Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Witam przy porannej kawie:-))))
    Ja mam zbunkrowane 4 testy i testuję od piątku coby je wysikać wszystkie i żeby mnie nie kusiły w przyszłym miesiącu. W przyszłym cyklu kupię test dopiero jak nie dostanę @:-PP chytry mam plan, nie???
    Natali00 jak Ci wyszedł test???

Róża_ może na przyszły miesiąc nie trzeba będzie już kupować ; ), po zrobieniu testu prosimy o relację : )

A tak szczerze mówiąc, zanim nie trafiłam na to forum, myślałam, że ja zwariowałam i nikt nie robi tylu testów ( w ogóle testów ciążowych) przed terminem miesiączki, poza mną. A tu się okazało, że panuje zbiorowe szaleństwo i nie jestem sama, od razu lepiej się poczułam. Choć też w tym miesiącu planuję nie robić testów, bo te porażki mnie umęczyły w ostatnich cyklach...zobaczymy, czy mi się uda. Na szczęście nie mam żadnego w domu ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Oj tak, za taką terapię u psychologa trzeba by było sporo wybulić :)

Ja już ledwo siedzę w pracy, druga kawa wypita ale do działania nie pobudziła, więc odliczam minuty do 15:00. Mam ochotę przygotować dla M. super obiadek, ale mam utrudnione zadanie bo w dni kiedy nie trenuje nie je węglowodanów... Ja za to zjadłabym jakąś zapiekankę makaronową albo... sałatkę śledziową :)

to mi narobiłaś smaku sałatką sledziową ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dzisiaj zauważyłam w jakiej fatalnej kondycji mam włosy...robię maski, olejek kupiłam, ale szału ni ma :( do tego wypłukały się i jakieś 3 kolory jak nie więcej mam w różnych miejscach...ale chyba postaram się wytrwać jeszcze jakiś czas zanim kupię 2 farby żeby je calusieńkie pokryć w jednym kolorze... macie jakieś fajne sprawdzone maski/odżywki? kiedyś miałam piękne lśniące i gładkie włoski, a teraz po tych zabiegach tak się puszą jakoś nie fajnie ;(

Ruby, mi fryzjerka polecała szampony i maski bez SLS ( to taka najgorsza chemia, która jest w szamponach/odżywkach) i najlepiej kupować u fryzjera takie rzeczy, ale są też w aptece firmy Biovax bez SLS. Trochę ponad 2 dyszki kosztuje.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jeśli masz ochotę poczytać recenzje przeróżnych kosmetyków do włosów i w ogóle porad polecam blog anwen.pl
    Dziewczyna to istna włosomaniaczka! a włosy ma cudne. Swego czasu dużo skorzystałam z tego bloga.
    Sama testuje i próbuje różności, ale nie mam jednego ulubionego. Polecam na pewno maskę do włosów Henna Wax -naprawdę wiele osób spróbowało i jak narazie u każdego się sprawdziła.

Tą Henna Vax polecają nawet dla osób po chemioterapii, którym włosy wyszły

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zajęć plastycznych udało mi się wyciągnąć młodą chociaż nie chciała sama bo jej koleżanka chora, ale jak już poszła to jak zwykle okazało się że super bo poznała nowe dziewczynki, byłam też po drodze w carrefurze ale nie mieli tej maski , może jutro w rossmanie znajdę...

Jaśminowa - dzięki :)

Lunka trzymamy trzymamy jak zwykle:)

Cinamon - heh widzisz jak dobrze, że nas znalazłaś, wyjdziesz jeszcze na ludzi dzięki nam :P

• majju Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że nie powinnam ale czytam na fioletowej wpisy dziewczyny, które zaszły w ciążę w cyklu "bezowulacyjnym"... Znowu się nakręcam :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczyny wiem, że nie powinnam ale czytam na fioletowej wpisy dziewczyny, które zaszły w ciążę w cyklu "bezowulacyjnym"... Znowu się nakręcam :/

też widziałam kilka takich wpisów, na różowej, z wrześniowych zygot baronowa i jeszcze któraś ale nie pamiętam która:) ale za dużo sobie nie wkręcaj chociaż musisz wiedzieć, że wszystko jest możliwe;)

• majju Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie jutro rano siknę na testa, a co mi tam. Nie rozczaruję się bo aż takiej nadziei nie mam a przynajmniej sobie wybiję głupotki z głowy :)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby otóż to! Jest jeszcze dla mnie jakaś nadzieja :D hahah ;)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pewnie, że wszystko jest możliwe, zwłaszcza jak się doszukujemy objawów ciąży (jak ja ;) ) Majju a może u Ciebie jednak była owulacja? Lunie też długo nie wyznaczało :)
    A czy możecie dziewczynki zerknąć na mój wykres i wywróżyć kiedy u mnie była? Bo of wyznaczył przerywaną na 16dc ale na podstawie testów (negatywnych) więc musiałam przeliczyć tempkę żeby testów nie brał pod uwagę ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin stwierdziła bezowulacyjny, ale a nóż widelec się pomyliła ;) A jak nie teraz to w przyszłym cyklu będę walczyła o || :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzisiaj wzięłam się za siebie i swoje oponki :) Kijki poszły w ruch. Z mamą pokonałyśmy 12 km :):) Ale mam teraz powera :)

A @ jak nie było tak nie ma :(

madzikk, AgaL, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mimona
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby pewnie, że wszystko jest możliwe, zwłaszcza jak się doszukujemy objawów ciąży (jak ja ;) ) Majju a może u Ciebie jednak była owulacja? Lunie też długo nie wyznaczało :)
    A czy możecie dziewczynki zerknąć na mój wykres i wywróżyć kiedy u mnie była? Bo of wyznaczył przerywaną na 16dc ale na podstawie testów (negatywnych) więc musiałam przeliczyć tempkę żeby testów nie brał pod uwagę ;)

co do doszukiwania sie objawów , to ja dzisiaj przeszperałam cały internet odnośnie moich obolałych sutków :) i jeszcze jakąś nadzieje mam , mino negatywnych testów :):) hha

Paryzetka83, Natalii00 lubią tę wiadomość

mimona
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mi gin stwierdziła bezowulacyjny, ale a nóż widelec się pomyliła ;) A jak nie teraz to w przyszłym cyklu będę walczyła o || :)

majju- zazwyczaj jak potrze na monitorek podczas usg to czarna plame widze, wiec gin mogła coś przeoczyć :)

mimona
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    co do doszukiwania sie objawów , to ja dzisiaj przeszperałam cały internet odnośnie moich obolałych sutków :) i jeszcze jakąś nadzieje mam , mino negatywnych testów :):) hha
    Mnie boli w podbrzuszu i w piersiach i już się nakręcam ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Piszę do Was już z własnego łóżka. Nie mam mocy bo od siostry wyjechaliśmy 15 po pierwszej w nocy, później cztery godziny w autobusie na lotnisko, ponad dwie w samolocie, i kolejne 1,5 godziny autem z lotniska do domu. Przyjechała z takim bólm głowy że nie mogłam funkcjonować. Jutro już niestety do pracy.

Wyjazd ogólnie udany,byłam z mężem, moimi rodzicami i młodszą siostrą. Jadąc tam miałam takiego PMSa że myślałam że pozabijam Wszystkich. Nie wiem czy od zmiany klimatu ale miałam delikatne plemienia przed @ co mi się wcześniej nie zdarzało. Mam 4 dc i wyjątkowo się cieszę że mi się opóźnił bo ovu przesunie się prawdopodobnie na początek tygodnia więc może jakieś szanse będą z seksem tylko w weekendy.

I jestem z Was dumna że tak tu optymistycznie ostatnio :)

AgaL, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin tez wywróżyła zero owulacji a teraz moje "bez owulacji" ma 1,5 cm :P

Paryzetka83, madzikk, Mundek, cinnamon cookie, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Mam 1,2cm :) Serce bije mocno. Dziewczyny tak mnie dziś gin wkurzył, najpierw mi powiedział, że prog nadal za niski a jak mnie badał n fotelu to pytał czy mam ból piersi i wymioty, powiedziałam, że wymioty nie a piersi bolą ale nie ma tragedii a on na to: no nie wiem nie wiem czy coś z tego będzie.... boże! Powiedział, że akcja serca dobrze rokuje i na usg jest ok, chyba później głupio mu było bo się tłumaczył.

madzikk, Rosolina, Edycik, Kjopa3, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Jestem! Mam 1,2cm :) Serce bije mocno. Dziewczyny tak mnie dziś gin wkurzył, najpierw mi powiedział, że prog nadal za niski a jak mnie badał n fotelu to pytał czy mam ból piersi i wymioty, powiedziałam, że wymioty nie a piersi bolą ale nie ma tragedii a on na to: no nie wiem nie wiem czy coś z tego będzie.... boże! Powiedział, że akcja serca dobrze rokuje i na usg jest ok, chyba później głupio mu było bo się tłumaczył.

To faktycznie nie potrzebne się wypowiadał przed badaniem, tylko stresu Ci zafundował. Ważne że serducho bije :* Rośnijcie zdrowo :*

luna91 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka najwazniejsze ze wszystko jest ok:)

luna91 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ