Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.

Juz od dawna mam owulke przy zmniejszajacym

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

Zawsze jestem zmeczona i glodna :)

ja następnym razem przed serduszkowaniem:
    wyszoruję podłogi w całym domu na kolanach, nie jedząc od rana i mając na sobie majtki ze 100% bawełny, żadne tam seksowne stringi, uprzednio myjąc się szarym mydłem od stóp do głów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:49

Imię_Róży, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3, Wiola90 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

Zawsze jestem zmeczona i glodna :)[/QUOTE]
    Madzikk na bank śpisz w pracy i coś podjadasz jak nikt nie widzi:-PPP dlatego nie zdałaś jeszcze pink testu:-)

AgaL, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    wyszoruję podłogi w całym domu na kolanach, nie jedząc od rana i mając na sobie majtki ze 100% bawełny, żadne tam seksowne stringi, uprzednio myjąc się szarym mydłem od stóp do głów ;)
    .... i żebyś czasem w szpilkach tego nie robiła;-)) i może dla pewności, jak będziesz szorować podłogi, zarzuć na plecy baranią skórę to się od razu odpromieniujesz kochana, tylko chłopa nie wystrasz;-PPP

AgaL, Wiola90 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    .... i żebyś czasem w szpilkach tego nie robiła;-)) i może dla pewności, jak będziesz szorować podłogi, zarzuć na plecy baranią skórę to się od razu odpromieniujesz kochana, tylko chłopa nie wystrasz;-PPP

teraz to dowaliłaś :):):) prawie się popłakałam ze śmiechu :):):)
    zwizualizowałam sobie obraz samej siebie, na schodach, na kolanach owinięta baranią skórą :D

Imię_Róży, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dałaś nam dziś ogromną dawkę śmiechu tymi zaleceniami :)
    dzięki:*

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO nie oznacza, że zioła nie pomagają:)
    Minona gdzie w Tarnowie je kupisz?:)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    I nie zapomnij poplakac:)

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

Zawsze jestem zmeczona i glodna :)
    Madzikk na bank śpisz w pracy i coś podjadasz jak nikt nie widzi:-PPP dlatego nie zdałaś jeszcze pink testu:-)[/QUOTE]
    To prawda, ciagle cos podjadam, ale nadal jestem glodna:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) o to witam w klubie ja też mam bujną wyobraźnię:-))... i oczywiście sama śmieję się ze swoich żartów;-))
    Spadam Aguś opony zmienić, bo ja tu gadu gadu a tu pól metra śniegu za oknem i nie będę miała jak do pracy dojechać:-PP

AgaL lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Oplułam telefon ze śmiechu!!!! :D

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    na monitoring wychodziło 16dc ale może ten mój poprzedni Gin skoro leczył mnie na coś na co chora nie jestem i dawał na obniżenie prolaktyny która jest w normie to może i to sobie wymyślił. Ale długość i obfitość @ też mi się zmniejszyła. Ja obstawiam te papierosy.

Ruby leć do męża że teraz musi się tobą zająć a nie tak siedzisz! jak już pisałam jestem żądna dobrych wieści więc do dzieła

małżon w pracy więc dopiero wieczorem działamy:)

Wiesz co wcale bym się nie zdziwiła jakby ci ściemniał...Ja na początku starań też się machnęłam bo od razu po @ byłam aktywna potem już odpuszczałam, a teraz okazuje się, że ja w okolicach 19-22 mam owulację...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    ;-) o to witam w klubie ja też mam bujną wyobraźnię:-))... i oczywiście sama śmieję się ze swoich żartów;-))
    Spadam Aguś opony zmienić, bo ja tu gadu gadu a tu pól metra śniegu za oknem i nie będę miała jak do pracy dojechać:-PP
    Jejkku a ja się dziś ślizgałam na letnich do pracy, muszę jakoś wrócić popołudniu ;/

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Oplułam telefon ze śmiechu!!!! :D
    ja już dziś trzeci raz wycieram ekran laptopa :D

madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

A moze tak serduszkowac na barana...

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dziewczyny jak tam weekendowe imprezy Edycik zdaje się była na melanżu, a Ejrene na weselu czy coś?

A byłam, byłam :) i nawet na poprawinach wczoraj na chwilę ;)

Ale powiem Wam że mam na razie dość takich imprez bo w niecały miesiąc mieliśmy trzy. Więc finansowe dno :p
    I jeszcze na jeden ślub zostaliśmy w tym roku zaproszrni- 26 grudnia.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe barania skóra dobre nie ma co, a może by to tak potraktować, że małżon zagra mi tego barana i jego skóra też mnie odpromieniuje?to jest myśl :P

Zacne zalecenia nie powiem ;)

Imię róży - już na serio jesteś bliska cionszy :P wynik 4 to już nie są tam jakieś żarty to poważna sprawa! :D

Akurat jak odchodzę od lapka to mnie mija ciekawa dyskusja z baranimi skórami, szorowaniem itp jak pech to pech :) a jak wracam to cisza jak makiem zasiał!

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz co nadrabiać :D
    ja godzine przed wyjściem z pracy, w końcu się do niej zabrałam ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a ja zaczytałam się trochę w pracy i wchodzę a tu tyle do nadrobienia! Mówiłam, że odżyją od poniedziałku :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a ja zaczytałam się trochę w pracy i wchodzę a tu tyle do nadrobienia! Mówiłam, że odżyją od poniedziałku :P

mówiłaś, mówiłaś :) całe szczęście bo w tym tygodniu dużo w domu jestem to żebym się nie nudziła :)

Aga - to powiem ci szybka jesteś :D ale co zrobić są rzeczy ważne i ważniejsze ;)

AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby masz co nadrabiać :D
    ja godzine przed wyjściem z pracy, w końcu się do niej zabrałam ;)
    A ja głupia wzięłam się za robotę zamiast czytać ;) Tuż przed wyjściem z pracy zalecenia przeczytałam na głos koleżankom i wyły ze śmiechu ;)

Ejrene, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ