X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pożarłam się z M. I odechciało mi się starań. Ja się stresuję, że nie umiem rozgryźć swojego organizmu, a on ma o to do mnie pretensje, że nie wiem kiedy jest 'ten czas'. Nie mam na to siły... :(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim mężem jestem już 13lat:-) a małżeństwem 6:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee to my na odwrotny rekord poszliśmy! Jesteśmy 2 miesiące po ślubie a razem rok i miesiąc :D

Dziewczyny pytanko mam, czy miała któraś problemy z termometrem Microlife? Mi chyba ześwirował :/ dziś pokazał bardzo niską temperaturę ale czułam, że na pewno mam wyższą i inny pokazał prawie 0,60 więcej :/ co więcej to ta niska temperatura parę razy się powtórzyła co już jest trochę dziwne, bo ile razy można mieć akurat 36,22? :/ za chwilę zmierzyłam znów i już pokazał temperaturę identyczną jak dzień wcześniej :/ więc chyba zwariował... Jeśli tak to cały wykres szlag trafił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 07:27

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanko do starających się? czy zrezygnowałyście całkowicie z jakichś używek typu codzienna kawa w pracy? właśnie zaczynam mój dzień przy biurku wybieram sie po kubek kawy, jednocześnie czytam o Waszych staraniach i pomyślałam, że zapytam:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 9 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL ja nie, właśnie piję kawę w pracy, pierwszy dzień po urlopie :D ale dziś rada dnia na OF się pojawiła, by ograniczyć zieloną herbatę :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Aga Ja tam z niczego nie rezygnuję, kawę jak najbardziej popijam:)po owulacji staram się nie pić alkoholu ale nie zawsze mi to wychodzi, czasem się jakaś lampeczka albo piwko przewinie:)

U nas dzisiaj ponuro i chłodno...

Bratek żelik spoko, daje poślizg tak jak dziewczyny pisały :P mojemu się podobało chyba bardziej niż mnie ;)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-)
    Patutka - przykro mi.

Dobrze dziewczynki starajcie się, pijcie winko i niech będą efekty :-))... tak sobie przypominam, że jak ja zaszłam z moim dzieciem w cionrze to piliśmy dużo czerwonego winka z M. oczywiście nie wiedząc żem w cionrzy:-))
    My po ślubie pół roku i też z partyzanta , stwierdziliśmy, że "a żenimy się i trachnęliśmy cywila w sobotę" kieckę, buty kupowałam na wariata, ale wyszło zarąbiście, bez tej całej spinki, wszystko nam się super zgrało, łącznie z pogodą :-))
    luna ty chyba pierwsza z nas do testowania, ja planuję koło weekendu;-), kto następny??
    Z objawów urojonych to wrażliwe piersi i wyczulenie na zapachy....ale z każdym dniem będzie przybywać:-PP

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 my ślubowaliśmy 14.06.14 a na pierwszą rocznicę pojechaliśmy do Zakopanego- pierwszy raz ;) i bardzo fajnie było, zachaczyliśmy jeszcze o Kraków.

AgaL ją kawę normalnie pije jedną dziennie z rana w pracy ;)

Cinnamin_cookie ją na innej stronie czytałam niedawno że zielona cherbata jest wskazana :D tak że już nie wiem :p

atdc15nmjt4tk663.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady się chyba przekopać przez wszystkie posty, jakby któraś była dla mnie taka łaskawa i napisała który termometr był polecany to byłabym meeeega wdzięczna! Ja mam Microlife i coś szwankuje :(

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was za to mierzenie tempki, ja nie jestem systematyczna a poza tym wolę się nie stresować, skokami czy spadaniem temp. :-)

Myślę, że nie ma co tak drastycznie zmieniać przyzwyczajeń, no może oprócz palenia fajek, bo to organizm głupieje i też się przestawia i hormony wariują:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:57

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nie dam rady się chyba przekopać przez wszystkie posty, jakby któraś była dla mnie taka łaskawa i napisała który termometr był polecany to byłabym meeeega wdzięczna! Ja mam Microlife i coś szwankuje :(

Ja mam różowy kardioline, wydaje się spoko, ale ja nie mierzę już więc ciężko ocenić:)
    Kojpaa go ma i regularnie używa więc niech się wypowie, ale chyba jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:43

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja tam się nie znam w tym temacie ale w poradzie jest napisane, że może hamować wchłanianie kwasu foliowego czy coś w tym stylu :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 9 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby, chyba też go kupię bo ten Microlife wydawał się spoko ale nie wiem czy trafiłam na trefny czy zepsuł mi się, ale taka różnica ze w ustach 36,22 a takim do mierzenia czoła 36,80 to chyba spora różnica??? :/ wrrr...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale miałam do nadrobienia :)

Rybaaaa - ja pierwszy cykl dopiero się monitoruje mój Mąż też dostaje szału i sam mówi że widzi że tego nie ogarniam, a z drugiej strony jak zauważę jakiś śluz który może być płodnym mówi że wtedy go przyciskam na <3 Więc przestałam mu cokolwiek mówić na temat mojej owu a on przestał się pytać jak mu to bardziej pomaga , to niech tak będzie :)

cinnamon cookie- termometr ja mam taki, ale trudno mi cokolwiek powiedzieć on mi raczej wskazuje właściwą bo na przykład już po paru minutach od wstania się różni się od temperatury mierzonej w łóżku nie wiem zobaczymy. Wogóle ja jestem porąbana cała temperatura, śluz, testy bez owu ;/ masakra

Ślub my braliśmy ślub w czerwcu tego roku, byliśmy razem 6 lat prawie. No i z związku z tym że mój mąż jest starszy o jakieś 6 lat odemnie to tak już wyszło aby nie był starym kawalerem :P. Ślub był wspaniały , i uważam że jest czego żałować to był jeden z najfajniejszych dni w naszym życiu. Chociaż wyobrażaliśmy sobie to zupełnie inaczej :) Alpy Francja kapliczka na samej górze, my w strojach snowbordowych, Ślub buzi i zjeźdzamy na dół na deskach :) ale rodzice z obu stron niewyobrażalni sobie ślubu bez wesele :) I co prawda miałam ślub nie taki jak chcieliśmi , w pięknym klasztorze , tata prowadził mnie do ołtarza , dziewczynki sypały kwiatkami ale zawsze to będę miło wspominać i mój Mąż też :)

A zachaczając o temat gór tam poznałam Męża, obydwoje uwielbiamy snowboard :) chociaż wcześniej też jezdziłam na nartach :)

AgaL - ja przestałam palić z 2 miesiące temu, i staram się nie nadużywać alkocholu , kawę jak mam ochotę :)czyli przynajmniej jedna z rana

Imię_Róży , Luna - też testuję ostatni raz w tym cyklu w okolicach weekendu , chociaż po temperaturkach widać że jakaś totalna klapa ale mam nadzieję :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawić wykres w podpisie aby się Wam pokazał ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon to fakt za duża różnica, na szczęście te termometry nie są drogie bo w aptece chyba 12 zł jak znajdziesz, a na necie niecała dyszka + przesyłka:)

Carolqu na górze w ustawieniach znajdziesz :) w zakładce społeczność i na dole masz podpis, a no i musisz skopiować link na forum z wykresu ;)A dokładniej to wchodzisz na wykres i klikasz udostępnij pod wykresem i tam znajdziesz zakładkę z linkiem na forum którą musisz skopiować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:02

Carolq lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, Luna no to mamy wielkie sikanie w weekend:-)) oj się będzie działo:-))

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cinamon to fakt za duża różnica, na szczęście te termometry nie są drogie bo w aptece chyba 12 zł jak znajdziesz, a na necie niecała dyszka + przesyłka:)

Carolqu na górze w ustawieniach znajdziesz :) w zakładce społeczność i na dole masz podpis, a no i musisz skopiować link na forum z wykresu ;)A dokładniej to wchodzisz na wykres i klikasz udostępnij pod wykresem i tam znajdziesz zakładkę z linkiem na forum którą musisz skopiować :)

thx :)

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ