X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Daje nam testomaniaczkom dobry przykład, ale w terminie @ to już nawet trzeba siknąć ; )
    Oj Jaśminowa jaki dobry.....dziś nie wytrzymałam;)

no ale w sumie w terminie @ się mieszczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:26

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby już na wizycie, trzymam kciuki za dobre wieści :*

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A nie od 12 godzin? Mam te z allegro rózowe co Ty kiedyś mialaś. Właśnie posmutniałam że nie zdąży bo będzie jutro koło 17. Ale w takim razie wolę się Twojej wersji trzymać że od 24 :p

Ejrene, od kiedy uwolni się jajko jeszcze jest kilka- kilkanaście godzin możliwość zapłodnienia. Łap więc męża od razu w drzwiach i do boju.

Ejrene lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kamila kiedy masz miec wyniki??
    Badanie mialam rano a o 14:30 odebralam wyniki z bety

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zapisy na listopad robimy? :-) czy wciąż jeszcze październik:-) a długi jest...

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby Twój zacny i dostojny avatar mnie zachwycił:)
    Nie przejęłam się tym testem,jak Jasminowa pisała listopad piękny miesiąc na zachodzenie....nie będę spod kołdry wychodzić ani M wypuszczać:)

No to od 1 listopada wszystkie pod kołdrę wskakują. Dla klimatu można znicz odpalić ; )

AgaL, agrafka85 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jasminowa ja Cie falstartem wzięłam i dziś zrobiłam;)
    ale zielonej puli nie otwarłam, także liczę na Ciebie!

a ja zrzucę na następną, ok ; )

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka pisałaś coś o wyniku bety? przeoczyłam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także tak,byłam tam 10po i od razu weszłam, czekali już mnie,niema się z czego cieszyć wszystkie wyniki złe :( wkur...się

Prolaktyna podobno zła - 24.05 normy (4,79-23,30)
    Progesteron podobno za niski - 0,7
    i TSH też nie najlepsze 3,18 :( (0,28 -4,3) aniby mieści się w normie do ch..wacława

Prog jak na fazę owulacyjną to też się kur...mieści,a mi tutaj szczeka doktor że nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środę badam prolaktynę z obciążeniem i coś tam jeszcze, w pt wizyta...
    co z tego jak nawet doszłoby do owulacji jak prolaktyna nie pozwoli na zapłodnienie :(
    Głupia ja....naiwna

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz normy??
    prolaktyna zła? wydaje mi sie ok

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Kochana ale co jeszcze mówili?? jak owu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A masz normy??
    prolaktyna zła? wydaje mi sie ok

Aga edytowałam post i dodałam normy....

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna faktycsnie za wysoka, a progesteron w którym dpo badalas Ruby? Tsh stanowczo za wysokie. Dostalas leki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    w środę badam prolaktynę z obciążeniem i coś tam jeszcze, w pt wizyta...
    co z tego jak nawet doszłoby do owulacji jak prolaktyna nie pozwoli na zapłodnienie :(
    Głupia ja....naiwna
    Ruby znam osoby co z prolaktyną zaszły, moja koleżanka z pracy!
    ja tez mam podwyższoną, czekam na @, bo 2-3 dc mam zrobić te wszystkie badania, m.in. prolaktynę i po obciążeniu też.
    Nie łam się prosze....stres i nerwy tylko ją podwyższają.
    Dlatego tak cały czas gadam o nie myśleniu o staraniu, bo wierzę, że w ten sposób naturalnie ją obniże.... to chyba naiwność co....

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście na wszystko są leki:-) będzie dobrze:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, że dobrnęłam do końca i jestem na bieżąco na forum. Miałam tyle nadrabiania, szaleństwo istne.
    Nic, tylko trzeba zaciążyć i iść na zwolnienie, żeby aktywność na forum zachować. Ja nadrabiałam dzisiaj na raty, chwilę popołudniu i teraz wieczorem.

Plany weekendowe u mnie takie, że jutro goście się zjeżdzają- nasi przyjaciele z dziećmi przyjeżdżają po południu i zostają na noc, więc zapowiada się fajny dzień. Także jutro od rana trochę posprzątamy, znowu umyję 1 okno ( Ruby- polecam myć okna " na raty") i jakieś ciacho i kolację przygotuję na przyjazd gości.

Rano zgodnie z umową siknę i dam znać.

Dobrej nocki!

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kamilka pisałaś coś o wyniku bety? przeoczyłam?

beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!! :(
    Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie :D

Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!

Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!

Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!

Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała

Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim laboratorium normy prolaktyny do 25,6 a ja mam 54,4.....i też miałam nadzieje jakieś w tym cyklu Bo słyszałam, że kobiety mimo to zachodzily

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!! :(
    Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie :D

Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!

Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!

Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!

Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała

Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien :(
    A ile dni po owulacji robiłaś pierwsze testy?
    nie martw się i nie zadręczaj Kochana, stres nie jest Ci teraz wskazany:*
    wierzę, ze będzie dobrze

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ