X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pozwólcie, że teraz i ja skrobnę kilka słów co u mnie ;)

Po pierwsze: żel poszedł w ruch i jak już wspomniałam w poście powyżej obyło się bez ofiar :-P

Po drugie zdaję poniżej raport z mojej dzisiejszej wizyty u doktorka:
    Pęcherzyk jest :)
    Endo zaczęło małymi kroczkami współpracować ze mną, więc migdały i winko też nie zaszkodziły :) W 13dc miało trochę ponad 6mm - może szału nie ma, ale dla mnie to mega sukces, bo po owulce miewałam niecałe 4mm.
    Odnotowałam dzisiaj przed wizyta u doktorka-mądrali pozytywny test owulacyjny :)
    Doktorek stwierdził, że warunki mamy sprzyjające, więc zaaplikował mi w tyłek pregnyl w podwójnej dawce, z uwagi na moją dużą niedomogę ciałka żółtego i zalecił dzisiaj i przez kolejne 2 dni przymusowe bzykanko :-P
    Za 4 dni mam zacząć brać lutkę 2x1 tabletka przez 10 dni :)
    A i najważniejsze po 16 dniach od dnia dzisiejszego mam zrobić test, oczywiście zakładając, że wredna zołza mnie szybciej nie nawiedzi wrrr niech o mnie zapomni ;)
    A na sam koniec życzył mi cierpliwości i dostałam kopniaka w obolały po zastrzyku tyłek ;)

I to by było na tyle jeżeli chodzi o moją sytuację i dalszy plan działania w temacie "chcemy być w ciąży" :-P

Mam nadzieję, że nie zasnęłyście czytając mój słowotok ;)

Buziaki <3

Mundek, Marietta, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja też w listopadzie :( jakoś przetrwamy, musimy

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama no to po zastrzyku i kopniaku musi się udać. Trzymam kciuki!!!

luna91 przetrwamy, przetrwamy nie ma innej opcji :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedziałam mężowi wsiadł ze mną w auto i pojechaliśmy do apteki, kupiliśmy chyba z 10 testów . Mąż mi oszalał , lata przy mnie jak nie wiem , cieszy sie jak dziecko z cukierka . Dzis zrobiłam jeszcze 2 testy i to samo blade kreski chociaz coraz bardziej widoczne . Jutro sikanie i potem na betę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 23:50

AgaL, Marietta, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Patutka - wybacz, że dopiero dzisiaj ale proszę przyjmij moje wyrazy współczucia. Wyobrażam sobie, co musi czuć Oskar, bo kilka lat temu straciłam tatę z dnia na dzień :( Wspieraj go i nawet jak nie będzie chciał rozmawiać niech wie, że jesteś. To naprawdę trudny okres w jego życiu. Tulę mocno i zmówię zdrowaśkę za spokój duszy taty.

tylko ja - moja przygoda z castagnusem zakończyła się przed upływem zalecanych trzech miesięcy kuracji z uwagi na fakt, że moje cykle całkowicie się rozregulowały. Tempka skakała jak chciała a do tego cykle mi się wydłużyły i niby OF wyznaczało owulkę ale w takich terminach, że głowa mała. Na mnie nie podziałał pozytywnie a do tego podczas brania tego specyfiku zamiast prolaktyna spadać to jeszcze ją sobie podbiłam :( Ogólnie nie mam dobrych wspomnień jeżeli chodzi o castagnusa.

katiuszaa trzymam kciuki za poszukiwania nowego gina i może faktycznie warto tym razem posłuchać się teściowej :) Wspieram we wszystkich Twoich zamierzeniach i działaniach i życzę z całego serca, aby zakończyły się zielonym sukcesem <3

Mundek tulę Cię Słonko bardzo mocno - nie mogę powiedzieć, że wiem co czujesz, bo nie byłam w takiej sytuacji, ale wiem, że nie jest to łatwe szczególnie w takim dniu. Dobrze, że się wygadałaś, bo czasami trzeba z siebie wszystko wyrzucić. Jesteś bardzo silną kobietą, bo mimo wszystko walczysz i się nie poddałaś, a to jest najważniejsze. Buziaki Słonko <3

Carolq dla mnie jak w ryj druga krecha jest, a skoro ją widzę bez okularów to coś w tym jest. Zrób na spokojnie test z porannego moczu i jak będzie znowu taka krecha to leć na betę. A co tempki to widziałam już mnóstwo wykresów, na których tempka w okolicach 36,6 kończyła się ciążą.

Ruby gratuluje II krech na teście owulacyjnym i teraz żel i do dzieła :-P A co do żelu to za pierwszym razem u nas nieźle popłynęliśmy z jego nurtem, ale nie było ofiar w ludziach, więc następnym razem byłam mądrzejsza i wypłynęliśmy na płycizny :-P

Kjopa3 masz rację - dopóki nie jest się w ciąży nie można dać się do końca zwariować i ze wszystkiego rezygnować, bo w końcu trzeba żyć a nie wegetować. Jak pojawią się II krechy na teście wtedy trzeba ewentualnie wyeliminować rzeczy lub zachowania, które mogłyby zagrażać maleństwu i nam.

Kochane wybaczcie jeżeli coś pominęłam, ale starałam się jak mogłam. Mam nawał wszystkiego i nie mam czasu praktycznie na nic, no ale w końcu i to musi się unormować.
    Dziękujemy, nawet szukanie pracy odłożyłam, żeby być przy nim... jest coraz lepiej, pogrzeb był w poniedziałek, jest mu ciężko, bo całe życie ojciec był dla niego przykładem. Ale mam nadzieje, ze tak mu jest lepiej i patrzy na nas z gory. Po burzy zawsze wychodzi slonce. Niestety z tata zawiedli lekarze. Ale czasu sie nie cofnie. Teraz trzymam kciuki, ze z dzidzia sie ulozy i niedlugo sie uda, bo takie szczescie by nam sie przydalo....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    AgaL - ja nie zrezygnowałam, kawka czasamai 2 lampki wina przed snem no i niestety papierochy... ale jak udało się zajść to wszystko odstawiłam.

Imię Roży - ja o ile nie dostanę @ to zatestuję w środę. Nie wiem czy wcześniejsze wpisy czytałaś, ale skusiłam się na testa w 10 dpo i sobie wkręciła, że widzę cień, ale szczerze myślę że zaskoczy mnie prędzej @ niż zrobię testa :)

Cinamon cookie - ja myślę, że zmiana termometru nic nie da. Mierz na spokojnie o jednej porze przed wstaniem i się nie katuj pomiarami w ciągu dnia. Pamiętasz - ja też myślałam, że coś jest nie tak a ładnie mi się wykresik unormował :) W ogóle przeczytałam na któryms z wątków, żeby te pomiary traktowac raczej jak zabawę i drobne wskazówki a nie śmiertelnie poważnie. Wiem, że ciężko się mówi, ale może coś w tym jest. M pani w aptece proponowała jej zdaniem mega czuły i dobry termometr, ale kosztował 100 zł to sobie odpuściłam. Ja mam microlife i chyba jest ok ja k na razie.

Carolq - mega ślub :D Inny niż wszystkie, na pewno wielkie przeżycie.

katjuszaa - i pewnie jak odpuścisz i podejdziesz na spokojnie to zaskoczy. Swoją drogą- dobrze Cię "widzieć" w dobrym humorze :)

Bratku - hahah nie no mi się przypomniał mój pies :D On się uwielbia przytulać i jak widzi, że mąż nawet lekko mnie przytuli to zaraz skacze na nas i "daje buzi". Pewnego razu podczas igraszek naszych miał wielką ochotę się bawić. Przynosił zabawki, szczekał - chyba myślał, ze to nasza zabawa. No i mąż go zgonił ręką na ziemię - spojrzeliśmy na niego czy mu nic się nie stało a on perfidny sierściuch popatrzył na nas, podniósł nogę i nalał nam na ubrania (rzucone w kupę podczas przygotowań do <3)- wredny kundel :D Słodki Twój mąż :) mój też ma czasem takie rozczulające pytania.. a o patologii to już pisałam, dla mnie to jest masakra.

U mnie te testy allegrowe owulacyjne były chyba całkiem ok. Mam nadzieje, że ciążowy się mylił :)

Dziewczyny, rozpisałam się, ale ja w pracy nie mam za bardzo czasu pisać, chociaż zawsze podejrze co się dzieje, bo nie wytrzymuję, byłam dzis na zakupach, nakupiłam sobie super ciuchów i mam mega humor. Niech się dzieje co chce :D
    Hej Luna 91

nie ma jak dobre zakupy, ostatni taki wypad spontaniczny mialam w sobotę i wracałam taaaka uśmiechnięta z zakupów;))

luna91 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie!
    jest ktoś z rana? przed kawą jeszcze?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moje 2 kolejne testy bladziutkie, właśnie jade na betę . Tepmka poszła w gore , śluz jest mniejmy nadzieje ze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:12

luna91, Marietta, Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki - nie bylo mnie 3 dni bo komp mi padl i musial maz dac do naprawy - juz go mam - wreszcie wiec gadajcie co nowego?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej, moje 2 kolejne testy bladziutkie, właśnie jade na betę .
    ooooo chucham dmucham :)

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, wrocilam :)
    Alez mialam czytania:)
    Nie bylo mnie tylko tydzien a tu takie niespodzkanki :) Marietta, Kamisia i Lucynka, gratuluje z calego serca :)
    Carolq szybko siusiaj i daj znac, trzymam kciuki!

Marietta lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

AgaL- ja właśnie wcinam śniadanie, chociaż już troche późno, ale musiałam wejść się przywitać.

Caroq - jak dla mnie cos jest na rzeczy, trzymam kciuki :)

Dziewczyny, u mnie też temperatura poszła w górę, trochę górzysty ten mój wykres w drugiej fazie :D Ale ja i tak wciąż czekam na @. Nie ma mowy, nie zatestuję. Poczekam do soboty.... albo do jutra :D

Mundek, Marietta lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rano dostalam @ wiec zaczynamy trzeci cykl

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia - to życzę Ci powodzenia z nowym cyklem, ja mam wrażenie, że też będzie lipa w tym cyklu. No, ale jedziemy dalej :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    sylwia - to życzę Ci powodzenia z nowym cyklem, ja mam wrażenie, że też będzie lipa w tym cyklu. No, ale jedziemy dalej :)
    nie trac nadziei kochana - musi sie udac :) jak nie teraz to kolejnym razem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq!! Ja już chcę gratulować i ściskać!! :) Daj znać od razu jak beta!! Tam na fioletowej stronie nie jest tak wesoło jak tu... Chodźcie tam szybko wszystkie ;)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam w poczekalni mam mega stresa . Tak bardzo chce by wszystko było ok , mój maź dzis jak wychodziłam pocałował mnie w brzuszek i powiedział ,, fasolki nie rób numerów Mamusi i rośnie ładnie " aż sie popłakałam ...

Mundek, madzikk, Marietta, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po wyniki wieczorem albo jutro rano , kurde długo myślałam ze tak do południu juz będę miała

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Kjopa3 - oby faktycznie się udało, bardzo bym tego chciała, ale z drugiej strony z całych sił staram się nie nakręcać, bo później będzie ciężko się dźwignąć. Tak, czy inaczej cieszę się z postępów mojego organizmu to zawsze dobry początek :)

Carolq - będzie dobrze wierzę w to z całego serca :) Czekam z niecierpliwością na wyniki bety i po cichutku gratuluję :) <3

Patutka - nie masz za co dziękować, bo są takie chwile w życiu, w których potrzebna jest obecność innych i ich wsparcie. Ja niestety po śmierci taty zamknęłam się całkowicie w sobie i nikt nie potrafił do mnie dotrzeć. Mąż starał się jak tylko mógł, ale nie dawałam mu szansy na wsparcie mnie - teraz wiem, ze to był błąd, ale przetrwaliśmy. Niestety ja przez rok leczyłam się na depresję, bo po śmierci taty dopiero uświadomiłam sobie jak wiele dla mnie znaczył, jak wiele nas łączyło i jak wiele rzeczy nie udało mi się z nim zrobić, nie mówiąc już o tym, że o wielu rzeczach nie zdążyłam mu powiedzieć. Życzę Wam z całego serca, aby w Waszym życiu jak najszybciej pojawiło się maleństwo - myślę, że faktycznie bardzo pomogłoby Wam przejść przez ten trudny okres. A z drugiej strony jakby nie patrzeć też byłoby cząstką Twojego teścia tutaj na ziemi. Gdybyś potrzebowała wsparcia w postaci rozmowy wyżalenia się to jestem <3

luna91 - niech będą i już te góry w Twoim wykresie byleby na szczycie pojawiła się zielona kropeczka, czego oczywiście z całego serducha Ci życzę, a wredny małpiszon niech sobie o Tobie przypomni ale nie wcześniej niż na jakieś 10-12 miesięcy <3

sylwia1985 - oby ten cykl był szczęśliwym cyklem :0 Niech się pięknie zazieleni <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przyjdzie zima wiecej bedzie przytulanek bo wiadomo zimno i moze cos sie zazieleni :)

AgaL lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ