X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka,kamisia,katiuszaa,kjopa,Cynnamonek,Jasminowa,Ruby dziękuję,że można na Was liczyć :) i za słowa otuchy też dziękuję.Może macie rację....

lunka wiem,że martwisz się o utrzymanie ciąży ale my tu wszystkie wierzymy,że będzie dobrze :)

kamisia inofolic też mi zapisała, ale tak czytałam opinie piszą,że to zwykły kwas foliowy,sadzisz że naprawdę on Ci pomógł???Kamisia psiak cudny <3

Jasminowa cieszę się,że kupiłaś koszulkę w NY :) będzie się działo...

Ruby bardzo się cieszę,że trafiłaś kochana do dobrego lekarza to połowa sukcesu :)teraz do boju :)

Cieszę się,że Was mam bo naprawdę nawet siostrze przez telefon się musiałam wypłakać...zaraz otworzę to winko na poprawę humoru
    gwałty męża dziś odpuszczam bo ochoty brak - widzę,że On też posmutniał mimo iż próbował mnie rozśmieszyć.Pewnie się zmartwił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:51

luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno w tym wszystkim jest dobre że lekarka powiedziała :monitoring w poniedziałek,potem w środę i jak będzie lipa to już w czwartek 20 dzień cyklu dostanę coś na wywołanie okresu. Przy tych moich cyklach nie wiadomo kiedy znów bym dostała okres i ginekolog powiedziała że tyle czekać nie będziemy.

madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jedno w tym wszystkim jest dobre że lekarka powiedziała :monitoring w poniedziałek,potem w środę i jak będzie lipa to już w czwartek 20 dzień cyklu dostanę coś na wywołanie okresu. Przy tych moich cyklach nie wiadomo kiedy znów bym dostała okres i ginekolog powiedziała że tyle czekać nie będziemy.

Edytka ale widać , że ona wie co robi, częste monitoringi w dodatku to wywoływanie wcześniej, wygląda na kompetentną, ja wierzę, że ona cię bardzo dobrze poprowadzi :)

To na zdrówko bo ja właśnie otworzyłam winko, od razu po zeżarciu pizzy XXL :P

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do cen za wizyty to ja we wrocku płacę 150zł za wizytę z USG, za monitoring każda wizyta 50zł troszkę kasy na to idzie, ale jak to się mówi są rzeczy ważne i ważniejsze.

Przyszły weekend czeka mnie wesoły jedziemy ze znajomymi do Gorzowa Wlkp na zlocik samochodowy i będzie duża imprezka w hotelu w piątek bardzo mnie to cieszy.

Staram się pozytywnie myśleć chodź ja w głowie mam co innego,jak sobie coś wbiję w tę blond farbowaną czuprynę to długo potem nie myślę racjonalnie.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edytka ale widać , że ona wie co robi, częste monitoringi w dodatku to wywoływanie wcześniej, wygląda na kompetentną, ja wierzę, że ona cię bardzo dobrze poprowadzi :)

To na zdrówko bo ja właśnie otworzyłam winko, od razu po zeżarciu pizzy XXL :P

Ruby dziękuję :* no to zdrówko kochana :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zgadzam się z Ruby, to świetnie, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, bo o to trudno. Ja na przykład chodzę do luxmedu do tych, którzy mają prawie zawsze wolny termin ale nie są uznawani za najlepszych, ot tacy przeciętni. Jeśli nic się nie ruszy do grudnia to idę prywatnie do kogoś sprawdzonego. Trzymam kciuki za kolejny monitoring i żeby wywołanie @ nie było konieczne :)
    Twoje zdrówko kochana
    2piwko.gif

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:48

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) zalatana jestem ostatnio i nie mam czasu pisać, ale wpadam zobaczyć co u Was. Mam do Was takie pytanie, po jakim czasie zaczęłyście szukać pomocy u lekarza ? Wiem, że mówi się o roku bezskutecznych starań, ale to kawał czasu :( Jak to było u Was?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty :) tak trzymaj :) będzie good :)
    Edycik mi też gin kazał brać inofolic 2 razy dziennie ale kupuję inofem bo ten sam skład a jest trochę tańszy, powiem Ci że odkąd biorę zaczęłam odczuwać bardziej że mam owulację (dzięki bólowi jajników i skoku temperatury zrobiłam test owu i był pozytywny) a wcześniej nie odczuwałam takich objawów... Po odstawieniu anty byłam jak uśpiona :/ tylko wysyp pryszczy miałam ale to już inna historia.. :/ w składzie oprócz kwasu foliowego jest inozytol, może on coś pomaga? :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) zalatana jestem ostatnio i nie mam czasu pisać, ale wpadam zobaczyć co u Was. Mam do Was takie pytanie, po jakim czasie zaczęłyście szukać pomocy u lekarza ? Wiem, że mówi się o roku bezskutecznych starań, ale to kawał czasu :( Jak to było u Was?

no ja mam teraz 6 cykl i poszłam do lekarza, ale z góry miałam zaplanowane że mu powiem, że staramy się już rok, ale nie zapytał :D i tak mój plan legł w gruzach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty :) tak trzymaj :) będzie good :)
    Edycik mi też gin kazał brać inofolic 2 razy dziennie ale kupuję inofem bo ten sam skład a jest trochę tańszy, powiem Ci że odkąd biorę zaczęłam odczuwać bardziej że mam owulację (dzięki bólowi jajników i skoku temperatury zrobiłam test owu i był pozytywny) a wcześniej nie odczuwałam takich objawów... Po odstawieniu anty byłam jak uśpiona :/ tylko wysyp pryszczy miałam ale to już inna historia.. :/ w składzie oprócz kwasu foliowego jest inozytol, może on coś pomaga? :)

Ja się go za tydzień zapytam o ten infolic, za tydzień zresztą będą już dni płodne więc może coś już będzie rosnąć? kopnijcie mi w tyłek za czytanie o polipach na dr google - bo same nieprzyjemne rzeczy tam piszą :/

Wysłany: 2 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie czytaj, bo Google to samo zło :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba któraś z Was parę postów wcześniej pytała mnie jakich używałam testów ciązowych... pierwszy z allegro w 9dpo (pod światło widziłam cień cienia, ale na prawdę na siłę, powiem Wam, że tej kreski tam nie było) a później kupiłam pink test w aptece :)

kas50 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik glowa do gory, tak jak nasza Ruby kochana napisala nie wszystkie cykle sa owulacyjne. Nie w tym to w nastepnym sie uda.

Ruby wiem ze ciezko nie czytac dr google ale sie postaraj, tracisz czas i bedziesz sie niepotrzebnie nakrecac. Sama sie czasem nie moge pochamowac ale juz kilka razy sobie wmowilam chorobe :)

Wiola ja w sumie poszlam w 3 cyklu ale babeczka mnie odeslala, powiedziala ze mam wyluzowac i jak sie w ciagu roku nie uda to wtedy przyjsc. Teraz juz 13 cykl i 15 pazdziernika mam wizyte w klinice nieplodnosci.

Ide spac, w piatki zawsze wykonczona jestem, a dzisiaj moj szef mnie wyprowadzil z rownowagi, az tak ze zaczelam przegladac nowe oferty pracy. No i jutro zaaplikuje bo jest ich sporo:)

Milej nocki dziewczynki

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik święta racja, naszego cennego czasu szkoda, ale wiesz zanim film się załaduje to coś muszę robić :P

Ja też dzisiaj zaaplikowałam na ofertę u nas w firmie bo mój szefo trochę też sobie pogrywa;) może nic z tego nie będzie, ale i tak się cieszę , że zrobiłam ten pierwszy krok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 22:43

ania__l lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam teraz i staram się nadrobić...

widzę Edycik, że wróciłaś niepocieszona od ginekologa. Też tak miałam w pierwszy momencie, teraz po przemyśleniu już bez emocji widzę, ze dobrze trafiła i Ty też. Najważniejsze, że coś się dzieje, coś robią!
    Damy radę, jak widzisz Dziewczyny są to cudowne, mnie raz dwa postawiły na nogi... tylko moje myślenie muszę sama zmieniać, ale wszystko na dobrej drodze.

Ciesz się, ze Mąż tak Cię wspiera....

Całusy:*

cinnamon cookie, Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ruby i madzikk trzymam kciuki za otrzymanie lepszej ofert pracy. Zmiana w otoczeniu zmienia nasze myslenie :-) Ruby goraca prosba- nie czytaj w google. To nie jest dobry doradca. Negatywnie wplywa na nasza glowe.

Wiola ja do lekarza zglosilam sie dopiero po 12 miesiacach starania sie bez rezultatow.

Luna jak sie czujesz? :-)

Edycik nie martw sie. Bede przyszle cykle. Masz nas abysmy cie wspieraly a przede wszystkim masz meza na ktorego mozesz liczyc <3

Cynamonku ja tez chcialam zastapic inofolik inofenem ale nie ma w nim zawartosci myozytolu a to ponoc jest najwazniejsze. Sprawdz jeszcze kochana :-)

A ja w dniu wczorajszym bylam robic krzywa cukrowa i insuline. We wtorek wyniki i kolejne pobrania tsh i prolaktyne po obciazeniu. Potem wizyta u endo.

Zycze wam spokojnych weekendow.
    Sciskam

Edycik lubi tę wiadomość

ania__l

Wysłany: 3 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania sprawdziłam i inofem ma w składzie inozytol, nie wiem jaka to różnica, ale znalazłam np taką stronę: http://czekamynacud.blog.pl/2014/06/15/inofem-kontra-inozytol-i-kwas-foliowy/

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ