X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    Witam się z pracy :( a tu słoneczko dziś jak na złość... Biorę się za książkę, szybciej dzień zleci ;) odpoczywajcie Kobietki, miłego dnia :)
    Witaj Siostro:)
    z pracy?? a książkę czytasz?:) fajnie masz!
    U nas dziś w końcu trochę słońca;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a gdzie te podpisy miały by być.
    W razie czego umieszczam swój:

32 lata, 6 cykl starań, termin @ 16.10.2015r. małopolska

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    To chyba faktycznie cos innego.
    Palenie bardzo zle wplywa na hormony wiec pozbadz sie nalogu jak najszybciej. Sama palilam ale przestalam z 8 lat temu, jak mozna kochac palic, przeciez to smierdzi. Skora i organizm szybciej sie starzeje, mnie palenie strasznie oslabialo, nic pozytywnego. Nie lepiej znalezc zdrowszy nalog? No, musialam na ciebie nakrzyczec. To dla twojego dobra i twojej dzidzi w przyszlosci. Wiem ze ciezko ale sie postaraj, moze najpierw ograniczyc, chiciaz nie wiem ile wypalasz.
    Ja prawdopodobnie bede miala badana droznosc, pewnie w pazdzierniku.
    Madzikk kolejny termin @ mamy w ten sam dzień ;)
    w ogóle to cześć:) jak mija niedziela?
    ja wypoczywam na maksa, jutro mam wczesną pobudkę, bo muszę zrobić badanie moczu i prolaktynę przed pójściem do pracy.

madzikk lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Hej Kochane!

Ja tylko na chwilę, ale musze się tym z Wami podzielić bo wariuję. Wczorajszy test mnie przybił, ale później nie miałam czasu o nim myśleć, bo szykowanie męża w delegację to zawsze spore wyzwanie ;) Dziś pobudka o 4 i chwilę po 5 odjechał na lotnisko :( Wprawdzie położyłam się później do łóżka, ale usnęłam dopiero po mierzeniu temperatury o 7. Dlatego nie wiem, co myśleć o tej dzisiejszej temperaturze, bo tak naprawdę przed mierzeniem nie spałam :/ Później obudziłam się dopiero o 10:30 i z ciekawości zmierzyłam jeszcze raz - 37,12 po trochę ponad 3 godz. snu, ale pora nie ta :/ Teraz poszłam do łazienki, a tam mój wczorajszy test leży i być może jestem aż tak zdesperowana, ale zobaczyłam mityczny cień cienia... Lecę zaraz zobaczyć, czy uda mi się kupić jakiś test ciążowy, bo nie mam nic w domu, a do jutra nie wytrzymam :P Trzymajcie kciuki, bo jeśli to nie ciąża, to cykl mi się posypał i coś jest nie tak...

PS Co do palenia, ja nigdy nie paliłam i odrzuca mnie od papierosów od zawsze. U mojego byłego paliło się w domu, więc unikałam jak tylko mogłam przychodzenia do niego ;)
    Smerfelinka powodzenia :*

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq daj z siebie wszystko i napisz mgr....potem możesz nie mieć czasu;)
    Moja Koleżanka tak odkładała...i w końcu została bez obrony, szkoda studiów i czasu poświęconego.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Obawy odnośnie karty ciąży. ..czy kiedykolwiek jeszcze posiade ją w swoje ręce. ..
    Kas50 a ja wierzę, że każda z nas w końcu będzie siedzieć w tej poczekalni do gin i trzymać w ręce kartę ciąży :)

nie wiem która z Was pisała o tych przypadkach adopcji, po której się odblokowała psychika i kobiety zachodziły w ciąże-też o tym słyszałam. Albo o koncentracji na innej chorobie, problemie - choć nikomu tego nie życzę.
    Może spróbujmy tutaj też poświęcać czas na inne tematy?

Kto lubi czytać książki?? ja jestem molem książkowym, właśnie pochłaniam czwartą część Millenium ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kas50 a ja wierzę, że każda z nas w końcu będzie siedzieć w tej poczekalni do gin i trzymać w ręce kartę ciąży :)

nie wiem która z Was pisała o tych przypadkach adopcji, po której się odblokowała psychika i kobiety zachodziły w ciąże-też o tym słyszałam. Albo o koncentracji na innej chorobie, problemie - choć nikomu tego nie życzę.
    Może spróbujmy tutaj też poświęcać czas na inne tematy?

Kto lubi czytać książki?? ja jestem molem książkowym, właśnie pochłaniam czwartą część Millenium ;)

Ja czytam ciągle :) Najbardziej lubię literaturę faktu i reportaże. Ale trylogię Larssona też pochłonęłam. Jak ta czwarta część? Daje radę ten nowy autor?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju moim zdaniem nie jest to tak dobre jak poprzednie części;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja czytam ciągle :) Najbardziej lubię literaturę faktu i reportaże. Ale trylogię Larssona też pochłonęłam. Jak ta czwarta część? Daje radę ten nowy autor?

A co ostatnio ciekawego czytałaś z literatury faktu??

• majju Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Biesłan. Pęknięte miasto" o zamachu terrorystycznym na szkołę w Biesłanie. Uwielbiam prawie wszystko co wychodzi z wydawnictwa Czarne. Ostatnio czytałam też mocną książkę o handlu narządami, ludzkimi szczątkami, dziećmi, nazywała się "Czerwony rynek". Polecam jeśli ktoś lubi taką tematykę.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby.

Smerfelinka masz krótką fazę lutealną więc teścik może jeszcze nie wychodzić. Wiesz tak właśnie niedawno myślałam jakby to u Ciebie było z testem jeżeli w 10-11 dpo masz plamienia a czasem test wychodzi dopiero 14 dpo. Nie chcę Cię absolutnie nakręcać ale jak jutro dalej @ nie będzie a test negatywny to leć na bete. Trzymam kciuki bo czuję.... :-).

A ja lubię książki jak byłam na zwolnieniu to kuzyn pożyczył trylogie Trugi Canowan? Czarny mag i wszystkie po 800 stron. Codziennie potrafiłam przeczytać 100-200 stron.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja lubię, chętnie poczytam :)

Ja czytałam ostatnio Na Marginesach życia , zapiski kuratora sądowego, genialnym językiem napisana jak dla mnie:) a sama książka daje do myślenia, nie wiedziałam, że takie patologie są wśród nas...

• majju Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Majju ja lubię, chętnie poczytam :)

Ja czytałam ostatnio Na Marginesach życia , zapiski kuratora sądowego, genialnym językiem napisana jak dla mnie:) a sama książka daje do myślenia, nie wiedziałam, że takie patologie są wśród nas...

Dopisuję do listy książek "must have" :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka - dawaj znać :) i 3mamy kciuki

Ruby - wiadomo to takie gadanie :), nie zawsze się sprawdzi ale fajnie by było :) zresztą nie ważne co ważne aby dobrze było i Kropek lub Kropeczka była zdrowa :)

AgaL- dzięki za motywację :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:54

madzikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozbyłam się tych butów wczoraj i wiecie co dzisiaj pojadę kupić półbuty...:P

Schmetterling gdzie pracujesz kochana?

AgaL lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq mi też się wydaje, że będziesz musiała zmienić buciki na miniaturce na niebieskie :)

Carolq lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk kolejny termin @ mamy w ten sam dzień ;)
    w ogóle to cześć:) jak mija niedziela?
    ja wypoczywam na maksa, jutro mam wczesną pobudkę, bo muszę zrobić badanie moczu i prolaktynę przed pójściem do pracy.
    Wlasnie zauwazylam:)

Ja juz po bodybalance i saunie. Obiadek ugotowany, jeszcze spacerek mnie czeka.

Schmetterling a bylas juz z tym bolem u lekarza? Od dawna boli?

Smerfelinka 3mam kciuki, ale chyba najlepiej bedzie jak nasiusiasz jutro rano.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ