Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby ja nie wiem jak z tym bólem jest, ale teraz u mnie ból się nie pokrył ze śluzem najpierw był dwa dni śluz a ostry ból miałam w sobotę i przez to nawet nie chciałam... Więc możliwe, że mocniejszy ból pojawia się później
Jasminowa Ty będziesz baraszkować w klimacie trupów a mój Małż ma urodziny w Halloween więc też pewnie taki prezent nu ofiaruję
W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?luna91 lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy
edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?
12-36 godzin po pozytywnym teście, więc ja obstawiam, że dziś jest owulacja, ale to tylko moje zdanie
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Mam pytanie co do tych :codziennych starań" myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 08go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:41
-
cinnamon cookie wrote:
W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?
Ja mam tak samo bo ileż można
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Evanlyn wrote:Mam pytanie co do tych :codziennych starań" myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 11go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować
Są dwie szkoły, mój lekarz uważa, że lepiej codziennie w okolicy owulacji i tego się trzymam.
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Cynamonku a ja sama siebie sabotuję, po dniach płodnych to co chwila coś inicjuję, a przed wcale i wtedy mój chłopak się buntuje, że traktuję go jak rozpłodowca Dlatego teraz mamy nową umowę i dużo przez cały cykl, to on się zmobilizuje bardziej na płodne. Ja nie narzekam
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Jasminowa wrote:Ejrene, wizytę u dobrego gina dobrze zaliczyć, a mąż kochany chłopak, że chce w słusznej sprawie zmieniać plany : ) Jak owu wypadnie w poniedziałek, to będziecie mieli cały weekend przed owu : )
Dlatego naradzie jesteś dobrej myśli i nie martwie się tym co będzie w przyszłych miesiącach, czy ovu będzie w tygodniu czy nie. -
Ruby wrote:Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy
edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?
Ja też obstawiam że dzisiaj
A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p -
nick nieaktualny
-
No i zaczyna się testomania u nas Dziewczyny trzymam baaardzo mocno zaciśnięte kciuki za każdą z Was.
Paryzetka - a co twojego gina obchodzi czy ty masz męża czy partnera?
No teoretycznie owulacja 12-36 h po pozytywnym teście. Ja robiłam w piątek - była krecha taka sama jak kontrolna a w sobotę po południu robiłam i była ciemniejsza a wieczorem odczuwałam kłujący ból w jajniku, przy siadaniu kuło mocniej.
Test może wyjść pozytywny a do owu może nie dojść. Organizm wyrzuca hormon LH, który wychodzi na teście a do owulacji z jakiejś przyczyny nie dochodzi, to takie podejście do owulacji.
Ajj ja miałam to samo, po owulacji już odpuszczałam . To nie to samo co kiedyś jak się człowiek poznawał i mógł kopulować kilka razy dziennie Ale teraz mam niestety zakaz od gina. Strasznie nam brakuje, obydwoje mamy sny erotyczne,ale już musimy się poświęcić nie ma wyjścia.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ja też obstawiam że dzisiaj
A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p
eeee jakby to powiedzieć, zmieniłam zdanie i teraz myślę o aerobiku albo jodzecinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Luna ja też nie wiem co ją to obchodzi, ale jest oburzona, zwłaszcza jak jej powiedziałam, że w ogóle nie planuję ślubu Moja sprawa, a nie jej. Chyba muszę młodszych ginekolożek szukać
Tylko mój ortopeda mnie rozumie w tej kwestii
Ruby ja też cały czas myślę o jakimś, siedzę na tyłku i myślę8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
O właśnie zapomniałam zapytać o to samo co Luna - co tą panią ginekolog obchodzi czy jesteś mężatką czy nie masakra jakaś .. Co to ma do rzeczy w sumie zdarzają się chorzy ludzie w takich miejscach, sama swoją pierwszą wizytę u ginekologa wspominam niemiło...