X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)mam do Was pytanie.czy castangus moze obnizyc temp.w 2 fazie cyklu? bo jak zawsze mialam spory skok,tak teraz mam minimalny.wstawilabym wykres,ale nie moge skopiowac linku.nie wiem o co chodzi.przestalam juz lykac to swinstwo.niby ovufriend wyznaczyl owu,reszta objawów tez byla,sama juz nic nie wiem.jak rozregulowalam sobie cykle to sie mocno wkurze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzisz na swój wykres , pod nim po lewej masz udostępnij mój wykres, otwiera Ci się zakładka 3 podajże MINIATURKA tak się nazywa , masz tam linka i przycisk kopiuj. Później ustawienia ( góra prawy róg ) Społeczność, i w podpisie wklejasz ctrl+V :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    W końcu mam humor trochę lepszy bo wyznaczyłam sobie plan. Daje sobie 3 miesiące a potem niech się dzieje co chce. Po pierwsze muszę znaleźdź sobie nowego lekarza ten nic nie zrobił w tym temacie to może inny da sobie radę gorzej że w mojej mieścinie nie jest łatwo o dobrego i chyba jednak zgodnie z przepowiednią teściowej pojadę do stolicy. Po drugie maksymalizacja suplementów ale bez przesady dorzucam soję, herbatę z liści malin i zioła ojca sroki no i pozostaję przy infolic. Po trzecie więcej ruchu w pierwszej fazie bo podobno dobrze to wpływa na wzrost pęcherzyków.

Rybaaa mój mąż porównuje mój cykl do cyklu krów bo na tym się zna a poza tym nie chce nic wiedzieć, mam mu dać tylko znać jak już będę w ciąży.

carolq super pomysł na ślub ;)

Ja ze swoim jestem 13 lat a po ślubie 4

a propo wina to jak najbardziej jest przydatne w staraniach bo zwiększa przepływ krwi i poprawia wzrost endometrium.

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    W końcu mam humor trochę lepszy bo wyznaczyłam sobie plan. Daje sobie 3 miesiące a potem niech się dzieje co chce. Po pierwsze muszę znaleźdź sobie nowego lekarza ten nic nie zrobił w tym temacie to może inny da sobie radę gorzej że w mojej mieścinie nie jest łatwo o dobrego i chyba jednak zgodnie z przepowiednią teściowej pojadę do stolicy. Po drugie maksymalizacja suplementów ale bez przesady dorzucam soję, herbatę z liści malin i zioła ojca sroki no i pozostaję przy infolic. Po trzecie więcej ruchu w pierwszej fazie bo podobno dobrze to wpływa na wzrost pęcherzyków.

Rybaaa mój mąż porównuje mój cykl do cyklu krów bo na tym się zna a poza tym nie chce nic wiedzieć, mam mu dać tylko znać jak już będę w ciąży.

carolq super pomysł na ślub ;)

Ja ze swoim jestem 13 lat a po ślubie 4

a propo wina to jak najbardziej jest przydatne w staraniach bo zwiększa przepływ krwi i poprawia wzrost endometrium.

Stolica objeździłam około 10 lekarzy, polecam Ci Dębski Klinik , wszyscy lekarze są na wysokim poziomie, pracują w szpitalach, są niektórzy ordynatorami, bardzo dobra profesjonalna kadra,wizyty trwają nawet ponad godzinę, mojego taty brat z żoną starali się 6 lat o dziecko ona ma endometriozę a teraz maja ponad roczne bliźniaczki :) A mi doktor Kafka zaleczył troszkę PCOS :) Ceny uzależnione są od lekarza, do dr Dębskiego i jego żony są najwyższe. Jak coś byś się chciała podpytać to daj znać.

• Mundek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja kupowalam termometr z dwoma miejscami po przecinku w rossmanie i bylam z niego zadowolona takze polecam... Ja jestem ze swoim mezem 7 lat w tym 2 po slubie w lutym poronilam i to wlasnie dzisiaj mialabym termin porodu wydawalo mi sie ze juz sie z tym pogodzilam ale ta dzisiejsza data... Wszystko wrocilo mialam cicha nadzieje ze do tego czasu bede znowu w ciazy a tu nic dlatego to jeszcse bardziej boli... Musialam sie wam wyzalic bo chyba zwariuje przez ten natlok mysli...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq dzięki fajnie że polecasz a w sumie to i łatwo tam dojechać, teraz trzeba znaleźć czas na wyjazd do Warszawy, to najgorsze. Powiedz czy oni podczas wizyty robią USG czy trzeba się oddzielnie umawiać? I z tymi cenami to najwyższa jaka może być?

Mundek Tulam bardzo mocno 50przytula.gif

Mundek lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek przytulam :*

Chyba zakupie dziś czerwone winko a co mitam :p

Mundek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek przykro mi bardzo :( musicie starać się dalej, nie poddawać się i wierzyć, że szczęście u Was zagości :*

Mundek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Carolq dzięki fajnie że polecasz a w sumie to i łatwo tam dojechać, teraz trzeba znaleźć czas na wyjazd do Warszawy, to najgorsze. Powiedz czy oni podczas wizyty robią USG czy trzeba się oddzielnie umawiać? I z tymi cenami to najwyższa jaka może być?

Mundek Tulam bardzo mocno 50przytula.gif

Tak ceny są 200- 450zł z usg, za cytologię dodatkowo 50zł, w cenie masz jeszcze badanie piersi. Do Dębskich czas oczekiwania jest nawet czasami ponad miesiąc więc musicie to wcześniej zaplanować do innych lekarzy od 2 tygodni. Jak jesteś ciaży wiem że cena wzrasta ale to też chyba zależy kto prowadzi :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek - trzymaj sie, ja mialam na listopad termin... ogolnie zyje juz normalnie, ale tez mam czasem napady placzu i zlosci no i tragiczne sny, ostatnio mi sie snilo, ze robilam,pogrzeb zarodka... poplacze wtedy, podnosze sie i ide dalej, mi,psycholog powiedziala ze mam plakac ile chce, ale za kazdym razem sie podnosic i byc silna dla moich dzieci przyszlych i meza.Tez mam nadzieje ze do listopada bede ale na nic sie nie,nastawiam, bedzie co bedzie.

Mundek lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test :) i teoretycznie jest pozytywny, ale nie wiem jak to prawidłowo zinterpretować, bo ta druga kreseczka jest bardzo cienka i blada , zrobiłam drugi wyszedł identyczny ;/ nie wiem co mam robić :( Była u mnie przyjaciółka i też widzi tam drugą kreseczkę i na jednym i drugim jest cieniutka i słaba POMOCY

mniej więcej tak wygląda

http://www.dobramama.pl/pokaz/490400/Test_ciazowy/1/new

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:43

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq- ktory dzien cyklu? Kochana z tego co mi wiadomo taka kreska oznacza tez ciaze, idz dzis na bete :) nie spiesze sie z gratulacjami, ale wszystko idzie w dobrym kierunku chyba :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 dc miesiączki mam tak 43 dc. Nie wiem Luna ryczę od godziny bo nie wiem co mam zrobić , denerwuje się że może to jakieś dziadowskie testy czy coś :( nie chce by to okazało się nie prawdą ;( chyba powtórzę jutro test i jak wyjdzie pozytywny to pójdę na betę. Wariuję ...

Poza tym spójrz chyba moja temperatura nie wskazuje na to ;/

ale mam ten sam termometr co cinnamon cookie może też jest walnięty ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:56

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq widzę tą kreseczkę ale czy ona oznacza ciąże to cieszko stwierdzić. Ja na Twoim miejscu doczekała bym i zrobiła rano z porannego moczu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq lepiej zrób betę. Kreska bardzo slabi widoczna.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Carolq widzę tą kreseczkę ale czy ona oznacza ciąże to cieszko stwierdzić. Ja na Twoim miejscu doczekała bym i zrobiła rano z porannego moczu.

no właśnie ani jeden ani drugi test nie był z porannego moczu, może to też dlatego tak jest.
    Czekam do jutra zobaczymy co pokaże test, chyba nie będę mogła spać przez całą noc..

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie udzielam sie u Was, ale czasem Was poczytuję i powiem Ci Carolq tak, że ja robiłam test z porannego moczu w dniu @ i wyszła bladziuchna druga kreska i nie byłam pewna czy to ciąża, po 2 dniach zrobiłam znowu z porannego moczu i wyszła już mocniejsza chociaż tez nie idealna, dopiero po 12 dniach od terminu @ jak zrobiłam to wyszła mega czerwona kreska więc nie masz się co załamywać bo może u Ciebie tez tak będzie, trzymam kciuki :) Ale tez się nie nastawiaj za mocno żeby się nie rozczarować, zrób test z porannego moczu za 2 dni albo leć na betę :)

Bratek lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq poczekaj spokojnie do rana i zrób test, nie ma co biegać na betę z każdą słabą kreską i się nakręcać, zapewne wszystko idzie w dobrym kierunku ale zrobisz betę będzie niska i znowu będzie stres, a te badania też kosztują także poczekaj, jutro test a potem jakby co beta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę jutro test z rana, jak wyjdzie taki sam bądź pozytywny, idę na betę. A wy trzymajcie kciuki za poranne sikanie . Powiedzcie mi trzeba betę robić z rana ? można coś przed zjeść ? nigdy nie miałam ...

dzięki dziewczyny za wsparcie ;* , nikt tak nie rozumie tych rzeczy jak Wy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:10

Heathera, Mundek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśnie ani jeden ani drugi test nie był z porannego moczu, może to też dlatego tak jest.
    Czekam do jutra zobaczymy co pokaże test, chyba nie będę mogła spać przez całą noc..
    Chciałam cytować i niechcący polubiłam ;) trzymam kciuki, aby to było to co myślisz :) na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro test a jak dalej tak wyjdzie to beta :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ