X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki w piękny sobotni poranek :*

Schmetterling dziękuję :*

Cynnamonku może i ja kupię ten inofem, za inofolik 20 szaszetek zapłaciłam 46zł.A inofem ile kosztuje?

Ruby pewnie że zapytaj lekarza o inofolik :) może i Tobie zaleci go brać.I dziękuję że postawiłaś mnie wczoraj do pionu odrazu :*

madzikk kochana mam nadzieję,że w następnym cyklu się uda.Aplikuj do innych firm może uda się zmienić pracę :)

Aguś faktycznie wróciłam niepocieszona i zdołowana tylko naprawdę muszę spojrzeć na to pod innym kątem i chyba wyłączyć moją durną psychikę.Cieszę się że obie trafiłyśmy do dobrych lekarzy.

ania__l ojj cieszę się,że Was mam bo sama bym chyba ześwirowała wczoraj z rozpaczy.Aniu a jak Twój humorek?

Ja już piję drugą kawkę, idę robić meżowi śniadanko jakieś pyszne w końcu ma urodziny :P

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ania sprawdziłam i inofem ma w składzie inozytol, nie wiem jaka to różnica, ale znalazłam np taką stronę: http://czekamynacud.blog.pl/2014/06/15/inofem-kontra-inozytol-i-kwas-foliowy/

teraz rozumiem czemu lekarka kazała mi pić 2 saszetki dziennie
    w sumie może kupię zamiennik zamiast infolika inofem będę piła
    dzięki kochana że to znalazłaś i wkleiłaś :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Kochana nie ma za co :* ja za inofolic 20 saszetek płacę w gemini ok 36zl a za inofem 60 saszetek płacę ok 65. Więc wniosek nasuwa się sam :) przy dwóch saszetkach dziennie inofem kosztuje mnie ponad 60zl a inofolic ponad 100... W cefarmie widziałam inofolic 20szt za ponad 50zl! :/

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnamonku a długo już to pijesz?
    może skoro żeśmy się tu tak zgadały na ten temat to rzeczywiście warto to pić skoro lekarze zalecają

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!

Młody od wczoraj gorączkuje. No ale jedziemy na badania mam nadzieje, że przez lekko zarwaną nockę prolaktyna mi nie wyjdzie tragiczna. Miłego dnia.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku a długo już to pijesz?
    może skoro żeśmy się tu tak zgadały na ten temat to rzeczywiście warto to pić skoro lekarze zalecają
    Wtrącam się! Piłam inofolic 2 miesiące i nie wiem czy dzięki niemu czy cudowi zajszłam i jest ok :P

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*

Wysłany: 3 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik piję od lipca :) u mnie tak naprawdę ciężko jest liczyć lipiec i sierpień jako miesiące kiedy się staraliśmy, bo Mąż był tylko na weekendy w domu :/ nie mierzyłam temperatury ani nic więc nie wiem kiedy były dni płodne... Zaczęłam od połowy sierpnia no i w sumie był tylko jeden cykl kiedy na pewno trafiliśmy na owulację :) zobaczymy jak będzie dalej :) narazie będę pić ten inofem :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 3 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Wtrącam się! Piłam inofolic 2 miesiące i nie wiem czy dzięki niemu czy cudowi zajszłam i jest ok :P
    Kamisia a jak się dowiedziałaś, że jesteś w ciąży to przestałaś go pić?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tracę cierpliwość. Dziś 11dpo 26dc wiem że @ czai się już gdzieś zq rogiem, testy ciazowe negatywne:-( śluz przejrzysty jak przed @. Stracilam nadzieję:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik piję od lipca :) u mnie tak naprawdę ciężko jest liczyć lipiec i sierpień jako miesiące kiedy się staraliśmy, bo Mąż był tylko na weekendy w domu :/ nie mierzyłam temperatury ani nic więc nie wiem kiedy były dni płodne... Zaczęłam od połowy sierpnia no i w sumie był tylko jeden cykl kiedy na pewno trafiliśmy na owulację :) zobaczymy jak będzie dalej :) narazie będę pić ten inofem :)

pewnie :) pij pij ja też będę pić i zobaczymy co dalej ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kamisia a jak się dowiedziałaś, że jesteś w ciąży to przestałaś go pić?
    Przestałam bo akurat zostały mi 3 saszetki, wykończyłam i już nie kupowałam:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej!!

Młody od wczoraj gorączkuje. No ale jedziemy na badania mam nadzieje, że przez lekko zarwaną nockę prolaktyna mi nie wyjdzie tragiczna. Miłego dnia.
    Trzymam kciuki za ciebie i za synka :-)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)

Edytka do usług :* cieszę się, że to ci pomaga :) za chwilę przyjdzie moment, że mnie trzeba będzie stawiać do pionu i wtedy wy zadziałacie :)

Kjopa zdrówka dla młodego, no wiesz zerówka, dzieci, zarazki, i tak aż do wiosny...moja kaszle ale nic się z tego więcej nie rozwija, ale u nas na bak do same wiosny taki kaszel będzie się utrzymywał...raz mocniejszy raz słabszy taki już mamy rytuał.
    Powodzenia na badaniach:) daj znać jak wyszły wyniki.

Kas nic jeszcze nie jest przesądzone, 11dni po to wcześnie ale wiadomo lepiej sobie nadziei nie robić, ta panika ci w niczym nie pomoże...jedynie jeszcze bardziej się dołujesz, weekend znowu będzie cały do dupy, dziewczyny wiem, że gadanie o wrzuceniu na luz nie pomaga, ale uwierzcie mi że warto zrobić coś dla siebie: wypad gdzieś ze znajomymi, zakupy, fajny romantyczny wieczór, kino cokolwiek, takie siedzenie i dołowanie się wykończy nas... Kas zapomnij na chwilę o testach zaplanuj coś fajnego, wrócisz do wszystkiego po weekendzie i będziesz miała więcej siły na dalszą walkę :)

Smerfelinka - a ty się kochana szykuj jutro mężulek wraca zdaje się? :)

Ania ja wiem, że to samo zło i od teraz nie wchodzę na dr google i nie czytam specjalnie dla ciebie :D wiesz jak komuś obiecam to mam motywację żeby to spełnić ;)

Madzik - no właśnie przez google miałam już miliony różnych chorób :P

Życzę wam wszystkim wspaniałego weekendu, jak najmniej zmartwień, więcej radości i proszę mi tu wracać z tryskającą energią po weekendzie:) zresztą będę zaglądać żeby was kontrolować czy mi tutaj nie smutacie :)

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam takie pytanie, w przypadku tego progesteronu to tylko dopochwowo się to aplikuje? czy jest w postaci tabletek doustnych? bo ja nie lubię i nie mam wprawy w aplikowaniu w te miejsca ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski mam takie pytanie, w przypadku tego progesteronu to tylko dopochwowo się to aplikuje? czy jest w postaci tabletek doustnych? bo ja nie lubię i nie mam wprawy w aplikowaniu w te miejsca ;)
    Jest w postaci tabletek pod język, ja biere dopochwowo i przyznam, że to okropne uczucie no ale ta wersja pod język jest w innej dawce:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja biore doustnie duphaston.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny ja już tracę cierpliwość. Dziś 11dpo 26dc wiem że @ czai się już gdzieś zq rogiem, testy ciazowe negatywne:-( śluz przejrzysty jak przed @. Stracilam nadzieję:-(

Kas idziemy łep w łep :) u mnie tez 11dpo i testy negatywne ... Miałam nadzieje że w tym cyklu sie uda, w 7dpo plamienie i ból brzucha jak na @ wiec po cichu liczyłam że to może zagnieżdżanie :) 0d 2 dni odbija mi sie po jedzeniu ... śluzu ogromne ilości ... @ mam dostać 6 pazdz, ale nadzieja umiera ostatnia .. :)

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeśli chodzi o progesteron to jest zalecenie lekarzy czy same się na to zdecydowałyście???

I też chyba sobie kupię Infolic.... Smaczny jest chociaż???

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was używała/używa testów owulacyjnych LH Vitam? Mam wrażenie, że notorycznie mnie oszukuje z owulacją....

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny czy jeśli chodzi o progesteron to jest zalecenie lekarzy czy same się na to zdecydowałyście???

I też chyba sobie kupię Infolic.... Smaczny jest chociaż???

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was używała/używa testów owulacyjnych LH Vitam? Mam wrażenie, że notorycznie mnie oszukuje z owulacją....
    Mi zalecił lekarz bo twardiał mi brzuch, co do inofolic to jest właściwie bez smaku a może trochę slony? Nie wiem, w każdym razie nie ma tragedii :)

f2w3flw19tw30ku4.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ