X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa może jeszcze za wczesnie na test?:-)

Ja też biorę się za sprzątanie. ..przypomnialo mi się że na poniedziałek mam wizytę u dentysty bo mam małą dziurkę przy plombie, ale to będzie mój 14dc być może owulacja więc chyba wizytę przeloze bo po dentyscie moje libido będzie pewnie bliskie 0...co myślicie? Wezmę core na kontrolę; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze dwie rzeczy miałam Wam napisać :) pierwsza to że już dawno przed @ nie byłam tak rozchwiana emocjonalnie :P wczoraj na zmianę się śmiałam i beczałam, a że mam katar to beczałam zasmarkana, no boski widok po prostu :D co dziwne to Mąż i tak chciał mnie wykorzystać seksualnie więc taki widok Mu chyba nie przeszkadza??? :D porażka :D
    Drugie to, że śniło mi się że byłam w ciąży, dziecko odciskało mi rączkę na brzuchu i przybijało piątkę :> matko kochana chyba ja z głową coś mam :P za chwilę było już duże, dziewczynka z długimi kasztanowymi włosami (yyyyyy?!) a później już znów w brzuchu i mówiłam wszystkim, że czuję że to chłopak będzie.... No gdzie do groma z takimi snami :D

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Carolq- my kobiety już tak mamy, że sobie coś zaplanujemy w głowie i nasz mąż nie jest tym planem zachwycony, tylko chce zrobić inaczej, to wydaje nam się, że to koniec świata, dziwne, powód do kłótni itp. Nie bądż zła, on miał ochotę akurat dłużej posiedzieć u znajomych, z Tobą zresztą : ), proszę się z mężem godzić : ) : )

Różnie zazwyczaj ok 13,14 dzien cyklu. Teraz byłam u ginekologa przed owulacja i z tego co patrzył to obstawiał a 14 dc.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aaaa jeszcze dwie rzeczy miałam Wam napisać :) pierwsza to że już dawno przed @ nie byłam tak rozchwiana emocjonalnie :P wczoraj na zmianę się śmiałam i beczałam, a że mam katar to beczałam zasmarkana, no boski widok po prostu :D co dziwne to Mąż i tak chciał mnie wykorzystać seksualnie więc taki widok Mu chyba nie przeszkadza??? :D porażka :D
    Drugie to, że śniło mi się że byłam w ciąży, dziecko odciskało mi rączkę na brzuchu i przybijało piątkę :> matko kochana chyba ja z głową coś mam :P za chwilę było już duże, dziewczynka z długimi kasztanowymi włosami (yyyyyy?!) a później już znów w brzuchu i mówiłam wszystkim, że czuję że to chłopak będzie.... No gdzie do groma z takimi snami :D

Cinamon- to może Ty zaciążona? kobiety w ciąży podobno mają głupie sny ; )
    Mi się ostatnio śniło, że moja szwagierka jadła u mnie bułkę z ...moim nowym stanikiem, był na bułce zamiast szynki i tak sobie myślałam, że mój ulubiony stanik zaraz zeżre. Gdy się obudziłam, prosto do psychiatry chciałam jechać ; )

Ejrene, cinnamon cookie, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Jasminowa może jeszcze za wczesnie na test?:-)

Ja też biorę się za sprzątanie. ..przypomnialo mi się że na poniedziałek mam wizytę u dentysty bo mam małą dziurkę przy plombie, ale to będzie mój 14dc być może owulacja więc chyba wizytę przeloze bo po dentyscie moje libido będzie pewnie bliskie 0...co myślicie? Wezmę core na kontrolę; -)

Kas- jak uważasz z tym dentystą, przy owulacji zazwyczaj libido idzie w górę, więc może uda się te 2 sprawy pogodzić : )

Co do testu, to na pewno coś by było widać, choćby cień cienia cienia, jeśli to 12 dni po owu, więc nastawiam się na kolejny cykl. Podchodzę do niego z pełnym przygotowaniem, a nuż listopad okaże się szczęsliwy. Fajnie by było i w Święta możnaby rodzinie radosną nowinę oznajmić ; )

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cinamon- to może Ty zaciążona? kobiety w ciąży podobno mają głupie sny ; )
    Mi się ostatnio śniło, że moja szwagierka jadła u mnie bułkę z ...moim nowym stanikiem, był na bułce zamiast szynki i tak sobie myślałam, że mój ulubiony stanik zaraz zeżre. Gdy się obudziłam, prosto do psychiatry chciałam jechać ; )
    Hahahah Jasminowa tak parsknęłam śmiechem jak przeczytałam Twój sen że aż klienci się spojrzeli na mnie :P pięknie, teraz to już serio wariatka ze mnie ;) co do zaciążenia to szczerze wątpię... PMS jak ta lala :/

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Jaśminowa fajnie że masz takie nastawienie pozytywne :)

Cinamon ją też bzasmarkana się obudziłam z byłem gardła- ale nie dam się.

Ruby nie pomogę bo się w ogóle na tym nie znam :/

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 17 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene trzeba się jakoś podkurować, teraz taki okres przeziębień :( Mama dzwoniła, że ma dla mnie sok z czarnego bzu - ma świetne właściwości :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam ostatnio. Ciekawe czy wiarygodne te statystyki.

30 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu (1 miesiąc)

59 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu (3 miesiące)

80 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu (6 miesięcy)

85 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu (jeden rok)

91 procent zachodzi w ciążę w 36 cyklu (3 lata)

Od 93 do 95 procent zachodzi w ciążę w 48 cyklu (4 lata).

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ejrene trzeba się jakoś podkurować, teraz taki okres przeziębień :( Mama dzwoniła, że ma dla mnie sok z czarnego bzu - ma świetne właściwości :)

O proszę a sama robiła? Mam czarny bez niedaleko domu, ale nigdy nie wpadłam na to by sok sobie zrobić ;) mam tylko trochę malinowego :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- nie wiem, czy badanie prolaktyny z obciążeniem ma wpływ na zagnieżdżenie, chyba jak już to pozytywny, bo poziom prolaktyny wzrasta w ciąży, ale trzebaby się ginekologa zapytać.

Ejrene- 80% w 6 miesięcy to już niezły wynik. Wierzę, że na naszym forum te statystyki się sprawdzą.

Ejrene lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    O proszę a sama robiła? Mam czarny bez niedaleko domu, ale nigdy nie wpadłam na to by sok sobie zrobić ;) mam tylko trochę malinowego :)
    Tak, sama :) mam ciekawy link: http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/czarny-bez-wlasciwosci-i-dzialanie-przepis-na-sok-z-czarnego-bzu_37132.html
    :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam sprzatać i ugotować coś do jedzenia. Proszę dziś o obecność usprawiedliwioną bo jak wiecie mąż przyjeżdża i będziemy robić dziecko ;)

Miłego dnia dziewczyny :*

Paryzetka83, cinnamon cookie, Evanlyn, majju, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    U mnie @ zjawila sie wczoraj wieczorem. Brzuszek troszke boli. Rano na sniadanko zrobilam racuchy. Zaraz zabieram die za szarlotke.
    Co do glupich snow, ja mam prawie co noc:) ostatniej nocy snilo mi sie ze mialam komputerowe badanie macicy ktore pokazalo ze mam na niej zrosty ktore usowali mi komputerowo na ekranie. Snilo mi sie to prawdopodobnie przez bolaca @
    Przyjaciolka do mnie przyjechala i zostane jutra, wiec chyba bede miala co czytac jak juz pojedzie:)

Ruby mam nadzieje ze samopoczucie lepiej.

Carolq stres i nerwy nie wskazane w ciazy. Godzimy sie i to szybciutko:)

Udanego weekendu wam zycze:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć zajrzę do Was później, bo jeszcze leżakuję ;)
    Kolejka testujących:
    15.10 Czwartek: Majju -
    16.10 Piątek: AgaL -
    17.10 Sobota: Jaśminowa -
    18.10 Niedziela:
    19.10 Poniedziałek:
    20.10 Wtorek:
    21.10 Środa: Mundek
    22.10 Czwartek:
    23.10 Piątek: Katiuszaa
    24.10 Sobota: Cinnamon Cookie, Ruby, angella
    25.10 Niedziela:
    26.10 Poniedziałek:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:54

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam!

Ruby trochę poczytałam i ja bym nie robiła jej. Generalnie piszą w necie że zbyt wysoki poziom prolaktyny w ciąży może powodować poronienia, więc tym bardziej gdy dziecię jest takie małe ledwo co zagnieżdżone może to dobrze nie wpłynąć, z innej też strony wysoki poziom prolaktyny powoduje trudność w zagnieżdżeniu. jeżeli jest szansa na dziecię to ja bym na razie nie robiła, szczególnie że ten czarodziej nie sprawdził czy u Ciebie do owulacji doszło chodź ja twierdzić będę że doszło. umów się do innego lekarza na poniedziałek to może on Ci najlepiej doradzi.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ruby- nie wiem, czy badanie prolaktyny z obciążeniem ma wpływ na zagnieżdżenie, chyba jak już to pozytywny, bo poziom prolaktyny wzrasta w ciąży, ale trzebaby się ginekologa zapytać.

Ejrene- 80% w 6 miesięcy to już niezły wynik. Wierzę, że na naszym forum te statystyki się sprawdzą.
    Też liczę na zajście w ciągu tych 6ms z tym że to statystyki zdrowych osób, z moim hashi pewnie sobie poczekam.

Ruby a Ty badalas już kiedyś wczesniej Tsh?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanik mnie zabił padam że śmiechu :D

Kas nie nie badalam wcześniej...
    Katiusza otóż to właśnie o tym myślę czy by tego o tydzień nie przełożyć, czarodziej chyba spisał cykl na straty bo pow że mam zrobić kiedy chce, kiedy mi pasuje... Przeloze najwyżej o tydzień...a testa machne wcześniej jeszcze

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik tulam. Kiedy ty masz teraz gina? jakieś badnia przed tobą?

Patrząc na listę to koniec tygodnia będzie u nas wzbudzać wiele emocji. Do finału października zakwalifikowało się 7 uczestniczek, Która z nich zobaczy zielone niebo a która popłynie z czerwonym ferrari? A może będzie remis. Co by nie było to dla nas będzie kolejny miesiąc.

Agal, Jaśminowa testy negatywny akceptowane są dopiero po nadejściu @ Falstartów nie uwzględniamy, u was nie ma jeszcze @ więc nadal jest szansa. Wiele czytałam że pozytywne wychodziły dopiero po 14dpo, a poza tym jaką czułością badałyście. Więc ja nadal na was liczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 11:20

cinnamon cookie, Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam dzisiejszą poradę dnia :)

Katiuszaa zgadzam się - tylko przyjście @ wyklucza uczestniczkę z wyścigu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 11:28

katiuszaa, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ