X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Ruby jesli czujesz sie lepiej testujac to nie przestawaj. Dobre samopoczucie to podstawa :-) tez mnie kusi jak...
    Nie lubie porazek a tego boje sie najbardziej. Kazdy test ogladam pod mego oswietleniem i szukam zawsze tej dtugiej kreski :-)

A właśnie nie czuję się lepiej, ale z kolei to pozwala mi przyzwyczaić się do porażki zanim nadejdzie @ wiesz w momencie wyniku mam zwalony humor i jeszcze przez jakiś czas, potem dochodzi do mnie, że raczej się nie udało, powtarzam test w razie w kilka razy :P a potem już jestem przekonana, że to nie ten cykl...jeszcze cień nadziei jest do @ ale jakby stopniowo oswajam się z tą myślą już przez jakiś czas...

edit: kreski też szukam pod każdym możliwym kątem i w każdym oświetleniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mamy najlepsze forum :) nigdzie nie jest tak śmiesznie i zabawnie jak u Nas :) a ja co chwilkę przysypiam dobrze Ze jutro na 10 . Ogólnie w dzien mi sie chce spać a w nocy sie co chwile budze i wiercę moze dzis bedzie lepiej :)

AgaL lubi tę wiadomość

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Ja brałam aktualnie 3 cykl ;-)

I jak? Mialas juz robiony monitoring? Ja jestem po 6 cyklach i lekarz chce jeszcze poczekac. Bez sensu. Dziewczyny z ovu mowily ze powinno sie od razu sprawdzac. A jak jest u ciebie?

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A właśnie nie czuję się lepiej, ale z kolei to pozwala mi przyzwyczaić się do porażki zanim nadejdzie @ wiesz w momencie wyniku mam zwalony humor i jeszcze przez jakiś czas, potem dochodzi do mnie, że raczej się nie udało, powtarzam test w razie w kilka razy :P a potem już jestem przekonana, że to nie ten cykl...jeszcze cień nadziei jest do @ ale jakby stopniowo oswajam się z tą myślą już przez jakiś czas...

edit: kreski też szukam pod każdym możliwym kątem i w każdym oświetleniu :D

Tez miałam tak samo jak Ty Ruby, nie trać nadzieje ktos wkońcu musi stworzyć takie fajne forum na fioletowej :)

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis juz ucieksm bo jutro o 6 trening mnie czeka :-)
    Trzymajcie kciuki aby temp u mnie nie spadla :-)

Carolq lubi tę wiadomość

ania__l
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wytrzymalam i zrobiolam dzisiaj oczywiscie negatyw , a to taki jak ja to mowie probny ;-) nastepny w sobote tak mysle ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    ja nie wytrzymalam i zrobiolam dzisiaj oczywiscie negatyw , a to taki jak ja to mowie probny ;-) nastepny w sobote tak mysle ;-)

Probnych nigdy za duzo!!! :-)

Carolq lubi tę wiadomość

ania__l
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    I jak? Mialas juz robiony monitoring? Ja jestem po 6 cyklach i lekarz chce jeszcze poczekac. Bez sensu. Dziewczyny z ovu mowily ze powinno sie od razu sprawdzac. A jak jest u ciebie?

Ja mam monitoring i u mnie np. w tym cyklu był pęcherzyk 19mm i dostałam pregnyl a teraz czekam na wynik starcia mojego jaja z żołnierzykami Mężulka :-P

AgaL lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 16 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Dziewczyny ja dzis juz ucieksm bo jutro o 6 trening mnie czeka :-)
    Trzymajcie kciuki aby temp u mnie nie spadla :-)

Kciukaski masz jak w banku :-)
    Słodkich snów ;-)
    Buziaki <3

CzekającaMama

Wysłany: 16 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:

A mnie to teraz nawet korci żeby zrobić sobie ciążowy po tej końskiej dawce pregnylu, bo w końcu zobaczyłabym jak wyglądają II krechy na takim teście :-P

madzikk, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość

CzekającaMama
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91, nie dziwię Ci się!!!
    Ściskam kciuki, wysyłam dobre myśli...
    Będzie dobrze!!!!!

Echhh... wiecie co, kilka dobrych godzin na sprawdzenie, jak pozastępować suple typu Profertil. Ale trzeba przyznać, że da się to zrobić taniej - gotowa kuracja Profertilem, to ok.200-220zł/miesiąc (trwać powinna ok.3 miesiące - tyle, co produkcja nowego nasienia). A rozbijając to na składniki, nawet dobrych firm (wybrałam głównie Swanson'a), wychodzi jakieś 100zł... Tylko wiadomo, więcej łykania. No ale za to i ja będę mogła Małżowi podbierać, więc Misiek uznał, że tak będzie lepiej - zwłaszcza, że robię skrzyżowanie tego, co wydało mi się na rynku najlepsze, czyli Profertilu i FertilMan Plus :)

Mam nadzieję, że pomogą nam te suple. A nawet, jak nasienie super się nie poprawi... to przynajmniej ogólna kondycja Małża powinna się poprawić, bo biedak zapracowany nieprzeciętnie ;/

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek nie ogarniam tych suplementów, ale w razie czego wiem do kogo uderzyć po nazwy, sklepy itp :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek taki arsenał to da cała armie :) wiec sie przygotuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny spadam spać bo przysypiam na stojąco , buziaki i kolorowych :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Bratek taki arsenał to da cała armie :) wiec sie przygotuj
    A niech się biją chłopaki!!!! Będzie wesoło!!!! ;)))

EDIT: A tak w ogóle, to chciałam powiedzieć, że za tydzień będzie mnie znowu skręcać ze stresu - Małż ma umówioną wizytę i dorobimy brakujące parametry badania nasienia. Trochę się obawiam, bo wszystko, co było sprawdzone kilka tygodni temu, poleciało w dół względem badania sprzed 3 lat, więc nie liczę na cud, że sama morfologia się poprawiła :( Także wiecie.... Proszę mnie za tydzień przytulać, cucić, pocieszać i tłuc w tę moją doorną łepetynę, że damy radę ;)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:07

Carolq lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku do usług kochana :*

Też uciekam spać, dobranoc dziewuchy ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem!!!
    Dziś mało czasu. Przeczytałam wszystko :-). Wyszczałam dwie krechy ale jeszcze nie tak samo wyraźne. Tak myślę, że jutro albo w piątek będą ładne. Ciekawi mnie co będzie w piąteczek na USG zdążę podejrzeć jajeczka czy już będzie po. Oczy mi się zamykają. Jutro napiszę coś więcej. Trzymam kciuki!!!

AgaL lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp nie spadla wiec biegne dzis na bete!!!!

Paryzetka83, Carolq, AgaL, CzekającaMama, luna91, Bratek lubią tę wiadomość

ania__l
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3- trzymam kciuki za owulkę :)
    Ania_l - powodzenia, daj znać jak wynik :)

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Nowy dzień to nowy cykl i już odliczam dni do owulki. Czas zastosować się do rad pani doktor i bzykać się dopiero od dwóch dni przed do dwóch dni po owu :) A potem już dla przyjemności :)
    Miłego dnia dziewczynki

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulka robi sobie jaja ze mnie. Wczoraj 36,5 a dziś skok 36,72.

Ania_l trzymam kciuki.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ