X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane:)

Edycik- plastry chyba się psrawdzają bo jak wieczorem zmieniałam opatrunek to fakt skleiło się trochę ale już nie było potoku krwi...jakby się to zaczynało zarastać :)

Smerfelinka - powodzenia kochana i wracaj szybko :*

Aga -w moim gronie jest tez kila par co się starają, jedni już zaciążeni, a kolejna para zaczyna starania za miesiąc więc jeśli im się uda wcześniej to już będę lekko załamana :/

Maju kochana wiemy co czujesz i tzrymamy kciuki za ciebie bo chyba jestes pierwsza na liscie testujacych....widze że 13 @ z tego wnioskuję, że za niedługo teścik:)

Katiusza - no te koszty są masakryczne, ja jeszcze nie dostałąm skierowania na razie monitoring al ejuż jestem przerażona, a jak Aga napisała jej kwotę to już w ogóle skandal :( zwłaszcza, że do auta teraz musimy masakrycznie dużo włożyć...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby oby te wszystkie starania dały w końcu efekty :) i te finansowe, i te psychiczne;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo
    ja mieszkam w Rzeszowie czyli podkarpacie

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że weszłyśmy dziś w smutny ton. To tak pozytywniej może to całe długie staranie ma nas co czegoś przygotować? Ja tak sobie pomyślałam że teraz będę dużo wydawać to zwiększenia wydatków po urodzeniu dziecka nie zauważę

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten mój gin znajdzie powód czek dzidzi jeszcze nie ma jak tyle badań zrobi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:17

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelnka będziemy tęsknić :*

Majju też mam taki srkret - ja mam w domu kaftanik dla maluszka i całą masę cudnych materiałów z których chcę uszyć mu ubranka :) Jak moja fiksacja na tle ciąży się rozwinie to zacznę je szyć, że niby na próbę :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    madzikk u mnie @ chodzą własna droga,raz mają 24 dni,raz 35 raz 43 a kiedyś nawet 60 dni nie miałam @.Staramy się drugi cykl tak powaznie ale ja już myslałam że w tym wszystko stracone a tu pęcherzyk zaczął rosnąć.
    No to na bank jeszcze peknie:)

Tez kiedys mialam co 60dni, jak mialam 20 lat, zanim zaczelam brac antykoncepcyjne, bralam przez chyba dwa lata, po odstawieniu mam cykle 28-32 dniowe. Ja mam w excelu rozpisane moje wszystkie cykle z ostatnich 10 lat jak noe dluzej:)

Zastanawia mnie tylko w ktorych dniach mialas te wszystkie badania robione. Mialas moze w tym czasie robiony monitoring? I czy wiesz ile trwal twoj cykl w ktorym robilas te badania?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko trzymaj się :* udanego urlopu i powodzenia :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam zaraz jak lekarka zaleciła między 5 a 10 dniem cyklu wszystkie badania.
    Monitoring mam od teraz w sumie dokładnie od 5 dnia cyklu aż do poniedziałku 24 dnia cyklu.
    A progesteron i insulinę z glukozą mam wykonac między 22 a 25 dniem cyklu czyli robię w poniedziałek akurat w 24 dniu :)

Wow ogarnieta jesteś w tym temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:01

madzikk lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ta owulacja wlasnie jeszcze może się pojawic, al ete cykle ni epodobały by mi się raz taki raz siaki...cos jest na rzeczy jeśli aż 60 dni miałaś, te 45 tez długo...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie wiem czy nie mam podobnie do Mojej Mamy,mówi że u niej cykle chodziły swoją własną drogą i tez nigdy nie wiedziała kiedy ma te dni.Potrafiła tez okresu nie mieć z 3 mce, a urodziła dwie zdrowe córy :)
    Lekarka mówi że wszystkie te wyniki w normie,te cykl przeciez obserwujemy co dwa dni ( byłam już 8 razy na wizycie) ...także sama mam nadzieje,że owulka przede mną :)

madzikk, Natalii00, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza trzymam mocno kciuki, żeby gin znalazł przyczynę niepowodzeń i szybką ją wyeliminował :)
    Edycik Ruby ma rację Twoje cykle są dość długie i nieregularne, może tu jest problem.

katiuszaa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby nie wiem czy nie mam podobnie do Mojej Mamy,mówi że u niej cykle chodziły swoją własną drogą i tez nigdy nie wiedziała kiedy ma te dni.Potrafiła tez okresu nie mieć z 3 mce, a urodziła dwie zdrowe córy :)
    Lekarka mówi że wszystkie te wyniki w normie,te cykl przeciez obserwujemy co dwa dni ( byłam już 8 razy na wizycie) ...także sama mam nadzieje,że owulka przede mną :)
    I to wlasnie chcialam powiedziec, zebys zapytala mamy jak miala bo bardzo czesto przechodzi na corke:) ja wiem ze gdyby nie te przeciwciala chlamydiowe to bym juz dawno w ciazy byla, moja mam miala nas piatke jedno po drugim:)
    Ja bym na twoim miejscu sie nie martwila tylko zalecila bzykolenie co drugi/trzeci dzien, chyba ze wyniki meza wyszly idealne to mozesz codziennie:) to dopiero drugi cykl i w tym jeszcze wszystko przed wami:) wiec do dziela bo juz niedlugo owulka:)
    Musi byc jakis powod ze masz nieregularne cykle. Postaraj sie wyeliminowac stres i jak najzdrowiej odzywiac, zobaczysz ze cykle beda bardziej regularne, przynajmniej powinny. Na pierwszej stronie w drugim poscie sa linki, tam znajdziesz co sie powinno jesc a co unikac w jakiej fazie cyklu. Tylko na spokojnie bo perfekcjonizm tez moze stresowac:)

Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk dziekuję ale jak przeczytałam zdanie " Ja bym na twoim miejscu sie nie martwila tylko zalecila bzykolenie co drugi/trzeci dzien" to tak wybuchnęłam smiechem że koleżanka z pokoju mnie uciszała :P ale masz rację kochana i dziekuję :*

madzikk, Paryzetka83, Mundek, Natalii00, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się Madzik twój tekst "perfekcjonizm może stresować". Muszę go zapamiętać i jak mąż będzie się mnie pytał co taka zestresowana jestem to mu powiem.
    Edzcik ja te mam cykle chadzajcie własnymi ścieżkami najdłuższy był 180 dni a najkrótszy 14

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam że ja to już autorytet na forum ;)

Edycik, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa, Kaska1985 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Katiusza ten sam czas nastał, co u Ciebie w opisie.
    ALe dziś coś słabszy dzień mam.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś co jest???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    U mnie Katiusza ten sam czas nastał, co u Ciebie w opisie.
    ALe dziś coś słabszy dzień mam.

Wiem że ten czas jest dołujący i jak bym mogła to przeniosłabym się w czasie by już znać rozwiązanie. Zostaje nam tylko czekać i myśleć pozytywnie. Dla mnie to nie jest łatwe więc wiem co czujesz i właśnie dla tego wyciągam męża na siłownie żeby skierować myśli w inną stronę.
    Aga tulam i chyba dziś należy nam się po kieliszku wina na poprawę ukrwienia endometrium

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Dziewczyny, od wczoraj mnie trzyma, od tej wieści o ciąży koleżanki.
    Głupie to moje myślenie, walczę z tym, ale jakoś mi smutno dziś.
    Przerażają mnie też te badania, ich koszt, wyniki.

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ