X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Daje nam testomaniaczkom dobry przykład, ale w terminie @ to już nawet trzeba siknąć ; )
    Oj Jaśminowa jaki dobry.....dziś nie wytrzymałam;)

no ale w sumie w terminie @ się mieszczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:26

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby już na wizycie, trzymam kciuki za dobre wieści :*

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A nie od 12 godzin? Mam te z allegro rózowe co Ty kiedyś mialaś. Właśnie posmutniałam że nie zdąży bo będzie jutro koło 17. Ale w takim razie wolę się Twojej wersji trzymać że od 24 :p

Ejrene, od kiedy uwolni się jajko jeszcze jest kilka- kilkanaście godzin możliwość zapłodnienia. Łap więc męża od razu w drzwiach i do boju.

Ejrene lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kamila kiedy masz miec wyniki??
    Badanie mialam rano a o 14:30 odebralam wyniki z bety

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zapisy na listopad robimy? :-) czy wciąż jeszcze październik:-) a długi jest...

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby Twój zacny i dostojny avatar mnie zachwycił:)
    Nie przejęłam się tym testem,jak Jasminowa pisała listopad piękny miesiąc na zachodzenie....nie będę spod kołdry wychodzić ani M wypuszczać:)

No to od 1 listopada wszystkie pod kołdrę wskakują. Dla klimatu można znicz odpalić ; )

AgaL, agrafka85 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jasminowa ja Cie falstartem wzięłam i dziś zrobiłam;)
    ale zielonej puli nie otwarłam, także liczę na Ciebie!

a ja zrzucę na następną, ok ; )

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka pisałaś coś o wyniku bety? przeoczyłam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także tak,byłam tam 10po i od razu weszłam, czekali już mnie,niema się z czego cieszyć wszystkie wyniki złe :( wkur...się

Prolaktyna podobno zła - 24.05 normy (4,79-23,30)
    Progesteron podobno za niski - 0,7
    i TSH też nie najlepsze 3,18 :( (0,28 -4,3) aniby mieści się w normie do ch..wacława

Prog jak na fazę owulacyjną to też się kur...mieści,a mi tutaj szczeka doktor że nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środę badam prolaktynę z obciążeniem i coś tam jeszcze, w pt wizyta...
    co z tego jak nawet doszłoby do owulacji jak prolaktyna nie pozwoli na zapłodnienie :(
    Głupia ja....naiwna

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz normy??
    prolaktyna zła? wydaje mi sie ok

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Kochana ale co jeszcze mówili?? jak owu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A masz normy??
    prolaktyna zła? wydaje mi sie ok

Aga edytowałam post i dodałam normy....

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna faktycsnie za wysoka, a progesteron w którym dpo badalas Ruby? Tsh stanowczo za wysokie. Dostalas leki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    w środę badam prolaktynę z obciążeniem i coś tam jeszcze, w pt wizyta...
    co z tego jak nawet doszłoby do owulacji jak prolaktyna nie pozwoli na zapłodnienie :(
    Głupia ja....naiwna
    Ruby znam osoby co z prolaktyną zaszły, moja koleżanka z pracy!
    ja tez mam podwyższoną, czekam na @, bo 2-3 dc mam zrobić te wszystkie badania, m.in. prolaktynę i po obciążeniu też.
    Nie łam się prosze....stres i nerwy tylko ją podwyższają.
    Dlatego tak cały czas gadam o nie myśleniu o staraniu, bo wierzę, że w ten sposób naturalnie ją obniże.... to chyba naiwność co....

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście na wszystko są leki:-) będzie dobrze:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, że dobrnęłam do końca i jestem na bieżąco na forum. Miałam tyle nadrabiania, szaleństwo istne.
    Nic, tylko trzeba zaciążyć i iść na zwolnienie, żeby aktywność na forum zachować. Ja nadrabiałam dzisiaj na raty, chwilę popołudniu i teraz wieczorem.

Plany weekendowe u mnie takie, że jutro goście się zjeżdzają- nasi przyjaciele z dziećmi przyjeżdżają po południu i zostają na noc, więc zapowiada się fajny dzień. Także jutro od rana trochę posprzątamy, znowu umyję 1 okno ( Ruby- polecam myć okna " na raty") i jakieś ciacho i kolację przygotuję na przyjazd gości.

Rano zgodnie z umową siknę i dam znać.

Dobrej nocki!

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kamilka pisałaś coś o wyniku bety? przeoczyłam?

beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!! :(
    Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie :D

Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!

Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!

Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!

Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała

Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim laboratorium normy prolaktyny do 25,6 a ja mam 54,4.....i też miałam nadzieje jakieś w tym cyklu Bo słyszałam, że kobiety mimo to zachodzily

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!! :(
    Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie :D

Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!

Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!

Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!

Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała

Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien :(
    A ile dni po owulacji robiłaś pierwsze testy?
    nie martw się i nie zadręczaj Kochana, stres nie jest Ci teraz wskazany:*
    wierzę, ze będzie dobrze

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ