X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Musisz jeszcze dużo potrenować, ja jak pomyślę o teście to już mi się mocz zbiera, sikanie na zawołanie :)

Ruby, to na zasadzie Psa Pavlowa, wypracowany odruch bezwarunkowy ; )
    ja mam podobnie

Carolq lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiedziałam ze jestem to przedewszystkim gazy maż mnie nie poznawał i sie śmiał ze wychodzą po ślubie takie rzeczy dopiero, no i cos na co nie zwróciłam uwagi wyostrzenie na zapachy wydawało mi sie to normalne ale wkońcu zaczęłam czuć wiecej i wiecej i sie okazało :) pozatym
    To brodawki ciemniejsze i pojawienie sie gruczolkow mlekowych , piersi mnie nie bolą nie wiem czy dla tego ze mam duże czy co , spanie o to tak właśnie ostatni tydzien i częstomocz . no i to chyba wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:28

AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    luna91, nie dziwię Ci się!!!
    Ściskam kciuki, wysyłam dobre myśli...
    Będzie dobrze!!!!!

Echhh... wiecie co, kilka dobrych godzin na sprawdzenie, jak pozastępować suple typu Profertil. Ale trzeba przyznać, że da się to zrobić taniej - gotowa kuracja Profertilem, to ok.200-220zł/miesiąc (trwać powinna ok.3 miesiące - tyle, co produkcja nowego nasienia). A rozbijając to na składniki, nawet dobrych firm (wybrałam głównie Swanson'a), wychodzi jakieś 100zł... Tylko wiadomo, więcej łykania. No ale za to i ja będę mogła Małżowi podbierać, więc Misiek uznał, że tak będzie lepiej - zwłaszcza, że robię skrzyżowanie tego, co wydało mi się na rynku najlepsze, czyli Profertilu i FertilMan Plus :)

Mam nadzieję, że pomogą nam te suple. A nawet, jak nasienie super się nie poprawi... to przynajmniej ogólna kondycja Małża powinna się poprawić, bo biedak zapracowany nieprzeciętnie ;/

Bratek, teraz to będą wieloraczki czuję : ) na pewno się poprawi

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik rób test ;)
    Sama rano jak zmierzyłam tempkę i zobaczyłam znowu górkę, to miałam biec i sikać... ale się powstrzymałam. Jakoś mi teraz dobrze z ta nadzieją. Jeszcze wytrzymam do soboty/niedzieli.

chyba napiję się też małej z ekspresu,do towarzystwa ;)

No to obie napijmy się tej kawki :)
    Tak myślę,że jutro już piątek może wstrzymać się z testowaniem do soboty.
    Brzuch boli jak na @.
    mam podobnie jak Ty jakoś mi dobrze z tą nadzieję,że może się udało...

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    No to chlup! ja też przy kawce, nasze zdrowie! Biorę się do pracy, dobrego dnia wszystkim : )

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    No to obie napijmy się tej kawki :)
    Tak myślę,że jutro już piątek może wstrzymać się z testowaniem do soboty.
    Brzuch boli jak na @.
    mam podobnie jak Ty jakoś mi dobrze z tą nadzieję,że może się udało...

Edycik ja też żadnych specjalnych objawów nie mam, tylko ta tempka...a reszta jak na @.
    ale nadzieja jest.
    To idę po tą małą czarną ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny,
    No to chlup! ja też przy kawce, nasze zdrowie! Biorę się do pracy, dobrego dnia wszystkim : )

Zdrówko:)
    jejku ja dziś powinnam zablokować sobie tą stronę, bo zamiast pracować, to klepie i klepie tutaj ;)

Carolq, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Zdrówko:)
    jejku ja dziś powinnam zablokować sobie tą stronę, bo zamiast pracować, to klepie i klepie tutaj ;)

uzależniam sie od Was i od czytania forum hihiih
    a też zamiast pracować to co chwila tu zerkam

AgaL lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    A jaki dokładnie wiesiołek łykasz? Bo u mnie problem z ilością śluzu a rkzciągliwego to od lat nie widziałam :)

Nie mam opakowania z w pracy ale to olej z wiesiołka zimnotłoczony, kapsułki elastyczne 500mg mam opakowanie 150 szt.
    Dziś już lepiej niż wczoraj z rana śluz jak ta lala :) wracam z pracy i za męża się biorę :)

Carolq, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się z Wami :)

Ruby jak tam trenowałaś rano ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! co słychać ? :)
    Caaały czas trzymam kciukasy za Was :)

madzikk lubi tę wiadomość

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    36,8 teraz morzypłami 36,5 :( , nie wiem czy to dobry objaw :( :( :(
    Nie martw sie kochana, widzialam wiele wykresow gdzie byl duzy skok a potem spadek. Wszystko powinno byc w normie, ja bym nie oczekiwala ze tempka zostanie tak wysoko, wszystko sie teraz reguluje. Jestem pewna ze jutro delikatnie podskoczy. Ale tak analizujac twoj wykres, to masz wpisane ze mierzysz o 8:30, chyba niepoprawa godzina zaznaczona :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też właśnie wypiłam kawkę i tradycyjnie nadrobiłam zaległości forumowe :) udanego dnia Kobietki niech moc będzie z Wami :D

cinnamon cookie, CzekającaMama, AgaL lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    Hej dziewczyny ! co słychać ? :)
    Caaały czas trzymam kciukasy za Was :)
    Lucyna, jak tam sie wszystko rozwija ? Fajnie ze zagladasz do nas :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

ania__l - czekam z niecierpliwością na wyniki bety i mocno zaciskam kciuki <3

Edycik - 6 dni spóźnienia z @ - kobieto, ale Ty masz silną wolę, ja już bym sikała na nie jeden test. Testuj Kochana testuj :)

Carolq - głowa do góry - tempka mierzona o wcześniejszej porze zawsze jest niższa, więc się nie zamartwiaj, bo to normalne <

A tak co do kawki - ogólnie - to ja też właśnie chlipię sobie kawusię i od rana jakoś mam doła i ryczę. Wiecie nienawidzę takich dni jak ten, w których czuję, że wszystko mnie przerosło i nie umiem znaleźć dobrego wyjścia z sytuacji. Ciąży brak od wielu miesięcy, starania, starania i dupa, dupa, dupa, a do tego w pracy tak niepewna sytuacja, że możliwe, że będę musiała odłożyć starania i wtedy to już będzie coś na maxa. Czekam na weekend, żeby odpocząć od wszystkiego i zaszyć się pod kołderką, bo może wtedy mi jakoś przejdzie.

Koniec marudzenia, bo nie chcę Wam psuć humoru, a jak mi się zachce niebawem siku to sobie siknę na teścior owulacyjny, żeby sprawdzić, czy nadal się utrzymuje mój pregnyl - taki test dla sportu ;)

Edycik lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Carolq, śpij zdrowo : ) ja w pierwszej ciąży przespałam i przerzygałam 3 miesiące,węch miałam jak owczarek niemiecki, gdy tylko poczułam zapach kawy, albo perfum od razu wymioty, zapach moich nowych mebli w kuchni mnie wykańczał, też mdlości non stop. Mąż kawę pił w łazience ; )
    Moj zawsze pije w toalecie :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    wciąga jak hazard ; )
    Melduję poranne sikanko, wynik -
    Nie poddajemy się!! ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 17 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama jesteśmy tu po to, by można było i się pochwalić i pożalić! Co zrobisz, gorszy dzień, trzeba przetrwać :* ja ostatnio miałam taki, że ryczałam bez powodu i jeszcze dla Męża się dostało za nic :/ raz jest dobrze raz źle... Przyjdzie weekend, odpoczniesz i wszystko wróci do normy :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama mimo,że jestem świeżynką na forum to powiem - wyżal się smiało jak masz ochotę. Każdy ma takie dni i lepsze i gorsze.
    Odpocznij w weekend sobie, zrelaksuj się.
    Uda się,nie poddawaj się :)

Wysłany: 17 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL mi też dziś się pokazała ta informacja w detektorze i też 18% :D :D :D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ