Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Maju... Nie przyjdzie :-)

Wykres jak malowany :-)

EwelinaaKa - na pewno przyjdzie, brzucho już mega boli na jej przyjście...

Sylwia, fajny filmik, a Twoja historia napawa opytmizmem :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wiem jak to jest starac sie o maluszka - staralismy sie z mezem ponad 2 lata z pomoca lekarska i mialam robione droznosc, badania nasienia, monitoringi , badanie hormonow w szpitalu ,lyzeczkowanie macicy, branie roznych lekow i bylismy umowieni z mezem pod koniec lutego do kliniki leczenia nieplodnosci wiec styczen odpuscilam nie mierzylam temp nic nie robilam tylko zbieralam dokumenty zeby zaniesc do kliniki i nie moglam sie doczekac a tu spoznial mi sie tydzien @ pomyslalam ze dlugi cykl ale ze maz ma 13 urodziny lutego a 14 sa walentynki to stwierdzilam a co mi tam zrobie tescior i ubieralam sie do pracy i o nim zapomnialam i wrocilam sie a tu dwie duze czerwone krechy - no szok o malo nie zemdlalam - poszlam na bete ktora potwierdzila ciaze takze jak kiedys pislaam nie mozna za duzo myslec bo bedzie blokada psychiczna i nie ma szans zajsc w ciaze

Jejku ale musieliście być szczęśliwi w tym momencie, to CUD :)

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    AgaL bo nie pytalyscie :) ale jak macie pytania to piszcie chetnie odpowiem bo naprawde duzo przeszlismy z mezem

dlatego postanowilismy dzialac nie tracic czasu bo moze teraz tez bedzie ciezko zajsc w ciaze
    Właśnie miałam pytać czy tym razem starasz się wyłączać psychikę, czy patrzysz bardzo na te dni, na owulację itp?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    cześć dziewuszki - moj maluszek ma dziś roczek i z tej okazji zrobilam filmik - zobaczcie :)

https://www.youtube.com/watch?v=V4b122nL3Tk

milego ogladania

Sylwia, wszystkiego najlepszego dla maluszka : ) i dla mamy : ) filmik super!

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mogłabyś dodać mnie do przyjaciółek? bo chciałam Ci wysłać wiadomośc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    hej dziewczyny owu sie dzisiaj namysliło i zwróciło mi owulacje hehe jestem z tego powodu zadowolona :) ale za to przesunęło mi termin @ na wczesniej...porada owu całkiem ciekawa :)
    udanego dnia
    43bad8757aab633b200deea21ae5d39b.png

o to ty też masz wędrujące OWU ;)

AgaL, Mundek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Piękny filmik aż sie popłakałam :) teraz płacze jak jakaś wariatka co chwile jak sie wzrusze , zezloszcze :) buziaki dla Was naprawde słodki Maluszek :)

Carolq- ja też wszystkim sie wzruszam. Teraz starsza córka ma 12 lat jest prawie mojego wzrostu, włosy do pasa, a ja notorycznie się wzruszam, gdy na nią patrzę. Gdy jechała na kolonie i siedziała już w autokarze, a ja machałam jej na pożegnanie to łzy lałam jak grochy, bo miałam przed oczami tego maluszka, który ważył niecałe 3 kg jak się urodził...Z młodszą mam to samo.
    W ogóle ja jestem wzruszacz totalny, a przed @ to już w ogóle.

AgaL, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jasminowa możesz edytować swoje zamówienie i poprawić np.szynkę na 1kg
    tam nie ma miejsca na mój komentarz kochana

dzięki, tylko chciałam dodać, żeby mi ją zmielili, ale widać tak dobrze już nie ma ; )

• missy83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:17

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Sylwia mogłabyś dodać mnie do przyjaciółek? bo chciałam Ci wysłać wiadomośc ;)
    zaakceptowane
    pewnie ze byl to dla mnie szok jak zobaczylam dwie krechy

tak poniewaz wiem ze mam jedno dzieciatko i wszystko robimy na luzie bo jak nie mialam Nikosia to nie wyobrazalam sobie rodziny bez dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:20

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Sylwia dlaczego wcześniej nie opowiedziałaś jak to było?:))
    dajesz nadzieję:):) masz rację psychika dużo złego robi....
    a u mnie po przeczytaniu tego co napisałaś pojawiła się myśl że może mi się uda w tym miesiącu, jak odpuściłam i czekam na badania ;) hahhaa
    i znowu się nakręcę....;p

ja też się strasznie zaczynam nakręcać moja wyobraźnia zaczyna tworzyć mega wypasione rzeczy. Myślałam żeby nie wchodzić na forum ale to większe nakręcanie w samotności, brr i tak nic z tego nie będzie więc czemu ona tak świruje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Dzień dobry, dziękuję za miłe powitanie! :-)

Cholercia, czytania jest co nie miara, ale sympatycznie też tu co nie miara. Tak więc uśmiech się sam rysuje na twarzy. Poza tym po wypowiedziach wnioskuję, że jest tutaj dość wysoki poziom zdrowego humoru - a taki podbudowuje :-).

U mnie dziś szaro i buro na zewnątrz na dworze.
    Śniegu nie ma i pewnie jeszcze dłuuugo nie będzie :-). Oby tak w grudniu, na Mikołajki najlepiej. Ja w woj. Lubuskim mieszkam (wcześniej mieszkałam w woj.Zachodniopomorskim; po ślubie zamieszkałam u męża w jego rodzinnych stronach) :-).

Ruby - u Was na forum rozmowy się zmieniają jak w kalejdoskopie, to fakt; ale poprzednie strony też ... miło poczytać w wolnej chwili :-). No , to taka książka ponad 400 stronnicowa ;-). (!)

A napiszcie , czy którejś Staraczce z tego forum udało się zaciążyć, od czasu kiedy to forum istnieje? :-)
    Pozdrawiam i zabieram się do domowych obowiązków.

Na pierwszej stronie w poście Ruby przy imionach gdzie jest serduszko to znak jak płodne jest nasze forum ;)

missy83 lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:17

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:18

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Missy bałam się że ilość naszych wpisów Cię zniechęciła ;)
    ale jednak nie :)

missy83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    ja też się strasznie zaczynam nakręcać moja wyobraźnia zaczyna tworzyć mega wypasione rzeczy. Myślałam żeby nie wchodzić na forum ale to większe nakręcanie w samotności, brr i tak nic z tego nie będzie więc czemu ona tak świruje.

Ja też już kilka fajnych wizji miałam;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! Co słychać u Was? Opowiadajcie mi, no szybko. Jak maluszki u naszych ciężarnych się trzymają? :)

luna91 lubi tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cześć kobietki! Co słychać u Was? Opowiadajcie mi, no szybko. Jak maluszki u naszych ciężarnych się trzymają? :)

O Patutka ;) jak miło Cię widzieć. Co u Ciebie?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hm, znalazłam prace, jutro pierwszy dzień, no i cały czas główkuje na temat mieszkania i ślubu :) a co u Ciebie? :)
    Ciebie też miło widzieć!:))

Edycik, madzikk, luna91, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka cześć:):)
    gratuluje pracy i powodzenia w pierwszym dniu!
    Miło, że wracasz z dobrymi wieściami :)
    u nas w tym miesiącu jest parę testujących, parę buntowniczek antystaraniowych (jak ja, Cinnamonek) i takie tam:)

A Ty widzę poświęciłaś czas na siebie i dobrze Ci zrobiło:)

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ