Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju- póki @ nie ma wszystko się może zdarzyć, ale nie nakręcamy się, jak nie ten cykl to następny, trzymam kciuki : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    była u mnie szwagierka - poznali płeć będzie dziewczynka
    normalnie aż mi mowy zabrakło w ustach bo córeczkę mieć to moje marzenie
    a dodatkowo boli mnie to wszystko bo mieszkamy w jednym domu - mamy wspólną klatkę i widujemy się bardzo często
    ehh dziewczyny by nam starającym się udało się wreszcie

Edycik, zobaczysz, że dla Ciebie też przyjdzie ten czas i marzenie się spełni : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa ja mam taki plan serduszka codziennie, mój się chyba zgodzi :) Lista suplementów zrobiona, znalazłam niedrogą aptekę, odbiór zamówienia niedaleko pracy i już mentalnie jestem gotowa na walkę :)

Moja ginka też kazała od dwóch dni przed do dwóch dni po owu.

Niestety muszę ją zmienić, bo ciągle kręci nosem, że nie jestem mężatką :( Ciekawe co inna mi powie, wizytę mam na koniec listopada.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik tak jak pisałam... U mnie też dziewczynka u koleżanki... Beczę jak głupia, z jej szczęścia i z tego, jak bardzo też tego pragnę...

Cinamon- a za niedługo będziesz beczeć ze swojego szczęścia : )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszły cykl na pewno wchodzę na pełnej petardzie :) Mam tylko nadzieję, że owulka będzie.

Ejrene, Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju przykro mi, że test nie pokazał ll kresek, jednak pamiętaj, że pewność da Ci tylko beta albo @ :(

Edycik nie zazdroszczę takich przeżyć :(

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Jasminowa ja mam taki plan serduszka codziennie, mój się chyba zgodzi :) Lista suplementów zrobiona, znalazłam niedrogą aptekę, odbiór zamówienia niedaleko pracy i już mentalnie jestem gotowa na walkę :)

Moja ginka też kazała od dwóch dni przed do dwóch dni po owu.

Niestety muszę ją zmienić, bo ciągle kręci nosem, że nie jestem mężatką :( Ciekawe co inna mi powie, wizytę mam na koniec listopada.

Paryzetka, jakie suplementy polecasz, bo ja tylko kwas foliowy biorę i mężowi od tego cyklu też podaję. Mój mąż będzie sposobem prowokowany/szczuty lub wykorzystywany seksualnie w te dni, ale nadal trzymam się opcji nie mówienia mu dokładnie, które to dni płodne, nie poruszam tematu starań od strony technicznej ; ) zapewnię mu ten komfort, żeby sie nie stresował i jakości plemników nie obniżał ; )
    Już sobie sprawdziłam,że kolejne dni płodne wypadają mi w okolicach święta zmarłych, zaduszek, także klimat do baraszkowania niezły ; )

Paryzetka83, luna91 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja w przyszły cykl na pewno wchodzę na pełnej petardzie :) Mam tylko nadzieję, że owulka będzie.

no i to mi się podoba, ta wola walki ; )

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, skoro w tym cyklu wiele z nas postanowiło wyluzować, to proponuję dla odmiany kolejny cykl podejść do sprawy zadaniowo: mierzyć temp, robić testy ( monitoring owu, jeśli dotyczy) i nie odpuszczać żadnego dnia płodnego, najwyżej męża/chłopaka wybudzać, jak mu się przyśnie ; )
    Jedna dziewczyna na forum pisała, że gdy starali się co drugi dzień przez dłuższy czas nic nie wychodziło, dopiero zaszła, gdy seks był codziennie w dni potencjalnie płodne. Zbieżne to z tym, co lekarz Kjopy mówił.

U mnie nie realne bo mąż tymczsowo przyjeżdża tylko na weekendy :(
    Choć ostatnio jak przed @ dostała plamień i myślałam że to @ to się poryczałam jak spojrzałam w kalendarz i zobaczylam że w nast. Cyklu ovu ma wypaść w czwartek. Mąż mnie wtedy przytulił, i pocieszył, powiedział że jak będzie trzeba to przyjedzie specjalnie w tygodniu tylko po to by się starać. Na szczęście @ się trochę przesunęła i teoretycznie ovu ma być w poniedziałek.

Ale tak sobie myślę że jak teraz nie wyjdzie to wybiore się kontrolne do gin bo dawno nie byłam.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    U mnie nie realne bo mąż tymczsowo przyjeżdża tylko na weekendy :(
    Choć ostatnio jak przed @ dostała plamień i myślałam że to @ to się poryczałam jak spojrzałam w kalendarz i zobaczylam że w nast. Cyklu ovu ma wypaść w czwartek. Mąż mnie wtedy przytulił, i pocieszył, powiedział że jak będzie trzeba to przyjedzie specjalnie w tygodniu tylko po to by się starać. Na szczęście @ się trochę przesunęła i teoretycznie ovu ma być w poniedziałek.

Ale tak sobie myślę że jak teraz nie wyjdzie to wybiore się kontrolne do gin bo dawno nie byłam.

Ejrene, wizytę u dobrego gina dobrze zaliczyć, a mąż kochany chłopak, że chce w słusznej sprawie zmieniać plany : ) Jak owu wypadnie w poniedziałek, to będziecie mieli cały weekend przed owu : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, skoro w tym cyklu wiele z nas postanowiło wyluzować, to proponuję dla odmiany kolejny cykl podejść do sprawy zadaniowo: mierzyć temp, robić testy ( monitoring owu, jeśli dotyczy) i nie odpuszczać żadnego dnia płodnego, najwyżej męża/chłopaka wybudzać, jak mu się przyśnie ; )
    Jedna dziewczyna na forum pisała, że gdy starali się co drugi dzień przez dłuższy czas nic nie wychodziło, dopiero zaszła, gdy seks był codziennie w dni potencjalnie płodne. Zbieżne to z tym, co lekarz Kjopy mówił.

toż to jadę z koksem dziennie teraz, a nawet zdarzyło się dwa razu dziennie ze dwa razy!!! jak nie teraz to kiedy mam zajść pytam się Ja ?! :D

majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Naniosłam zmiany, proszę o sprawdzenie, jak coś się nie zgadza, to poprawię :)

Lista testujących:

14.10 Środa: Majju
    15.10 Czwartek:
    16.10 Piątek:
    17.10 Sobota: Jaśminowa, Paryzetka
    18.10 Niedziela: Madzikk?
    19.10 Poniedziałek:Madzikk?
    20.10 Wtorek:
    21.10 Środa: Mundek
    22.10 Czwartek:
    23.10 Piątek: Katiuszaa
    24.10 Sobota: Cinnamon Cookie
    25.10 Niedziela:
    26.10 Poniedziałek: Ruby?

Bez przesady kochana, że tak późno to nieeee, wpisz mnie tam na sobotę do cynamonka :)

cinnamon cookie, Carolq lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka, jakie suplementy polecasz, bo ja tylko kwas foliowy biorę i mężowi od tego cyklu też podaję. Mój mąż będzie sposobem prowokowany/szczuty lub wykorzystywany seksualnie w te dni, ale nadal trzymam się opcji nie mówienia mu dokładnie, które to dni płodne, nie poruszam tematu starań od strony technicznej ; ) zapewnię mu ten komfort, żeby sie nie stresował i jakości plemników nie obniżał ; )
    Już sobie sprawdziłam,że kolejne dni płodne wypadają mi w okolicach święta zmarłych, zaduszek, także klimat do baraszkowania niezły ; )
    Ja do kwasu foliowego chcę dorzucić olej z wiesiołka (bo śluz to wciąż problem) i inofem (żeby lepiej wyczuć owulację) nic więcej bez konsultacji z ginem nie biorę :)
    Mój nie ma problemu jeśli wie kiedy musi o ile nie są to jedyne dni w miesiącu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

Haha zacny czas sobie wybrałaś :) Będzie upiornie dobrze:D

• Edycik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

ojj ja tu nie pomogę bo sama nie wiem jak to jest Ruby

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik tak jak pisałam... U mnie też dziewczynka u koleżanki... Beczę jak głupia, z jej szczęścia i z tego, jak bardzo też tego pragnę...

ehh skąd ja to znam Cynnamonku ...nam też się musi wreszcie udać :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dołączam się do Was! co prawda pierwszy cykl starań ale fajnie mieć wsparcie :) jestem 3 lata po ślubie i nie planowaliśmy dziecka do tej pory i powoli ogarnia mnie paranoja, że kiedyś będzie za późno :/ mój mąż pojechał na szkolenie do Hamburga, wraca 24 października, teoretycznie wtedy zaczynają mi się dni płodne i stwierdzam że to chyba przeznaczenie więc zabieramy się do roboty!! :) trzymajcie kciuki!

luna91, Kjopa3 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić z całego dnia :)

Sylwia film cudowny :) masz wspaniałego synka

Angela witaj :)
    katiuszaa wrote:
    Uśmiechnijcie się ;)

Mąż do żony w trakcie seksu :
    Może byś tak trochę pojeczała,
    Miałbym więcej frajdy....
    -Już mam jęczeć???
    -Jeszcze nie!
    -Już!?
    -Już!!!
    - Łolaboga nie mam się w co ubrać, dzieciaki brudne cukier zdrożał....

Dowcip świetny 2smiech.gif więcej takich proszę :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo Ruby :)

Lista testujących:

14.10 Środa: Majju
    15.10 Czwartek:
    16.10 Piątek:
    17.10 Sobota: Jaśminowa, Paryzetka
    18.10 Niedziela: Madzikk?
    19.10 Poniedziałek:Madzikk?
    20.10 Wtorek:
    21.10 Środa: Mundek
    22.10 Czwartek:
    23.10 Piątek: Katiuszaa
    24.10 Sobota: Cinnamon Cookie, Ruby
    25.10 Niedziela:
    26.10 Poniedziałek:

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ