X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - odnośnie tempki - mnie zawsze przed próbą owulki ;) spada, potem rośnie i dopiero zaliczam spadek+wzrost około-pseudoowulkowy ;)
    Super, że wyniki u ginki dobre! :-D
    Co do terminu <3 <3 <3 To zależy, są różne szkoły, sama ostatnio zdurniałam. A macie brać Pregnyl czy tak po prostu? Teoretycznie najlepsza wielkość na pęknięcie, to jakieś 19-24mm, czyli jeśli nie bierzesz Pregnylu, tylko po prostu się zastanawiasz, kiedy zacząć - to wydaje mi się, że pierwsze <3 przydałoby się dzisiaj wieczorkiem - plemniki muszą się najpierw uzdatnić w drogach rodnych, a to im chwilę zajmie.

ania_l - jeśli będziesz mieć krzywą... Nie wiem, jak tam u Ciebie z tolerancją słodkiego, ale mnie, mimo, iż kocham słodkie <3 skręcało i aż w gardło paliło - trochę cytryna pomaga, ale szczerze powiedziawszy bardziej mi się sprawdza drugi kubek, z "zapojką" ;) w postaci czystej wody - łyk glukozy i łyk czystej wody.... I tak na zmianę :)

Schmetterling - przykro mi :( Dobrze chociaż, że całkowitą ilośc macie dużą - to dobrze, nadrabiacie resztę parametrów :-* Co Małż bierze na te wyniki? Jak u Niego z hormonami? Przepraszam, ale wiesz, że tu jest taki ruch, iż nieraz już się miesza kto, co etc...

lunka91, nie wariuj, bo wytargam za uszy!!!!!
    Pamiętaj, Groszek musi mieć dużo spokoju do rozwoju :-*

AnneGeddes_Wallpaper1280_170.jpg

kas50 - nie martw się tym, czym nie trzeba.... Za taki progesteron dałabym się pokroić... 1,5 roku temu w fazie lutealnej, 16 czy 17dc miałam... 0,36ng/ml!!!! (przy normie 4,44-28,03). W poprzednim cyklu, ok.3-4 dni przed okresem, miałam 0,63ng/ml, przy normie dla fazy lutealnej 3,34-24,56. Na szczęście biorę Duphaston (on nie wpływa Ci na wyniki).

cinnamon_, Edycik - wiecie co, odnośnie tego tyłozgięcia... Czasem się zastanawiam, jak to lekarze określają ;) Przez lata słyszałam, że mam tyłozgięcie (na pociechę dodam, że jak moja Mama, która była w 3 ciążach ;) ). Jakiś czas temu dowiedziałam się, że macicę mam normalną, a na wiosnę, ha! Dostałam opis, że mam przodozgięcie!!! Takie czary!!! B-) :P ;)

Agal - bardzo mi się spodobał Twój sms <3 Super :) Taka prawda, że czy zapytać terapeutów, czy sensownych ludzi Kościoła.... Skądś się bierze nauczanie, że na pierwszym miejscu powinien być... Mąż/Żona. Bo to z nim się spędzi najwięcej czasu. Nie z dzieckiem (o ile będzie). Pod jednym dachem, do późnej starości, jeśli tak się uda.... To jest nie lada wyzwanie :)

Ksosia - jestem za. Medytacja, relaksacja, głęboka modlitwa.... wahatever, co kto woli... Ale skutek jest podobny :) Szkoda, że w dzisiejszych, szalonych czasach, tak rzadko znajduje się na to czas :(

Ruby, ja bym na wizytę szła. Nie takie rzeczy lekarz widział, a czasem ciężko się wstrzelić z terminem - nigdy nie ma gwarancji czy tym razem okres będzie dłuższy, czy krótszy ;/

Smerfelinka - urlop? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, zazdroszczę <3 <3 <3 Odpocznijcie na maksa :)))) (a sen Męża - czadowy <3)

A tak w ogóle... Wrzucałam to na Zygotach, więc niektóre pewnie widziały, ale dorzucę i tu, bo rzecz ciekawa ;)
    Wiadomo, że już nieraz była rozmowa o testach z Allegro. Pomijam ciążowe, które i tak nie miały się czym wykazać do tej pory ;) ale owulacyjne zamawiałam od kilku m-cy w ilościach hurtowych (wiadomo, wychodzi wtedy 1zł/test)... No i testowałam, testowałam, testowałam... W sumie zazwyczaj wybarwiały się coraz silniej w okolicy domniemanego terminu ovu, potem jaśniały... no i po Pregnylu miałam prawidłowy pozytyw (bo tak poza tym, od kilku miesięcy, ani razu nie miałam pozytywnego), więc pomyślałam, że może jednak nie jest z nimi tak źle ;) Ale ostatnio po raz enty, tym razem na wrześniówkach, była dyskusja o testach... Potem trafiłam na blog jakieś pani dr z PANu, która chwaliła używanie testów... o ile nie są to testy z Allegro ;), potem jakaś strona NPR - to samo... :P
    W końcu pomyślałam - dobra, kij z tym, idę do Rossmanna. Upolowałam w promocji testy z Domowego Laboratorium - 4zł/szt. Efekty - poniżej... Te cienkie, to Allegro. Te grube - Domowe Laboratorium.

00ac0c818ac8c7ddmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:48

ania__l, Natalii00, luna91 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Patutka Ty lepiej opowiadaj co u Ciebie dawno Cie nie było... pewnie sie za nami steskniłas co? :)

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Patutka gdzie byłaś jak Cię nie było?
    Uprzejmie donoszę że @ przyszła 6 dni przed terminem, strasznie mnie zaskoczyła ale to dobrze że już jest, za 10 dni badania moje a męża zapisałam na poniedziałek. On się od wczoraj wścieka nie wiadomo o co. zupełnie jak by to on miał ten okres a nie ja. Strasznie się przez to pokłóciliśmy.
    Aga cieszę się że masz humorek lepszy, Cynamonek a ty naprawdę mądrze i optymistycznie gadasz ;)
    Ruby zdecydowanie idź do lekarza, niech on decyduje.
    kjopa jak się syn czuje?
    Partyzantka ja też walczę jak pisałam wcześniej zbadałam nietolerancje więc mam nadzieje że łatwiej teraz pójdzie jak wykluczam te rzeczy co mi szkodzą, fakt jest tylko jeden że u mnie ona wynikła z powodów hormonalnych i jest to dużo trudniejsze do zwalczenia a tryb siedzący temu nie pomaga.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek faktycznie czary-mary z tym tyłozgięciem, przodo i grom wie co jeszcze :P mi stwierdził wczoraj przy badaniu USG, i jak zapytałam skąd to wiadomo to jak trochę tam przycisnął to mnie zabolało i powiedział że stąd :P no i faktycznie czasami przy niektórych pozycjach mnie boli... Więc może u mnie się nie pomylił ;)
    A co do tych testów to szok w trampkach!!! Widziałam już wiele razy, że dziewczyny pisały, że te z allegro nie są dobre... Ale że aż tak?! :O

Ejrene lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, sama nie wiem. Od jakiegoś czasu, w niektórych okresach cyklu zdarza się, że przy pozycjach od tyłu odczuwam ból - czyli wtedy zgadzałoby się z przodozgięciem niby? Ale z drugiej strony - szukałam czy możliwe jest przejście tyłozgięcia w przodozgięciue, zwłaszcza u nierodzącej :P i wychodziło, że nie ;)

A odnośnie testów - no załamka troszkę...

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami, nie wiedza co mowia. A jak odczuwam bol przy na jezdzca, to ktore to zgiecie bedzie, srodkozgiecie? :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 1 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ja czasami odczuwam czyli może też masz tyłozgięcie? :P

madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie bo juz nie wiem co myśleć ;/ Owu wypadła chyba 18 września czyli 22 dc
    65649720cfdb1ebfaf410875f48bb242.png

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odczuwam i mam przodozgięcie

• madzikk Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    ja też odczuwam i mam przodozgięcie
    No to ja juz nic nie wiem:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki Ci za ten wpis z testami! Teraz się cieszę, że testy z allegro nie dotarły i kupiłam te rossmannowe :D

Katiusza ja mam niestety nadwagę od żarcia. Wielkich ilości żarcia ;) Kocham jeść a mój P. genialnie gotuje tylko ciut za tłusto i mi się przytyło :/ Ale to on jest szefem kuchni u nas w domu i nie wybrzydzam gdy zmęczona po pracy wracam a tu czeka na mnie gotowy obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:30

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev ja bym szła na betę tylko to da Ci 100% pewności.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Ev Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ev ja bym szła na betę tylko to da Ci 100% pewności.

Zamierzam jutro isc ;) ...ale nie wiem czy jest jakakolwiek szansa na cos procz spóźnionej @ ? ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev pamiętaj, że każda z nas jest inna i gdyby to był mój wykres to po takim spadku spodziewałabym się @. U mnie pojawia się ona w ciągu kilku godzin od mierzenia i ostatnio jak tak spadła to odpuściłam sobie testowanie. Tylko że u ciebie jest już 20dpo a to sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:44

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Kurczę, sama nie wiem. Od jakiegoś czasu, w niektórych okresach cyklu zdarza się, że przy pozycjach od tyłu odczuwam ból - czyli wtedy zgadzałoby się z przodozgięciem niby? Ale z drugiej strony - szukałam czy możliwe jest przejście tyłozgięcia w przodozgięciue, zwłaszcza u nierodzącej :P i wychodziło, że nie ;)

A odnośnie testów - no załamka troszkę...

Cześć kochane :)
    Bratku ja ponoć mam perfekcyjne przodozgięcie, dowiedziałam się niedawno, a cały czas byłam pewna, że anatomicznie coś jest ze mną nie w porządku. Nie jestem w stanie usiąźć "na górze", nie drgnę nawet, taki ból. Możliwe, że wiąże się to z dniem cyklu, jak szyjka jest nisko i twarda, odczuwałam zawsze większy ból, a w dni płodne dużo lżej ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wiadomościach właśnie powiedzieli że jak chcemy mieć emerytury to musimy mieć więcej dzieci :) dziewczyny my już nad tym pracujemy ;) Niech reszta się bierze do roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:05

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madzikk ja czasami odczuwam czyli może też masz tyłozgięcie? :P

ja nie odczuwam bólu na jeźdźca, a mam tyłozgięcie także to będzie przodozgięcie :D nawet ma to sens bo przodem macica i przodem fujara i ból murowany :P
    za to tyłem boli więc od tyłu nie pytongujemy :)

madzikk, Marietta lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie dziewczyny! :) Przyszłam do was i od razu humor mi się poprawił :) Smerfelinka - strasznie mnie wzruszył ten tekst Twojego męża :) Mi ostatnio szwagierka powiedziała przez telefon, że nam się uda na pewno, bo jej się śniło, że urodziłam ;) Bratku - słodki obrazek, znowu mi się beczeć zachciało. A co do testów to jakiś kosmos. Być może allegrowe są mniej czułe.

Ja mam tyłozgięcie i mnie boli w pozycji od tyłu. A najeźdźca baaardzo lubię! :D

Dziewczyny, ja już po 2 zastrzykach. Nie boli, bo mam w brzuch a nie domięśniowo. Na belly dziewczyny też mają proga koło 16 (jedna ma 16,9 tak jak ja i jest w późniejszej ciąży i lekarz nawet obniżył dawkę duphastonu). Mam nadzieję, że mój doktor jest po prostu przezorny i sytuacja nie jest zła.

Carolq - tez przeszły mi objawy, nawet piersi mniej bolą, czasami czuję ucisk w macicy i jestem głodomór :D Wiem, że się boisz, ja jak wchodziłam do gabinetu to aż słabo mi było.. teraz nie będzie lepiej (mam w środę).

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Ev Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ev pamiętaj, że każda z nas jest inna i gdyby to był mój wykres to po takim spadku spodziewałabym się @. U mnie pojawia się ona w ciągu kilku godzin od mierzenia i ostatnio jak tak spadła to odpuściłam sobie testowanie. Tylko że u ciebie jest już 20dpo a to sporo.

Znaczy sie w zasadzie to 14 dpo bo zle mi owf napewno wyznaczyl owulacje ;p . Pytam bo u mnie nie widac @ i nie wiem co robic , czy jest sens z taka temperatura w ogole is na bete ;/

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png

Wysłany: 1 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja nie odczuwam bólu na jeźdźca, a mam tyłozgięcie także to będzie przodozgięcie :D nawet ma to sens bo przodem macica i przodem fujara i ból murowany :P
    za to tyłem boli więc od tyłu nie pytongujemy :)
    To ja już nic nie rozumiem :D

madzikk lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ