X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam słychać ja śpię i ciagle śpię :) a jak tam u Was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:16

• luna91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

kourtney - gratuluję :)

ania_l - kochana, ale Ty masz wykres całkiem wysoko, 10 dpo to wcześnie jak na test, to tak jakby 2 -4 dni przed spodziewaną @ więc mógł się mylić.

Teraz prawdziwa testomania się zaczyna ;) trzymam za was kciuki baaardzo mocno.

Dłuży mi się każdy dzień, czekam do wtorku na wizytę - powinnam widzieć już pęcherzyk. Nie wiem jak zniosę każdy dzień. Zazdroszczę dziewczynom, które cieszą się ciążą bez obaw,bez przeszłości, dla mnie test ciążowy i "ładna" beta o niczym jeszcze nie świadczą. Powiem Wam, że żyję jak w letargu, staram się być myślami gdzie indziej i nie przywiązywać się do myśli o ciąży. W głębi ducha cieszę się niesamowicie, ale te 2 kreski to tylko początek długiej drogi.

zrobiłam z ciekawości owulacyjny, powiem Wam, że w moim przypadku pokazuje ciążę - kreska testowa wyszła można powiedzieć bordowa a ta kontrolna to cień cienia dosłownie :) A właśnie, czekające na testowanie -macie w domu owulacyjne? Strzelcie sobie zamiast ciążowego - mnie to naprowadziło na trop, że mogę jednak być w ciąży.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ania, trzymam kciuki za jutrzejszą betę : )

Ruby, to co jutro powtórka z rozrywki? i tak dzień w dzień do @ ?, byłam na zakupach w tesco i dokupiłam jeszcze 2 testy, także nie będę sobie żałować ; )
    Chociaż przyznam, że po zobaczeniu tej jednej kreski , trochę mi humor siadł, niby człowiek się nie nastawia, ale wiadomo jak jest.

Dobrej nocy dziewczyny!

Jaśminowa - jeszcze rano obiecywałam, że nie będę szczać, ale w zasadzie czemu nie, siknę a nóż widelec czy łyżka...;)

Ja też po negacie humor straciłam, a jutro powtórka z rozrywki, ale nie potrafię sobie tej przyjemności odmówić, taki dreszczyk emocji no...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna na owulacyjne to siuram codziennie ;)
    Ale jak to, że kontrolna cień cienia? zawsze powinna być intensywna przecież...

• luna91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe - w sensie, że testowa była tak bardzo intensywna, że kontrolna wydawała się być cieniem przy niej :) Mówię o owulacyjnych. Niby wykrywają inny hormon, ale się ładniej barwią niż ciążowe :P

Ruby - nie wiem jakie masz owulacyjne, ja mam allegrowe, takie cienkie z niebieska końcówką. Tam kreseczka kontrolna jest dość jasna, nie taka jak na ciążowym.

Jutro mogę Wam fotencje wstawić. A gdzie jest katjusza, kjopa?

mimona - a u Ciebie jak tam z cyklem? Na jakim etapie jesteś? Testomanii czy seksomani? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:27

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja już nic nie mówię, bo nie powinnam się powtarzać, ale Was to po prostu roznosi energia ;) Po dniu pracy człowiek nie ogarnia tematu, a po dłuższym czasie to tak jak napisała "mimona" można spróbować chociaż co drugą stronę przeczytać ;)

Co do testowania to nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę, ja nie mam co siurać na teściory, bo nie byłyby wiarygodne - pregnyl utrzymuje się nawet do 14 dni od jego podania, więc pewnie byłabym niby w ciąży robiąc test dzisiaj :-P

Ale jak znajdę jeszcze jakiś test owulacyjny to chyba tak dla treningu sobie zrobię i jak wyjdą II krechy tzn. że pregnyl nadal się utrzymuje i trza czekać do tego cholernego 25.09 wrrr

AgaL lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wiem ze to dla Ciebie ciężkie , wyobrażam sobie Twoje obawy po ostatnim zdarzeniu. Ja nie miałam problemów a schizuje jak tylko dobrze sie czuje i nie mam objawów , wiec wyobrażam sobie jak Ty musisz sie czuć z tym wszystkim . Jesteśmy w tym razem , bedzie dobrze teraz musi sie udać :*

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do owulacyjnych tez muszę spróbować :)

Wysłany: 16 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz babo placek - znalazłam test owulacyjny a jak na złość nie mogę na niego naszczać, bo nic nie chce lecieć!

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

CzekającaMama
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona - a u Ciebie jak tam z cyklem? Na jakim etapie jesteś? Testomanii czy seksomani?

Luna ani jedno ani drugie :) Wprowadziłam reżim łóżkowy :) tzn. abstynencja seksualna do owulki :) Nie wiem na jak długo ...bo wczoraj to musiałam ładny kit męzowi wciskać żeby odpuścił :) dzisiaj to już od popołudnia chodzi za mną i podszczypuje to tu to tam :) Najgorsze, że sama chyba eksploduje :)

Nawet nie wiesz jak sie Ciesze ,ze Tobie się udało. Zobaczysz tym razem bedzie wszystko dobrze, tylko nie stresuj sie tak bardzo :) Trzymamy wszystkie mocno kciuki.

luna91 lubi tę wiadomość

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    No i masz babo placek - znalazłam test owulacyjny a jak na złość nie mogę na niego naszczać, bo nic nie chce lecieć!

Musisz jeszcze dużo potrenować, ja jak pomyślę o teście to już mi się mocz zbiera, sikanie na zawołanie :)

luna91, Carolq, Kjopa3, AgaL lubią tę wiadomość

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Musisz jeszcze dużo potrenować, ja jak pomyślę o teście to już mi się mocz zbiera, sikanie na zawołanie :)
    A myślałam ,że tylko ja tak mam :)

Ruby lubi tę wiadomość

mimona
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaczylam sobie limit testowy aby nie zwariowac :-) dwa na cykl :-)

Po drugim zawsze humor tracilam...

A bierzecie clo??

ania__l
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Hahaha - tak samo jak ślinka cieknie na widok jedzenia :D

Ruby, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) :-)

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Ja wyznaczylam sobie limit testowy aby nie zwariowac :-) dwa na cykl :-)Po drugim zawsze humor tracilam...
    A bierzecie clo??

Zazdroszczę postanowienia. Ja uznałam, że jak mam te allegrowe, które kosztują 1 zł, a ostatnio słyszałam, że nie cieszą się zbyt dobrą opinią bo dziewczynie która miała betę ok 400 nie pokazywał ciąży to uznałam, że wykorzystam...chociaż przyznam szczerze, że to jest jakiegoś rodzaju uzależnienie wiem, że jutro nic nie wysikam, ale te emocjeeee...w następnym cyklu może odpuszczę testy ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Hahaha - tak samo jak ślinka cieknie na widok jedzenia :D

Lepiej tego nie mogłaś ująć ;) strzał w 10 kochana!

luna91 lubi tę wiadomość

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jesli czujesz sie lepiej testujac to nie przestawaj. Dobre samopoczucie to podstawa :-) tez mnie kusi jak...

Nie lubie porazek a tego boje sie najbardziej. Kazdy test ogladam pod mego oswietleniem i szukam zawsze tej dtugiej kreski :-)

luna91 lubi tę wiadomość

ania__l

Wysłany: 16 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ja się legnęłam do wyrka, bo zawsze zanim zasnę latam do kibelka 2-3 siurkać, więc może i zadziała u mnie sikanie na zawołanie :-P

Ps. Właśnie kichnęłam i poczułam mega ból w obu jajnikach, prawie się posrałam z bólu a przecież mi zależało na sikańcu :-P

CzekającaMama

Wysłany: 16 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Ja wyznaczylam sobie limit testowy aby nie zwariowac :-) dwa na cykl :-)

Po drugim zawsze humor tracilam...

A bierzecie clo??

Ja brałam aktualnie 3 cykl ;-)

CzekającaMama
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ