X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Owu zwariowało mam 2dc a mówi mi że mam czas płodny i zielone światło

może wpisałaś jakiś objaw np roziągliwy śluz?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh chyba i mnie namówiłyście na te czerwone winko! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry ten obrazeczek z wloczki zrobiony:)
    u mnie serduchowania ie bylo -maz dzis pojechal w delegacje i dupka :(
    apropo bolu to czasem od tylu w tej pozycji odczuwam bol i botem czuje sie jakas taka poobijana bo nie wiem jak to inaczej nazwac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie. Dostałam skierowanie na kolejny monitoring (o ile można tak to nazwać bo tylko jedna wizyta i brak kolejnej która by pokazała jak rosną jajeczka) i na prolaktynę. Na FSH i LH to jej zdaniem nie ma sensu bo to nic nie da. Kurde mam u nich wszystkie te badania w abonamencie a i tak będę musiała zrobić je prywatnie. No i w poniedziałek na wizytę do dobrego prywatnego lekarza.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    może wpisałaś jakiś objaw np roziągliwy śluz?

No wpisałam bo takie objawy miała zanim okresu dostałam (chodź zastanawiam się czy można ją nazwać okresem czy się nie pospieszyłam, ból jest krwi mało)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa to jak to, że masz w abonamencie a nie możesz zrobić?

Ja zaczynam odczuwać stres przedwizytowy...zwłaszcza, że dookoła słysze opinię, że on specyficzny jest, a że drogi a tamto, a sramto...ale podobno dobry ...

Wysłany: 2 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa no właśnie, dlaczego musisz płacić?
    Ruby ja teraz też byłam u dobrego, ale przy małym zapaleniu recepta na 100zl :/ sporo.. To co mówić, jak coś poważnego by było? :P plus jeszcze inofem 2x dziennie to ponad 60zl

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby najpierw idz a pozniej ewentualnie sie stresuj. Ludzie bardzo czesto wyolbrzymiaja lub zazdroszcza. Stres zle wplywa na hormony.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kjopaa no właśnie, dlaczego musisz płacić?
    Ruby ja teraz też byłam u dobrego, ale przy małym zapaleniu recepta na 100zl :/ sporo.. To co mówić, jak coś poważnego by było? :P plus jeszcze inofem 2x dziennie to ponad 60zl

a ile kosztowala cie sama wizyta?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ruby najpierw idz a pozniej ewentualnie sie stresuj. Ludzie bardzo czesto wyolbrzymiaja lub zazdroszcza. Stres zle wplywa na hormony.

no wiem wiem, masz racje...ja poprostu nie lubie chodzic do nieznaych mi wczesniej lekarzy, taki dreszczyk wiesz :)

madzikk lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a ile kosztowala cie sama wizyta?:)
    Wizyta akurat była na nfz, czekałam 2 miesiące :/ ma bardzo dobrą opinię u nas i ciężko się dostać... Od listopada otwiera nowy gabinet i będzie tam prywatnie przyjmował więc wtedy się okaże jak to cenowo wygląda... A ten Twój ile bierze za wizytę?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wizyta akurat była na nfz, czekałam 2 miesiące :/ ma bardzo dobrą opinię u nas i ciężko się dostać... Od listopada otwiera nowy gabinet i będzie tam prywatnie przyjmował więc wtedy się okaże jak to cenowo wygląda... A ten Twój ile bierze za wizytę?

różne opinie słyszałam,podobno dość drogi ale powiem ci dzisiaj wieczorem jak wrócę ;)

Wysłany: 2 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby będę czekać na wieści :) Edycik na Twoje też! :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U tego co ja teraz byłam za pierwszą wizytę płaci się 150 zł. Kolejna chyba 100.
    wszystko prywatnie, także za badania zapłacę majątek, ale z opinii o nim wiem, że warto, bo kobiety zachodzą w upragnione ciąże.
    No i w kontakcie spoko-miałam stresa, bo nowy itp...a on skraca dystans rozładowuje napięcie, naprawdę się czułam wyluzowana.

Ruby udanej wizyty i Tobie Kjopa u tego prywatnego też:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja u mojego płacę 120 zł, ale w moim małym mieście to podobno najlepszy lekarz. W kontakcie z pacjentkami jest naprawdę super i ma rewelacyjne opinie. Szczerze mówiąc polubiłam go, jak żadnego wcześniej i mam wreszcie zaufanie do swojego lekarza. W związku z tym, że chodzę prywatnie, badania też są odpłatne, ale staram się nie żałować wydanych pieniędzy. Zobaczymy tylko, jakie będą wyniki współpracy ;)

Powodzenia na wizytach! Ja idę niestety dopiero w przyszłym cyklu i zasypię gina mnóstwem nowych informacji po tym cyklu, więc będzie miał co robić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 16:11

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mojego poleciła Carolq u niej pomógł więc ja się też nastawiam pozytywnie. opinie czytałam o nim że mruk straszny i nic nie mówi a ja miałam inne odczucia niby nie gadał non stop ale mówił to co potrzeba, tak więc pozycja patrzenia zależy od punktu siedzenia.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie :( załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek :(
    ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
    mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) O matko powiem Wam, ze ci ginkowie to się liczą. Ja u mojego płacę za wizytę 130 a z cyto 150. Niestety ja teraz nie łażę po sklepach bo raz nie mogę tak chodzić a dwa muszę oszczędzać na wizyty. Same zastrzyki na 7 dni kosztują mnie 210 zł + wizyty cotygodniowe jak do tej pory. Teraz miałam mieć za 2 tygodnie, ale po tych zastrzykach mam iść na kontrolę (oczywiście zrobić kolejne badanie za 20 zł - niby nic, ale zawsze coś). Ciekawa jestem czy on nie będzie chciał mi dowalić do 12 tc tych zastrzyków bo czytałam, że ten Prolutex tak się przyjmuje.

Ohh, weekendzik, ale bym poszła potańczyć :) Dziewczyny korzystajcie póki możecie :P Powodzenia na wizytach :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - przykro mi, wyobrażam sobie, że takie wieści załamują... ale pamiętaj, że każda wizyta to krok do przodu. Upij się, wypłacz, wykrzycz i idź dalej. Ja ryczałam przed wczoraj jak dostała wynik tego progesteronu, nie spałam całą noc. Wiem dziewczyny, ze sobie pewnie myślicie, że ja już jestem w ciąży to co ja tam wiem i się mądrzę, ale zajść to jedno a utrzymać drugie... powiem Wam szczerze, że każdego dnia wstaję na siłę, boję się cholernie, jak mnie coś zakłuje to cała drżę. Boję się, że powtórzy się znowu cała historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:24

Edycik lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie :( załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek :(
    ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
    mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy :(
    Tak mi przykro, wiem co czujesz miałam tak samo i to nie raz słyszałam na wizycie :( Pomógł inofolic i każdej dziewczynie go polecam, nie załamuj się w końcu się uda, tak jak mi :*

Edycik lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ