X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - Lucyna zobaczyła dwie krechy a ja dziś z rana urojoną drugą krechę :D

Wiesz pisałam już o tej dziewczynie z naszej rodziny klika stron temu co poroniła kiedyś (a teraz na dniach urodziła) - jej teściowa strasznie przeżyła poronienie, bardzo chciała mieć wnuka i ogólnie była zżyta z naszą kuzynką. No i jak już się udało, już miała duży brzuch, znali płeć dosłownie końcówka ciąży... to jej teściowa zmarła na raka :( Są mega szczęśliwi, ale cały czas w nich siedzi, że babcia nie dożyła. Wybaczcie, że Was męczę takimi historiami, ale tyle się w życiu dzieje i nie wiadomo kiedy na nas coś spadnie.

Wiecie co, mam rocznicę za 2 tygodnie :) Nasza pierwsza rocznica. Ciekawe co mój mąż szykuje :D Zdradził mi, że coś naszykował tylko tyle.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze odnośnie naszej dzisiejszej rozmowy - właśnie popijam winko z nutą owoców lasu :) mniam :P

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 też jestem mężatką z 2014 ale z mężem już 10 lat ;)
    Smutne to co napisałaś.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wina sobie nie odmawiam do momentu kiedy nie zobacze dwóch kreseczek. Jeśli się uda to na tak wczesnym etapie nie ma to wpływu na ciążę.

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z mężem jestem 7,5, ale to nasza pierwsza rocznica ślubu :) Do 10 nam jeszcze trochę brakuje :P Ejrene, w jakim miesiącu ślubowałaś? Rocznica za Wami? Muszę się zaopatrzyć w jakąś ładną bieliznę, on zarezerwuje coś w restauracji (chyba) no i planuję jakis drobiazg mu kupić. To nasza pierwsza rocznica więc się jaramy :D :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:58

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling - ja wiem, że to moje urojenia :) Ale póki nie ma @ mam nadzieję. Dzięki,całe szczęście, że będę już po @ to będziemy mogli poszaleć bez spinania dupy, że dni płodne nie płodne itp. Zaczynasz testowanie owulacyjnym testem? Też mam czasem dziwny śluz, ale ten płodny potrafię rozponac i jest dość charakterystyczny. Też bym gdzieś pojechała, ale mąż mi powiedział, że mam nic nie planować bo on już coś ma.

Wiecie co, chyba mnie dopada jesienny nastrój. Taki złowrogi :D Niby jest ok, ale czuję, że mam czasem dość wszystkiego. Czekam na urlopik, który będzie dopiero w styczniu - jedziemy na narty. No chyba, że do tego czasu już się uda to wtedy raczej na coś spokojniejszego.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się tutaj u nas smutno i ponuro zrobiło, dziewuszki już wtorek-prawie środa, za chwilę piątek i weekend, radujcie się:)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, to kciuki za zbliżające się działania... B-)

luna91, i dobrze! Jarajcie się! Ba! Obiecaj, że będziecie się jarać również za rok, dwa i dziesięć!!!! :-D Moim zdaniem to ważne, by cieszyć się każdą możliwą okazją. Życie tak kopie w tyłek, że trzeba chwytać i celebrować wszystko, co pozytywne <3

Widzę, że my z moim TZ plasujemy się gdzieś w połowie naszej wątkowej stawki ;) 7 lat razem, za miesiąc 3-cia rocznica ślubu :)
    A piszę to, duldając.... No ba! Wytrawne winko B-) Mmmmm.... :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 22:45

luna91 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ja też staram się wytrawne popijać ale ciężko mi to idzie, nie dobre jak nie powiem głośno co...
    My 6 po ślubie a chyba z 11 razem, ochocho idziemy na rekorda czy co ?:)

zaraz wyciągam żelik i jadę z koksem :D

luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Bratek ja półwytrawne sączę :) Bratek, życie daje strasznie po dupie, nie mam się za jakąś pokrzywdzoną losem,bo ogólnie rzecz biorąc nie żyje mi się źle, ale przeszłam parę chwil, w których nie miałam ochoty żyć i się podniosłam właśnie dzięki ludziom, którzy mnie otaczali. Wiecie jak byłam w szpitalu bardzo poznała się na ludziach. Ja wiem, że w takich sytuacjch nie każdy wie co powiedzieć, ale niektórzy ewidentnie nie mieli za grosz taktu i chyba ich mało to obchodziło.

Ruby - to właśnie moja bolączka, że zbliża się weekend bo ja mam pracujący :D No, ale nie powiem cieszę się, bo do mnie zawędruje @ więc nie będzie czasu na rozmyślanie i głupie smęcenie.

Ja też nie umiem jeździć na nartach, ale mam wielką ochotę się nauczyć i tak planuję w tym sezonie zimowym :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta nic się nie martw. Później to brzuszek też Wam nie będzie przeszkadzał. Ja w pierwszej ciąży to praktycznie do końca <3.

Patutka przykro mi :-(.

Cinamon, Ruby trzymam kciuki za owulke, działajcie, działajcie.

Luna też trzymam kciuki że to nie były zwidy ;-)

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie ale mi się nie chciało. Jeszcze co chwile padało i przemokły mi buty. Młody wieczorem płakał bo nie chce żeby mama i tata umarli. Wzięło go chyba przez te rozpoczęcie roku szkolnego i rozłąkę. No i trzeba było odbyć z dzieckiem rozmowę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to wino to tak dla przyjemności, czy to kolejny suplement? Bo z przyjemnością je włączę do wspomagaczy ciążowych ;)
    A my prawie 4 lata razem, ale bez ślubu i nie zanosi się na zmianę w tym temacie :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się znamy jakieś 8 lat parą jesteśmy 7 lat (więc Jaś nam szybko poszedł :-) ) bez ślubu. Właśnie dziś przymierzaliśmy obrączki bo sąsiada dorwaliśmy jubilera więc może niedługo skusimy się na skromny ślub cywilny.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83, dość często można się spotkać z opinią (ponoć nawet ze strony lekarzy od in vitro), ze czerwone wino pomaga w rozwoju endometrium. Tylko najlepiej WYTRAWNE, względnie półwytrawne, żeby niepotrzebnie nie faszerować się z cukrem. Jeśli nie lubisz wytrawnego, może jakieś kalifornijskie, australijskie? One są delikatne. Najgorzej chyba z francuskimi ;)
    Stąd właśnie częste wpisy o piciu winka i zagryzaniu orzeszkami ;) (to, oczywiście, bomba zdrowotna, korzystna również m.in.w kontekście macierzyństwa).

Ruby, daj jutro znać, jak żelik :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:31

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to winko dla przyjemności, ale też czytałam, ze w umiarkowanych ilościach dobre dla zdrowia (oczywiście nie mówimy o wypiciu całej butli co wieczór). A wytrawne - kochammm :) słodkiego nie tykam.

My się zaręczyliśmy po 4 latach znajomości a po 6 był ślub. Ja o tym marzyłam, o takie ceremonii pięknej z moim księciem z bajki aczkolwiek ślub nie zmienia niczego więc się nie dziwię komuś kto nie chce ślubu brać :)

Ooo Kjopa czyli niebawem będziemy miały tu u nas forum co świętować :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzięki za wyjaśnienie, za wytrawnym nie przepadam, ale półwytrawne lubię :) i od jutra będę popijać :)

Kjopa3 my na cywilny też się pewnie kiedyś skusimy, ale jeszcze nie teraz :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temat wraca co jakiś czas. Mój P z sąsiadem się zgadał i obrączki kupujemy bo tanio wyjdzie ale kiedy temat powróci o jakimś konkretnym terminie tonie wiem :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Luna91- dopóki nie ma wrednej @ jest nadzieja :)
    Kurcze, ja w Krk mieszkam i na nartach nie umiem jeździć, wstyd co nie?

Ja też miałam dziś taki nastrój.
    Zastanawiam się czy będzie kiedykolwiek ktoś, kto zdiagnozuje dlaczego boli mnie lewy jajnik od prawie 2 lat:(

Hej Schmetterling,
    A wiesz w jakich dniach boli Cię jajnik? mnie przez lata bolał brzuch po lewej stronie, przebadali mnie kiszkowo i ginekologicznie, generalnie nic. Jakiś lekki stan zapalny w jelitach, zioła i leki pomogły. Od kilku miesięcy bardziej się obserwuję i czuję, że jajnik boli mnie w okolicy owulacji (tylko lewy -prawy nie, bo kiepsko na razie działa :P), a czasem w okolicy okresu. Spróbuj zapisywać w jakim dniach cyklu odczuwasz ból - może tworzą się w cyklu torbielki, które się wchłaniają albo pękają przed okresem?
    teraz sobie myślę, że lepiej by było, żeby bolały mnie dwa jajniory :P

Patutka, przykro mi z powody Twojej straty...

My 13 lat razem, w tym roku stuknie nam 10 rocznica, chcę ją obchodzić w troje :P
    dobrej nocki! :)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ