Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaa tęskniłyśmy :)
    U mnie też od listopada po wizycie pewnie leczenie, zobaczymy co badania pokazą;)
    co nie znaczy ze serduszkowania zaprzestaliśmy ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszaaa tęskniłyśmy :)
    U mnie też od listopada po wizycie pewnie leczenie, zobaczymy co badania pokazą;)
    co nie znaczy ze serduszkowania zaprzestaliśmy ;)

Przecież trzeba trenować ;)

cinnamon cookie, AgaL, majju lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę już kilka chętnych na testowanie, ja na 20.10, czyli na termin @.

Ruby, współczuję małej, te opatrunki są naprawdę lepsze, oby szybko się wygoiło,

Katiusza- dobrze Cię widzieć : )

Aga- bardzo dobrze, zacieśnianie więzi z mężem to świetny pomysł.

Dziewczyny, my tu mamy naprawdę grupową terapię, motywujemy się do aktywności ficzycznej, " podkręcania" klimatu w sypialni, zacieśniania więzi z partnerem.

Czytałam 1 pamietnik na OF i tam babka polecała gościa specjalistę psychoterapeutę od płodności, ma pełno filmików na youtube. Trzeba wpisać: Marc Sclar ferility expert, może komuś się przyda : ) ja jeszcze nie oglądałam.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa wczoraj myślałam o tej naszej grupie na forum i przypomniałam sobie w jakiej sytuacji byłam gdy tu trafiłam pierwszy raz, co mną kierowało. Miałam wtedy gorszy dzień, byłam pełna obaw o to czy kiedykolwiek będę matką, chciałam porozmawiać z kimś kto przeżywa to co ja.
    Otrzymałam to czego potrzebowałam. Teraz widzę, ze zmieniamy tematy rozmów, chyba się zbliżyłyśmy, bo więcej się motywujemy, napędzamy pozytywnie, oczywiście są i będą smutne momenty, załamania...ale czuję tutaj siłę wielu mocnych kobiet. To pomaga i daje nadzieję :)

katiuszaa, majju, Paryzetka83, Edycik, luna91, Mundek, cinnamon cookie, Jasminowa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, za taką terapię u psychologa trzeba by było sporo wybulić :)

Ja już ledwo siedzę w pracy, druga kawa wypita ale do działania nie pobudziła, więc odliczam minuty do 15:00. Mam ochotę przygotować dla M. super obiadek, ale mam utrudnione zadanie bo w dni kiedy nie trenuje nie je węglowodanów... Ja za to zjadłabym jakąś zapiekankę makaronową albo... sałatkę śledziową :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju a ja do 16...też ledwo żyję, chyba wypiję drugą kawę...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my tu wzajemnie się wspieramy,motywujemy jak trzeba kopa damy na rozpęd by się nie poddawać.Teraz jak tak myślę cieszę się,że tu trafiłam.Co ja bym bez Was zrobiła.... ZAWSZE MOZNA NA WAS LICZYĆ :)

Imię_Róży, Paryzetka83, AgaL, luna91, Mundek, cinnamon cookie, Jasminowa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy porannej kawie:-))))
    Ja mam zbunkrowane 4 testy i testuję od piątku coby je wysikać wszystkie i żeby mnie nie kusiły w przyszłym miesiącu. W przyszłym cyklu kupię test dopiero jak nie dostanę @:-PP chytry mam plan, nie???
    Natali00 jak Ci wyszedł test???

Edycik, luna91, Kjopa3 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie mogłaś tego lepiej ująć :) Grupa pełna silnych, mądrych kobitek, które w każdej sytuacji się wspierają. Dla mnie jedyna taka na tym forum :)

AgaL, Imię_Róży, katiuszaa, mimona, Mundek, cinnamon cookie, Jasminowa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ja mam zbunkrowane 4 testy i testuję od piątku coby je wysikać wszystkie i żeby mnie nie kusiły w przyszłym miesiącu. W przyszłym cyklu kupię test dopiero jak nie dostanę @:-PP chytry mam plan, nie???
    Imię rózy cóż za przebiegły plan, trzymam kciuki za realizację ;)

Imię_Róży, Natalii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

Ja mam taki sam:P tzn zostały mi jakieś 2 testy ciążowe z poprzedniego cyklu i kilka owulacyjnych ale na razie jakoś nie chce mi się ich robić...te ciążowe pewnie dla świetego spokoju zużyję po owulacji ale nowych nie kupię, taki sam mam chytry plan! ;)

Aga - wspaniale powiedziane:)

Paryzetka -jedyna i niepowtarzalna nasza grupa :)

Paryzetka83, AgaL, Imię_Róży, mimona, Mundek lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

Plan tak cwany, że gdyby dodać mu ogon można by go zwać lisem :)

Powiedzenie mojego męża, nie mogłam się powstrzymać :)

AgaL, Paryzetka83, Imię_Róży, Edycik, Mundek, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam w jakiej fatalnej kondycji mam włosy...robię maski, olejek kupiłam, ale szału ni ma :( do tego wypłukały się i jakieś 3 kolory jak nie więcej mam w różnych miejscach...ale chyba postaram się wytrwać jeszcze jakiś czas zanim kupię 2 farby żeby je calusieńkie pokryć w jednym kolorze... macie jakieś fajne sprawdzone maski/odżywki? kiedyś miałam piękne lśniące i gładkie włoski, a teraz po tych zabiegach tak się puszą jakoś nie fajnie ;(

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cwane (szczwane) liski w tej grupie :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dzisiaj zauważyłam w jakiej fatalnej kondycji mam włosy...robię maski, olejek kupiłam, ale szału ni ma :( do tego wypłukały się i jakieś 3 kolory jak nie więcej mam w różnych miejscach...ale chyba postaram się wytrwać jeszcze jakiś czas zanim kupię 2 farby żeby je calusieńkie pokryć w jednym kolorze... macie jakieś fajne sprawdzone maski/odżywki? kiedyś miałam piękne lśniące i gładkie włoski, a teraz po tych zabiegach tak się puszą jakoś nie fajnie ;(

Jeśli masz ochotę poczytać recenzje przeróżnych kosmetyków do włosów i w ogóle porad polecam blog anwen.pl
    Dziewczyna to istna włosomaniaczka! a włosy ma cudne. Swego czasu dużo skorzystałam z tego bloga.
    Sama testuje i próbuje różności, ale nie mam jednego ulubionego. Polecam na pewno maskę do włosów Henna Wax -naprawdę wiele osób spróbowało i jak narazie u każdego się sprawdziła.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę po drugą kawę, "pożyczę" taką pyszną od koleżanki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jeśli masz ochotę poczytać recenzje przeróżnych kosmetyków do włosów i w ogóle porad polecam blog anwen.pl
    Dziewczyna to istna włosomaniaczka! a włosy ma cudne. Swego czasu dużo skorzystałam z tego bloga.
    Sama testuje i próbuje różności, ale nie mam jednego ulubionego. Polecam na pewno maskę do włosów Henna Wax -naprawdę wiele osób spróbowało i jak narazie u każdego się sprawdziła.

Dzięki Aga, na pewno spróbuję...bloga chętnie poczytam bo fatalnie to wygląda :/

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczynki grupę mamy świetną. Ja się nigdy na forum tyle nie udzielałam co tutaj:-)) I jaka twórcza grupa, nie chwaląc się mój chitry plan:-P może być inspiracją dla innych:-))ps. bo tak mnie wkurza jak wiem że te teściory leżą i kuszą, że pozbędę sie dziadów;-PP
    Majju dobree:-PPPP

Edycik, AgaL, Natalii00 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Mimona jak badanie męża?
    My też się męczymy ze słabym nasieniem.

Otóż , mąż zrobił badanie nasienia kilka miesięcy temu. Po odebraniu wyników, o zaczerpnęłam wiedzy internetowej i wg mojej oceny wyniki były nie zadowalające. Wczoraj lekarz zerknął na wyniki i powiedział że są ok. Żeby nie szukać dziury w całym . Zlecił posiew zrobić ,żeby sprawdzić przyczynę podwyższonych leukocytów które moga spowalniać cała armie.

Moj M pojechał na męski wypad dzisiaj rano:( a ja już tęsknię za nim .
    Niepokoi mnie to że moja @ sie nie pokazuje.Wczoraj sutki bolały mnie na potęgę a dzisiaj już nie !!
    Pozdrawiam wszystkie razem i każda z osobna w ten słoneczny dzionek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:28

AgaL lubi tę wiadomość

mimona
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to miłej reszty dnia ja lecę do fryzjera a później do ginekologa

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ