Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

Co poleacie zrobić z dyni oprócz zupy ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

robiłam dzisiaj z dyni gulasz- leczo kto jak woli, ale dodałam mięso wołowe, cukinię, paprykę i marchewkę :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja już w domu.

Porady pierwsza klasa!

cisto. nie robiłam ale jadłam pycha i placki podobno też super

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz też w ocet wsadzić i mieć ze słoika na rok. Muszę do babci po przepis się udać ;)

Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię placki :)

Ale Ruby Twojego obiadu też bym dziś zjadła :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Właśnie robię placki :)

Ale Ruby Twojego obiadu też bym dziś zjadła :)

Daj znać jak wyszły ewentualnie jakiś przepis jak masz sprawdzony bo ja mam jeszcze pół dyni to chętnie bym zrobiła :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    ja następnym razem przed serduszkowaniem:
    wyszoruję podłogi w całym domu na kolanach, nie jedząc od rana i mając na sobie majtki ze 100% bawełny, żadne tam seksowne stringi, uprzednio myjąc się szarym mydłem od stóp do głów ;)

Aga, jak to zrobisz, zaraz będzie ciąża ; )

Umieram ze śmiechu dziewczyny : ) : ) wróciłam z pracy, padnięta, siadam na forum, a tu taka beka.
    Ojciec Sroka i Wasze komentarze mnie rozłożyły na łopatki : )
    Rady są niezłe, seks między 2, a 5 kobieta ma być urobiona jak wół i głodna... no i płacząca/ załamana/cierpiąca.

Imię Róży- dobrze, że zrobiłaś betę, przynajmniej wszystko wiadomo,, testy sikane widać figle lubią płatać, kolejny cykl i do boju : )

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pośmiałam się z tych zaleceń co po niektórych :) barania skóra i jazda :P hiih
    ja dziś odpoczywam póki co bo ciężki dzień był to badanie insuliny z glukozą 3 punktową od 8.15 do 13 byłam na czco ( od 12 egzamin miałam )
    mimo to ten dzień zaskoczył mnie pozytywnie :) i zdany egzamin i to że owulka była ale jestem wścibska i pytanie kiedy była :P bo wczoraj jak zrobiłam test owulacyjny były dwie wyraźne kreski więc pewnie była :)
    dziś ponoć moje endometrium miało 8 mm to dużo czy mało?

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja się nie znam więc się nie wypowiem ;) ale gratuluję zdanego egzaminu :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny pod dłuższej przerwie,wierzcie lub nie, ale ja Was czytam na bieżąco :) Dziękuję Wam za pamięć. U mnie wszystko dobrze. Czuję się jak słoń. Od końskich dawek hormonów przyszło mi 3 kg, siedzę na L4 i czuję się źle sama ze sobą :( Ogólnie przeczucia co do ciaży są dobre, ale czasami dopada mnie wisielczy nastrój, że coś może się nie udać. Błagam, aby ten pierwszy trymestr szybko się skończył :(

Witam nową staraczkę :)

Imię_Róży - coś zaskoczyło więc myślę, że u Ciebie to kwestia kilku cykli i pochwalisz się dwoma grubasami na teście :) A tym czasem: szacun za podejście do sytuacji :)

Edycik - świetne wieści, teraz tylko czekać na teścik :)

Bratku - a ten Pregnyl to długo już bierzesz? Z tego co się orientuję po troszku to on wywołuje owulację? Kochana z całego serca Ci życzę, abyś niedługo ujrzała 2 krechy, których powodem będzie ciąża najprawdziwsza!

Dziewczyny jeśli chodzi o rozmowy o ciąży - ja mam w swoim gronie 2 znajome, które starają się a nie mogą, już im powiedziałam o ciąży, ale bardzo często gadamy sobie na fejsie (mieszkamy w różnych miastach) i ja się staram omijać temat, bo wiem jak jest przykro, poza tym widzę, że ona sama omija temat i jakby "olewa", ale ja się wcale nie gniewam, wiem jak ciężko jest słuchać o ciążach jak ma się problem :(

kochane a jeśli chodzi o owulację - ona bywa nieobliczalna. Uwierzcie mi mam kuzynkę ,która choruje na endometriozę, starała się 2 lata i lekarz jej powiedział, że z badań wynika, że ona ma szansę na dziecko tylko z in vitro. Okazało się, że zaszła naturalnie w 8 dc, a ogólnie cykle miała długie. Ona mówi, że to cud. Widocznie tak miało być.

Zostawiam tu ciążowe wirusy, chyba starczy dla każdej :D Łapcie i zarażajcie się!

graphics-insects-234313.gif

Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3, madzikk, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja się zastanawiam co z Carolq? Pisała do mnie jakiś czas temu i od tamtej pory cisza. CAROLQ daj znak życia! :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 12 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka pozwól, że wezmę trochę wirusów :) a nóż widelec się zarażę :D cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie i nas nie opuszczasz :) Carolq faktycznie się nie odzywa..
    Dziewczyny z południa, pan z tvnu właśnie prognozował dobrą pogodę pod koniec tygodnia, u Was nawet do 18 stopni! :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzięki, ja też się poczęstuję :)

Carolq pisała wczoraj albo przedwczoraj zdaje się, ale odpisywała chyba komuś na posta nie pisała szczegółów co tam u niej o ile dobrze pamiętam :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju pytałam bo ja niby też bezowulacyjny miałam poprzednio a okazało się że pęcherzyk pękł przed USG :-).

Ruby ale wit. D3 to chyba na receptę ja latam dużo na dworze i mam niedobor i mi dalina receptę 1000jedn. a teraz endo kazała brać 2000jedn.

Missy witam :-)

Imię_Róży trzymam kciuki za kolejny cykl :-) Dziękuję za info o testach. To tak z ciekawości które szybko wykrywają cokolwiek :-)

Katiusza ja kiedyś miałam bardziej bolesne @ i bardziej obfite. Teraz mam dość skąpe w porównaniu z tym co kiedyś i mniej bolesne. Kiedyś to czasem nawet Nurofen Forte nie pomagał a teraz to nawet nie biorę żadnej tabletki. Wcześniej czasem w pierwszy dzień Panadol brałam i już. Tylko mówią, że po porodzie się zmienia więc nie wiem co u mnie czy poród czy rzucenie papierosów. Pewnie to i to :-P

Edycik a no gwałć, gwałć :-)

Ja miałam dziś wizytę na NFZ już zarejestrowałam się jakiś czas temu i poszłam z ciekawości bo mam 12dc więc owulka blisko. No i mam "piękny 19mm pęcherzyk" znowu prawy jajnik, ja mam chyba tylko z prawego owulację. Więc trzeba działać dalej.

Edycik lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 12 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa do boju Kobieto!! ;) nie znasz dnia ani godziny :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa nie chyba nie, ale czasem lekarz na recepcie zapisuje nawet leki dostępne bez recepty, ja też niby mam brać 2000j.

Kjopa to super, ja podobnie pewnie:) znowu wysikałam dwie kreski na owu przed chwilą:)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj wesoło, uśmiałam się czytając :D

Missy witaj :)

A co do witaminy D to jest bez recepty, a od października nawet Vigantoletten, który jest lekiem, kupicie bez recepty.

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik- super wieści, że owulka była : )

Luna- kilogramami się nie przejmuj, rośnij w siłę, wszystko na pewno będzie dobrze.
    Z tych wirusków choć z 2 ciąże by się przydały. W zeszłym mies. Carolq i Luna, w tym miesiącu też musimy z 2 ciąże wysikać, żeby nam statystyki nie spadły ; )

Ruby, Kjopa- owocnego przytulania ; )

Wyczytałam na którymś z pamiętników, że słabe nasienie męża utrudniało zajście w ciąże, nawet in vitro się nie udawało, bo zarodki nie takie jak trzeba przez to nasienie i facet przestał pracować, po 3 miesiącach wyniki się dwukrotnie poprawiły : ) stres to zmora płodności jednak...

Dobrej nocy!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam od godz 16 i nie mogę skończyć :)
    ależ to forum ożył, aż miło , kipi wprost energią :)
    Miłego wieczorku Dziewczyny, ja będę oglądać.... Walking Dead ;) tylko się nie śmiać, wciągnął mnie ten serial, a dziś pierwszy odcinek nowego sezonu na necie.
    Zupka na jutro ugotowana, mogę się relaksować ;)

luna91 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Lunka pozwól, że wezmę trochę wirusów :) a nóż widelec się zarażę :D cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie i nas nie opuszczasz :) Carolq faktycznie się nie odzywa..
    Dziewczyny z południa, pan z tvnu właśnie prognozował dobrą pogodę pod koniec tygodnia, u Was nawet do 18 stopni! :)
    Takie prognozy to lubię :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ