Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby pewnie, że wszystko jest możliwe, zwłaszcza jak się doszukujemy objawów ciąży (jak ja ;) ) Majju a może u Ciebie jednak była owulacja? Lunie też długo nie wyznaczało :)
    A czy możecie dziewczynki zerknąć na mój wykres i wywróżyć kiedy u mnie była? Bo of wyznaczył przerywaną na 16dc ale na podstawie testów (negatywnych) więc musiałam przeliczyć tempkę żeby testów nie brał pod uwagę ;)

Wygląda na to, że 16 dc, bo jest skok i temperatura utrzymuje się wyższa

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - trochę ten twoj gin przegiął , wyobrażam sobie jak się musiałaś czuć !! Serduszko bije i kropek rośnie:) Ściskam mocno :*

luna91 lubi tę wiadomość

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jaka bzdura, ja nie miałam żadnych mdłości i żadnego bólu piersi, a w ciąży byłam, donosiłam, urodziłam zdrową 4kg córę...co za koleś...
    Rośnijcie zdrowo!

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękne to twoje 1,2 cm szczęścia i serduszko głośno puka ;) aż się popłakałam bardzo jestem szczęśliwa że idzie u ciebie wszystko do przodu

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejrene dobrze, że wyjazd udany, teraz szara rzeczywistość :P ale takiej długiej podróży to szczerze współczuję tym bardziej, że jutro już do pracy musisz...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję, że zadanie wykonane - jeansy kupione i golfik:) jestem zadowolona:)

Ale powiem Wam, że w drodze do galerii dowiedziałam się, że moja bardzo bliska koleżanka, której synek pod koniec listopada skończy dopiero rok, jest w kolejnej ciąży....mówiła mi coś, że chyba zaczną myśleć o kolejnym...ale że tak szybko się jej udało, w szoku byłam.
    wiem jestem okropna, ze tak pomyślałam....a do tego poczułam zazdrość:(
    a myślałam,że jak mam taki dobry nastrój to inaczej przyjmę taką nowinę. Życzę jej oczywiści jak najlepiej...ale tak po prostu ja też bym chciała!

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna No słabo z ginem ale najważniejsze ze serduszko bije!

A mnie dziewczyny od okresu aż do teraz boli lewy jajnik. Na dodatek po wczorajszym plamieniu dzisiaj było normalnie lekkie krwawienie. Moja kobieca intuicja podpowiada mi, ze to torbiel. Ale torbiel w 5 dc po cyklu z owu? Kosmos ale tak cos czuje echhh... Jak żyć :(

zem3i09kl173cczw.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Wygląda na to, że 16 dc, bo jest skok i temperatura utrzymuje się wyższa
    Dzięki, tak też "myślał" OF zanim zmieniłam temperaturę po przeliczeniach :/ Zobaczymy co pokaże jutro, jednak obawiam się, że tym razem nie był to 18dc a w 16tym dc były chęci, ale na <3 sił zabrakło.

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza - a ty gdzie się tyle czasu podziewałaś?

Kaska na torbielach to ja się nie znam niestety, Ja podobno polipa mam ale to się jeszcze w pt okaże, u mnie żadnych plamień między poszczególnymi fazami...tylko w @

Aga super :) dobrze, że ja zdążyłam przed naprawą auta zrobić zakupy bo coś czuję, że po tej naprawie kiepsko będzie z funduszami :/

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już się uporałam z tymi myślami, zjadłam kolacyjkę i gotuję zupę na jutro:)

Luna super nowiny, ponad 1cm....jejku rośnie mały cud:):* wzruszające...*

Edycik jak fryzjer? jak wizyta u gina???

Kas50 nie myśl nawet, że nie uda się....najgorsze to nasze myślenie. Walczmy tu z tym kijami,łopatami, czym się da! Damy radę, musi się udać!:)

Ejrene to miałaś podróż, słodkich snów, nie ma jak w swoim łóżku:)

Majju, Kamisia teraz ja będę myśleć o tych bezowulacyjnych - ale w sumie to daje nadzieję, na to wychodzi, że moja taktyka nie patrzenia na dni, moze też się sprawdzić;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzięki, tak też "myślał" OF zanim zmieniłam temperaturę po przeliczeniach :/ Zobaczymy co pokaże jutro, jednak obawiam się, że tym razem nie był to 18dc a w 16tym dc były chęci, ale na <3 sił zabrakło.
    Paryzetka wszystko jest możliwe ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, za bardzo Was nie ponadrabiam za tyle dni nie obecności . My z Kropkiem jutronidziemy do giną dzis badałam Tarczycowe spadły o polowe wiec to super nowiną , przy okazji zrobiłam progesteron 13,98 :/ także troszkę za niski bo norma to od 16,42 ale nie ma tragedi , zobaczymy co jutro powie lekarz . Mam zachcianki , piersi mnie bolą ale ogólnie czuje sie dość dobrze no moze oprócz tego ze jestem troszkę przeziębiona :/ Martwię sie jutrzejszym usg czy wszystko ok itd. Błagam by było dobrze i Kropek był zdrowy i serduszko miał mocne :* staram sie byc dobrej myśli ale jak dzis zobaczyłam wyniki to sie popłakałam :( maż mówi żeby na spokojnie ze to moze przez chorobę byc obniżony a pozatym czytałam ze to hormon skokowy wiec dla prawidłowego wyniku trzeba by go zbadać kilka razy na dzien . Wszystko okaże sie jutro 3majcie kciuki :) odezwiemy sie po wizycie

Luna tez bym chciała jutro usłyszeć ze serduszko jest bardzo mocne a gin no bywa ? Moze jeśli masz obawy poszukaj innego lekarza .
    Buziaki i pozdrowienia dla Was wszystkich

luna91, Paryzetka83, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kobitki :)

wczoraj już nie miałam siły pisac bo późno wróciłam od ginekologa i kurczę mam dziwne przecucia po tej wizycie że moja owulacja jest późniejsza
    wczoraj mój pęcherzyk miał 17mm ( to był 19 dc) endometrium 6,7mm troszkę małe
    no i lekarka stiwerdziła że na razie @ nie wywołujemy i w poniedziałek mam kolejny monitoring znów.
    Może owulację będę mieć późniejszą???I co dziwne jak do tej pory miałam wpis nie stwierdzono płynu w zatoce Douglasa tak wczoraj śladowe ilości płynu były wpisane.Nie wiem co mam myśleć?

Poza tym w poniedziałek rano na 8.15 mam 3 pkt badanie glukozy z oznaczeniem insuliny i progesteron, a na 10.20 monitoring

byłam wczoraj u fryzjera odrosty zrobione i czuję się ja nowo narodzona hihihi

Lunka cieszę się,że wszystko ok u Was :*
    Carloq trzymamy mocne kciuki za Ciebie i Kropka.Daj nam znac po wizycie :)
    Aguś fajnie,że zakupy Ci się udały :)
    Ruby jak te plastry z jonem srebra sprawdzają się u młodej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:23

luna91 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie, ja już po kawie. Przymroziło dzisiaj trochę.
    Lunka i Carolqu - niech Wasze maleństwa rosną silne i zdrowe!
    Edycik - wizyta u fryzjera też by mi się przydała a najlepiej jakieś SPA, mam karnet do kosmetyczki, który dostałam od męża na urodziny a nawet nie mam kiedy go wykorzystać.
    Nie wiem co myśleć o Twoim monitoringu, może przez to, że myślisz o tym i się stresujesz się przesnęła owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:47

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju mój poprzedni cykl trwał 43 dni więc może i w tym owu późniejsza?
    ojj karnet wykorzystaj koniecznie :D to robi dobrze każdej kobiecie

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam porannie przy pierwszej kawce.

Edycik ja mam cykle po 30-31 dni a owulacje mam zazwyczaj w 18dc( tym razem w 19dc) więc działaj jest duża szansa ;)
    Majju zazdroszczę karnetu do kosmetyczki, ja się wybrać nie mogę a taki karnet by mnie zmobilizował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:05

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko własnie nasze ovu wyzna mi owulację od dziś do soboty włącznie.Testy owulacyjny z wczoraj negatywny był, dzis też zrobię :)
    ostatnia szansa na <3 jutro rano bo cały weekend w gronie znajomych i w dzien i w nocy :P muszę pogłwacić męża

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim:):)

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pij kawkę i smaruj posty na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Właśnie wróciłam z badań i ogłaszam bankructwo. prawie 600zł a to dopiero początek. Zaczęłam się denerwować jakie będą wyniki i męża i moje. Niech ten cykl się już skończy

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ