X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn witaj :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja nie wiem jak z tym bólem jest, ale teraz u mnie ból się nie pokrył ze śluzem :| najpierw był dwa dni śluz a ostry ból miałam w sobotę :/ i przez to nawet <3 nie chciałam... Więc możliwe, że mocniejszy ból pojawia się później :)
    Jasminowa Ty będziesz baraszkować w klimacie trupów :P a mój Małż ma urodziny w Halloween ;) więc też pewnie taki prezent nu ofiaruję :P
    W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to <3 prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?

luna91 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z cyklem bezowulacyjnym, jest pik LH? Wychodzą testy? U mnie już teoretyczne powinna być a ta kreska kontrolna coraz jaśniejsza mi wychodzi :/

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

12-36 godzin po pozytywnym teście, więc ja obstawiam, że dziś jest owulacja, ale to tylko moje zdanie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co do tych :codziennych starań" ;) myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 08go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:41

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to <3 prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?

Ja mam tak samo :) bo ileż można :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mam pytanie co do tych :codziennych starań" ;) myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 11go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować :(

Są dwie szkoły, mój lekarz uważa, że lepiej codziennie w okolicy owulacji i tego się trzymam.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku a ja sama siebie sabotuję, po dniach płodnych to co chwila coś inicjuję, a przed wcale i wtedy mój chłopak się buntuje, że traktuję go jak rozpłodowca ;) Dlatego teraz mamy nową umowę i dużo <3 przez cały cykl, to on się zmobilizuje bardziej na płodne. Ja nie narzekam ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ejrene, wizytę u dobrego gina dobrze zaliczyć, a mąż kochany chłopak, że chce w słusznej sprawie zmieniać plany : ) Jak owu wypadnie w poniedziałek, to będziecie mieli cały weekend przed owu : )

Dlatego naradzie jesteś dobrej myśli :) i nie martwie się tym co będzie w przyszłych miesiącach, czy ovu będzie w tygodniu czy nie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

Ja też obstawiam że dzisiaj :D

A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh cynamonie ja dokładnie tak samo, po owulce posucha przez jakiś czas bo muszę odsapnąć :P

Wysłany: 13 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ejrene przypomniałaś mi, że miałam od dziś robić skalpel i plank :/ a właśnie wypiłam pół kieliszka wina i wlazłam pod kołdrę bo zimno mi się zrobiło... Niech to szlag :/ od jutra zaczynam :P

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiola90 :) czyli od 24 można spokojne zaczynać bo ovu przewiduje mi na 27.10 :) nie mogę się doczekać!!! teraz siedzę jak na szpilkach, buszuje po forach i myślę co mogę jeszcze dobrego zrobić żeby sobie ( a raczej nam) pomóc :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczyna się testomania u nas :) Dziewczyny trzymam baaardzo mocno zaciśnięte kciuki za każdą z Was.

Paryzetka - a co twojego gina obchodzi czy ty masz męża czy partnera?

No teoretycznie owulacja 12-36 h po pozytywnym teście. Ja robiłam w piątek - była krecha taka sama jak kontrolna a w sobotę po południu robiłam i była ciemniejsza a wieczorem odczuwałam kłujący ból w jajniku, przy siadaniu kuło mocniej.

Test może wyjść pozytywny a do owu może nie dojść. Organizm wyrzuca hormon LH, który wychodzi na teście a do owulacji z jakiejś przyczyny nie dochodzi, to takie podejście do owulacji.

Ajj ja miałam to samo, po owulacji już odpuszczałam <3. To nie to samo co kiedyś jak się człowiek poznawał i mógł kopulować kilka razy dziennie :D Ale teraz mam niestety zakaz od gina. Strasznie nam brakuje, obydwoje mamy sny erotyczne,ale już musimy się poświęcić nie ma wyjścia.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja też obstawiam że dzisiaj :D

A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p

eeee jakby to powiedzieć, zmieniłam zdanie i teraz myślę o aerobiku albo jodze :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też nie wiem co ją to obchodzi, ale jest oburzona, zwłaszcza jak jej powiedziałam, że w ogóle nie planuję ślubu ;) Moja sprawa, a nie jej. Chyba muszę młodszych ginekolożek szukać ;)
    Tylko mój ortopeda mnie rozumie w tej kwestii ;)

Ruby ja też cały czas myślę o jakimś, siedzę na tyłku i myślę ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Haha zacny czas sobie wybrałaś :) Będzie upiornie dobrze:D

Może się za dynię przebiorę w ramach podgrzewania atmosfery ; )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 13 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie zapomniałam zapytać o to samo co Luna - co tą panią ginekolog obchodzi czy jesteś mężatką czy nie :/ masakra jakaś .. Co to ma do rzeczy :/ w sumie zdarzają się chorzy ludzie w takich miejscach, sama swoją pierwszą wizytę u ginekologa wspominam niemiło...

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 13 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Może się za dynię przebiorę w ramach podgrzewania atmosfery ; )
    Za dynię?! Ojjjj Jasminowa to już lepiej za jakąś seksowną wampirzycę ;) :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za seksowną zakonnicę

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ