X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pomysł jest niezły, też mi płodne będą tak jakoś wypadać (no chyba, że jakimś cudem nie ;) ) To ja zamawiam seksowną wampirzycę ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadają 11 listopada także ja w barwy Narodowe muszę się zaopatrzyć ;)

Ginekolog jakaś nawiedzona, a może ona dorabia jako katechetka albo siostra zakonna po godzinach?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomysły przebieranek, coś na pewno wybiorę ; ) może faktycznie dynia mało kręci ; )

Ruby- jak Ty tak intensywnie pracujesz to owoc tej pracy się zwyczajnie należy

Cinamon- chyba każda ze staraczek po owulce zmęczona, mam podobnie,

Ja trzymałam się opcji +- co drugi dzień od dnia zaraz po @ do zaraz po owu, dzień przed owu i dzień owulki zawsze. Są też dni, że dzień po dniu, ale tak aktywna jak Ruby nie jestem, choć i tak od początku starań wzrosła moja aktywność, co cieszy mojego męża ; )

Evalyn- witaj w naszych skromnych progach : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehheh Jaśminowa - nigdy Cię nie widziałam, ale jakoś jak wyobraziłam sobie jak wychodzisz do męża w stroju takiej wielkiej, okrąglutkiej dyni to mi się śmiać zachciało :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa to mój patent na ten miesiąc, stosowałam już system dwudniowy czyli co dwa dni i trzydniowy więc teraz czas wypróbować ten najbardziej męczący :D ale ja to libido mam mega niskie :/ to jest mój trzeci system, a do 3 razy sztuka więc jest szansa:D popatrzcie ledwo owulka zapukała do drzwi, a biedna Ruby już się nakręca;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam do owulacji jeszcze daleko a ja już nakręcona jestem :) a mąż za szybko nie wróci :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Hehheh Jaśminowa - nigdy Cię nie widziałam, ale jakoś jak wyobraziłam sobie jak wychodzisz do męża w stroju takiej wielkiej, okrąglutkiej dyni to mi się śmiać zachciało :D
    To by było coś!!! :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Luna myślę, że mój mąż też by się zaczął śmiać ; ) do dyni raczej mi daleko wizualnie ( tak myślę : )

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partyzetka ja bym na Twoim miejscu od razu zmieniła lekarza, to bardzo nieprofesjonalne, ją powinien interesować tylko Twój stan zdrowia a nie życie osobiste. Ruby może mieć rację z tym jej dodatkowym zajęciem. Ja miałam taką sytuację jak chodziliśmy na nauki przedmałżeńskie i na spotkaniu indywidualnym pani się nas pyta co sądzimy o metodach antykoncepcji, ja zawsze cichutka a tu wyskoczyłam, że ja to jestem na wszystko otwarta, nie mam żadnych uprzedzeń zależy co komu pasuje :D Myślałam że mnie zabije :) Kobieta wyskoczyła z komentarzem " dziecko bój się Boga " później kazania wysłuchałam jakie to wszystko złe. A koniec końców spotkałam ją w przychodni w rejestracji, więc wszystko jest możliwe. Do tej pory z moim K. wspominamy tą sytuację ze śmiechem :)ale wtedy tak wesoło nie było

luna91 lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jaśminowa to mój patent na ten miesiąc, stosowałam już system dwudniowy czyli co dwa dni i trzydniowy więc teraz czas wypróbować ten najbardziej męczący :D ale ja to libido mam mega niskie :/ to jest mój trzeci system, a do 3 razy sztuka więc jest szansa:D popatrzcie ledwo owulka zapukała do drzwi, a biedna Ruby już się nakręca;)

oj to jesteś do przodu kochana, my dopiero wprowadzamy te taktyki.
    Ja też nie jestem specjalnie temperamentna ( choć mam swoje dni, nie powiem, ale nie codziennie), ale czego się nie zrobi w słusznej sprawie ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Partyzetka ja bym na Twoim miejscu od razu zmieniła lekarza, to bardzo nieprofesjonalne, ją powinien interesować tylko Twój stan zdrowia a nie życie osobiste. Ruby może mieć rację z tym jej dodatkowym zajęciem. Ja miałam taką sytuację jak chodziliśmy na nauki przedmałżeńskie i na spotkaniu indywidualnym pani się nas pyta co sądzimy o metodach antykoncepcji, ja zawsze cichutka a tu wyskoczyłam, że ja to jestem na wszystko otwarta, nie mam żadnych uprzedzeń zależy co komu pasuje :D Myślałam że mnie zabije :) Kobieta wyskoczyła z komentarzem " dziecko bój się Boga " później kazania wysłuchałam jakie to wszystko złe. A koniec końców spotkałam ją w przychodni w rejestracji, więc wszystko jest możliwe. Do tej pory z moim K. wspominamy tą sytuację ze śmiechem :)ale wtedy tak wesoło nie było

Wiola- niezła sytuacja na tych naukach : )
    Mi się przypomniało, gdy byliśmy na naukach i było chyba z 10 par i ja dostałam wariackiego ataku śmiechu ( bez powodu), nie mogłam się uspokoić. Żeby było weselej mój mąż do mnie dołączył i zabójczy atak śmiechu, z lejącymi się łzami to była masakra. Wyglądaliśmy jak para wiariatów.Było mi naprawdę wstyd, ale nie mogłam się uspokoić. Myślałam, że nas wywalą. Mój mąż do tej pory mi to wypomina, jak zaczęłam zaraźliwy śmiech w najmniej odpowiednim momencie. Dodam tylko, że nikt więcej się nie śmiał, więc obciach do kwadratu ; )

luna91, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa to mnie przebiłaś :D

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozumiem z tym bieganiem. Ja nie mogę się zebrać i sama zacząć biegać. Potrzebuje towarzystwa :/ więc Jutro Cinamonku umawiam się z Tobą i wirtualnie razem- ćwiczymy Chodakowską ;)

Która ogląda teraz M jak Miłość?

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam przyznaję się :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja należę do społeczności uzależnionej od "Na wspólnej" :D

luna91 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam ;)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja oglądam przyznaję się :)

Rozkmiń co to za wózek co ma Natalka :D

Edit: Może Ty Ruby wiesz ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:23

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek fajny, taki nietypowy. Ja już od jakiegoś czasu mam kilka modeli wybranych tylko kiedy w końcu się przyda...

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakaś masakra w pracy miałam duzo do nadrobienia po wolnym :/ wróciłam padnięta zmęczona i z ochota na zupę niestety chęci przewyższyły zamiary i skończyło sie z łzami na zapiekance ... Ogólnie stan fizyczny dobry , psychiczny jakaś masakra jeszcze maz ma duzo pracy i wogole:( nie chce sie ze mną kłaść spać tak wcześnie , mi go brakuje i to tak w koło :(

Trzymamy podwójne kciuki za testujące :) i czekamy na nowe Robaczki :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Poczta Polska :) dział usług głosowych ( nie mylić z panią na okienku i litonoszem :P )
    czemu nie grzeja hmm dobre pytanie

Witam koleżankę z pracy :-P Tyle, że ja listonosz i mi w pracy dziś w miarę ciepło ale wczoraj to wypiździło. No ale dziś dostaliśmy paczkę cherbaty na zimę i kilo cukru. A od listopada chyba bony się zaczną 7 zł dziennie na ciepłe jedzenie w rejonie. Ciekawe gdzie?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ