Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się
Niestety plamienia nie ustapiły, wręcz się poglębiły w porównaniu do wczoraj bo wczoraj już ni ebyło prawie nic...może organizm świruje...ale na wizytę idę powiem co i jak i zobaczymy.
Ogromnie się cieszę, że dzisiaj piątek bo poranne wstawanie mnie wykończy
Jutro wybieramy się do znajomych, a potem prosto do rodziców na nocleg i niedzielny obiad, także weekend troszkę w rozjazdach.
Miłego! -
Agal - bardzo mi się spodobał Twój sms Super Taka prawda, że czy zapytać terapeutów, czy sensownych ludzi Kościoła.... Skądś się bierze nauczanie, że na pierwszym miejscu powinien być... Mąż/Żona. Bo to z nim się spędzi najwięcej czasu. Nie z dzieckiem (o ile będzie). Pod jednym dachem, do późnej starości, jeśli tak się uda.... To jest nie lada wyzwanie
Bratek dziękuje )
Bratek lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
AgaL wrote:Dziekuje,będę cos myśleć,nie wiem jeszcze jak...
Cinnamonku całuje:*
Zmykam,musze się wypłakać i próbować zacząć myśleć ze może macierzyństwo nie jest mi pisane
AgaL, wypłacz się, jak masz taką potrzebę, ale nie myśl, że macierzyństwo nie jest ci pisane, tylko, że musisz przejść nieco dłuższą drogę, niż myślałaś, żeby zostać mamą.
Ściskam Cię i wierzę, że będzie dobrze : )Marietta, AgaL lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Ruby wrote:dziewczyny czy jak mam jeszcze lekkie plamienia po @ to powinnam isć jutro na tą wizytę czy nie? obawiam się, że jak nie pójdę to ciężko się będę miała dostać potem do tego lekarza
a nie wiem czy tak z plamieniami wypada
Ruby, idź koniecznie, żeby termin ci nie przepadł. Ginekolodzy na co dzień badają pacjentki z różnymi dolegliwościami, krwawieniami, plamieniami, więc poza tym ,że ty się możesz mniej komfortowo czuć, dla lekarza gto chleb powszedni.https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Witam dziewczynki!
A ja melduje
ze mi chyba termometr szwankuje.
Wsadzam termometr w dziurke
I mierze temperaturke.
Wyciagam, przecieram oczy
Myslac ze mi temperatura skoczy.
Chyba bateria slaba jest,
Kurcze, czy mam juz sikac na test?
Milego dnia wszystkim!
Edycik, cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Edycik wrote:Bardzo dobrze bo wszystkie nas nakręcasz pozytywnie.
A ja mam plan w sobotę urodziny męża, prezent już dostał i nosi marynarkę kupiłam mu dzinsową, ale mam pomysł jak już teście pójdą sobiei reszta gości do domku.
Wdzianko,sexpedycja,winko i pogramy myslę,że będzie zadowolony
Edycik, plan dobry, na pewno będzie zadowolony : ) dla facetów to są najlepsze prezenty : )Edycik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Aga zaakceptowałam.
Tak sobie teraz pomyślałam, że niektóre dziewczyny nie mogą się doprosić o badania i stoją w miejscu lub błądzą po omacku na własną rękę. Dobrze, że lekarz kazał zrobić badania. Wszystko też jeszcze przede mną.AgaL lubi tę wiadomość
-
AgaL wrote:Cześć Dziewczynki:)
Edycik ja wczoraj wykonałam pierwszą serię badań cytologicznych itp, czekam na wyniki 2 tyg, kolejne z krwi za dwa tygodnie -i walczę dalej. Z mężem też wychodzimy na prostą, mam nadzieję, że w weekend coś poszalejemy, tak dla siebie, bez myśli o staraniach-wiem, ze tego mu brakuje. Ja się zupełnie zafiksowałam na myśli o dziecku.
Wczoraj czytałam ciekawy wywiad z psychoterapeutą na temat problemów z płodnością i niestety coraz więcej kobiet tam trafia. Przeważnie za bardzo chcą,a organizm ze względu na te mocne starania jest zestresowany i nie zgadza się na przyjęcie na swój karb drugiego życia.
Super że wykonałaś cześc badań :* tak trzymać
a w weekend pogławać męża tak dla przyjemności dla Was obojga i będzie zadowolony napewnoAgaL lubi tę wiadomość
-
Ksosia wrote:ja póki co z racji tego, że jesteśmy tydzień przed ślubem nic nie mówilam i czekam do końca roku, ale aż się boję na samą myśl jak się zaczną pytania....
Proszę bardziej doświadczone o pomoc:
Mam cykle 24-28 dniowe
teoretycznie od 9 dnia mogła mi się ukazać owulacja, a ja przez 3 ostatnie dni miałam bladą krechę, która pokazywała się po upływie ok. 30 sekund. Dziś - 15 dzień cyklu kreska jest już mocna i pokazała się prawie od razu.
Generalnie czuję się dziwnie i planuję jutro zrobić ciążowy, bo koleżanki z pracy szykują mi mała imprezę, a ja się boje %%% jak ognia gdy jest szansa na ciążę.
Czy to możliwe że doszło do takiej obsuwy owulacyjnej?
Obsuwa wywołana np. stresem i przeziębieniem?
Ksosia, blada kreska na teście owu się nie liczyy, to jest test negatywny. W momencie kiedy po raz pierwszy pojawiła się kreska taka sama jak kontrolna, albo mocniejsza owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h ( musisz zobaczyć na instrukcji testu dokładnie). Mimo, że masz cykle 24-28 dniowe, możesz mieć owulację 15 dnia. I czasami może przesunąć się owulacja, tak jak przedłużają, albo skracają się cykle.https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
sylwia1985 wrote:mnie brzuch wczoraj nawalal wiec pewnie owulka byla a serduchowania nie bylo bo padlam po klientkach mam dlugie cykle nawet zdarzaly sie 45 dniowe
Sylwia, jeszcze dzisiaj może być jajeczko, więc warto spróbować : )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:Edycik, plan dobry, na pewno będzie zadowolony : ) dla facetów to są najlepsze prezenty : )
Mam nadzieję że będzie zadowolony.Może dziś jak mi starczy sił to podziałamy coś.
Prawdę mówiąc po tym tygodniu jestem wykończona bo w pracy sajgon straszny mam.
Obiecałam jeszcze upiec mężulowi ciasto drożdżowe bo uwielbiaAgaL lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:Witajcie Dziewczynki!
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Już lepiej się czuję
Wczoraj i dziś poszaleliśmy troszkę i w łóżku i na rolkach.
Ogółem mam jeszcze troszkę stresa jak jeżdżę,że zęby sobie wybije.
Temat ciąży odpuszczam, to nie na moje nerwy.Jestem może głupia, ale liczę na cud...
Skupiam się teraz na tym,żeby ktoś pomógł mi w bólu.
Odebrałam wczoraj wyniki tomografii komputerowej.
Nie ma w niej nic oprócz: pęcherzyka gazu o wymiarach 11x6 przy stawie krzyżowo-biodrowym po stronie lewej. Tak bym chciała,żeby to była przyczyna, ale chyba się łudzę
Co do zgięć, to mnie boli często od tyłu, a kiedyś była to moja ulubiona pozycja.
Kamisia88- mi się podoba imię Czika
Schmmeterlig, to raczej nie jest przyczyna bólu. Wygląda na to, że wynik TK jest ok, a co cię boli? Jeśli brzuch, to może jakaś nietolerancja pokarmowa ( laktoza, albo gluten)?https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kjopa3 wrote:Aga zaakceptowałam.
Tak sobie teraz pomyślałam, że niektóre dziewczyny nie mogą się doprosić o badania i stoją w miejscu lub błądzą po omacku na własną rękę. Dobrze, że lekarz kazał zrobić badania. Wszystko też jeszcze przede mną.
Kjopa3 lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę