Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn witaj :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja nie wiem jak z tym bólem jest, ale teraz u mnie ból się nie pokrył ze śluzem :| najpierw był dwa dni śluz a ostry ból miałam w sobotę :/ i przez to nawet <3 nie chciałam... Więc możliwe, że mocniejszy ból pojawia się później :)
    Jasminowa Ty będziesz baraszkować w klimacie trupów :P a mój Małż ma urodziny w Halloween ;) więc też pewnie taki prezent nu ofiaruję :P
    W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to <3 prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?

luna91 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z cyklem bezowulacyjnym, jest pik LH? Wychodzą testy? U mnie już teoretyczne powinna być a ta kreska kontrolna coraz jaśniejsza mi wychodzi :/

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

12-36 godzin po pozytywnym teście, więc ja obstawiam, że dziś jest owulacja, ale to tylko moje zdanie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co do tych :codziennych starań" ;) myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 08go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:41

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jestem okropna... Jak do owulacji to <3 prawie codziennie, Mąż zachwycony, a po owu leniwiec i już mi się nie chce... Wredne to co? Też tak macie?

Ja mam tak samo :) bo ileż można :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mam pytanie co do tych :codziennych starań" ;) myślicie, że warto faktycznie próbować codziennie? czytałam, że lepiej co drugi dzień a strasznie bym chciała "załapać" za pierwszym razem i już 11go listopada zobaczyć dwie kreski!!! nie chce się rozczarować :(

Są dwie szkoły, mój lekarz uważa, że lepiej codziennie w okolicy owulacji i tego się trzymam.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku a ja sama siebie sabotuję, po dniach płodnych to co chwila coś inicjuję, a przed wcale i wtedy mój chłopak się buntuje, że traktuję go jak rozpłodowca ;) Dlatego teraz mamy nową umowę i dużo <3 przez cały cykl, to on się zmobilizuje bardziej na płodne. Ja nie narzekam ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ejrene, wizytę u dobrego gina dobrze zaliczyć, a mąż kochany chłopak, że chce w słusznej sprawie zmieniać plany : ) Jak owu wypadnie w poniedziałek, to będziecie mieli cały weekend przed owu : )

Dlatego naradzie jesteś dobrej myśli :) i nie martwie się tym co będzie w przyszłych miesiącach, czy ovu będzie w tygodniu czy nie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Laski a, ja ból owulacyjny dzisiaj, ale z kolei test już ledwo ledwo ,wczoraj tylko był intensywny rano i wieczorem....dzisiaj jeszcze przelecę mężulka proforma, a od jutra odliczamy :D

edit: bo moje pytanie miało brzmieć czy dzisiaj była owulka kiedy ból odczuwam czy wczoraj kiedy test pokazał? jak to z tym wyrzutem czy plikiem LH czy zwał jak zwał jest?

Ja też obstawiam że dzisiaj :D

A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh cynamonie ja dokładnie tak samo, po owulce posucha przez jakiś czas bo muszę odsapnąć :P

Wysłany: 13 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ejrene przypomniałaś mi, że miałam od dziś robić skalpel i plank :/ a właśnie wypiłam pół kieliszka wina i wlazłam pod kołdrę bo zimno mi się zrobiło... Niech to szlag :/ od jutra zaczynam :P

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiola90 :) czyli od 24 można spokojne zaczynać bo ovu przewiduje mi na 27.10 :) nie mogę się doczekać!!! teraz siedzę jak na szpilkach, buszuje po forach i myślę co mogę jeszcze dobrego zrobić żeby sobie ( a raczej nam) pomóc :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczyna się testomania u nas :) Dziewczyny trzymam baaardzo mocno zaciśnięte kciuki za każdą z Was.

Paryzetka - a co twojego gina obchodzi czy ty masz męża czy partnera?

No teoretycznie owulacja 12-36 h po pozytywnym teście. Ja robiłam w piątek - była krecha taka sama jak kontrolna a w sobotę po południu robiłam i była ciemniejsza a wieczorem odczuwałam kłujący ból w jajniku, przy siadaniu kuło mocniej.

Test może wyjść pozytywny a do owu może nie dojść. Organizm wyrzuca hormon LH, który wychodzi na teście a do owulacji z jakiejś przyczyny nie dochodzi, to takie podejście do owulacji.

Ajj ja miałam to samo, po owulacji już odpuszczałam <3. To nie to samo co kiedyś jak się człowiek poznawał i mógł kopulować kilka razy dziennie :D Ale teraz mam niestety zakaz od gina. Strasznie nam brakuje, obydwoje mamy sny erotyczne,ale już musimy się poświęcić nie ma wyjścia.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja też obstawiam że dzisiaj :D

A Ruby miałam się Ciebie zapytać jak tam Twoje bieganie? Bo coś umilkłaś w tym temacie :p

eeee jakby to powiedzieć, zmieniłam zdanie i teraz myślę o aerobiku albo jodze :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też nie wiem co ją to obchodzi, ale jest oburzona, zwłaszcza jak jej powiedziałam, że w ogóle nie planuję ślubu ;) Moja sprawa, a nie jej. Chyba muszę młodszych ginekolożek szukać ;)
    Tylko mój ortopeda mnie rozumie w tej kwestii ;)

Ruby ja też cały czas myślę o jakimś, siedzę na tyłku i myślę ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Haha zacny czas sobie wybrałaś :) Będzie upiornie dobrze:D

Może się za dynię przebiorę w ramach podgrzewania atmosfery ; )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 13 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie zapomniałam zapytać o to samo co Luna - co tą panią ginekolog obchodzi czy jesteś mężatką czy nie :/ masakra jakaś .. Co to ma do rzeczy :/ w sumie zdarzają się chorzy ludzie w takich miejscach, sama swoją pierwszą wizytę u ginekologa wspominam niemiło...

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 13 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Może się za dynię przebiorę w ramach podgrzewania atmosfery ; )
    Za dynię?! Ojjjj Jasminowa to już lepiej za jakąś seksowną wampirzycę ;) :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za seksowną zakonnicę

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ