X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Krew,hormony mam wszystkie idealne, łącznie z tarczycą.
    Mogą to być zrosty pozapalne, których nie będzie widać na USG.
    Lekarz ma dobre opinie, ale jeśli nie pomoże, to idę do kolejnego.

A Ciebie kiedy boli?
    Dzięki za wsparcie Kochana!

hej Schmetterling a może sprawdź sobie nietolerancje pokarmowe, ja miałam podobne bóle i myślałam że to sprawa ginekologiczna a okazało się że nie toleruję mleka i za każdym razem bo zjedzeniu produktów mlecznych w jelitach zaczynało mi puchnąć i odczuwałam taki ból. po wprowadzeniu diety przeszło. Taki test trochę kosztuje ale robisz go sama w domu z krwi

Schmetterling lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Mam do Was pytanko, mówiłyście coś,że możemy się zobaczyć na FB, czy to prawda?
    Jak to sprawdzić?

napisz na piriva do Ruby

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Katiuszaa dzięki za radę! A jak mogę zrobić taki test?

Jesteście kochane,że tak mi staracie się pomóc :)

Test nazywa się food detective i jest do kupienia w internecie http://allegro.pl/food-detective-wysylka-kurierem-w-24h-0zl-gratis-i4973221686.html

ja od 2 tygodni wprowadzam w życie dietę na razie na 100% udało mi się odstawić wyroby mleczne ale u mnie jest tego niestety dużo więcej i bardzo trudne do wprowadzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czytania. KOCHAM non stop czytam, głównie tzw babską literturę. mam w domu kindla połączonego z kindlem teściowej i non stop się wymieniamy. Ja czytam i po polsku i po angielsku bo jest wiele książek które do polski nie przywędrowało. A mój mąż nie cierpi czytać chyba że jest to literatura naukowa związana z robotą

a co do palenia to ja rzuciłam z dnia na dzień w kwietniu w święta. Nie planowałam rzucać le jakoś tak wyszło i jestem z siebie dumna. Teraz nie mogę wziąć do ust po prostu jest to blee a dużo paliłam i od bardzo dawna.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciotka swego czasu miała przeczytane wszystkie romansidła typu harleqn od 91 r. :-). Też lubiłam czasem poczytać. Co do testów to ja do końca roku szaleje a potem " luz w dupie " :-P. Mam jeszcze z 15 testów allegro i muszę je wykorzystać do końca roku więc po 4-5 na cykl od jutra 10 dpo zaczynam.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    katiuszaaa znalazłaś coś w deichmannie???

Kupiłam dziś botki ;) w sklepie jest lepszy wybór niż na stronie

AgaL lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja papierosa zapaliłam jak mi wody odeszły i pojechaliśmy do szpitala. Jak urodziłam to już nie paliłam. Mój mnie wziął na dwór bo małego wzięli na obserwacje ale chyba raz się zaciągnęłam i nie chciałam. Po wyjściu też nie paliłam. Potem kilka papierosów zapaliłam . Paliłam dużo i od wielu lat i decyzja była z dnia na dzień. Nie chciałam śmierdzieć jak karmiłam cycem. Szkoda, że w ciąży nie rzuciłam.Ważne, że dziecko zdrowe. Moja przyjaciółka rzuciła jak się dowiedziała i mała jest alergikiem i ma AZS. Co oczywiście nie znaczy, że przez to że rzuciła papierosy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was kochane babki

moi goście dopiero co pojechali a ja wykorzystałam męża,wykonałam zadanie :P i idę spać
    jutro Was nadrobię
    ściskam mocno

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    hej Schmetterling a może sprawdź sobie nietolerancje pokarmowe, ja miałam podobne bóle i myślałam że to sprawa ginekologiczna a okazało się że nie toleruję mleka i za każdym razem bo zjedzeniu produktów mlecznych w jelitach zaczynało mi puchnąć i odczuwałam taki ból. po wprowadzeniu diety przeszło. Taki test trochę kosztuje ale robisz go sama w domu z krwi
    Wow nie wiedziałam o czymś takim! Katiuszaa zaciekawiłaś mnie, muszę poczytać o tym więcej...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co do dwóch obecnych tematów przewodnich to książki uwielbiam od zawsze, czytam co mi w ręce wpadnie :) nie mam ulubionej tematyki, raczej właśnie skaczę po tematach, raz romansidło, raz biograficzna, raz thriller :) a papierosy.... Od wielu lat palę parę papierosów w roku :D przy jakichś grillach, imprezkach :) ale to naprawdę bardzo rzadko, paczkę najsłabszych papierosów mam zawsze w torebce i najczęściej znajomi ją wypalają ;) kiedyś słyszałam, że takie popalanie w końcu przejdzie w nałóg ale nigdy tak się nie stało i jestem pewna, że nie stanie, nie potrafię po prostu zapalić w ciągu dnia, jakoś mnie odrzuca :P a jak niektórzy palą z samego rana z kawą... Umarłabym :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do petów to rzuciłam tak jak w 1 ciązy - zaraz po zrobieniu testów, jakoś to dla mnie naturalne było a paliłam bardzo dużo i właśnie przed testami tak mi smakowały, że omal ich nie jadłam :D

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon ja od czasu do czasu przy piwku też lubię zapalić ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:54

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Chciałam napisać do Ciebie wiadomośc na priv,ale nie wiem jak Cię dodać do przyjaciółek :D
    Zaakceptowalam, slij:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Co do petów to rzuciłam tak jak w 1 ciązy - zaraz po zrobieniu testów, jakoś to dla mnie naturalne było a paliłam bardzo dużo i właśnie przed testami tak mi smakowały, że omal ich nie jadłam :D

Mam dokładnie to samo :D Od fajek mnie nie odrzuciło wręcz przeciwnie. Ale zarówno w pierwszej jak i obecnej ciąży rzuciłam jak tylko zobaczyłam dwukresek :D Bywały ciężkie momenty, ale dla mnie jest niedopuszczalne aby palić w ciąży choć teraz z chęcią bym odpaliła fajka (wypalałam paczkę dziennie)

Jak robiłam test 2 tygodnie temu to jak go zakropliłam i się nasączał poszłam szybko na balkon "na ostatniego" :D nie wiem miałam takie odczucie i się sprawdziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:38

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić dziewczynki, że byliśmy z MENżulem na grzybach i znaleźliśmy naprawdę sporo, głównie borowików. Dopiero skończyłam zaprawiać w słoiczki, część się suszy a część już zjedliśmy w sosie borowikowym :)
    Jutro znów idę na monitoring. Mam nadzieję, że coś tam się będzie działo. Dziś przed południem owulacyjny pozytywny a popołudniu już negatyw. WTF?

Smerfelinka trzymam kciuki za jutro :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Kupiłam dziś botki ;) w sklepie jest lepszy wybór niż na stronie
    Ja dzisiaj też zaszalalam kupiłam botki, kurtkę i czapkę:-) a dla cory sweterek i czape a wczoraj kurtkę w lidlu:-) jestem zadowolona z zakupów:-)

katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana dziewczyny , chyba opuszczam formu na jakieś dobry tydzień ,dwa puki się nie uporam z mgr :( promotor mi odpisał każe wprowadzać zmiany i wogóle masakra jakaś :( załamana jestem :(:(:( buziaki dla Was wszystkich my z Kropkiem właśnie idziemy myśleć dalej nad mgr ;(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no chyba ze tak to tez juz zmieniam na dole u siebie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ