Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się kochane:)
Edycik- plastry chyba się psrawdzają bo jak wieczorem zmieniałam opatrunek to fakt skleiło się trochę ale już nie było potoku krwi...jakby się to zaczynało zarastać
Smerfelinka - powodzenia kochana i wracaj szybko :*
Aga -w moim gronie jest tez kila par co się starają, jedni już zaciążeni, a kolejna para zaczyna starania za miesiąc więc jeśli im się uda wcześniej to już będę lekko załamana
Maju kochana wiemy co czujesz i tzrymamy kciuki za ciebie bo chyba jestes pierwsza na liscie testujacych....widze że 13 @ z tego wnioskuję, że za niedługo teścik:)
Katiusza - no te koszty są masakryczne, ja jeszcze nie dostałąm skierowania na razie monitoring al ejuż jestem przerażona, a jak Aga napisała jej kwotę to już w ogóle skandalzwłaszcza, że do auta teraz musimy masakrycznie dużo włożyć...
-
nick nieaktualnyNo widzę że weszłyśmy dziś w smutny ton. To tak pozytywniej może to całe długie staranie ma nas co czegoś przygotować? Ja tak sobie pomyślałam że teraz będę dużo wydawać to zwiększenia wydatków po urodzeniu dziecka nie zauważę
madzikk, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smerfelnka będziemy tęsknić :*
Majju też mam taki srkret - ja mam w domu kaftanik dla maluszka i całą masę cudnych materiałów z których chcę uszyć mu ubrankaJak moja fiksacja na tle ciąży się rozwinie to zacznę je szyć, że niby na próbę
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Edycik wrote:madzikk u mnie @ chodzą własna droga,raz mają 24 dni,raz 35 raz 43 a kiedyś nawet 60 dni nie miałam @.Staramy się drugi cykl tak powaznie ale ja już myslałam że w tym wszystko stracone a tu pęcherzyk zaczął rosnąć.
Tez kiedys mialam co 60dni, jak mialam 20 lat, zanim zaczelam brac antykoncepcyjne, bralam przez chyba dwa lata, po odstawieniu mam cykle 28-32 dniowe. Ja mam w excelu rozpisane moje wszystkie cykle z ostatnich 10 lat jak noe dluzej:)
Zastanawia mnie tylko w ktorych dniach mialas te wszystkie badania robione. Mialas moze w tym czasie robiony monitoring? I czy wiesz ile trwal twoj cykl w ktorym robilas te badania?
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Robiłam zaraz jak lekarka zaleciła między 5 a 10 dniem cyklu wszystkie badania.
Monitoring mam od teraz w sumie dokładnie od 5 dnia cyklu aż do poniedziałku 24 dnia cyklu.
A progesteron i insulinę z glukozą mam wykonac między 22 a 25 dniem cyklu czyli robię w poniedziałek akurat w 24 dniu
Wow ogarnieta jesteś w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:01
madzikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby nie wiem czy nie mam podobnie do Mojej Mamy,mówi że u niej cykle chodziły swoją własną drogą i tez nigdy nie wiedziała kiedy ma te dni.Potrafiła tez okresu nie mieć z 3 mce, a urodziła dwie zdrowe córy
Lekarka mówi że wszystkie te wyniki w normie,te cykl przeciez obserwujemy co dwa dni ( byłam już 8 razy na wizycie) ...także sama mam nadzieje,że owulka przede mną
madzikk, Natalii00, Bratek lubią tę wiadomość
-
Katiusza trzymam mocno kciuki, żeby gin znalazł przyczynę niepowodzeń i szybką ją wyeliminował
Edycik Ruby ma rację Twoje cykle są dość długie i nieregularne, może tu jest problem.katiuszaa lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Edycik wrote:Ruby nie wiem czy nie mam podobnie do Mojej Mamy,mówi że u niej cykle chodziły swoją własną drogą i tez nigdy nie wiedziała kiedy ma te dni.Potrafiła tez okresu nie mieć z 3 mce, a urodziła dwie zdrowe córy
Lekarka mówi że wszystkie te wyniki w normie,te cykl przeciez obserwujemy co dwa dni ( byłam już 8 razy na wizycie) ...także sama mam nadzieje,że owulka przede mną
Ja bym na twoim miejscu sie nie martwila tylko zalecila bzykolenie co drugi/trzeci dzien, chyba ze wyniki meza wyszly idealne to mozesz codziennie:) to dopiero drugi cykl i w tym jeszcze wszystko przed wami:) wiec do dziela bo juz niedlugo owulka:)
Musi byc jakis powod ze masz nieregularne cykle. Postaraj sie wyeliminowac stres i jak najzdrowiej odzywiac, zobaczysz ze cykle beda bardziej regularne, przynajmniej powinny. Na pierwszej stronie w drugim poscie sa linki, tam znajdziesz co sie powinno jesc a co unikac w jakiej fazie cyklu. Tylko na spokojnie bo perfekcjonizm tez moze stresowac:)Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madzikk dziekuję ale jak przeczytałam zdanie " Ja bym na twoim miejscu sie nie martwila tylko zalecila bzykolenie co drugi/trzeci dzien" to tak wybuchnęłam smiechem że koleżanka z pokoju mnie uciszała
ale masz rację kochana i dziekuję :*
madzikk, Paryzetka83, Mundek, Natalii00, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodoba mi się Madzik twój tekst "perfekcjonizm może stresować". Muszę go zapamiętać i jak mąż będzie się mnie pytał co taka zestresowana jestem to mu powiem.
Edzcik ja te mam cykle chadzajcie własnymi ścieżkami najdłuższy był 180 dni a najkrótszy 14Edycik, madzikk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:U mnie Katiusza ten sam czas nastał, co u Ciebie w opisie.
ALe dziś coś słabszy dzień mam.
Wiem że ten czas jest dołujący i jak bym mogła to przeniosłabym się w czasie by już znać rozwiązanie. Zostaje nam tylko czekać i myśleć pozytywnie. Dla mnie to nie jest łatwe więc wiem co czujesz i właśnie dla tego wyciągam męża na siłownie żeby skierować myśli w inną stronę.
Aga tulam i chyba dziś należy nam się po kieliszku wina na poprawę ukrwienia endometriumAgaL lubi tę wiadomość
-
Nie wiem Dziewczyny, od wczoraj mnie trzyma, od tej wieści o ciąży koleżanki.
Głupie to moje myślenie, walczę z tym, ale jakoś mi smutno dziś.
Przerażają mnie też te badania, ich koszt, wyniki.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę