Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuby mi prolaktyna też wydaje się ok bo przy 25 jeszcze nic nie blokuje dopiero przy 30.
Progesteron to pytanie w którym dniu bo dla każdej fazy inny poziom jeżeli przed owu to nie jest źle a na tsh się nie znam
Zaaplikuj sobie teraz piwo i łopatę żeby się już odkopywać a ja ściskamRuby lubi tę wiadomość
-
katiuszaa wrote:Ruby mi prolaktyna też wydaje się ok bo przy 25 jeszcze nic nie blokuje dopiero przy 30.
Progesteron to pytanie w którym dniu bo dla każdej fazy inny poziom jeżeli przed owu to nie jest źle a na tsh się nie znam
Zaaplikuj sobie teraz piwo i łopatę żeby się już odkopywać a ja ściskam
a co blokuje ta prolaktyna? ja mam 54....i wolałam się wcześniej nie interesować, teraz jak już wiem, że kolejne badania przede mną to chętnie się dowiem:)Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:a co blokuje ta prolaktyna? ja mam 54....i wolałam się wcześniej nie interesować, teraz jak już wiem, że kolejne badania przede mną to chętnie się dowiem:)
Mi powiedział, że nawet jak doszło do owulacji bo jadłam proga od 19 dc to prolaktyna nie pozwoli zagnieździć się i dochodzi do miesiączki która jest samoistnym poronieniem
Kas - nie dostałam żadnych leków mam zrobić prolaktynę z obciążeniem żeby dobrać odpowiednie leki i coś tam jeszcze z tarczycy mam zrobić... -
AgaL wrote:A ile dni po owulacji robiłaś pierwsze testy?
nie martw się i nie zadręczaj Kochana, stres nie jest Ci teraz wskazany:*
wierzę, ze będzie dobrze
Nie wiem kiedy mialam owulacje bo nie sprawdzalam tego. Skonczyla mi sie @ 17.09 i zaczelismy dzialac Testy robilam co tydzien i pozytywny pokazal mi sie dopiero wczoraj gdzie wedlug bety to 6-7 tydzien!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:57
-
Ruby wrote:Mi powiedział, że nawet jak doszło do owulacji bo jadłam proga od 19 dc to prolaktyna nie pozwoli zagnieździć się i dochodzi do miesiączki która jest samoistnym poronieniem
Kas - nie dostałam żadnych leków mam zrobić prolaktynę z obciążeniem żeby dobrać odpowiednie leki i coś tam jeszcze z tarczycy mam zrobić...
Kiedy masz kolejna wizytę?
ja dopiero 7 listopada, bo długo będę czekać na wyniki niektórych badań.katiuszaa lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
Kamila ;) wrote:beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!!
Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie
Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!
Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!
Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!
Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała
Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien
Koleżanka będąc w 2 tyg ciąży (z jej własnego obliczania że wtedy mogło się to stać plus/minus) była u lekarza i też jej powiedział że nawet jak jest w ciąży to jeszcze tego nie zobaczy i zaprosił ją na badania jeszcze za tydzieńnie wiem kiedy Ty byłaś tzn w którym tyg czy jak to tam liczyć... ale nie martw się bo ta koleżanka ze mną wypiła międzyczasie dwie butelki wina nie wiedząc że jest w ciąży a urodziła śliczną i zdrową córeczkę
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:także tak,byłam tam 10po i od razu weszłam, czekali już mnie,niema się z czego cieszyć wszystkie wyniki złe
wkur...się
Prolaktyna podobno zła - 24.05 normy (4,79-23,30)
Progesteron podobno za niski - 0,7
i TSH też nie najlepsze 3,18(0,28 -4,3) aniby mieści się w normie do ch..wacława
Prog jak na fazę owulacyjną to też się kur...mieści,a mi tutaj szczeka doktor że nie
Ruby ja niedawno robiłam prolaktyne i miałam 32,19 i moja gin powiedziała, że jest ok (mimo normy 24) więc już nie wiem o co cho -
majju wrote:Ruby ja niedawno robiłam prolaktyne i miałam 32,19 i moja gin powiedziała, że jest ok (mimo normy 24) więc już nie wiem o co cho
ja też już nie wiem, ale moja na bank za wysokaKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Mam nadzieje ze bedzie u mnie wszytsko w porzadku i u was tak samo!!! Tego wam i sobie zycze
A co do staran to napawde jestem zaskoczona ze sie udalo bez sprawdzania owulacji itp. odrazu @ poszla i zaczelismy do 2 dzienczasem mial mnie dosc
do tego codziennie obowiazkowo jadł pomidory czasem tez marchewki
pus normalne posiłki
Dobrej nocy :* -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny martwi mnie to bo według norm mam tylko odrobinkę podwyższone i to nie wszystko, a on mi to tak powiedział jakby nie wiadomo co się działo...samo zło...ciąży nie będzie ...takie odniosłam wrażenie...nie wiem czy to jest ta jego broń, że drobne rzeczy leczy i temu pacjentki szybko zachodzą, czy on zwyczajnie wyłudza kasę...bo badania robię oczywiście też u nich w gabinecie....nie wiem ciężko powiedzieć...
acha za samo odczytanie badań czyli jakieś 3 minuty w gabinecie 100 zł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10
Paryzetka83 lubi tę wiadomość