Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasminowa może jeszcze za wczesnie na test?
Ja też biorę się za sprzątanie. ..przypomnialo mi się że na poniedziałek mam wizytę u dentysty bo mam małą dziurkę przy plombie, ale to będzie mój 14dc być może owulacja więc chyba wizytę przeloze bo po dentyscie moje libido będzie pewnie bliskie 0...co myślicie? Wezmę core na kontrolę; -) -
Aaaa jeszcze dwie rzeczy miałam Wam napisać
pierwsza to że już dawno przed @ nie byłam tak rozchwiana emocjonalnie
wczoraj na zmianę się śmiałam i beczałam, a że mam katar to beczałam zasmarkana, no boski widok po prostu
co dziwne to Mąż i tak chciał mnie wykorzystać seksualnie więc taki widok Mu chyba nie przeszkadza???
porażka
Drugie to, że śniło mi się że byłam w ciąży, dziecko odciskało mi rączkę na brzuchu i przybijało piątkę :> matko kochana chyba ja z głową coś mamza chwilę było już duże, dziewczynka z długimi kasztanowymi włosami (yyyyyy?!) a później już znów w brzuchu i mówiłam wszystkim, że czuję że to chłopak będzie.... No gdzie do groma z takimi snami
AgaL, Edycik lubią tę wiadomość
-
Jasminowa wrote:Carolq- my kobiety już tak mamy, że sobie coś zaplanujemy w głowie i nasz mąż nie jest tym planem zachwycony, tylko chce zrobić inaczej, to wydaje nam się, że to koniec świata, dziwne, powód do kłótni itp. Nie bądż zła, on miał ochotę akurat dłużej posiedzieć u znajomych, z Tobą zresztą : ), proszę się z mężem godzić : ) : )
Różnie zazwyczaj ok 13,14 dzien cyklu. Teraz byłam u ginekologa przed owulacja i z tego co patrzył to obstawiał a 14 dc.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
cinnamon cookie wrote:Aaaa jeszcze dwie rzeczy miałam Wam napisać
pierwsza to że już dawno przed @ nie byłam tak rozchwiana emocjonalnie
wczoraj na zmianę się śmiałam i beczałam, a że mam katar to beczałam zasmarkana, no boski widok po prostu
co dziwne to Mąż i tak chciał mnie wykorzystać seksualnie więc taki widok Mu chyba nie przeszkadza???
porażka
Drugie to, że śniło mi się że byłam w ciąży, dziecko odciskało mi rączkę na brzuchu i przybijało piątkę :> matko kochana chyba ja z głową coś mamza chwilę było już duże, dziewczynka z długimi kasztanowymi włosami (yyyyyy?!) a później już znów w brzuchu i mówiłam wszystkim, że czuję że to chłopak będzie.... No gdzie do groma z takimi snami
Cinamon- to może Ty zaciążona? kobiety w ciąży podobno mają głupie sny ; )
Mi się ostatnio śniło, że moja szwagierka jadła u mnie bułkę z ...moim nowym stanikiem, był na bułce zamiast szynki i tak sobie myślałam, że mój ulubiony stanik zaraz zeżre. Gdy się obudziłam, prosto do psychiatry chciałam jechać ; )Ejrene, cinnamon cookie, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
kas50 wrote:Jasminowa może jeszcze za wczesnie na test?
Ja też biorę się za sprzątanie. ..przypomnialo mi się że na poniedziałek mam wizytę u dentysty bo mam małą dziurkę przy plombie, ale to będzie mój 14dc być może owulacja więc chyba wizytę przeloze bo po dentyscie moje libido będzie pewnie bliskie 0...co myślicie? Wezmę core na kontrolę; -)
Kas- jak uważasz z tym dentystą, przy owulacji zazwyczaj libido idzie w górę, więc może uda się te 2 sprawy pogodzić : )
Co do testu, to na pewno coś by było widać, choćby cień cienia cienia, jeśli to 12 dni po owu, więc nastawiam się na kolejny cykl. Podchodzę do niego z pełnym przygotowaniem, a nuż listopad okaże się szczęsliwy. Fajnie by było i w Święta możnaby rodzinie radosną nowinę oznajmić ; )Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
Jasminowa wrote:Cinamon- to może Ty zaciążona? kobiety w ciąży podobno mają głupie sny ; )
Mi się ostatnio śniło, że moja szwagierka jadła u mnie bułkę z ...moim nowym stanikiem, był na bułce zamiast szynki i tak sobie myślałam, że mój ulubiony stanik zaraz zeżre. Gdy się obudziłam, prosto do psychiatry chciałam jechać ; )pięknie, teraz to już serio wariatka ze mnie
co do zaciążenia to szczerze wątpię... PMS jak ta lala
AgaL lubi tę wiadomość
-
Patrzcie co znalazłam ostatnio. Ciekawe czy wiarygodne te statystyki.
30 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu (1 miesiąc)
59 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu (3 miesiące)
80 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu (6 miesięcy)
85 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu (jeden rok)
91 procent zachodzi w ciążę w 36 cyklu (3 lata)
Od 93 do 95 procent zachodzi w ciążę w 48 cyklu (4 lata).
cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Ejrene trzeba się jakoś podkurować, teraz taki okres przeziębień
Mama dzwoniła, że ma dla mnie sok z czarnego bzu - ma świetne właściwości
O proszę a sama robiła? Mam czarny bez niedaleko domu, ale nigdy nie wpadłam na to by sok sobie zrobićmam tylko trochę malinowego
-
Ruby- nie wiem, czy badanie prolaktyny z obciążeniem ma wpływ na zagnieżdżenie, chyba jak już to pozytywny, bo poziom prolaktyny wzrasta w ciąży, ale trzebaby się ginekologa zapytać.
Ejrene- 80% w 6 miesięcy to już niezły wynik. Wierzę, że na naszym forum te statystyki się sprawdzą.Ejrene lubi tę wiadomość
Ejrene wrote:O proszę a sama robiła? Mam czarny bez niedaleko domu, ale nigdy nie wpadłam na to by sok sobie zrobić
mam tylko trochę malinowego
mam ciekawy link: http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/czarny-bez-wlasciwosci-i-dzialanie-przepis-na-sok-z-czarnego-bzu_37132.html
Ejrene lubi tę wiadomość
-
Witajcie:)
U mnie @ zjawila sie wczoraj wieczorem. Brzuszek troszke boli. Rano na sniadanko zrobilam racuchy. Zaraz zabieram die za szarlotke.
Co do glupich snow, ja mam prawie co noc:) ostatniej nocy snilo mi sie ze mialam komputerowe badanie macicy ktore pokazalo ze mam na niej zrosty ktore usowali mi komputerowo na ekranie. Snilo mi sie to prawdopodobnie przez bolaca @
Przyjaciolka do mnie przyjechala i zostane jutra, wiec chyba bede miala co czytac jak juz pojedzie:)
Ruby mam nadzieje ze samopoczucie lepiej.
Carolq stres i nerwy nie wskazane w ciazy. Godzimy sie i to szybciutko:)
Udanego weekendu wam zycze:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Cześć zajrzę do Was później, bo jeszcze leżakuję
Kolejka testujących:
15.10 Czwartek: Majju -
16.10 Piątek: AgaL -
17.10 Sobota: Jaśminowa -
18.10 Niedziela:
19.10 Poniedziałek:
20.10 Wtorek:
21.10 Środa: Mundek
22.10 Czwartek:
23.10 Piątek: Katiuszaa
24.10 Sobota: Cinnamon Cookie, Ruby, angella
25.10 Niedziela:
26.10 Poniedziałek:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:54
AgaL lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyWróciłam!
Ruby trochę poczytałam i ja bym nie robiła jej. Generalnie piszą w necie że zbyt wysoki poziom prolaktyny w ciąży może powodować poronienia, więc tym bardziej gdy dziecię jest takie małe ledwo co zagnieżdżone może to dobrze nie wpłynąć, z innej też strony wysoki poziom prolaktyny powoduje trudność w zagnieżdżeniu. jeżeli jest szansa na dziecię to ja bym na razie nie robiła, szczególnie że ten czarodziej nie sprawdził czy u Ciebie do owulacji doszło chodź ja twierdzić będę że doszło. umów się do innego lekarza na poniedziałek to może on Ci najlepiej doradzi. -
Jasminowa wrote:Ruby- nie wiem, czy badanie prolaktyny z obciążeniem ma wpływ na zagnieżdżenie, chyba jak już to pozytywny, bo poziom prolaktyny wzrasta w ciąży, ale trzebaby się ginekologa zapytać.
Ejrene- 80% w 6 miesięcy to już niezły wynik. Wierzę, że na naszym forum te statystyki się sprawdzą.
Ruby a Ty badalas już kiedyś wczesniej Tsh? -
nick nieaktualnyStanik mnie zabił padam że śmiechu
Kas nie nie badalam wcześniej...
Katiusza otóż to właśnie o tym myślę czy by tego o tydzień nie przełożyć, czarodziej chyba spisał cykl na straty bo pow że mam zrobić kiedy chce, kiedy mi pasuje... Przeloze najwyżej o tydzień...a testa machne wcześniej jeszczekatiuszaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik tulam. Kiedy ty masz teraz gina? jakieś badnia przed tobą?
Patrząc na listę to koniec tygodnia będzie u nas wzbudzać wiele emocji. Do finału października zakwalifikowało się 7 uczestniczek, Która z nich zobaczy zielone niebo a która popłynie z czerwonym ferrari? A może będzie remis. Co by nie było to dla nas będzie kolejny miesiąc.
Agal, Jaśminowa testy negatywny akceptowane są dopiero po nadejściu @ Falstartów nie uwzględniamy, u was nie ma jeszcze @ więc nadal jest szansa. Wiele czytałam że pozytywne wychodziły dopiero po 14dpo, a poza tym jaką czułością badałyście. Więc ja nadal na was liczęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 11:20
cinnamon cookie, Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość
-
Uwielbiam dzisiejszą poradę dnia
Katiuszaa zgadzam się - tylko przyjście @ wyklucza uczestniczkę z wyścigu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 11:28
katiuszaa, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?