SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pożarłam się z M. I odechciało mi się starań. Ja się stresuję, że nie umiem rozgryźć swojego organizmu, a on ma o to do mnie pretensje, że nie wiem kiedy jest 'ten czas'. Nie mam na to siły... :(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim mężem jestem już 13lat:-) a małżeństwem 6:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee to my na odwrotny rekord poszliśmy! Jesteśmy 2 miesiące po ślubie a razem rok i miesiąc :D

Dziewczyny pytanko mam, czy miała któraś problemy z termometrem Microlife? Mi chyba ześwirował :/ dziś pokazał bardzo niską temperaturę ale czułam, że na pewno mam wyższą i inny pokazał prawie 0,60 więcej :/ co więcej to ta niska temperatura parę razy się powtórzyła co już jest trochę dziwne, bo ile razy można mieć akurat 36,22? :/ za chwilę zmierzyłam znów i już pokazał temperaturę identyczną jak dzień wcześniej :/ więc chyba zwariował... Jeśli tak to cały wykres szlag trafił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 07:27

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanko do starających się? czy zrezygnowałyście całkowicie z jakichś używek typu codzienna kawa w pracy? właśnie zaczynam mój dzień przy biurku wybieram sie po kubek kawy, jednocześnie czytam o Waszych staraniach i pomyślałam, że zapytam:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 9 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL ja nie, właśnie piję kawę w pracy, pierwszy dzień po urlopie :D ale dziś rada dnia na OF się pojawiła, by ograniczyć zieloną herbatę :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Aga Ja tam z niczego nie rezygnuję, kawę jak najbardziej popijam:)po owulacji staram się nie pić alkoholu ale nie zawsze mi to wychodzi, czasem się jakaś lampeczka albo piwko przewinie:)

U nas dzisiaj ponuro i chłodno...

Bratek żelik spoko, daje poślizg tak jak dziewczyny pisały :P mojemu się podobało chyba bardziej niż mnie ;)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-)
    Patutka - przykro mi.

Dobrze dziewczynki starajcie się, pijcie winko i niech będą efekty :-))... tak sobie przypominam, że jak ja zaszłam z moim dzieciem w cionrze to piliśmy dużo czerwonego winka z M. oczywiście nie wiedząc żem w cionrzy:-))
    My po ślubie pół roku i też z partyzanta , stwierdziliśmy, że "a żenimy się i trachnęliśmy cywila w sobotę" kieckę, buty kupowałam na wariata, ale wyszło zarąbiście, bez tej całej spinki, wszystko nam się super zgrało, łącznie z pogodą :-))
    luna ty chyba pierwsza z nas do testowania, ja planuję koło weekendu;-), kto następny??
    Z objawów urojonych to wrażliwe piersi i wyczulenie na zapachy....ale z każdym dniem będzie przybywać:-PP

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 my ślubowaliśmy 14.06.14 a na pierwszą rocznicę pojechaliśmy do Zakopanego- pierwszy raz ;) i bardzo fajnie było, zachaczyliśmy jeszcze o Kraków.

AgaL ją kawę normalnie pije jedną dziennie z rana w pracy ;)

Cinnamin_cookie ją na innej stronie czytałam niedawno że zielona cherbata jest wskazana :D tak że już nie wiem :p

atdc15nmjt4tk663.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady się chyba przekopać przez wszystkie posty, jakby któraś była dla mnie taka łaskawa i napisała który termometr był polecany to byłabym meeeega wdzięczna! Ja mam Microlife i coś szwankuje :(

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was za to mierzenie tempki, ja nie jestem systematyczna a poza tym wolę się nie stresować, skokami czy spadaniem temp. :-)

Myślę, że nie ma co tak drastycznie zmieniać przyzwyczajeń, no może oprócz palenia fajek, bo to organizm głupieje i też się przestawia i hormony wariują:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:57

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nie dam rady się chyba przekopać przez wszystkie posty, jakby któraś była dla mnie taka łaskawa i napisała który termometr był polecany to byłabym meeeega wdzięczna! Ja mam Microlife i coś szwankuje :(

Ja mam różowy kardioline, wydaje się spoko, ale ja nie mierzę już więc ciężko ocenić:)
    Kojpaa go ma i regularnie używa więc niech się wypowie, ale chyba jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:43

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja tam się nie znam w tym temacie ale w poradzie jest napisane, że może hamować wchłanianie kwasu foliowego czy coś w tym stylu :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 9 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby, chyba też go kupię bo ten Microlife wydawał się spoko ale nie wiem czy trafiłam na trefny czy zepsuł mi się, ale taka różnica ze w ustach 36,22 a takim do mierzenia czoła 36,80 to chyba spora różnica??? :/ wrrr...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale miałam do nadrobienia :)

Rybaaaa - ja pierwszy cykl dopiero się monitoruje mój Mąż też dostaje szału i sam mówi że widzi że tego nie ogarniam, a z drugiej strony jak zauważę jakiś śluz który może być płodnym mówi że wtedy go przyciskam na <3 Więc przestałam mu cokolwiek mówić na temat mojej owu a on przestał się pytać jak mu to bardziej pomaga , to niech tak będzie :)

cinnamon cookie- termometr ja mam taki, ale trudno mi cokolwiek powiedzieć on mi raczej wskazuje właściwą bo na przykład już po paru minutach od wstania się różni się od temperatury mierzonej w łóżku nie wiem zobaczymy. Wogóle ja jestem porąbana cała temperatura, śluz, testy bez owu ;/ masakra

Ślub my braliśmy ślub w czerwcu tego roku, byliśmy razem 6 lat prawie. No i z związku z tym że mój mąż jest starszy o jakieś 6 lat odemnie to tak już wyszło aby nie był starym kawalerem :P. Ślub był wspaniały , i uważam że jest czego żałować to był jeden z najfajniejszych dni w naszym życiu. Chociaż wyobrażaliśmy sobie to zupełnie inaczej :) Alpy Francja kapliczka na samej górze, my w strojach snowbordowych, Ślub buzi i zjeźdzamy na dół na deskach :) ale rodzice z obu stron niewyobrażalni sobie ślubu bez wesele :) I co prawda miałam ślub nie taki jak chcieliśmi , w pięknym klasztorze , tata prowadził mnie do ołtarza , dziewczynki sypały kwiatkami ale zawsze to będę miło wspominać i mój Mąż też :)

A zachaczając o temat gór tam poznałam Męża, obydwoje uwielbiamy snowboard :) chociaż wcześniej też jezdziłam na nartach :)

AgaL - ja przestałam palić z 2 miesiące temu, i staram się nie nadużywać alkocholu , kawę jak mam ochotę :)czyli przynajmniej jedna z rana

Imię_Róży , Luna - też testuję ostatni raz w tym cyklu w okolicach weekendu , chociaż po temperaturkach widać że jakaś totalna klapa ale mam nadzieję :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawić wykres w podpisie aby się Wam pokazał ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon to fakt za duża różnica, na szczęście te termometry nie są drogie bo w aptece chyba 12 zł jak znajdziesz, a na necie niecała dyszka + przesyłka:)

Carolqu na górze w ustawieniach znajdziesz :) w zakładce społeczność i na dole masz podpis, a no i musisz skopiować link na forum z wykresu ;)A dokładniej to wchodzisz na wykres i klikasz udostępnij pod wykresem i tam znajdziesz zakładkę z linkiem na forum którą musisz skopiować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:02

Carolq lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, Luna no to mamy wielkie sikanie w weekend:-)) oj się będzie działo:-))

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cinamon to fakt za duża różnica, na szczęście te termometry nie są drogie bo w aptece chyba 12 zł jak znajdziesz, a na necie niecała dyszka + przesyłka:)

Carolqu na górze w ustawieniach znajdziesz :) w zakładce społeczność i na dole masz podpis, a no i musisz skopiować link na forum z wykresu ;)A dokładniej to wchodzisz na wykres i klikasz udostępnij pod wykresem i tam znajdziesz zakładkę z linkiem na forum którą musisz skopiować :)

thx :)

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ