Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
No zwolnienie mam jasne Lekarz jest świetny. powiedział, że powinnam jeść 5-6 posiłków dziennie, ale niedużych po posiłkach najlepiej ze 2 h poleżeć, żeby macica miała spokój. Dziewczyny strasznie za Was trzymam kciuki, bo Wam się należy to szczęście. Ja się przeraźliwie boję dziewczyny na prawdę. Czy zawsze pierwszy trymestr jest taki?3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
cinnamon - nie wkręcaj się, wszystko może się zdarzyć, wiele dziewczyn odczuwa bóle miesiączkowe w początku ciąży. Powiem Ci, że ten wykres na serio się wspina ładnie
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnycinamom oj panikujesz kobietko, dokładnie jak pisze luna że połowa jak nie większość kobiet odczuwa bóle jak przed okresem więc spokojnie poczekaj, albo jak to możliwe najszybciej testuj:)
U mnie w zasadzie nicccc, żadnych bóli dzisiaj oprócz troszeczkę pikających jajników...cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Bratku, też tak sądzę : ) zresztą część z nas też dołączy na pewno do testowania w następnym cyklu, w kupie raźniej ; )Bratek lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Kjopa3 wrote:Testujcie, testujcie. Ja niedawno sikłam i druga kreska bledsza na owulacyjnym oczywiście . Śluz mam rozciągliwy,przezroczysty- jeszcze takiego nie miałam odkąd się obserwuje. Zajarałam się normalnie bo im krótsze cykle tym więcej szans .
Kjopa, to pewnie jutro kreska będzie już mocna i będzie można męża na wieczorną "rozmowę" do sypialni zaprosić a jak śluż dobry to i plemniki kilka dni mogą przetrwaćKjopa3 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualny
-
Kjopa3 wrote:Ja miałam chyba od razu a był to 10 tc. Masz rację żeby rodziny pomieszać niech się wszyscy poznają. A tak rodzina A usiądzie razem i razem będzie się bawić i rodzina B tak samo. Tak mi się wydaje ale to wiadomo zależy od ludzi.29.06.2016 🩷
25.09.2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Mnie tez brzuszek pobolewa jak na okres. Ten cykl byl strasznie emocjonalny i nerwowy, wiec sadze ze zaleje mnie przed sobota ale jak dobrze pojdzie to kolejna owulka bedzie jeszcze w tym miesiacu. Zobaczymy, juz tak dawno nie siusialam na testy
Patutka, czarownico, czy wiesz moze kiedy mi sie uda? Poprosze o wrozbe, please
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
luna91, Jasminowa, Ruby, cinnamo_, Paryzetka - dzięki, Kochane.
Weszłam do domu, nalałam winka. Niby się twardo trzymałam, ale Małż przytulił... i się rozkleiłam na chwilę. Tulił, mówił, że będziemy próbować dalej, że będziemy stymulować, badać, może zapytamy jeszcze innego lekarza o opinię. I że ok, że płaczę, bo to przecież ważna sprawa... Kochany jest
Na razie włącza mi się trybik szukacza... Pewnie pół wieczoru będę szukać o lekach, suplementach etc. - wiem już z poprzednich cykli, że to mi daje kopa, by nie stać w miejscu i poczucie, że nie marnuję czasu i coś robimy...
Fakt, że wprawdzie ogólnie jestem zadowolona z nowej lekarki, ale mam pewne zastrzeżenia - głównie odnośnie kwestii monitoringu oraz progesteronu ;/luna91, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Bratku kochany. Badz silna!
Mialas kiedys chlamydie? Moze powinnas to zbadac, moze mialas i o tym nie wiesz, organizm sam sie obronil i wtedy masz przeciwciala. I to moze utrudniac zajscie. A cos nie tak z monitoringiem i progesteronem?Bratek lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madzik - nie, nie miałam robionych żadnych posiewów etc. A z krwi robiłam standard - różyczka, toxo, cytomegalia.
Odnośnie monitoringu - miałam zmierzone pęcherzyki 10dc, przykazane wzięcie Pregnylu 12dc, ale potem nie miałam kontrolnego USG, więc w sumie nie wiadomo czy pęcherzyk pękł (chociaż wiadomo, że USG też bywa zawodne).
Jakby co, mam recepty już na następny Pregnyl. No ale jak bez monitoringu? A może te 5.000j jest za słabe? Skąd pewność, że ta dawka jest ok?
A co do progesteronu - miałam swego czasu badany i był b.niski. Dostałam Luteinę-2x50. Pani dr zmieniła na dupka, żeby było mi wygodniej stosować. 1tabl.10mg dziennie. Pytałam ostatnio o badanie P4, bo mam plamienia, cholernie bolesne miesiączki itd.-ale pani dr powiedziała, że podczas brania dupka nie ma to sensu, bo branie go zaburza obraz. Nie rozumiem. Podobno nie wpływa? Zresztą nawet gdyby wpływał - to jak bez badania wiedzieć czy poziom jest ok, czy nie? Do badania hormonów tarczycowych nie wycofuje się przecież leczenia - po prostu bada się PRZED przyjęciem kolejnej dawki ;/ -
Kochane - ja tu nie chcę narzekać, bo udało mi się zajść i wiem powinnam się cieszyć i jestem wdzięczna losowi, że tak się stało. Jednak mimo wszystko strach jest ogromny, że przejdę znowu przez piekło. Ta niepewność jest straszna. Nikt nic nie wie, jedynie ludzie w pracy się domyślają a przełożeni wiedzą bo muszą. Nie czytam nic o ciążach - oprócz naszego kochanego forum nie czytam, bo nie chcę ciągle krążyć wokół jednego tematu. Mam już zapewnione "rozrywki" na nadchodzące tygodnie, tylko żeby nie rozmyślać bo to by nie dało rady tego znieść.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek