D
    Marietta poczekaj, mąż na pewno w końcu się skusi :D
    Lucyna gratuluję bardzo :)))

izizizi lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane gratuluje wszystkim ktore ostatnio zobaczyly dwie kreseczki :) i trzymam kciuki za testujace niebawem <3 ja mialam wczoraj wizyte u nowej ginekolog... Babka bardzo konkretna wypytala o wszystko i dokladnie przebadala niestety informacje nie sa najpelsze po pierwsze przyplatala sie jakas infekcja ale dostalam leki i doustne i dopochwowe wiec za tydzien nie powinno byc po niej sladu oby... Po drugie stwierdzila endometrioze tyle ze niewielka i niby narazie sie tym mam nie przejmowac ale po trzecie stwierdzila jakis plyn i ze niby owulacja juz byla :( nie kierzylam temp i nie robilam testow wiec nie wiem tylko tyle ze wrzesien to nie moj miesiac... Ale ustalila mi plan trzy miesiace z inofemem a jesli sie nie uda to badania nasienia i laparoskopia z tego wszystkiego dobrze ze jest jakis plan i mam opieke ktorej potrzebowalam...nie wiem tylko co mam myslec o owulacji wczoraj byl dopiero 12 dzien cyklu
    Przepraszam ze sie tak rozpisalam ale musialam sie komus wyzalic i wygadac..

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten ponury dzień. Udało mi się nadrobić Wasze wczorajsze posty, ale niestety tak jak wiele z Was, mnie też dopadła ta wczesnojesienna chandra :/ Nic mi się dziś nie chce. W pracy na szczęście trochę luźniej już, ale wciąż mam sporo do zrobienia.

Cinamonku dobrze, że jednak cykl nie jest na straty. Cieszę się razem z Tobą :)

Mundek konkretny plan działania jest bardzo ważny, tak jak i dobry lekarz. Teraz spróbuj się zrelaksować, a od następnego cyklu działaj! :)

U mnie owu powinna być w niedzielę, a jak na złość będziemy wtedy poza domem i będzie to dość męczący dzień. Czeka nas mała podróż i spełnianie marzeń mojego męża (w ramach jego 30. urodzin, które wypadają za dwa miesiące), ale pewnie wrócimy późno i zmęczeni. Zobaczymy, jak to będzie, ale w sobotę za to planuję zaciągnąć mężula do łóżka i nie ma przebacz ;)

Mundek lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna Gratuluje :) U mnie po 2 dniach plamień zawitała @ . Więc kolejny cykl do bani. No cóż!! ...ŻYCIE:(
    Luna91 , trzyma kciuki żeby Tobie sie udało :)

mimona
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny i ja dziś w dobrym nastroju:) Test z rana poszedł no i negatyw, chociaż dla pocieszenia wypatrzyłam niewidoczny absolutnie dla nikogo cień cienia, gdy test ułożyłam pod światło pod odpowiednim kątem :D

Marietta - widzę, że przyrost libido u Ciebie w ciąży :) Mąż się przekona w końcu, chociaż może jak zobaczy brzuszek to staniesz się dla niego jeszcze bardziej pociągająca ;)

kas50 - to zaczynasz nowy cykl, oby owocny :)

Cinnamo cookie- super, że temperatura w końcu odbija i działaj z mężem bo nie znasz dnia ani godziny! :D

Mundek - dobrze, że jakieś informacje w ogóle masz na swój temat no i jakby nie patrzeć nie są najgorsze :)

Wczorajszy dół poszedł w zapomnienie. Startuję z nową energią i nadzieją, że będzie dobrze! Trzymajcie się dziewczyny!

cinnamon cookie, Mundek, Rybaaaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 8 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka i Luna - dzięki :) działamy z Mężem od wczoraj wieczorem :D zobaczymy co to będzie ;)

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 8 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz to już u mnie czyste szaleństwo - 37,20 na liczniku :D bucham gorącem jak piec :D

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek- dobre wieści, zajmie się ktoś Tobą porządnie od początku do końca! :) Diagnoza to połowa sukcesu, trzymam kciuki za październikowy cykl :* Jakieś badania zleciła teraz? Czy po przeleczeniu infekcji?

luna91- za wcześnie widocznie an testowanie ;) Ja wierzyłam w cienie cieni i sukcesywnie podsikiwałam testy od 6dc :P Wykres wygląda super, więc spróbuj za 2-3 dni raz jeszcze z testem :) Na libido nie narzekam, ale nie ukrywam, przykre, że mąż tak zareagował. Jeszcze wczoraj spięcie było o alkohol, bo siódme piwko musi dopić... Myślałam, że jak pozwolę mu na więcej (mieliśmy gości) to może się przekona że moja macica nie kąsa :P Rozczarowana jestem mocno.

Cinnamon cookie- chorość? Co to za skok dziwny? :) z rana czy wogóle?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamom_super!!!!!! Działajcie, działajcie :)))

Smerfelinka - a w sobotę w domu jesteście? Bo i tak lepiej, żeby chwilkę żołnierzyki poczekały, czyli muszą być PRZED owulką :)

kas50 - zależy na co się bierze Dupka, ale tak naprawdę zazwyczaj lekarze dają go w systemie 16-25 dc

Mundek - fajnie to brzmi. Oby taka opieka lekarska przyniosła jak najszybsze, upragnione efekty :)

mimona - przykro mi :(

luna91 - chyba w tym cyklu uprawiamy ten sam sport :P
    Tylko u mnie kryteria oceny nieco inne ;))))) Tzn.cały czas czekam na moment, w którym testy zrobią się negatywne, bym wiedziała, że jeśli znowu zaczną się wybarwiać, to to jest TO, a nie Pregnyl. Tylko, ze goopie cały czas wychodzą blade ;/ Zbankrutuję niedługo ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ