X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi prolaktyna też wydaje się ok bo przy 25 jeszcze nic nie blokuje dopiero przy 30.
    Progesteron to pytanie w którym dniu bo dla każdej fazy inny poziom jeżeli przed owu to nie jest źle a na tsh się nie znam
    Zaaplikuj sobie teraz piwo i łopatę żeby się już odkopywać a ja ściskam

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby:*

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby mi prolaktyna też wydaje się ok bo przy 25 jeszcze nic nie blokuje dopiero przy 30.
    Progesteron to pytanie w którym dniu bo dla każdej fazy inny poziom jeżeli przed owu to nie jest źle a na tsh się nie znam
    Zaaplikuj sobie teraz piwo i łopatę żeby się już odkopywać a ja ściskam

a co blokuje ta prolaktyna? ja mam 54....i wolałam się wcześniej nie interesować, teraz jak już wiem, że kolejne badania przede mną to chętnie się dowiem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron w 19 dniu cyklu ale wciąż w fazie owulacyjnej dla której normy są : 0,48-1,72

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blokuje owulacje i powoduje przeszkadza przy zagnieżdżeniu jak jest go za dużo to organizm zachowuje się jakby był w ciąży i nie chce dopuścić do tej drugiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    a co blokuje ta prolaktyna? ja mam 54....i wolałam się wcześniej nie interesować, teraz jak już wiem, że kolejne badania przede mną to chętnie się dowiem:)

Mi powiedział, że nawet jak doszło do owulacji bo jadłam proga od 19 dc to prolaktyna nie pozwoli zagnieździć się i dochodzi do miesiączki która jest samoistnym poronieniem

Kas - nie dostałam żadnych leków mam zrobić prolaktynę z obciążeniem żeby dobrać odpowiednie leki i coś tam jeszcze z tarczycy mam zrobić...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A ile dni po owulacji robiłaś pierwsze testy?
    nie martw się i nie zadręczaj Kochana, stres nie jest Ci teraz wskazany:*
    wierzę, ze będzie dobrze

Nie wiem kiedy mialam owulacje bo nie sprawdzalam tego. Skonczyla mi sie @ 17.09 i zaczelismy dzialac Testy robilam co tydzien i pozytywny pokazal mi sie dopiero wczoraj gdzie wedlug bety to 6-7 tydzien!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:57

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mi powiedział, że nawet jak doszło do owulacji bo jadłam proga od 19 dc to prolaktyna nie pozwoli zagnieździć się i dochodzi do miesiączki która jest samoistnym poronieniem

Kas - nie dostałam żadnych leków mam zrobić prolaktynę z obciążeniem żeby dobrać odpowiednie leki i coś tam jeszcze z tarczycy mam zrobić...
    Ruby dostaniesz odpowiednie leki i będziecie działać!
    Kiedy masz kolejna wizytę?
    ja dopiero 7 listopada, bo długo będę czekać na wyniki niektórych badań.

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to progesteron w normie ale dla pewności możesz zrobić teraz po obu bo najważniejszy wzrost po owu. Chodź jak dupka masz to i tak wysoko bedzie

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    beta wyszła pozytywnie 783,4 Ale mam mieszane uczucie, od wczoraj boli mnie podbrzusze!!! :(
    Oczywiscie jestem mega zaskoczona i zadowolona bo za pierwszym podejsciem. Podeszłam na luzie do tego z mezem ale intensywnie :D

Jestem zła bo testy wychodziły mi negatywnie z takim wynikiem bety powinny wyjsc szybciej dwie kreski a nie jak wczoraj ta druga taka słabizna na dwoch testach!

Mialam objawy ciazy jak wspominam teraz sobie ale zaufalam wyniką testów! A 2 tygodnie temu bylam u lekarza i nic nie wykryl!

Najgorsze jest to ze tydzien temu piłam wodke (sadzac ze nie jestem w ciazy) jakos dziwinie mialam mocną głowe!

Ah totalny metlik w głowie....ciagle bym tylko ryczała

Do tego wizyta u lekarza dopiero za tydzien :(

Koleżanka będąc w 2 tyg ciąży (z jej własnego obliczania że wtedy mogło się to stać plus/minus) była u lekarza i też jej powiedział że nawet jak jest w ciąży to jeszcze tego nie zobaczy i zaprosił ją na badania jeszcze za tydzień :) nie wiem kiedy Ty byłaś tzn w którym tyg czy jak to tam liczyć... ale nie martw się bo ta koleżanka ze mną wypiła międzyczasie dwie butelki wina nie wiedząc że jest w ciąży a urodziła śliczną i zdrową córeczkę :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek powtorze bete jak bedzie przyrost bedzie oznaczac ze jest ok? prawda?
    Za bete płacilam 20zł wiec to nie jest duzy wydatek.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby dostaniesz odpowiednie leki i będziecie działać!
    Kiedy masz kolejna wizytę?
    ja dopiero 7 listopada, bo długo będę czekać na wyniki niektórych badań.

ja badania w środę a wizyta w piątek , wszystko na szybko :P

• majju Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    także tak,byłam tam 10po i od razu weszłam, czekali już mnie,niema się z czego cieszyć wszystkie wyniki złe :( wkur...się

Prolaktyna podobno zła - 24.05 normy (4,79-23,30)
    Progesteron podobno za niski - 0,7
    i TSH też nie najlepsze 3,18 :( (0,28 -4,3) aniby mieści się w normie do ch..wacława

Prog jak na fazę owulacyjną to też się kur...mieści,a mi tutaj szczeka doktor że nie :(

Ruby ja niedawno robiłam prolaktyne i miałam 32,19 i moja gin powiedziała, że jest ok (mimo normy 24) więc już nie wiem o co cho :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja badania w środę a wizyta w piątek , wszystko na szybko :P
    to super Ruby, szybko zaczniesz leczenie

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby ja niedawno robiłam prolaktyne i miałam 32,19 i moja gin powiedziała, że jest ok (mimo normy 24) więc już nie wiem o co cho :/

ja też już nie wiem, ale moja na bank za wysoka

• majju Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobrze, że Twój lekarz chce działać a nie każe "starać się ale wyluzować" bo może akurat się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie u mnie wszytsko w porzadku i u was tak samo!!! Tego wam i sobie zycze :)

A co do staran to napawde jestem zaskoczona ze sie udalo bez sprawdzania owulacji itp. odrazu @ poszla i zaczelismy do 2 dzien :D czasem mial mnie dosc :D do tego codziennie obowiazkowo jadł pomidory czasem tez marchewki :D pus normalne posiłki :)

Dobrej nocy :*

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny martwi mnie to bo według norm mam tylko odrobinkę podwyższone i to nie wszystko, a on mi to tak powiedział jakby nie wiadomo co się działo...samo zło...ciąży nie będzie ...takie odniosłam wrażenie...nie wiem czy to jest ta jego broń, że drobne rzeczy leczy i temu pacjentki szybko zachodzą, czy on zwyczajnie wyłudza kasę...bo badania robię oczywiście też u nich w gabinecie....nie wiem ciężko powiedzieć...

acha za samo odczytanie badań czyli jakieś 3 minuty w gabinecie 100 zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie martw się :* dobrze że wszystko szybko to nie marnujesz czasu. Lekarz dobierze szybko leki i będzie cacy. USG w ogóle nie robił ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:12

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ