Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Edycik - odnośnie tempki - mnie zawsze przed próbą owulki spada, potem rośnie i dopiero zaliczam spadek+wzrost około-pseudoowulkowy
Super, że wyniki u ginki dobre!
Co do terminu To zależy, są różne szkoły, sama ostatnio zdurniałam. A macie brać Pregnyl czy tak po prostu? Teoretycznie najlepsza wielkość na pęknięcie, to jakieś 19-24mm, czyli jeśli nie bierzesz Pregnylu, tylko po prostu się zastanawiasz, kiedy zacząć - to wydaje mi się, że pierwsze przydałoby się dzisiaj wieczorkiem - plemniki muszą się najpierw uzdatnić w drogach rodnych, a to im chwilę zajmie.
ania_l - jeśli będziesz mieć krzywą... Nie wiem, jak tam u Ciebie z tolerancją słodkiego, ale mnie, mimo, iż kocham słodkie skręcało i aż w gardło paliło - trochę cytryna pomaga, ale szczerze powiedziawszy bardziej mi się sprawdza drugi kubek, z "zapojką" w postaci czystej wody - łyk glukozy i łyk czystej wody.... I tak na zmianę
Schmetterling - przykro mi Dobrze chociaż, że całkowitą ilośc macie dużą - to dobrze, nadrabiacie resztę parametrów :-* Co Małż bierze na te wyniki? Jak u Niego z hormonami? Przepraszam, ale wiesz, że tu jest taki ruch, iż nieraz już się miesza kto, co etc...
lunka91, nie wariuj, bo wytargam za uszy!!!!!
Pamiętaj, Groszek musi mieć dużo spokoju do rozwoju :-*
kas50 - nie martw się tym, czym nie trzeba.... Za taki progesteron dałabym się pokroić... 1,5 roku temu w fazie lutealnej, 16 czy 17dc miałam... 0,36ng/ml!!!! (przy normie 4,44-28,03). W poprzednim cyklu, ok.3-4 dni przed okresem, miałam 0,63ng/ml, przy normie dla fazy lutealnej 3,34-24,56. Na szczęście biorę Duphaston (on nie wpływa Ci na wyniki).
cinnamon_, Edycik - wiecie co, odnośnie tego tyłozgięcia... Czasem się zastanawiam, jak to lekarze określają Przez lata słyszałam, że mam tyłozgięcie (na pociechę dodam, że jak moja Mama, która była w 3 ciążach ). Jakiś czas temu dowiedziałam się, że macicę mam normalną, a na wiosnę, ha! Dostałam opis, że mam przodozgięcie!!! Takie czary!!!
Agal - bardzo mi się spodobał Twój sms Super Taka prawda, że czy zapytać terapeutów, czy sensownych ludzi Kościoła.... Skądś się bierze nauczanie, że na pierwszym miejscu powinien być... Mąż/Żona. Bo to z nim się spędzi najwięcej czasu. Nie z dzieckiem (o ile będzie). Pod jednym dachem, do późnej starości, jeśli tak się uda.... To jest nie lada wyzwanie
Ksosia - jestem za. Medytacja, relaksacja, głęboka modlitwa.... wahatever, co kto woli... Ale skutek jest podobny Szkoda, że w dzisiejszych, szalonych czasach, tak rzadko znajduje się na to czas
Ruby, ja bym na wizytę szła. Nie takie rzeczy lekarz widział, a czasem ciężko się wstrzelić z terminem - nigdy nie ma gwarancji czy tym razem okres będzie dłuższy, czy krótszy ;/
Smerfelinka - urlop? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, zazdroszczę Odpocznijcie na maksa ))) (a sen Męża - czadowy )
A tak w ogóle... Wrzucałam to na Zygotach, więc niektóre pewnie widziały, ale dorzucę i tu, bo rzecz ciekawa
Wiadomo, że już nieraz była rozmowa o testach z Allegro. Pomijam ciążowe, które i tak nie miały się czym wykazać do tej pory ale owulacyjne zamawiałam od kilku m-cy w ilościach hurtowych (wiadomo, wychodzi wtedy 1zł/test)... No i testowałam, testowałam, testowałam... W sumie zazwyczaj wybarwiały się coraz silniej w okolicy domniemanego terminu ovu, potem jaśniały... no i po Pregnylu miałam prawidłowy pozytyw (bo tak poza tym, od kilku miesięcy, ani razu nie miałam pozytywnego), więc pomyślałam, że może jednak nie jest z nimi tak źle Ale ostatnio po raz enty, tym razem na wrześniówkach, była dyskusja o testach... Potem trafiłam na blog jakieś pani dr z PANu, która chwaliła używanie testów... o ile nie są to testy z Allegro , potem jakaś strona NPR - to samo...
W końcu pomyślałam - dobra, kij z tym, idę do Rossmanna. Upolowałam w promocji testy z Domowego Laboratorium - 4zł/szt. Efekty - poniżej... Te cienkie, to Allegro. Te grube - Domowe Laboratorium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:48
ania__l, Natalii00, luna91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Patutka gdzie byłaś jak Cię nie było?
Uprzejmie donoszę że @ przyszła 6 dni przed terminem, strasznie mnie zaskoczyła ale to dobrze że już jest, za 10 dni badania moje a męża zapisałam na poniedziałek. On się od wczoraj wścieka nie wiadomo o co. zupełnie jak by to on miał ten okres a nie ja. Strasznie się przez to pokłóciliśmy.
Aga cieszę się że masz humorek lepszy, Cynamonek a ty naprawdę mądrze i optymistycznie gadasz
Ruby zdecydowanie idź do lekarza, niech on decyduje.
kjopa jak się syn czuje?
Partyzantka ja też walczę jak pisałam wcześniej zbadałam nietolerancje więc mam nadzieje że łatwiej teraz pójdzie jak wykluczam te rzeczy co mi szkodzą, fakt jest tylko jeden że u mnie ona wynikła z powodów hormonalnych i jest to dużo trudniejsze do zwalczenia a tryb siedzący temu nie pomaga.cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Bratek faktycznie czary-mary z tym tyłozgięciem, przodo i grom wie co jeszcze mi stwierdził wczoraj przy badaniu USG, i jak zapytałam skąd to wiadomo to jak trochę tam przycisnął to mnie zabolało i powiedział że stąd no i faktycznie czasami przy niektórych pozycjach mnie boli... Więc może u mnie się nie pomylił
A co do tych testów to szok w trampkach!!! Widziałam już wiele razy, że dziewczyny pisały, że te z allegro nie są dobre... Ale że aż tak?!Ejrene lubi tę wiadomość
-
Kurczę, sama nie wiem. Od jakiegoś czasu, w niektórych okresach cyklu zdarza się, że przy pozycjach od tyłu odczuwam ból - czyli wtedy zgadzałoby się z przodozgięciem niby? Ale z drugiej strony - szukałam czy możliwe jest przejście tyłozgięcia w przodozgięciue, zwłaszcza u nierodzącej i wychodziło, że nie
A odnośnie testów - no załamka troszkę... -
nick nieaktualny
-
Bratku dzięki Ci za ten wpis z testami! Teraz się cieszę, że testy z allegro nie dotarły i kupiłam te rossmannowe
Katiusza ja mam niestety nadwagę od żarcia. Wielkich ilości żarcia Kocham jeść a mój P. genialnie gotuje tylko ciut za tłusto i mi się przytyło Ale to on jest szefem kuchni u nas w domu i nie wybrzydzam gdy zmęczona po pracy wracam a tu czeka na mnie gotowy obiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:30
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Ev pamiętaj, że każda z nas jest inna i gdyby to był mój wykres to po takim spadku spodziewałabym się @. U mnie pojawia się ona w ciągu kilku godzin od mierzenia i ostatnio jak tak spadła to odpuściłam sobie testowanie. Tylko że u ciebie jest już 20dpo a to sporo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:44
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Bratek wrote:Kurczę, sama nie wiem. Od jakiegoś czasu, w niektórych okresach cyklu zdarza się, że przy pozycjach od tyłu odczuwam ból - czyli wtedy zgadzałoby się z przodozgięciem niby? Ale z drugiej strony - szukałam czy możliwe jest przejście tyłozgięcia w przodozgięciue, zwłaszcza u nierodzącej i wychodziło, że nie
A odnośnie testów - no załamka troszkę...
Cześć kochane
Bratku ja ponoć mam perfekcyjne przodozgięcie, dowiedziałam się niedawno, a cały czas byłam pewna, że anatomicznie coś jest ze mną nie w porządku. Nie jestem w stanie usiąźć "na górze", nie drgnę nawet, taki ból. Możliwe, że wiąże się to z dniem cyklu, jak szyjka jest nisko i twarda, odczuwałam zawsze większy ból, a w dni płodne dużo lżej -
nick nieaktualnyW wiadomościach właśnie powiedzieli że jak chcemy mieć emerytury to musimy mieć więcej dzieci dziewczyny my już nad tym pracujemy Niech reszta się bierze do roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:05
Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Madzikk ja czasami odczuwam czyli może też masz tyłozgięcie?
ja nie odczuwam bólu na jeźdźca, a mam tyłozgięcie także to będzie przodozgięcie nawet ma to sens bo przodem macica i przodem fujara i ból murowany
za to tyłem boli więc od tyłu nie pytongujemymadzikk, Marietta lubią tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie dziewczyny! Przyszłam do was i od razu humor mi się poprawił Smerfelinka - strasznie mnie wzruszył ten tekst Twojego męża Mi ostatnio szwagierka powiedziała przez telefon, że nam się uda na pewno, bo jej się śniło, że urodziłam Bratku - słodki obrazek, znowu mi się beczeć zachciało. A co do testów to jakiś kosmos. Być może allegrowe są mniej czułe.
Ja mam tyłozgięcie i mnie boli w pozycji od tyłu. A najeźdźca baaardzo lubię!
Dziewczyny, ja już po 2 zastrzykach. Nie boli, bo mam w brzuch a nie domięśniowo. Na belly dziewczyny też mają proga koło 16 (jedna ma 16,9 tak jak ja i jest w późniejszej ciąży i lekarz nawet obniżył dawkę duphastonu). Mam nadzieję, że mój doktor jest po prostu przezorny i sytuacja nie jest zła.
Carolq - tez przeszły mi objawy, nawet piersi mniej bolą, czasami czuję ucisk w macicy i jestem głodomór Wiem, że się boisz, ja jak wchodziłam do gabinetu to aż słabo mi było.. teraz nie będzie lepiej (mam w środę).Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Paryzetka83 wrote:Ev pamiętaj, że każda z nas jest inna i gdyby to był mój wykres to po takim spadku spodziewałabym się @. U mnie pojawia się ona w ciągu kilku godzin od mierzenia i ostatnio jak tak spadła to odpuściłam sobie testowanie. Tylko że u ciebie jest już 20dpo a to sporo.
Znaczy sie w zasadzie to 14 dpo bo zle mi owf napewno wyznaczyl owulacje ;p . Pytam bo u mnie nie widac @ i nie wiem co robic , czy jest sens z taka temperatura w ogole is na bete ;/ -
Ruby wrote:ja nie odczuwam bólu na jeźdźca, a mam tyłozgięcie także to będzie przodozgięcie nawet ma to sens bo przodem macica i przodem fujara i ból murowany
za to tyłem boli więc od tyłu nie pytongujemymadzikk lubi tę wiadomość