X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91, no niestety, pozamiatane. beta <0,1mIU/ml, także na 100% po zawodach.
    No nic, może chociaż okres nie będzie dla mnie zbyt bolesny...

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwolnienie mam jasne :) Lekarz jest świetny. powiedział, że powinnam jeść 5-6 posiłków dziennie, ale niedużych po posiłkach najlepiej ze 2 h poleżeć, żeby macica miała spokój. Dziewczyny strasznie za Was trzymam kciuki, bo Wam się należy to szczęście. Ja się przeraźliwie boję dziewczyny na prawdę. Czy zawsze pierwszy trymestr jest taki?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL spoko, to i tak szybciej niż planowałyśmy :)
    A ja chyba nie doczekam do soboty niestety... Jajniki bolą po cholerze na @ :( bardzo wierzyłam w mój cykl ale kurczę znam te uczucie "na dole" i nic dobrego nie wróży :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - następny cykl będzie Twój. Teraz nowa nadzieja na następny 50przytula.gif

Bratek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - nie wkręcaj się, wszystko może się zdarzyć, wiele dziewczyn odczuwa bóle miesiączkowe w początku ciąży. Powiem Ci, że ten wykres na serio się wspina ładnie :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamom oj panikujesz kobietko, dokładnie jak pisze luna że połowa jak nie większość kobiet odczuwa bóle jak przed okresem więc spokojnie poczekaj, albo jak to możliwe najszybciej testuj:)

U mnie w zasadzie nicccc, żadnych bóli dzisiaj oprócz troszeczkę pikających jajników...

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Bratku - następny cykl będzie Twój. Teraz nowa nadzieja na następny 50przytula.gif

Bratku, też tak sądzę : ) zresztą część z nas też dołączy na pewno do testowania w następnym cyklu, w kupie raźniej ; )

Bratek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 15 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, że mnie tak pocieszacie :D ale straciłam trochę nadzieję... No nic, jak do soboty nie dostanę @ to testuję, jak nie to czekam z niecierpliwością na wizytę 30 i może się dowiem coś mądrego :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Testujcie, testujcie. Ja niedawno sikłam i druga kreska bledsza na owulacyjnym oczywiście :-P. Śluz mam rozciągliwy,przezroczysty- jeszcze takiego nie miałam odkąd się obserwuje. Zajarałam się normalnie bo im krótsze cykle tym więcej szans :-).

Kjopa, to pewnie jutro kreska będzie już mocna i będzie można męża na wieczorną "rozmowę" do sypialni zaprosić ;) a jak śluż dobry to i plemniki kilka dni mogą przetrwać

Kjopa3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no nic klata do przodu i jedziemy dalej :) nie jedna z nas będzie testować za miesiąc z tobą :*

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku głowa do góry :*

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja miałam chyba od razu a był to 10 tc. Masz rację żeby rodziny pomieszać niech się wszyscy poznają. A tak rodzina A usiądzie razem i razem będzie się bawić i rodzina B tak samo. Tak mi się wydaje ale to wiadomo zależy od ludzi.
    Wlasnie o to mi dokladnie chodzi, bo Jak sie ich wymiesza, to beda zmuszeni tak siedziec, rozmawiac i sie bawic, A Jak nie, to bedze zabawa rodziny A i rodziny b osobno plus znajomych... A tak nie chce....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - tulę mocno.

Ruby ja też nic nie czuję poza bólem jak na @ ale testu sobie nie odmówię :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzuszek pobolewa jak na okres. Ten cykl byl strasznie emocjonalny i nerwowy, wiec sadze ze zaleje mnie przed sobota :) ale jak dobrze pojdzie to kolejna owulka bedzie jeszcze w tym miesiacu. Zobaczymy, juz tak dawno nie siusialam na testy :/
    Patutka, czarownico, czy wiesz moze kiedy mi sie uda? Poprosze o wrozbe, please

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie bo ja sikam jeszcze na owulacyjne bo kiedyś miałam mocno spóźnioną owulację i pomyślałam, że skoro te wychodzą negatywne to ciąży nie będzie....

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91, Jasminowa, Ruby, cinnamo_, Paryzetka - dzięki, Kochane.
    Weszłam do domu, nalałam winka. Niby się twardo trzymałam, ale Małż przytulił... i się rozkleiłam na chwilę. Tulił, mówił, że będziemy próbować dalej, że będziemy stymulować, badać, może zapytamy jeszcze innego lekarza o opinię. I że ok, że płaczę, bo to przecież ważna sprawa... Kochany jest <3

Na razie włącza mi się trybik szukacza... Pewnie pół wieczoru będę szukać o lekach, suplementach etc. - wiem już z poprzednich cykli, że to mi daje kopa, by nie stać w miejscu i poczucie, że nie marnuję czasu i coś robimy...

Fakt, że wprawdzie ogólnie jestem zadowolona z nowej lekarki, ale mam pewne zastrzeżenia - głównie odnośnie kwestii monitoringu oraz progesteronu ;/

luna91, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kochany. Badz silna!
    Mialas kiedys chlamydie? Moze powinnas to zbadac, moze mialas i o tym nie wiesz, organizm sam sie obronil i wtedy masz przeciwciala. I to moze utrudniac zajscie. A cos nie tak z monitoringiem i progesteronem?

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kolo Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patutka,

kartki są świetne, ja je miałam i polecam :) nie było zamieszania kto gdzie siedzi ani fochów ze ktoś komuś miejsce zajął :)

kolo
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik - nie, nie miałam robionych żadnych posiewów etc. A z krwi robiłam standard - różyczka, toxo, cytomegalia.
    Odnośnie monitoringu - miałam zmierzone pęcherzyki 10dc, przykazane wzięcie Pregnylu 12dc, ale potem nie miałam kontrolnego USG, więc w sumie nie wiadomo czy pęcherzyk pękł (chociaż wiadomo, że USG też bywa zawodne).
    Jakby co, mam recepty już na następny Pregnyl. No ale jak bez monitoringu? A może te 5.000j jest za słabe? Skąd pewność, że ta dawka jest ok?
    A co do progesteronu - miałam swego czasu badany i był b.niski. Dostałam Luteinę-2x50. Pani dr zmieniła na dupka, żeby było mi wygodniej stosować. 1tabl.10mg dziennie. Pytałam ostatnio o badanie P4, bo mam plamienia, cholernie bolesne miesiączki itd.-ale pani dr powiedziała, że podczas brania dupka nie ma to sensu, bo branie go zaburza obraz. Nie rozumiem. Podobno nie wpływa? Zresztą nawet gdyby wpływał - to jak bez badania wiedzieć czy poziom jest ok, czy nie? Do badania hormonów tarczycowych nie wycofuje się przecież leczenia - po prostu bada się PRZED przyjęciem kolejnej dawki ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - ja tu nie chcę narzekać, bo udało mi się zajść i wiem powinnam się cieszyć i jestem wdzięczna losowi, że tak się stało. Jednak mimo wszystko strach jest ogromny, że przejdę znowu przez piekło. Ta niepewność jest straszna. Nikt nic nie wie, jedynie ludzie w pracy się domyślają a przełożeni wiedzą bo muszą. Nie czytam nic o ciążach - oprócz naszego kochanego forum :) nie czytam, bo nie chcę ciągle krążyć wokół jednego tematu. Mam już zapewnione "rozrywki" na nadchodzące tygodnie, tylko żeby nie rozmyślać bo to by nie dało rady tego znieść.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ