X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

Co poleacie zrobić z dyni oprócz zupy ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

robiłam dzisiaj z dyni gulasz- leczo kto jak woli, ale dodałam mięso wołowe, cukinię, paprykę i marchewkę :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

cisto. nie robiłam ale jadłam pycha i placki podobno też super

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz też w ocet wsadzić i mieć ze słoika na rok. Muszę do babci po przepis się udać ;)

Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię placki :)

Ale Ruby Twojego obiadu też bym dziś zjadła :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Właśnie robię placki :)

Ale Ruby Twojego obiadu też bym dziś zjadła :)

Daj znać jak wyszły ewentualnie jakiś przepis jak masz sprawdzony bo ja mam jeszcze pół dyni to chętnie bym zrobiła :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    ja następnym razem przed serduszkowaniem:
    wyszoruję podłogi w całym domu na kolanach, nie jedząc od rana i mając na sobie majtki ze 100% bawełny, żadne tam seksowne stringi, uprzednio myjąc się szarym mydłem od stóp do głów ;)

Aga, jak to zrobisz, zaraz będzie ciąża ; )

Umieram ze śmiechu dziewczyny : ) : ) wróciłam z pracy, padnięta, siadam na forum, a tu taka beka.
    Ojciec Sroka i Wasze komentarze mnie rozłożyły na łopatki : )
    Rady są niezłe, seks między 2, a 5 kobieta ma być urobiona jak wół i głodna... no i płacząca/ załamana/cierpiąca.

Imię Róży- dobrze, że zrobiłaś betę, przynajmniej wszystko wiadomo,, testy sikane widać figle lubią płatać, kolejny cykl i do boju : )

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pośmiałam się z tych zaleceń co po niektórych :) barania skóra i jazda :P hiih
    ja dziś odpoczywam póki co bo ciężki dzień był to badanie insuliny z glukozą 3 punktową od 8.15 do 13 byłam na czco ( od 12 egzamin miałam )
    mimo to ten dzień zaskoczył mnie pozytywnie :) i zdany egzamin i to że owulka była ale jestem wścibska i pytanie kiedy była :P bo wczoraj jak zrobiłam test owulacyjny były dwie wyraźne kreski więc pewnie była :)
    dziś ponoć moje endometrium miało 8 mm to dużo czy mało?

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja się nie znam więc się nie wypowiem ;) ale gratuluję zdanego egzaminu :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny pod dłuższej przerwie,wierzcie lub nie, ale ja Was czytam na bieżąco :) Dziękuję Wam za pamięć. U mnie wszystko dobrze. Czuję się jak słoń. Od końskich dawek hormonów przyszło mi 3 kg, siedzę na L4 i czuję się źle sama ze sobą :( Ogólnie przeczucia co do ciaży są dobre, ale czasami dopada mnie wisielczy nastrój, że coś może się nie udać. Błagam, aby ten pierwszy trymestr szybko się skończył :(

Witam nową staraczkę :)

Imię_Róży - coś zaskoczyło więc myślę, że u Ciebie to kwestia kilku cykli i pochwalisz się dwoma grubasami na teście :) A tym czasem: szacun za podejście do sytuacji :)

Edycik - świetne wieści, teraz tylko czekać na teścik :)

Bratku - a ten Pregnyl to długo już bierzesz? Z tego co się orientuję po troszku to on wywołuje owulację? Kochana z całego serca Ci życzę, abyś niedługo ujrzała 2 krechy, których powodem będzie ciąża najprawdziwsza!

Dziewczyny jeśli chodzi o rozmowy o ciąży - ja mam w swoim gronie 2 znajome, które starają się a nie mogą, już im powiedziałam o ciąży, ale bardzo często gadamy sobie na fejsie (mieszkamy w różnych miastach) i ja się staram omijać temat, bo wiem jak jest przykro, poza tym widzę, że ona sama omija temat i jakby "olewa", ale ja się wcale nie gniewam, wiem jak ciężko jest słuchać o ciążach jak ma się problem :(

kochane a jeśli chodzi o owulację - ona bywa nieobliczalna. Uwierzcie mi mam kuzynkę ,która choruje na endometriozę, starała się 2 lata i lekarz jej powiedział, że z badań wynika, że ona ma szansę na dziecko tylko z in vitro. Okazało się, że zaszła naturalnie w 8 dc, a ogólnie cykle miała długie. Ona mówi, że to cud. Widocznie tak miało być.

Zostawiam tu ciążowe wirusy, chyba starczy dla każdej :D Łapcie i zarażajcie się!

graphics-insects-234313.gif

Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3, madzikk, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja się zastanawiam co z Carolq? Pisała do mnie jakiś czas temu i od tamtej pory cisza. CAROLQ daj znak życia! :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 12 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka pozwól, że wezmę trochę wirusów :) a nóż widelec się zarażę :D cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie i nas nie opuszczasz :) Carolq faktycznie się nie odzywa..
    Dziewczyny z południa, pan z tvnu właśnie prognozował dobrą pogodę pod koniec tygodnia, u Was nawet do 18 stopni! :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzięki, ja też się poczęstuję :)

Carolq pisała wczoraj albo przedwczoraj zdaje się, ale odpisywała chyba komuś na posta nie pisała szczegółów co tam u niej o ile dobrze pamiętam :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju pytałam bo ja niby też bezowulacyjny miałam poprzednio a okazało się że pęcherzyk pękł przed USG :-).

Ruby ale wit. D3 to chyba na receptę ja latam dużo na dworze i mam niedobor i mi dalina receptę 1000jedn. a teraz endo kazała brać 2000jedn.

Missy witam :-)

Imię_Róży trzymam kciuki za kolejny cykl :-) Dziękuję za info o testach. To tak z ciekawości które szybko wykrywają cokolwiek :-)

Katiusza ja kiedyś miałam bardziej bolesne @ i bardziej obfite. Teraz mam dość skąpe w porównaniu z tym co kiedyś i mniej bolesne. Kiedyś to czasem nawet Nurofen Forte nie pomagał a teraz to nawet nie biorę żadnej tabletki. Wcześniej czasem w pierwszy dzień Panadol brałam i już. Tylko mówią, że po porodzie się zmienia więc nie wiem co u mnie czy poród czy rzucenie papierosów. Pewnie to i to :-P

Edycik a no gwałć, gwałć :-)

Ja miałam dziś wizytę na NFZ już zarejestrowałam się jakiś czas temu i poszłam z ciekawości bo mam 12dc więc owulka blisko. No i mam "piękny 19mm pęcherzyk" znowu prawy jajnik, ja mam chyba tylko z prawego owulację. Więc trzeba działać dalej.

Edycik lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 12 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa do boju Kobieto!! ;) nie znasz dnia ani godziny :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa nie chyba nie, ale czasem lekarz na recepcie zapisuje nawet leki dostępne bez recepty, ja też niby mam brać 2000j.

Kjopa to super, ja podobnie pewnie:) znowu wysikałam dwie kreski na owu przed chwilą:)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj wesoło, uśmiałam się czytając :D

Missy witaj :)

A co do witaminy D to jest bez recepty, a od października nawet Vigantoletten, który jest lekiem, kupicie bez recepty.

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik- super wieści, że owulka była : )

Luna- kilogramami się nie przejmuj, rośnij w siłę, wszystko na pewno będzie dobrze.
    Z tych wirusków choć z 2 ciąże by się przydały. W zeszłym mies. Carolq i Luna, w tym miesiącu też musimy z 2 ciąże wysikać, żeby nam statystyki nie spadły ; )

Ruby, Kjopa- owocnego przytulania ; )

Wyczytałam na którymś z pamiętników, że słabe nasienie męża utrudniało zajście w ciąże, nawet in vitro się nie udawało, bo zarodki nie takie jak trzeba przez to nasienie i facet przestał pracować, po 3 miesiącach wyniki się dwukrotnie poprawiły : ) stres to zmora płodności jednak...

Dobrej nocy!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam od godz 16 i nie mogę skończyć :)
    ależ to forum ożył, aż miło , kipi wprost energią :)
    Miłego wieczorku Dziewczyny, ja będę oglądać.... Walking Dead ;) tylko się nie śmiać, wciągnął mnie ten serial, a dziś pierwszy odcinek nowego sezonu na necie.
    Zupka na jutro ugotowana, mogę się relaksować ;)

luna91 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Lunka pozwól, że wezmę trochę wirusów :) a nóż widelec się zarażę :D cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie i nas nie opuszczasz :) Carolq faktycznie się nie odzywa..
    Dziewczyny z południa, pan z tvnu właśnie prognozował dobrą pogodę pod koniec tygodnia, u Was nawet do 18 stopni! :)
    Takie prognozy to lubię :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ