X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta to wygląda na owu :) od rana rośnie tempka, jajniki bolały od niedzieli, wczoraj dwie grube kreski na teście i zalało mnie jakbym potop miała :P czyli objawy wskazują na jedno?

Smerfelinka, Bratek, Marietta lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku w sobotę tylko rano mam trening, a później już hulaj dusza :) Zresztą zobaczymy, co mi w tym cyklu mój organizm wywinie. Oby tym razem było według przewidywań, to w sobotę idealnie się wstrzelimy :D A niby starania mieliśmy wstrzymać :P

A u Ciebie może wcale nie przestaną się wybarwiać i zostaną pozytywne na kolejne przynajmniej 8 miesięcy? ;) Trzymam kciuki!

Cinnamon owu, owu! To teraz ta przyjemna część starań Kochana :D Chucham i dmucham na zaciśnięte kciukasy ;)

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014

Wysłany: 8 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka dzięki :) trzymaj trzymaj, przyda się :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta badania takie podstawowe hormony morfologia mocz robiłam ostatnio wiec nic nowego nie zleciła tylko ten inofem pic i działac po wyleczeniu infekcji mam nadzieje ze mój organizm się ogarnie i zacznie normalnie i porządnie funkcjonowac i produkowac piękne pękające jajeczka :D tylko dziwi mnie ta wczesna owulacja...jeśli wierzyc testom owulacyjnym to zawsze była w ok 13-15 dnia no ale cóż chyba usg jest lepszym informatorem od testów

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon cookie to trzeba teraz działać pełną parą :) powodzenia w starankach oby owocnych ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni

Wysłany: 8 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek dziękuję, działamy działamy :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek fajnie, że masz plan. Oby dał jak najlepsze efekty.

Cynaamon cooki teraz najlepsza zabawa w cyklu przed tobą. Trzymam kciuki

kas50 z tego co czytałam progesteron zaczyna się brać 2 dni po owulacji, niektórzy przepisują ją od dnia owulacji. Ja zawsze od 16 dnia.

luna mam nadzieję, że twój cień jutro będzie ciemniejszy. Trzymam kciuki

Mój wczorajszy humor był preludium dnia dzisiejszego. @ Może dobrze, że wczoraj popłakałam bo dziś nie było by łatwo w pracy.

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa - ten cień to chyba moje urojenia. Mam w rodzinie dziewczynę (niedawno urodziła swoją drogą), która po poronieniu tak bardzo chciała mieć dziecko a długo nie mogła, że miała urojoną ciążę :( Apogeum było to kiedy dostała laktacji, wtedy trafiła do psychiatry. Podniosła się, dziś o tym mówi otwarcie, ale psychika kobiety, która chce mieć dziecko ma potężną siłę.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt instynkt macierzyński ma bardzo potężną siłę. Niech mi ktoś wytłumaczy po co on nam jak dzieci nie mamy?

Ale mam nadzieje że u Ciebie to nie urojenia. muszę w końcu doczekać że zostanę na tym forum sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:26

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mundek fajnie, że masz plan. Oby dał jak najlepsze efekty.

Cynaamon cooki teraz najlepsza zabawa w cyklu przed tobą. Trzymam kciuki

kas50 z tego co czytałam progesteron zaczyna się brać 2 dni po owulacji, niektórzy przepisują ją od dnia owulacji. Ja zawsze od 16 dnia.

luna mam nadzieję, że twój cień jutro będzie ciemniejszy. Trzymam kciuki

Mój wczorajszy humor był preludium dnia dzisiejszego. @ Może dobrze, że wczoraj popłakałam bo dziś nie było by łatwo w pracy.
    Dzwonilam do gin i powiedziala ze 16dc jest bardzo dobry żeby zrobić usg, ocenić jajniki i czy doszło do ovu. Mam nadzieję że na dupka nie będzie za późno, ostatnio miałam ovu w 12dc, trochę mi się skrócily cykle do 26, 27dni. A teraz od 22dc miałam plamienie po cb.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Fakt instynkt macierzyński ma bardzo potężną siłę. Niech mi ktoś wytłumaczy po co on nam jak dzieci nie mamy?

Ale mam nadzieje że u Ciebie to nie urojenia. muszę w końcu doczekać że zostanę na tym forum sama.

Spokojnie nie zostaniesz sama, niestety taka jest prawda że zawsze ktoś tu będzie i będzie potrzebował wsparcia. Może nie nakręcaj się tak mocno :* Możemy się prześcigać kto się dłużej stara , kto ma gorzej itd. ale mamy ten sam jeden cel i dojdzie do tego że wszystkie z tej obecnej grupy zostaną mamami :) nawet i Ty , poza tym podejrzewam że ani Ja ani dziewczyny nie zostawimy Cię samej :P
    Więc przestań smęcić , puść fajną muzykę i zobacz czy wyszło słonko :)

katiuszaa, luna91, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa wiem, że teraz najlepsze ale i najbardziej stresujące... Ja już jak głupia się zastanawiam, czy zdążyliśmy bo zrobiłam znów test przed chwilą i już tylko cień kreseczki... Muszę trochę wyluzować bo jak tak dalej pójdzie to zwariuję ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, co slychac? Dawno mnie Nie bylo Ale same tragedie... najpierw stravilismy dzidzie, a trzy dni pozniej zmarl tata Oskara... ten rok jest okropny....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️

Wysłany: 8 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka bardzo współczuję :( przykre wieści... Jak się trzymacie?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka tulam *.* teraz może być już tylko lepiej

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany..... Patutka.... :-O
    Współczucia :(((
    Mam nadzieję, że powoli się podnosicie i jakoś dajecie radę? :-*

cinnamon_ - Ty nie cuduj/szukaj dziury w całym, tylko się bzykol i koniec kropka ;) Test wyszedł, więc jajco będzie (oby!) w ciągu bodajże 24-36h. Działaliście już, więc pewnie coś na nie czeka - ale działajcie dalej. No! Możesz w asyście winka na rozluźnienie - bylebyś się nie pospała ;)

Smerfelinka - nie mam absolutnie nic przeciwko temu, żeby testy pozostały pozytywne - pod warunkiem, że zaczną się wzmacniać w odcieniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:43

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - strasznie przykra wiadomość :( wierzę, że będzie lepiej u Ciebie, musi być w końcu.

Bratek - ja trzymam kciuki za Twoje testy :D Ja już nie cuduję i czekam na @, skończyły się testy to i skończyły się akcje z testowaniem. Po co się katować.

Cinamon - popatrz na mój wykres, też miałam teściki 2 dni z rzędu pozytywy a później już nic i owu mi wyznaczyło owulację na te dni więc działajcie byle skutecznie :D

widziałam na wrześniowych zygotach, że tam właśnie temat o winie się nawinął. Myślałam, że to ja jestem nieodpowiedzialna bo mi się piwko zdarzyło po owu, ale to chyba już przesada żeby się tak pilnować katować i popadać w paranoję. Kurczę, nabrałam ochoty na wino :D

Dziś widziałam rozmowy w toku oglądałyście? Krew mnie zalewa, wystąpiły przepraszam za wyrażenie, ale muszę PATOLOGIE, i było o ojcach, którzy biją dzieci a matki chcą im przemówić do rozumu. Masakra, zrobili nagranie z domu jak ten chłop temu dzieciakowi lanie daje... a jego żona w 6 miesiącu z drugim. W domu brud smród i ubóstwo, rodzice jakby wyszli z więzienia i się mnożą na potęgę. Wybaczcie jeśli kogoś uraziłam, ale to po prostu jest jakiś dramat, jakiś dobór naturalny czy co?

katiuszaa, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś widziałam rozmowy w toku oglądałyście? Krew mnie zalewa, wystąpiły przepraszam za wyrażenie, ale muszę PATOLOGIE, i było o ojcach, którzy biją dzieci a matki chcą im przemówić do rozumu. Masakra, zrobili nagranie z domu jak ten chłop temu dzieciakowi lanie daje... a jego żona w 6 miesiącu z drugim. W domu brud smród i ubóstwo, rodzice jakby wyszli z więzienia i się mnożą na potęgę. Wybaczcie jeśli kogoś uraziłam, ale to po prostu jest jakiś dramat, jakiś dobór naturalny czy co?[/QUOTE]

Patutka - bardzo mi przykro < tuli>

co do wina, hymm ja też się wstrzymywałam przez 3 miesiące ale już zluzowałam :) i teraz raz na jakiś czas winko z przyjaciółką :)
    A co do patologi, tak to jest też mnie to w****** czemu np. tacy ludzie mają 6 dzieci, które trafiają później do ośrodków, domów dziecka a ja nie mogę mieć jednego. Albo czemu 15 letnie gówniary zaliczają wpadki z swoimi pierwszymi facetami a mi się jakoś kurde nie może zdażyć

Przepraszam za nieocenzurowanie posta, już edytowany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja:)

Nie było mnie cały dzień bo robotę z włosami miałam :P
    Co prawda wydałam 100 zł na różne farby,dekoloryzatory, ale uparłam się że zrobię to sama i koniec, nie ma mocnych! Fakt jest taki że czerń zeszła!!!! huraaa a drugi jest taki, że trochę odrosty zahaczyłam i zrobiły się żółte, ale nałożyłam farbę (trochę za jasną) ale podobno po dekoloryzacji warto wybrać jaśniejszy kolor bo i tak wyjdzie ciemniej, w moim przypadku wyszedł jednak odrobinę za jasno, ale tak czy siak jest ok więc przy kolejnym farbowaniu rzucę tylko o ton ciemniejszy i mam to!

Patutka - przykro mi...

SmarfelinkA- Przepis chce jak najbardziej:)

Bratek,cinamon u mnie ból jajników więc zbliża się szanowna wyczekana:)

Carolq niestety tak to jest, że patologia się będzie szerzyć, ja nie zdawałam sobie sprawy ile tego jest i jakie są patologie dopiero jak przeczytałam książkę "Na marginesach życia" pisaną przez kuratora -ma też swój blog, nawiasem mówiąc gościu jest mega, pisze takim językiem, że nie można przestać czytać...polecam

Lewe allegrowe testy w dalszym ciągu negatywne jak szlak...

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest źle Ale dajemy radę, Ale jeszcze większy smutek jest po teściu... staramy sie Ale stwierdziliśmy, ze starać sie dalej będziemy. Nie zrezygnujemu z największego marzenia. Ten cały okres jest bolesny Ale nas jeszcze bardziej zbliża do siebie. Mam nadzieje, ze kiedys sie uda, narazie rezygnuje z testów. :) i innych spin, jeszcze nigdy to co sie stanie nie bylo mi tak obojętne. Bo nie chce znow o tym cały czas myslec. Mielismy straszne zamieszanie z tym pogrzebem....
    A co u Was?
    Jakies dwie kreski sie pojawily?

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ