X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć dziewczyny! :) O matko powiem Wam, ze ci ginkowie to się liczą. Ja u mojego płacę za wizytę 130 a z cyto 150. Niestety ja teraz nie łażę po sklepach bo raz nie mogę tak chodzić a dwa muszę oszczędzać na wizyty. Same zastrzyki na 7 dni kosztują mnie 210 zł + wizyty cotygodniowe jak do tej pory. Teraz miałam mieć za 2 tygodnie, ale po tych zastrzykach mam iść na kontrolę (oczywiście zrobić kolejne badanie za 20 zł - niby nic, ale zawsze coś). Ciekawa jestem czy on nie będzie chciał mi dowalić do 12 tc tych zastrzyków bo czytałam, że ten Prolutex tak się przyjmuje.

Ohh, weekendzik, ale bym poszła potańczyć :) Dziewczyny korzystajcie póki możecie :P Powodzenia na wizytach :)
    Ja płace za wizyte bez cyto 180 zł ale przyznam wam w tajemnicy, że przy drugiej ciązy mam małą zniżkę :P
    Luna mamy chyba baaaaaaaardzo podobny suwaczek :*

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie :( załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek :(
    ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
    mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy :(

Edyck rozumiem Cię naprawdę, czułam to co ty tydzień temu. chcesz płakać to płacz to trochę pomaga, tylko później pamiętaj że trzeba się podnieść. Damy radę Bo jak nie my to kto?

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie tylko na prolaktyne to ok. ale na inne nie dała skierowania bo to nic nie da jej zdaniem. Muszę więc iść do poleconego lekarza prywatnie i zabulić za wizytę a tym samym za badania które mogłabym zrobić w Lux medzie gdyby lekarka choć trochę się na tym znała. Minął rok i dupa nie mam chęci chodzić do babki która nie zleca potrzebnych badań. Kurde dobrze, że znalazłam tam dobrego alergologa i laryngologa.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia - tak :D tylko Ty masz owieczkę ja króliczka ;) Jak tam psina, w końcu została moją imienniczką czy wymyśliliście coś innego? :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    kamisia - tak :D tylko Ty masz owieczkę ja króliczka ;) Jak tam psina, w końcu została moją imienniczką czy wymyśliliście coś innego? :D
    Będzie Luna ! Kochany piesek taka kulka fajna, wymarzona dla nas :)
    Jak tu wkleić zdjęcie bo ja jestem uposledzona chyba
    2nalil1.jpg OK mam już wklejam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:42

cinnamon cookie, luna91, Edycik, madzikk, Bratek, sylwia1985 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja dostałam skierowanie tylko na prolaktyne to ok. ale na inne nie dała skierowania bo to nic nie da jej zdaniem. Muszę więc iść do poleconego lekarza prywatnie i zabulić za wizytę a tym samym za badania które mogłabym zrobić w Lux medzie gdyby lekarka choć trochę się na tym znała. Minął rok i dupa nie mam chęci chodzić do babki która nie zleca potrzebnych badań. Kurde dobrze, że znalazłam tam dobrego alergologa i laryngologa.

a to w Lux Medzie innych lekarzy nie ma? Ja bym poszła w ramach abonamentu żeby mnie do kogoś innego umówili kto przepisze Ci badania albo robić listę i pójść do pierwszego kontaktu może przepisze

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przechodziłam przez to dwa tygodnie temu. Cykl bezowulacyjny a temperatura poszła w górę i testy owu wychodziły pozytywne ale pęcherzyka nie było dominującego. Popłakałam chwilę a teraz badania i coś na poprawę jak będzie źle ale tylko do końca roku potem zobaczę. Także głowa do góry, leki dostaniech wychodujesz co trzeba i będzie dobrze.

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są inni do których czekasz z 1,5-2 miesiące a tyle czasu nie mam żeby czekać . Niby dobrzy a okaże się że też dupa i będę miała zmarnowane kolejne miesiące.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Są inni do których czekasz z 1,5-2 miesiące a tyle czasu nie mam żeby czekać . Niby dobrzy a okaże się że też dupa i będę miała zmarnowane kolejne miesiące.

no to fakt masakra. Mój poprzedni Gin też uważał że badania nie są potrzebne. jeśli masz dobry kontakt z lekarzem pierwszego kontaktu to może on Ci przepisze

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przykro mi, ale nie smuć się, bo to nic dobrego nie da... Trzeba wierzyć, że będzie dobrze :* ciesz się weekendem, miałaś takie super plany, a może w poniedziałek się okaże że wszystko Ok? :* tulę:*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Będzie Luna ! Kochany piesek taka kulka fajna, wymarzona dla nas :)
    Jak tu wkleić zdjęcie bo ja jestem uposledzona chyba
    2nalil1.jpg OK mam już wklejam :D

jaki słodziak!!!! :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No wpisałam bo takie objawy miała zanim okresu dostałam (chodź zastanawiam się czy można ją nazwać okresem czy się nie pospieszyłam, ból jest krwi mało)

Właśnie zauważyłam, że jak tylko się wpisze roziągliwy śluz to OF od razu pokazuje, że jest dzień płodny, nawet, jeśli to prawie początek cyklu...mi tak pokazał 6 dnia cyklu

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    no to rzeczywiście chyba ovu oszalało katiuszaa :P

Smerfelinko witaj :) dziś obie mamy podobny plan też o 14 planuję wyjść :P

Jasminowa daj znać po zakupach czy wypatrzyłaś coś dla siebie :)

Edycik, melduję, że koszulka nocna w panterkę zakupiona w NY ; )

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie :( załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek :(
    ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
    mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy :(

Edycik, tulę, ściskam i przesyłam pozytywną energię. Jeszcze zobaczysz w poniedziałek, lekarz na pewno Ci pomoże i w końcu pęcherzyk urośnie jak trzeba : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia, psiak przecudowny! Sama mam owczarka niemieckiego długowłosego, ma 3 lata.Ja jestem osobiście owczarkomaniakiem, to cudowna rasa.

kamisia88, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, wróciłam i powiem szczerze, że jestem zadowolona:)
    Lekarz konkretny, rzeczowy, sympatyczny, zrobił mi jakiś wymaz, USG dopochwowe i badanie ginekologiczne...zapłaciłam 130 zł, a za tydzień mam monitoring booooo wyszło, w USG, że mam polipy na macicy na pewno widziałam jednego małego i za tydzień mam przyjść zobaczyć czy rośnie bo jeśli tak to to może utrudniać zajście w ciąże, prawdopodobnie świadczy to o tym ,że mam za mało progesteronu więc za tydzień jak się potwierdzi to dostanę prog. nie trzeba tego w inny sposób leczyć :)

Wtedy też zobaczymy czy potrzebne będą badania hormonalne czy na razie tylko progesteron. Czuję się pocieszona :D

Nie taki diabeł straszny jak go malują! :)

katiuszaa, luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia psiak cudny :)

Edycik nie z takich bezowulacyjnych ciąże były...musisz uzbroić się w cierpliwość, każdej kobiecie zdarza się podobno taki cykl 1-2 razy do roku także odbębnisz w tym i masz z dyni :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Właśnie zauważyłam, że jak tylko się wpisze roziągliwy śluz to OF od razu pokazuje, że jest dzień płodny, nawet, jeśli to prawie początek cyklu...mi tak pokazał 6 dnia cyklu

No bo śluz rozciągliwy i wodnisty to śluzy płodne więc pokazuje, że zaczynają się dni płodne.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super. Nie ma to jak konkretny lekarz który wie co robić.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że czuję się teraz jakbym mogła góry przenosić ;)

zapomniałam wam powiedzieć,dzisiaj aplikowałam na nowo otwierającą się pozycję w mojej firmie :) trzeba się na czymś skupić i iść do przodu o!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:48

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ