Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
luna91 wrote:Cześć dziewczyny! O matko powiem Wam, ze ci ginkowie to się liczą. Ja u mojego płacę za wizytę 130 a z cyto 150. Niestety ja teraz nie łażę po sklepach bo raz nie mogę tak chodzić a dwa muszę oszczędzać na wizyty. Same zastrzyki na 7 dni kosztują mnie 210 zł + wizyty cotygodniowe jak do tej pory. Teraz miałam mieć za 2 tygodnie, ale po tych zastrzykach mam iść na kontrolę (oczywiście zrobić kolejne badanie za 20 zł - niby nic, ale zawsze coś). Ciekawa jestem czy on nie będzie chciał mi dowalić do 12 tc tych zastrzyków bo czytałam, że ten Prolutex tak się przyjmuje.
Ohh, weekendzik, ale bym poszła potańczyć Dziewczyny korzystajcie póki możecie Powodzenia na wizytach
Luna mamy chyba baaaaaaaardzo podobny suwaczek :*
Kazik :* -
nick nieaktualnyEdycik wrote:Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek
ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy
Edyck rozumiem Cię naprawdę, czułam to co ty tydzień temu. chcesz płakać to płacz to trochę pomaga, tylko później pamiętaj że trzeba się podnieść. Damy radę Bo jak nie my to kto?Edycik lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie tylko na prolaktyne to ok. ale na inne nie dała skierowania bo to nic nie da jej zdaniem. Muszę więc iść do poleconego lekarza prywatnie i zabulić za wizytę a tym samym za badania które mogłabym zrobić w Lux medzie gdyby lekarka choć trochę się na tym znała. Minął rok i dupa nie mam chęci chodzić do babki która nie zleca potrzebnych badań. Kurde dobrze, że znalazłam tam dobrego alergologa i laryngologa.
-
luna91 wrote:kamisia - tak tylko Ty masz owieczkę ja króliczka Jak tam psina, w końcu została moją imienniczką czy wymyśliliście coś innego?
Jak tu wkleić zdjęcie bo ja jestem uposledzona chyba
OK mam już wklejamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:42
cinnamon cookie, luna91, Edycik, madzikk, Bratek, sylwia1985 lubią tę wiadomość
Kazik :* -
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ja dostałam skierowanie tylko na prolaktyne to ok. ale na inne nie dała skierowania bo to nic nie da jej zdaniem. Muszę więc iść do poleconego lekarza prywatnie i zabulić za wizytę a tym samym za badania które mogłabym zrobić w Lux medzie gdyby lekarka choć trochę się na tym znała. Minął rok i dupa nie mam chęci chodzić do babki która nie zleca potrzebnych badań. Kurde dobrze, że znalazłam tam dobrego alergologa i laryngologa.
a to w Lux Medzie innych lekarzy nie ma? Ja bym poszła w ramach abonamentu żeby mnie do kogoś innego umówili kto przepisze Ci badania albo robić listę i pójść do pierwszego kontaktu może przepisze -
Edycik przechodziłam przez to dwa tygodnie temu. Cykl bezowulacyjny a temperatura poszła w górę i testy owu wychodziły pozytywne ale pęcherzyka nie było dominującego. Popłakałam chwilę a teraz badania i coś na poprawę jak będzie źle ale tylko do końca roku potem zobaczę. Także głowa do góry, leki dostaniech wychodujesz co trzeba i będzie dobrze.
katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Są inni do których czekasz z 1,5-2 miesiące a tyle czasu nie mam żeby czekać . Niby dobrzy a okaże się że też dupa i będę miała zmarnowane kolejne miesiące.
no to fakt masakra. Mój poprzedni Gin też uważał że badania nie są potrzebne. jeśli masz dobry kontakt z lekarzem pierwszego kontaktu to może on Ci przepisze -
kamisia88 wrote:Będzie Luna ! Kochany piesek taka kulka fajna, wymarzona dla nas
Jak tu wkleić zdjęcie bo ja jestem uposledzona chyba
OK mam już wklejam
jaki słodziak!!!!3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
katiuszaa wrote:No wpisałam bo takie objawy miała zanim okresu dostałam (chodź zastanawiam się czy można ją nazwać okresem czy się nie pospieszyłam, ból jest krwi mało)
Właśnie zauważyłam, że jak tylko się wpisze roziągliwy śluz to OF od razu pokazuje, że jest dzień płodny, nawet, jeśli to prawie początek cyklu...mi tak pokazał 6 dnia cykluhttps://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Edycik wrote:no to rzeczywiście chyba ovu oszalało katiuszaa
Smerfelinko witaj dziś obie mamy podobny plan też o 14 planuję wyjść
Jasminowa daj znać po zakupach czy wypatrzyłaś coś dla siebie
Edycik, melduję, że koszulka nocna w panterkę zakupiona w NY ; )Edycik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Edycik wrote:Wróciłam od lekarza spłakana dziś.Nici ze wszystkiego cykl bezowulacyjny.Pęcherzyk nie rośnie jak miał 15mm tak ma.Endometrium miało 6,0 mm a ma 6,7mm także lipa.Mam przyjść jeszcze w poniedziałek raz zobaczyc czy coś rośnie,jeśli nie w środę wizyta i od czwartku coś na wywołanie okresu,kolejny cykl obserwacji i leczenie załamałam się.Przy męzu udaję twardą ale On mówi że oczy mam tak przekrwione od płaczu że widać smutek
ne chcę mu psuć Jego jutrzejszego święta Jego urodzin ale tak się spłakałam,dołek mam straszny
mąz kupił mi wino czerwone i zaraz je wypiję całe z rozpaczy
Edycik, tulę, ściskam i przesyłam pozytywną energię. Jeszcze zobaczysz w poniedziałek, lekarz na pewno Ci pomoże i w końcu pęcherzyk urośnie jak trzeba : )Edycik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyByłam, wróciłam i powiem szczerze, że jestem zadowolona:)
Lekarz konkretny, rzeczowy, sympatyczny, zrobił mi jakiś wymaz, USG dopochwowe i badanie ginekologiczne...zapłaciłam 130 zł, a za tydzień mam monitoring booooo wyszło, w USG, że mam polipy na macicy na pewno widziałam jednego małego i za tydzień mam przyjść zobaczyć czy rośnie bo jeśli tak to to może utrudniać zajście w ciąże, prawdopodobnie świadczy to o tym ,że mam za mało progesteronu więc za tydzień jak się potwierdzi to dostanę prog. nie trzeba tego w inny sposób leczyć
Wtedy też zobaczymy czy potrzebne będą badania hormonalne czy na razie tylko progesteron. Czuję się pocieszona
Nie taki diabeł straszny jak go malują!katiuszaa, luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jasminowa wrote:Właśnie zauważyłam, że jak tylko się wpisze roziągliwy śluz to OF od razu pokazuje, że jest dzień płodny, nawet, jeśli to prawie początek cyklu...mi tak pokazał 6 dnia cyklu
No bo śluz rozciągliwy i wodnisty to śluzy płodne więc pokazuje, że zaczynają się dni płodne. -
nick nieaktualnyPowiem wam, że czuję się teraz jakbym mogła góry przenosić
zapomniałam wam powiedzieć,dzisiaj aplikowałam na nowo otwierającą się pozycję w mojej firmie trzeba się na czymś skupić i iść do przodu o!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:48
Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość