X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)mam do Was pytanie.czy castangus moze obnizyc temp.w 2 fazie cyklu? bo jak zawsze mialam spory skok,tak teraz mam minimalny.wstawilabym wykres,ale nie moge skopiowac linku.nie wiem o co chodzi.przestalam juz lykac to swinstwo.niby ovufriend wyznaczyl owu,reszta objawów tez byla,sama juz nic nie wiem.jak rozregulowalam sobie cykle to sie mocno wkurze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzisz na swój wykres , pod nim po lewej masz udostępnij mój wykres, otwiera Ci się zakładka 3 podajże MINIATURKA tak się nazywa , masz tam linka i przycisk kopiuj. Później ustawienia ( góra prawy róg ) Społeczność, i w podpisie wklejasz ctrl+V :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    W końcu mam humor trochę lepszy bo wyznaczyłam sobie plan. Daje sobie 3 miesiące a potem niech się dzieje co chce. Po pierwsze muszę znaleźdź sobie nowego lekarza ten nic nie zrobił w tym temacie to może inny da sobie radę gorzej że w mojej mieścinie nie jest łatwo o dobrego i chyba jednak zgodnie z przepowiednią teściowej pojadę do stolicy. Po drugie maksymalizacja suplementów ale bez przesady dorzucam soję, herbatę z liści malin i zioła ojca sroki no i pozostaję przy infolic. Po trzecie więcej ruchu w pierwszej fazie bo podobno dobrze to wpływa na wzrost pęcherzyków.

Rybaaa mój mąż porównuje mój cykl do cyklu krów bo na tym się zna a poza tym nie chce nic wiedzieć, mam mu dać tylko znać jak już będę w ciąży.

carolq super pomysł na ślub ;)

Ja ze swoim jestem 13 lat a po ślubie 4

a propo wina to jak najbardziej jest przydatne w staraniach bo zwiększa przepływ krwi i poprawia wzrost endometrium.

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    W końcu mam humor trochę lepszy bo wyznaczyłam sobie plan. Daje sobie 3 miesiące a potem niech się dzieje co chce. Po pierwsze muszę znaleźdź sobie nowego lekarza ten nic nie zrobił w tym temacie to może inny da sobie radę gorzej że w mojej mieścinie nie jest łatwo o dobrego i chyba jednak zgodnie z przepowiednią teściowej pojadę do stolicy. Po drugie maksymalizacja suplementów ale bez przesady dorzucam soję, herbatę z liści malin i zioła ojca sroki no i pozostaję przy infolic. Po trzecie więcej ruchu w pierwszej fazie bo podobno dobrze to wpływa na wzrost pęcherzyków.

Rybaaa mój mąż porównuje mój cykl do cyklu krów bo na tym się zna a poza tym nie chce nic wiedzieć, mam mu dać tylko znać jak już będę w ciąży.

carolq super pomysł na ślub ;)

Ja ze swoim jestem 13 lat a po ślubie 4

a propo wina to jak najbardziej jest przydatne w staraniach bo zwiększa przepływ krwi i poprawia wzrost endometrium.

Stolica objeździłam około 10 lekarzy, polecam Ci Dębski Klinik , wszyscy lekarze są na wysokim poziomie, pracują w szpitalach, są niektórzy ordynatorami, bardzo dobra profesjonalna kadra,wizyty trwają nawet ponad godzinę, mojego taty brat z żoną starali się 6 lat o dziecko ona ma endometriozę a teraz maja ponad roczne bliźniaczki :) A mi doktor Kafka zaleczył troszkę PCOS :) Ceny uzależnione są od lekarza, do dr Dębskiego i jego żony są najwyższe. Jak coś byś się chciała podpytać to daj znać.

• Mundek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja kupowalam termometr z dwoma miejscami po przecinku w rossmanie i bylam z niego zadowolona takze polecam... Ja jestem ze swoim mezem 7 lat w tym 2 po slubie w lutym poronilam i to wlasnie dzisiaj mialabym termin porodu wydawalo mi sie ze juz sie z tym pogodzilam ale ta dzisiejsza data... Wszystko wrocilo mialam cicha nadzieje ze do tego czasu bede znowu w ciazy a tu nic dlatego to jeszcse bardziej boli... Musialam sie wam wyzalic bo chyba zwariuje przez ten natlok mysli...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq dzięki fajnie że polecasz a w sumie to i łatwo tam dojechać, teraz trzeba znaleźć czas na wyjazd do Warszawy, to najgorsze. Powiedz czy oni podczas wizyty robią USG czy trzeba się oddzielnie umawiać? I z tymi cenami to najwyższa jaka może być?

Mundek Tulam bardzo mocno 50przytula.gif

Mundek lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek przytulam :*

Chyba zakupie dziś czerwone winko a co mitam :p

Mundek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek przykro mi bardzo :( musicie starać się dalej, nie poddawać się i wierzyć, że szczęście u Was zagości :*

Mundek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Carolq dzięki fajnie że polecasz a w sumie to i łatwo tam dojechać, teraz trzeba znaleźć czas na wyjazd do Warszawy, to najgorsze. Powiedz czy oni podczas wizyty robią USG czy trzeba się oddzielnie umawiać? I z tymi cenami to najwyższa jaka może być?

Mundek Tulam bardzo mocno 50przytula.gif

Tak ceny są 200- 450zł z usg, za cytologię dodatkowo 50zł, w cenie masz jeszcze badanie piersi. Do Dębskich czas oczekiwania jest nawet czasami ponad miesiąc więc musicie to wcześniej zaplanować do innych lekarzy od 2 tygodni. Jak jesteś ciaży wiem że cena wzrasta ale to też chyba zależy kto prowadzi :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek - trzymaj sie, ja mialam na listopad termin... ogolnie zyje juz normalnie, ale tez mam czasem napady placzu i zlosci no i tragiczne sny, ostatnio mi sie snilo, ze robilam,pogrzeb zarodka... poplacze wtedy, podnosze sie i ide dalej, mi,psycholog powiedziala ze mam plakac ile chce, ale za kazdym razem sie podnosic i byc silna dla moich dzieci przyszlych i meza.Tez mam nadzieje ze do listopada bede ale na nic sie nie,nastawiam, bedzie co bedzie.

Mundek lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test :) i teoretycznie jest pozytywny, ale nie wiem jak to prawidłowo zinterpretować, bo ta druga kreseczka jest bardzo cienka i blada , zrobiłam drugi wyszedł identyczny ;/ nie wiem co mam robić :( Była u mnie przyjaciółka i też widzi tam drugą kreseczkę i na jednym i drugim jest cieniutka i słaba POMOCY

mniej więcej tak wygląda

http://www.dobramama.pl/pokaz/490400/Test_ciazowy/1/new

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:43

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq- ktory dzien cyklu? Kochana z tego co mi wiadomo taka kreska oznacza tez ciaze, idz dzis na bete :) nie spiesze sie z gratulacjami, ale wszystko idzie w dobrym kierunku chyba :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 dc miesiączki mam tak 43 dc. Nie wiem Luna ryczę od godziny bo nie wiem co mam zrobić , denerwuje się że może to jakieś dziadowskie testy czy coś :( nie chce by to okazało się nie prawdą ;( chyba powtórzę jutro test i jak wyjdzie pozytywny to pójdę na betę. Wariuję ...

Poza tym spójrz chyba moja temperatura nie wskazuje na to ;/

ale mam ten sam termometr co cinnamon cookie może też jest walnięty ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:56

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq widzę tą kreseczkę ale czy ona oznacza ciąże to cieszko stwierdzić. Ja na Twoim miejscu doczekała bym i zrobiła rano z porannego moczu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq lepiej zrób betę. Kreska bardzo slabi widoczna.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Carolq widzę tą kreseczkę ale czy ona oznacza ciąże to cieszko stwierdzić. Ja na Twoim miejscu doczekała bym i zrobiła rano z porannego moczu.

no właśnie ani jeden ani drugi test nie był z porannego moczu, może to też dlatego tak jest.
    Czekam do jutra zobaczymy co pokaże test, chyba nie będę mogła spać przez całą noc..

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie udzielam sie u Was, ale czasem Was poczytuję i powiem Ci Carolq tak, że ja robiłam test z porannego moczu w dniu @ i wyszła bladziuchna druga kreska i nie byłam pewna czy to ciąża, po 2 dniach zrobiłam znowu z porannego moczu i wyszła już mocniejsza chociaż tez nie idealna, dopiero po 12 dniach od terminu @ jak zrobiłam to wyszła mega czerwona kreska więc nie masz się co załamywać bo może u Ciebie tez tak będzie, trzymam kciuki :) Ale tez się nie nastawiaj za mocno żeby się nie rozczarować, zrób test z porannego moczu za 2 dni albo leć na betę :)

Bratek lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq poczekaj spokojnie do rana i zrób test, nie ma co biegać na betę z każdą słabą kreską i się nakręcać, zapewne wszystko idzie w dobrym kierunku ale zrobisz betę będzie niska i znowu będzie stres, a te badania też kosztują także poczekaj, jutro test a potem jakby co beta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę jutro test z rana, jak wyjdzie taki sam bądź pozytywny, idę na betę. A wy trzymajcie kciuki za poranne sikanie . Powiedzcie mi trzeba betę robić z rana ? można coś przed zjeść ? nigdy nie miałam ...

dzięki dziewczyny za wsparcie ;* , nikt tak nie rozumie tych rzeczy jak Wy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:10

Heathera, Mundek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśnie ani jeden ani drugi test nie był z porannego moczu, może to też dlatego tak jest.
    Czekam do jutra zobaczymy co pokaże test, chyba nie będę mogła spać przez całą noc..
    Chciałam cytować i niechcący polubiłam ;) trzymam kciuki, aby to było to co myślisz :) na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro test a jak dalej tak wyjdzie to beta :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ