X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    W końcu mam humor trochę lepszy bo wyznaczyłam sobie plan. Daje sobie 3 miesiące a potem niech się dzieje co chce. Po pierwsze muszę znaleźdź sobie nowego lekarza ten nic nie zrobił w tym temacie to może inny da sobie radę gorzej że w mojej mieścinie nie jest łatwo o dobrego i chyba jednak zgodnie z przepowiednią teściowej pojadę do stolicy. Po drugie maksymalizacja suplementów ale bez przesady dorzucam soję, herbatę z liści malin i zioła ojca sroki no i pozostaję przy infolic. Po trzecie więcej ruchu w pierwszej fazie bo podobno dobrze to wpływa na wzrost pęcherzyków.

Rybaaa mój mąż porównuje mój cykl do cyklu krów bo na tym się zna a poza tym nie chce nic wiedzieć, mam mu dać tylko znać jak już będę w ciąży.

carolq super pomysł na ślub ;)

Ja ze swoim jestem 13 lat a po ślubie 4

a propo wina to jak najbardziej jest przydatne w staraniach bo zwiększa przepływ krwi i poprawia wzrost endometrium.
    Hej Katiuszaa:) u mnie podobnie, własnie zmieniłam lekarza, na bardzo polecanego u nas w mieście, piję ziółka baby&mama med, będę zbijać prolaktynę i tak te trzy miesiące powalczę. Jak się nie uda, chyba dam sobie trochę czasu....choć martwię się , bo lata lecą, młodsza nie będę.
    mam pytanko czy Wasi mężowie/partnerzy wykonywali jakieś badania? jesli tak to po jakim czasie starań i jakie?

Pozdrawiam wszystkie starające się:)

aaaa i dzięki za odpowiedzi na temat kawy:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Chciałam cytować i niechcący polubiłam ;) trzymam kciuki, aby to było to co myślisz :) na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro test a jak dalej tak wyjdzie to beta :)
    trzymam mocno za drugą kreskę, żeby mocniejsza wyszła:))

Carolq lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, ale mam nadzieję, że nie wzięliście za dużo? :P Bo potem chlupocze :P

cinnamon_, może się skitrasił ten termometr? W sumie to tanie urządzenie.... Ale nie porównuj z innym miejscem ciała, bo różnice potrafią być gigantyczne. Na pewno dziwne, że w ustach pokazał Ci niżej, niż na skórze czoła. Nie piłaś nic wcześniej? Nie myłaś zębów? Przytknęłaś termometr do innych tkanek?
    Tu jest fajne zestawienie: http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=61427
    (wiadomo, że też należy patrzeć na to z pewnym dystansem i marginesem)
    pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)
    na skórze czoła: 36,4°C
    w ustach: 36.8°C
    w odbycie: 37,6°C
    w uchu: 37,6°C
    w pochwie: 37,6°C

Dlatego właśnie nie wolno zmieniać miejsca pomiaru w trakcie cyklu (ani zmieniać termometru).

Rozumiem, oczywiście, Twój stres. U mnie też wyszły dziś cuda wianki i trochę nie wiem, jak to teraz ugryźć. No ale nic.... ;)

AgaL - wiele zależy od tego, jak ważna jest dla Ciebie ta kawa i inne rzeczy ;) Jasne, że ideałem jest odżywiać się super zdrowo etc. Ale z drugiej strony, jeśli nagle masz zmienić wszystko, a bez porannej kawy zamieniać się w złośliwą, znerwicowaną staraczkę, to moim zdaniem - nie tędy droga ;) Natomiast na pewno warto maksymalnie ograniczyć proste węglowowany i tłuszcze nasycone :)

Carolq, nie ma co panikować i myśleć czy test felerny. Czemu ma być felerny? ;) Jutro sobie powtórz z porannego, kupując zawczasu testy np. dwóch różnych firm :) Jak będzie ok, możesz pomyśleć o becie :) (pamiętając, że z baldziochów, to Ci oszałamiająca liczba raczej nie wyjdzie ;) ). TRZYMAM KCIUKI!!!!!! Byłoby pięknie :) Ja wciąż produkuję bladziochy, ale to po Pregnylu - coś się go pozbyć z organizmu nie mogę ;)

A wracając do wątku ślubnego - u nas było mnóstwo roboty (wiele rzeczy przygotowaliśmy sami), czasem stresu i nieco nerwów... Ale za nic nie zmieniłabym decyzji <3 <3 <3 Ślub nie zmienił niczego na negatyw, wręcz odwrotnie :) Zresztą - mamy teraz magiczne Pierścienie ;) - można się za taki złapać, gdy człowiekowi źle na świecie, albo np.czeka go stresujące spotkanie zawodowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:35

Carolq lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no wycisnęłam z aplikatora tak na oko, nasłuchiwałam ale nic nie chlupotało :P
    Właśnie zrobiłam test owu i już takie same krechy to chyba znowu dzisiaj trzeba działać co by nie przegapić co nie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a tego ananasa od owulacji przez ok 5 dni tak?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nasłuchiwałam :P Samo się słuchało :P W połączeniu z kotami wariującymi na naszym łóżku (tak tak, w trakcie... ;) ), które, jak na złość, ze swym cudownym wyczuciem chwili ni cholery nie chciały zleźć z łóżka, zapierając się wszystkimi łapkami (a wtedy dochodzi do tego pies, łażący dookoła łóżka i wsadzający kinol w koty ;) ) - klimat do poczęcia Dziedzica mieliśmy z dechę :P
    Z tym działaniem, to różnie się mówi. Jak armia porządna, to działajcie dzisiaj :) Jak potrzeba chwili odpoczynku, to jest szansa, że wczorajsze się na żelu utrzymają i wtedy możecie działać jutro, np.z rańca ;)
    Z ananasem - no jakoś tak, bo niby do implantacji, ale nie dalej. I nie na zasadzie: pół/cały ananas, tylko bodajże 2, max 3 plasterki. Oczywiście, koniecznie świeżego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:41

luna91 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was miała rozciągający kremowy śluz na początku ciąży ?
    Czy betę trzeba wykona na czo? i czy najlepiej z rana ?

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, ale obstawiam że do wieczora będzie już mega druga bo teraz nawet nie odczekałam 2 h bez picia, jajca bolą więc to może być ten dzień! hmmm armia armią najwyżej weterani wojenni będą dzisiaj walczyć, a jakby się do jutra przeciągnęło to już nie wiem kogo na wojnę wyślę:P jakoś to będzie :)

edit - chyba te testy nie są lewe jednak bo pokrywa się to z dniem cyklu i z bólem około owulacyjnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:52

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek właśnie chodzi o to, że termometr trzymam obok łóżka i mierzę jak tylko otworzę oczy po przebudzeniu... Zastanowiło mnie to, że kolejny raz w cyklu mam dokładnie taką samą tempkę :/ poleżałam parę minut i czuję że na pewno nie mam takiej niskiej więc zmierzyłam tym do czoła i różnica 0,60 :/ no gdyby różnica była jeszcze 0,20 czy 0,30 to ok... Ale tyle? :/ kurde a termometru używam dopiero od tego cyklu, może cały mój wykres to jeden wielki kit :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te winko to jakie pijecie? Kadarka? Porto za mocne?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A te winko to jakie pijecie? Kadarka? Porto za mocne?

Ja piłam czerwone wytrawne wczoraj, ale ledwo ledwo mały kieliszek wypiłam bo ohydne jakieś, nie lubię wytrawnych ale co zrobić :P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - u mnie te owulkowe z allegro nie wydają się takie złe. Natomiast ciążowe nie pokazują nawet cienia, chociaż Facelle owszem. No ale z drugiej strony nie skreślam ich, bo skoro Facelle wychwytuje dziewczynom nawet betę na poziomie 3-4, a jakby nie patrzył, oficjalnie większość testów ma czułość 25, to się nie czepiam.

cinnamon, no lipa trochę. Ale patrz, że w tym wątku z wiki różnice między pomiarami wewnętrznymi (pochwa, odbyt), a zewnętrznymi (pacha, skóra czoła) sięgają właśnie nawet 0,6. I to mówimy na pewno o pomiarach TYM SAMYM termometrem.
    Też mnie zawsze zastanawia, kiedy wychodzi bardzo podobna tempka, czy się nic nie majtnęło, ale wtedy np. chwilę się poruszam i następny pomiar jest wyższy, czyli to nie tak, że termometr się "zaciął" ;). Zresztą czasem naprawdę ciężko powiedzieć, o co chodzi. Dość nerwowo dzisiaj spałam, więc miałam kilka okazji do pomiaru ;) Sprawdziłam temp. o 6:30, 9:00 i 12:30 (tak tak, trochę sobie pospałam ;) ale wiwat wolny dzień! ;) ) i najwyższa tempka była o 12:30, a najniższa o.... 9:00 Nie wiem, dlaczego. O tej 6:30, po pomiarze, wzięłam globulkę z bakteryjkami - czyżby to od tego? Pojęcia nie mam. Ale ponieważ zdarzyło się w ostatnich dniach mieć 2-3 pomiary o podobnych porach i tamte wyglądały sensownie, to dziś przeliczyłam na podstawie tych dwóch skrajnych i zamiast tempki rzeczywistej, wstawiłam przeliczoną. Jeżeli tendencja ma być ok, to będzie. Zobaczymy zresztą jutro.

Kas50, uważaj na kadarkę i porto. To są zazwyczaj wina słodkie/półsłodkie, a cukier zdecydowanie nie jest Zygocie potrzebny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 14:49

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 9 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek no i właśnie w takim momencie nie wiem jaki jest sens wykresu :/ wczoraj temperatura mi podskoczyła, test owu był w poniedziałek pozytywny, dziś się budzę a tu znów niska temperatura a czuję że tak nie jest :/ nie wiem już sama czym mierzyć i czy w ogóle jest sens mierzyć.. Ehhh...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crolq jeszcze nie gratuluję by nie zapeszać ale już się cichaczem uśmiecham. 041.gif Sprawdź tak jak mówiły dziewczyny jutro z rana i najlepiej dwoma różnymi testami

Zapisałam się do dr Kawki na 24.09 pani na recepcji powiedziała że jak mi nie przypasuje to mogę zmienić byle mieć odhaczoną pierwszą wizytę.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek no i właśnie w takim momencie nie wiem jaki jest sens wykresu :/ wczoraj temperatura mi podskoczyła, test owu był w poniedziałek pozytywny, dziś się budzę a tu znów niska temperatura a czuję że tak nie jest :/ nie wiem już sama czym mierzyć i czy w ogóle jest sens mierzyć.. Ehhh...
    Jest :) Wierzę, że jest :)
    Ale... może skuś się na pomiar w szanownej norce? ;) To naprawdę nie jest takie bleeee ;)

katiuszaa - kciuki za wizytę!!!! Szybko zleci :-* :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Powtórzę jutro test z rana, jak wyjdzie taki sam bądź pozytywny, idę na betę. A wy trzymajcie kciuki za poranne sikanie . Powiedzcie mi trzeba betę robić z rana ? można coś przed zjeść ? nigdy nie miałam ...

dzięki dziewczyny za wsparcie ;* , nikt tak nie rozumie tych rzeczy jak Wy

Nie trzeba być ani naczczo i nie trzeba z samego rana ;)

Carolq lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 9 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Jest :) Wierzę, że jest :)
    Ale... może skuś się na pomiar w szanownej norce? ;) To naprawdę nie jest takie bleeee ;)

katiuszaa - kciuki za wizytę!!!! Szybko zleci :-* :)
    Skoro tak mówisz... ;) więc od następnego cyklu kupię nowy termometr i będę mierzyć w norce :D chociaż oczywiście mam nadzieję, że nie będzie to już potrzebne ;)

katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Crolq jeszcze nie gratuluję by nie zapeszać ale już się cichaczem uśmiecham. 041.gif Sprawdź tak jak mówiły dziewczyny jutro z rana i najlepiej dwoma różnymi testami

Zapisałam się do dr Kawki na 24.09 pani na recepcji powiedziała że jak mi nie przypasuje to mogę zmienić byle mieć odhaczoną pierwszą wizytę.

doktor Kawka jest też endokrynologiem i mnie leczył z PCOS, zaczełam jakieś półtora roku temu ale już po paru miesiącach była znacząca poprawa :) może Ci się wydać w innym świecie ale pomógł bardzo wielu kobietom, i od wielu słyszałam dobre opinie a ma jeszcze przyzwoitą cenę :)

Ejrene - dzięki za odpowiedz

Chcę już jutro rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:21

Wysłany: 9 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wg Was powinnam jednak zaznaczyć tą niską temperaturę na wykresie? Nie wiem jaki jest sens w sumie skoro doskonale czułam, że mam podwyższoną temperaturę...

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ