Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Krew,hormony mam wszystkie idealne, łącznie z tarczycą.
Mogą to być zrosty pozapalne, których nie będzie widać na USG.
Lekarz ma dobre opinie, ale jeśli nie pomoże, to idę do kolejnego.
A Ciebie kiedy boli?
Dzięki za wsparcie Kochana!
hej Schmetterling a może sprawdź sobie nietolerancje pokarmowe, ja miałam podobne bóle i myślałam że to sprawa ginekologiczna a okazało się że nie toleruję mleka i za każdym razem bo zjedzeniu produktów mlecznych w jelitach zaczynało mi puchnąć i odczuwałam taki ból. po wprowadzeniu diety przeszło. Taki test trochę kosztuje ale robisz go sama w domu z krwiSchmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Katiuszaa dzięki za radę! A jak mogę zrobić taki test?
Jesteście kochane,że tak mi staracie się pomóc
Test nazywa się food detective i jest do kupienia w internecie http://allegro.pl/food-detective-wysylka-kurierem-w-24h-0zl-gratis-i4973221686.html
ja od 2 tygodni wprowadzam w życie dietę na razie na 100% udało mi się odstawić wyroby mleczne ale u mnie jest tego niestety dużo więcej i bardzo trudne do wprowadzenia -
nick nieaktualnyCo do czytania. KOCHAM non stop czytam, głównie tzw babską literturę. mam w domu kindla połączonego z kindlem teściowej i non stop się wymieniamy. Ja czytam i po polsku i po angielsku bo jest wiele książek które do polski nie przywędrowało. A mój mąż nie cierpi czytać chyba że jest to literatura naukowa związana z robotą
a co do palenia to ja rzuciłam z dnia na dzień w kwietniu w święta. Nie planowałam rzucać le jakoś tak wyszło i jestem z siebie dumna. Teraz nie mogę wziąć do ust po prostu jest to blee a dużo paliłam i od bardzo dawna.
-
Moja ciotka swego czasu miała przeczytane wszystkie romansidła typu harleqn od 91 r. . Też lubiłam czasem poczytać. Co do testów to ja do końca roku szaleje a potem " luz w dupie " . Mam jeszcze z 15 testów allegro i muszę je wykorzystać do końca roku więc po 4-5 na cykl od jutra 10 dpo zaczynam.
-
nick nieaktualny
-
Ja papierosa zapaliłam jak mi wody odeszły i pojechaliśmy do szpitala. Jak urodziłam to już nie paliłam. Mój mnie wziął na dwór bo małego wzięli na obserwacje ale chyba raz się zaciągnęłam i nie chciałam. Po wyjściu też nie paliłam. Potem kilka papierosów zapaliłam . Paliłam dużo i od wielu lat i decyzja była z dnia na dzień. Nie chciałam śmierdzieć jak karmiłam cycem. Szkoda, że w ciąży nie rzuciłam.Ważne, że dziecko zdrowe. Moja przyjaciółka rzuciła jak się dowiedziała i mała jest alergikiem i ma AZS. Co oczywiście nie znaczy, że przez to że rzuciła papierosy.
-
katiuszaa wrote:hej Schmetterling a może sprawdź sobie nietolerancje pokarmowe, ja miałam podobne bóle i myślałam że to sprawa ginekologiczna a okazało się że nie toleruję mleka i za każdym razem bo zjedzeniu produktów mlecznych w jelitach zaczynało mi puchnąć i odczuwałam taki ból. po wprowadzeniu diety przeszło. Taki test trochę kosztuje ale robisz go sama w domu z krwi
-
A ja co do dwóch obecnych tematów przewodnich to książki uwielbiam od zawsze, czytam co mi w ręce wpadnie nie mam ulubionej tematyki, raczej właśnie skaczę po tematach, raz romansidło, raz biograficzna, raz thriller a papierosy.... Od wielu lat palę parę papierosów w roku przy jakichś grillach, imprezkach ale to naprawdę bardzo rzadko, paczkę najsłabszych papierosów mam zawsze w torebce i najczęściej znajomi ją wypalają kiedyś słyszałam, że takie popalanie w końcu przejdzie w nałóg ale nigdy tak się nie stało i jestem pewna, że nie stanie, nie potrafię po prostu zapalić w ciągu dnia, jakoś mnie odrzuca a jak niektórzy palą z samego rana z kawą... Umarłabym
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kamisia88 wrote:Co do petów to rzuciłam tak jak w 1 ciązy - zaraz po zrobieniu testów, jakoś to dla mnie naturalne było a paliłam bardzo dużo i właśnie przed testami tak mi smakowały, że omal ich nie jadłam
Mam dokładnie to samo Od fajek mnie nie odrzuciło wręcz przeciwnie. Ale zarówno w pierwszej jak i obecnej ciąży rzuciłam jak tylko zobaczyłam dwukresek Bywały ciężkie momenty, ale dla mnie jest niedopuszczalne aby palić w ciąży choć teraz z chęcią bym odpaliła fajka (wypalałam paczkę dziennie)
Jak robiłam test 2 tygodnie temu to jak go zakropliłam i się nasączał poszłam szybko na balkon "na ostatniego" nie wiem miałam takie odczucie i się sprawdziłoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 20:38
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Muszę się pochwalić dziewczynki, że byliśmy z MENżulem na grzybach i znaleźliśmy naprawdę sporo, głównie borowików. Dopiero skończyłam zaprawiać w słoiczki, część się suszy a część już zjedliśmy w sosie borowikowym
Jutro znów idę na monitoring. Mam nadzieję, że coś tam się będzie działo. Dziś przed południem owulacyjny pozytywny a popołudniu już negatyw. WTF?
Smerfelinka trzymam kciuki za jutroEdycik lubi tę wiadomość
-
katiuszaa wrote:Kupiłam dziś botki w sklepie jest lepszy wybór niż na stronie
katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem załamana dziewczyny , chyba opuszczam formu na jakieś dobry tydzień ,dwa puki się nie uporam z mgr promotor mi odpisał każe wprowadzać zmiany i wogóle masakra jakaś załamana jestem buziaki dla Was wszystkich my z Kropkiem właśnie idziemy myśleć dalej nad mgr ;(