Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Pije inofolik od 3 miesiecy i musze powiedzieć,że skrócił mi cykl z 35 do 28 dni. I co miesiąc przy owulacji czuje intensywna prace jajników. Co do smaku to najgorszy nie jest. Mi lekarz zalecił jedna szasz. dziennie ale mysle że w mowym cyklu bede brała dwie .mimona
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymimona wrote:Pije inofolik od 3 miesiecy i musze powiedzieć,że skrócił mi cykl z 35 do 28 dni. I co miesiąc przy owulacji czuje intensywna prace jajników. Co do smaku to najgorszy nie jest. Mi lekarz zalecił jedna szasz. dziennie ale mysle że w mowym cyklu bede brała dwie .
O proszę, ja też bym chętnie o te 3-4 dni skróciła, ale wątpię że tak to zadziała...aczkolwiek coraz intensywniej myślę o tym żeby kupić już teraz.
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:mam nadzieję, że nie ma problemu z dostępem
A mam pytania ile kwasu foliowego zażywacie?
Gdy byłam ostatnio na wizycie u gin powiedział, że obecne badania wskazują na to, aby brać 2 tabletki zamiast jednej....
hej wam
Ksosia każda tabletka jest inna. Zalecane dzienne spożycie to 200 µg a dla kobiet w ciąży 400 µg. Musisz sprawdzić te które kupiłaś jaką mają zawartość kwasu foliowego lub po prostu witaminy B9 pamiętaj również że infolic zawiera kwas foliowy. Ja bym radziła przed rozpoczęciem stosowania zapytać swojego ginekologa żeby nie zepsuć mu jego sposobu leczenia. Infolic najlepiej i najtaniej kupić na allegro w aptekach jest 2x droższy
Progesteron to hormon i zawsze zażywa się go pod kontrolą lekarza zresztą bez recepty gonie kupisz.
Kjopa współczuję gorączki synka, trzymm kciuki żeby szybko wyzdrowiał. Daj znać jak wyniki.
Kas jak pisały dziewczyny 11dpo to jeszcze wcześnie więc nie należy się denerwować bo jeżeli się udało to może to niestety zaszkodzić a jeśli nie to to kolejny cykl będzie twój trzymam kciuki
Kamisia, Luna Carolq i Marietta jak się czujecie? Jak zaczynam się denerwować że się nie uda to myślę o was więc proszę nie zostawiajcie nas.
Ruby jaka zmiana pracy bo nie załapałam?
A poza tym to witam się ze wszystkimi. Czekając dziś na autobus zaczęłam szwendać się po rossmanie i oczywiście wpadły mi w ręce testy. Obiecywałam sobie że w tym cyklu nie będę testować ale chyba nie dam rady. Testy owulacyjne czekają już w łazience na lepsze czasy Co dziwne można się na nim doszukiwać cienia bo negatywny jest tylko jak miejsce zostaje białe.
-
nick nieaktualnykatiuszaaa chodzi mi bardziej o to czy lekarz wziął sprawy w swoje ręce. Ja jak byłam u swojego nowego lekarza i powiedziałam mu, że staramy się juz 4 miesiące powiedział że mam przyjść za 8!!!!! bo odpiero wtedy będzie mowa o wstępnym problemie z płodnością i zaczniemy od badania męża, ale DO CHOLERY ja nie chce za 8 (już 6) tylko teraz... bardzo nie spodobało mi się jego podejście.
Kazał wpie*rzać żelazo i kwas to tyle ile dla mnie zrobił za 150zł... -
Ruby wrote:O proszę, ja też bym chętnie o te 3-4 dni skróciła, ale wątpię że tak to zadziała...aczkolwiek coraz intensywniej myślę o tym żeby kupić już teraz.mimona
-
mimona wrote:Kas idziemy łep w łep u mnie tez 11dpo i testy negatywne ... Miałam nadzieje że w tym cyklu sie uda, w 7dpo plamienie i ból brzucha jak na @ wiec po cichu liczyłam że to może zagnieżdżanie 0d 2 dni odbija mi sie po jedzeniu ... śluzu ogromne ilości ... @ mam dostać 6 pazdz, ale nadzieja umiera ostatnia ..
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:katiuszaaa chodzi mi bardziej o to czy lekarz wziął sprawy w swoje ręce. Ja jak byłam u swojego nowego lekarza i powiedziałam mu, że staramy się juz 4 miesiące powiedział że mam przyjść za 8!!!!! bo odpiero wtedy będzie mowa o wstępnym problemie z płodnością i zaczniemy od badania męża, ale DO CHOLERY ja nie chce za 8 (już 6) tylko teraz... bardzo nie spodobało mi się jego podejście.
Kazał wpie*rzać żelazo i kwas to tyle ile dla mnie zrobił za 150zł...
Mnie się nigdy nie pytali ile czasu ale jak mówię że mam 30 lat to im wystarczy. Jeżeli nie odpowiada ci podejście gina to może znajdź innego temu powiedz że staracie się dłużej tak jak Ruby planowała
Badanie męża ważna rzecz bo wiadomo czy nie jego trzeba leczyć. Mój idzie w poniedziałek na powtórne badania i nie wiem jak to przetrzymam, już chodzi wściekły zero i zero alkoholu a wolny weekend mamy. Gdyby nie @ też chodziła bym wściekła bo tak bym go złapała wrrr -
kas50 wrote:A jaki masz śluz? Ja taki jakiś kremowo-wodnisty raczej ale biorę duphaston. @ mam na 5.10.bo ostatnio cykle mi się skróciły, nie wiem jak będzie po dupku. Tempka cały czqs wysoka ale czuję że @ przyjdzie, mam takie dziwne rozciaganie ścian pochwy jak na @mimona
-
nick nieaktualnyKatiusza a bo ja pracuję w dużej korporacji w Czechach i cały czas różne pozycje się otwierają w tej samej firmie ale inne działy więc postanowiłam aplikować na jedną z nich bo szef mi obiecał na wiosnę podwyżkę ale jak to potem wyjaśniał myślał, że mi dał wcześniej i zapomniało mu się marne tłumaczenia...postanowiłam spróbować czegoś innego bo nie do końca się czuję w tym co robię...ale na razie to pierwszy krok, pewnie będzie dużo chętnych , jeszcze rozmowy itp ale cieszę się , że chcę spróbować bo ja generalnie nie lubię zmian...ale na każdą kolejną rozmowę może będzie mi łatwiej później
Ksosia no właśnie miałaś od razu mówić że prawie rok itp. mój mnie nie pytał i cieszę się,że bez tego pytania zaczyna coś działać... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:jeżeli ginekolog jest też andrologiem to może badać mój robi to w Invimed a wcześniej i jakiejś pani androlog i były za mało dokładne
u mojego w ofercie też to jest: badanie nasienia w tym MAR test także się cieszę, że nie będę musiała szukać -
nick nieaktualnyczy wy też musiałyście przekonywać swoich ukochanych upartych osiołków do badań???
A propo chudnięcia i tycia.
Ostatnio koleżanka mnie zapytała co zrobiłam, że tak schudłam, no więc ja...
W telwizji ciągle mówią żeby na odchudzanie pić zieloną kawę, zieloną herbatę... u mnie nie podziałało to myślałam, może zielone mięso! -
nick nieaktualnyKsosia wrote:czy wy też musiałyście przekonywać swoich ukochanych upartych osiołków do badań???
A propo chudnięcia i tycia.
Ostatnio koleżanka mnie zapytała co zrobiłam, że tak schudłam, no więc ja...
W telwizji ciągle mówią żeby na odchudzanie pić zieloną kawę, zieloną herbatę... u mnie nie podziałało to myślałam, może zielone mięso!
hehe dobre ale ja mięsożerca jestem
tzn Ja mam wagę jak najbardziej w normie, ale lubię siebie w wersji szczuplejszejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:18
-
katiuszaa wrote:hej wam
Ksosia każda tabletka jest inna. Zalecane dzienne spożycie to 200 µg a dla kobiet w ciąży 400 µg. Musisz sprawdzić te które kupiłaś jaką mają zawartość kwasu foliowego lub po prostu witaminy B9 pamiętaj również że infolic zawiera kwas foliowy. Ja bym radziła przed rozpoczęciem stosowania zapytać swojego ginekologa żeby nie zepsuć mu jego sposobu leczenia. Infolic najlepiej i najtaniej kupić na allegro w aptekach jest 2x droższy
Progesteron to hormon i zawsze zażywa się go pod kontrolą lekarza zresztą bez recepty gonie kupisz.
Kjopa współczuję gorączki synka, trzymm kciuki żeby szybko wyzdrowiał. Daj znać jak wyniki.
Kas jak pisały dziewczyny 11dpo to jeszcze wcześnie więc nie należy się denerwować bo jeżeli się udało to może to niestety zaszkodzić a jeśli nie to to kolejny cykl będzie twój trzymam kciuki
Kamisia, Luna Carolq i Marietta jak się czujecie? Jak zaczynam się denerwować że się nie uda to myślę o was więc proszę nie zostawiajcie nas.
Ruby jaka zmiana pracy bo nie załapałam?
A poza tym to witam się ze wszystkimi. Czekając dziś na autobus zaczęłam szwendać się po rossmanie i oczywiście wpadły mi w ręce testy. Obiecywałam sobie że w tym cyklu nie będę testować ale chyba nie dam rady. Testy owulacyjne czekają już w łazience na lepsze czasy Co dziwne można się na nim doszukiwać cienia bo negatywny jest tylko jak miejsce zostaje białe.
Kazik :* -
mimona wrote:Śluz od 7 dpo wodnisty , szklisty i rozciągliwy a od wczoraj kremowy i bardziej gęsty. Dla mnie to nowość bo zawsze przed @ miałam sucho. Tempki niestety nie mierze bo pracuje w systemie zmianowym i herezje zaczęły mi wychodzić. Dupka gin kazał mi prać dopiero jak pojawią się dwie kreski. Monitoring maiał dwa dni po owulce i stwierdził że owulka przebiegła prawidłowo. Nic musimy uzbroić sie w cierpliwość.