X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa a jesteś może z małopolski?
    napiszę Ci w wiadomości o tych badaniach

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi dziewczyny. Rzeczywiście luna mi pasuje :-)

AgaL, luna91 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Niestety plamienia nie ustapiły, wręcz się poglębiły w porównaniu do wczoraj bo wczoraj już ni ebyło prawie nic...może organizm świruje...ale na wizytę idę powiem co i jak i zobaczymy.

Ogromnie się cieszę, że dzisiaj piątek bo poranne wstawanie mnie wykończy :(
    Jutro wybieramy się do znajomych, a potem prosto do rodziców na nocleg i niedzielny obiad, także weekend troszkę w rozjazdach.

Miłego! :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agal - bardzo mi się spodobał Twój sms <3 Super :) Taka prawda, że czy zapytać terapeutów, czy sensownych ludzi Kościoła.... Skądś się bierze nauczanie, że na pierwszym miejscu powinien być... Mąż/Żona. Bo to z nim się spędzi najwięcej czasu. Nie z dzieckiem (o ile będzie). Pod jednym dachem, do późnej starości, jeśli tak się uda.... To jest nie lada wyzwanie :)

Bratek dziękuje :))

Bratek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dziekuje,będę cos myśleć,nie wiem jeszcze jak...
    Cinnamonku całuje:*
    Zmykam,musze się wypłakać i próbować zacząć myśleć ze może macierzyństwo nie jest mi pisane

AgaL, wypłacz się, jak masz taką potrzebę, ale nie myśl, że macierzyństwo nie jest ci pisane, tylko, że musisz przejść nieco dłuższą drogę, niż myślałaś, żeby zostać mamą.

Ściskam Cię i wierzę, że będzie dobrze : )

Marietta, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa mówisz to co moja mama, że taka może moja droga...zaczynam w to wierzyć:)
    Cieszę się, że jest to forum, dziękuje za wsparcie:*

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dziewczyny czy jak mam jeszcze lekkie plamienia po @ to powinnam isć jutro na tą wizytę czy nie? obawiam się, że jak nie pójdę to ciężko się będę miała dostać potem do tego lekarza :/
    a nie wiem czy tak z plamieniami wypada :(

Ruby, idź koniecznie, żeby termin ci nie przepadł. Ginekolodzy na co dzień badają pacjentki z różnymi dolegliwościami, krwawieniami, plamieniami, więc poza tym ,że ty się możesz mniej komfortowo czuć, dla lekarza gto chleb powszedni.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!

A ja melduje
    ze mi chyba termometr szwankuje.
    Wsadzam termometr w dziurke
    I mierze temperaturke.
    Wyciagam, przecieram oczy
    Myslac ze mi temperatura skoczy.
    Chyba bateria slaba jest,
    Kurcze, czy mam juz sikac na test?
    ;)

Milego dnia wszystkim!

Edycik, cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Bardzo dobrze bo wszystkie nas nakręcasz pozytywnie.

A ja mam plan w sobotę urodziny męża, prezent już dostał i nosi :P marynarkę kupiłam mu dzinsową, ale mam pomysł jak już teście pójdą sobiei reszta gości do domku.
    Wdzianko,sexpedycja,winko i pogramy :P myslę,że będzie zadowolony

Edycik, plan dobry, na pewno będzie zadowolony : ) dla facetów to są najlepsze prezenty : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zaakceptowałam.
    Tak sobie teraz pomyślałam, że niektóre dziewczyny nie mogą się doprosić o badania i stoją w miejscu lub błądzą po omacku na własną rękę. Dobrze, że lekarz kazał zrobić badania. Wszystko też jeszcze przede mną.

AgaL lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk siknij a co szkodzi :P :) i forumowiczek w niepewności nie trzymaj

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cześć Dziewczynki:)
    Edycik ja wczoraj wykonałam pierwszą serię badań cytologicznych itp, czekam na wyniki 2 tyg, kolejne z krwi za dwa tygodnie -i walczę dalej. Z mężem też wychodzimy na prostą, mam nadzieję, że w weekend coś poszalejemy, tak dla siebie, bez myśli o staraniach-wiem, ze tego mu brakuje. Ja się zupełnie zafiksowałam na myśli o dziecku.

Wczoraj czytałam ciekawy wywiad z psychoterapeutą na temat problemów z płodnością i niestety coraz więcej kobiet tam trafia. Przeważnie za bardzo chcą,a organizm ze względu na te mocne starania jest zestresowany i nie zgadza się na przyjęcie na swój karb drugiego życia.

Super że wykonałaś cześc badań :) :* tak trzymać
    a w weekend pogławać męża tak dla przyjemności dla Was obojga i będzie zadowolony napewno ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    ja póki co z racji tego, że jesteśmy tydzień przed ślubem nic nie mówilam i czekam do końca roku, ale aż się boję na samą myśl jak się zaczną pytania....

Proszę bardziej doświadczone o pomoc:

Mam cykle 24-28 dniowe
    teoretycznie od 9 dnia mogła mi się ukazać owulacja, a ja przez 3 ostatnie dni miałam bladą krechę, która pokazywała się po upływie ok. 30 sekund. Dziś - 15 dzień cyklu kreska jest już mocna i pokazała się prawie od razu.
    Generalnie czuję się dziwnie i planuję jutro zrobić ciążowy, bo koleżanki z pracy szykują mi mała imprezę, a ja się boje %%% jak ognia gdy jest szansa na ciążę.

Czy to możliwe że doszło do takiej obsuwy owulacyjnej?
    Obsuwa wywołana np. stresem i przeziębieniem?

Ksosia, blada kreska na teście owu się nie liczyy, to jest test negatywny. W momencie kiedy po raz pierwszy pojawiła się kreska taka sama jak kontrolna, albo mocniejsza owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h ( musisz zobaczyć na instrukcji testu dokładnie). Mimo, że masz cykle 24-28 dniowe, możesz mieć owulację 15 dnia. I czasami może przesunąć się owulacja, tak jak przedłużają, albo skracają się cykle.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mnie brzuch wczoraj nawalal wiec pewnie owulka byla a serduchowania nie bylo bo padlam po klientkach :( mam dlugie cykle nawet zdarzaly sie 45 dniowe

Sylwia, jeszcze dzisiaj może być jajeczko, więc warto spróbować : )

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, plan dobry, na pewno będzie zadowolony : ) dla facetów to są najlepsze prezenty : )

Mam nadzieję że będzie zadowolony.Może dziś jak mi starczy sił to podziałamy coś.
    Prawdę mówiąc po tym tygodniu jestem wykończona bo w pracy sajgon straszny mam.
    Obiecałam jeszcze upiec mężulowi ciasto drożdżowe bo uwielbia :P

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Witajcie Dziewczynki!

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Już lepiej się czuję :)
    Wczoraj i dziś poszaleliśmy troszkę i w łóżku i na rolkach.
    Ogółem mam jeszcze troszkę stresa jak jeżdżę,że zęby sobie wybije.

Temat ciąży odpuszczam, to nie na moje nerwy.Jestem może głupia, ale liczę na cud...

Skupiam się teraz na tym,żeby ktoś pomógł mi w bólu.

Odebrałam wczoraj wyniki tomografii komputerowej.
    Nie ma w niej nic oprócz: pęcherzyka gazu o wymiarach 11x6 przy stawie krzyżowo-biodrowym po stronie lewej. Tak bym chciała,żeby to była przyczyna, ale chyba się łudzę :(

Co do zgięć, to mnie boli często od tyłu, a kiedyś była to moja ulubiona pozycja.

Kamisia88- mi się podoba imię Czika :)

Schmmeterlig, to raczej nie jest przyczyna bólu. Wygląda na to, że wynik TK jest ok, a co cię boli? Jeśli brzuch, to może jakaś nietolerancja pokarmowa ( laktoza, albo gluten)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa a co tam u ciebie poza tym że byłaś na wyjeździe służbowym?:) jak tam samopoczucie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję się z rana i miłego piątku życzę ;)
    http://fajnyportal.pl/pokaz,1134,Ach_toz_to_piateczek.html

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Aga zaakceptowałam.
    Tak sobie teraz pomyślałam, że niektóre dziewczyny nie mogą się doprosić o badania i stoją w miejscu lub błądzą po omacku na własną rękę. Dobrze, że lekarz kazał zrobić badania. Wszystko też jeszcze przede mną.
    Kjopa wysłałam Ci wiadomości ;)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ