X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki w piękny sobotni poranek :*

Schmetterling dziękuję :*

Cynnamonku może i ja kupię ten inofem, za inofolik 20 szaszetek zapłaciłam 46zł.A inofem ile kosztuje?

Ruby pewnie że zapytaj lekarza o inofolik :) może i Tobie zaleci go brać.I dziękuję że postawiłaś mnie wczoraj do pionu odrazu :*

madzikk kochana mam nadzieję,że w następnym cyklu się uda.Aplikuj do innych firm może uda się zmienić pracę :)

Aguś faktycznie wróciłam niepocieszona i zdołowana tylko naprawdę muszę spojrzeć na to pod innym kątem i chyba wyłączyć moją durną psychikę.Cieszę się że obie trafiłyśmy do dobrych lekarzy.

ania__l ojj cieszę się,że Was mam bo sama bym chyba ześwirowała wczoraj z rozpaczy.Aniu a jak Twój humorek?

Ja już piję drugą kawkę, idę robić meżowi śniadanko jakieś pyszne w końcu ma urodziny :P

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ania sprawdziłam i inofem ma w składzie inozytol, nie wiem jaka to różnica, ale znalazłam np taką stronę: http://czekamynacud.blog.pl/2014/06/15/inofem-kontra-inozytol-i-kwas-foliowy/

teraz rozumiem czemu lekarka kazała mi pić 2 saszetki dziennie
    w sumie może kupię zamiennik zamiast infolika inofem będę piła
    dzięki kochana że to znalazłaś i wkleiłaś :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Kochana nie ma za co :* ja za inofolic 20 saszetek płacę w gemini ok 36zl a za inofem 60 saszetek płacę ok 65. Więc wniosek nasuwa się sam :) przy dwóch saszetkach dziennie inofem kosztuje mnie ponad 60zl a inofolic ponad 100... W cefarmie widziałam inofolic 20szt za ponad 50zl! :/

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnamonku a długo już to pijesz?
    może skoro żeśmy się tu tak zgadały na ten temat to rzeczywiście warto to pić skoro lekarze zalecają

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!

Młody od wczoraj gorączkuje. No ale jedziemy na badania mam nadzieje, że przez lekko zarwaną nockę prolaktyna mi nie wyjdzie tragiczna. Miłego dnia.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku a długo już to pijesz?
    może skoro żeśmy się tu tak zgadały na ten temat to rzeczywiście warto to pić skoro lekarze zalecają
    Wtrącam się! Piłam inofolic 2 miesiące i nie wiem czy dzięki niemu czy cudowi zajszłam i jest ok :P

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*

Wysłany: 3 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik piję od lipca :) u mnie tak naprawdę ciężko jest liczyć lipiec i sierpień jako miesiące kiedy się staraliśmy, bo Mąż był tylko na weekendy w domu :/ nie mierzyłam temperatury ani nic więc nie wiem kiedy były dni płodne... Zaczęłam od połowy sierpnia no i w sumie był tylko jeden cykl kiedy na pewno trafiliśmy na owulację :) zobaczymy jak będzie dalej :) narazie będę pić ten inofem :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 3 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Wtrącam się! Piłam inofolic 2 miesiące i nie wiem czy dzięki niemu czy cudowi zajszłam i jest ok :P
    Kamisia a jak się dowiedziałaś, że jesteś w ciąży to przestałaś go pić?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tracę cierpliwość. Dziś 11dpo 26dc wiem że @ czai się już gdzieś zq rogiem, testy ciazowe negatywne:-( śluz przejrzysty jak przed @. Stracilam nadzieję:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik piję od lipca :) u mnie tak naprawdę ciężko jest liczyć lipiec i sierpień jako miesiące kiedy się staraliśmy, bo Mąż był tylko na weekendy w domu :/ nie mierzyłam temperatury ani nic więc nie wiem kiedy były dni płodne... Zaczęłam od połowy sierpnia no i w sumie był tylko jeden cykl kiedy na pewno trafiliśmy na owulację :) zobaczymy jak będzie dalej :) narazie będę pić ten inofem :)

pewnie :) pij pij ja też będę pić i zobaczymy co dalej ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kamisia a jak się dowiedziałaś, że jesteś w ciąży to przestałaś go pić?
    Przestałam bo akurat zostały mi 3 saszetki, wykończyłam i już nie kupowałam:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej!!

Młody od wczoraj gorączkuje. No ale jedziemy na badania mam nadzieje, że przez lekko zarwaną nockę prolaktyna mi nie wyjdzie tragiczna. Miłego dnia.
    Trzymam kciuki za ciebie i za synka :-)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)

Edytka do usług :* cieszę się, że to ci pomaga :) za chwilę przyjdzie moment, że mnie trzeba będzie stawiać do pionu i wtedy wy zadziałacie :)

Kjopa zdrówka dla młodego, no wiesz zerówka, dzieci, zarazki, i tak aż do wiosny...moja kaszle ale nic się z tego więcej nie rozwija, ale u nas na bak do same wiosny taki kaszel będzie się utrzymywał...raz mocniejszy raz słabszy taki już mamy rytuał.
    Powodzenia na badaniach:) daj znać jak wyszły wyniki.

Kas nic jeszcze nie jest przesądzone, 11dni po to wcześnie ale wiadomo lepiej sobie nadziei nie robić, ta panika ci w niczym nie pomoże...jedynie jeszcze bardziej się dołujesz, weekend znowu będzie cały do dupy, dziewczyny wiem, że gadanie o wrzuceniu na luz nie pomaga, ale uwierzcie mi że warto zrobić coś dla siebie: wypad gdzieś ze znajomymi, zakupy, fajny romantyczny wieczór, kino cokolwiek, takie siedzenie i dołowanie się wykończy nas... Kas zapomnij na chwilę o testach zaplanuj coś fajnego, wrócisz do wszystkiego po weekendzie i będziesz miała więcej siły na dalszą walkę :)

Smerfelinka - a ty się kochana szykuj jutro mężulek wraca zdaje się? :)

Ania ja wiem, że to samo zło i od teraz nie wchodzę na dr google i nie czytam specjalnie dla ciebie :D wiesz jak komuś obiecam to mam motywację żeby to spełnić ;)

Madzik - no właśnie przez google miałam już miliony różnych chorób :P

Życzę wam wszystkim wspaniałego weekendu, jak najmniej zmartwień, więcej radości i proszę mi tu wracać z tryskającą energią po weekendzie:) zresztą będę zaglądać żeby was kontrolować czy mi tutaj nie smutacie :)

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam takie pytanie, w przypadku tego progesteronu to tylko dopochwowo się to aplikuje? czy jest w postaci tabletek doustnych? bo ja nie lubię i nie mam wprawy w aplikowaniu w te miejsca ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski mam takie pytanie, w przypadku tego progesteronu to tylko dopochwowo się to aplikuje? czy jest w postaci tabletek doustnych? bo ja nie lubię i nie mam wprawy w aplikowaniu w te miejsca ;)
    Jest w postaci tabletek pod język, ja biere dopochwowo i przyznam, że to okropne uczucie no ale ta wersja pod język jest w innej dawce:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja biore doustnie duphaston.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny ja już tracę cierpliwość. Dziś 11dpo 26dc wiem że @ czai się już gdzieś zq rogiem, testy ciazowe negatywne:-( śluz przejrzysty jak przed @. Stracilam nadzieję:-(

Kas idziemy łep w łep :) u mnie tez 11dpo i testy negatywne ... Miałam nadzieje że w tym cyklu sie uda, w 7dpo plamienie i ból brzucha jak na @ wiec po cichu liczyłam że to może zagnieżdżanie :) 0d 2 dni odbija mi sie po jedzeniu ... śluzu ogromne ilości ... @ mam dostać 6 pazdz, ale nadzieja umiera ostatnia .. :)

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeśli chodzi o progesteron to jest zalecenie lekarzy czy same się na to zdecydowałyście???

I też chyba sobie kupię Infolic.... Smaczny jest chociaż???

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was używała/używa testów owulacyjnych LH Vitam? Mam wrażenie, że notorycznie mnie oszukuje z owulacją....

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny czy jeśli chodzi o progesteron to jest zalecenie lekarzy czy same się na to zdecydowałyście???

I też chyba sobie kupię Infolic.... Smaczny jest chociaż???

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was używała/używa testów owulacyjnych LH Vitam? Mam wrażenie, że notorycznie mnie oszukuje z owulacją....
    Mi zalecił lekarz bo twardiał mi brzuch, co do inofolic to jest właściwie bez smaku a może trochę slony? Nie wiem, w każdym razie nie ma tragedii :)

f2w3flw19tw30ku4.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ