X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozumiem... Czy ja dobrze przeczytałam, że dzień przed badaniem nie należy jeść obfitej kolacji, <3 a zrobić badanie rano na czczo?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, oj tak. tzn. w ogóle lubię pichcić, tylko strasznie mało na to czasu :(
    Jakby co, tu jest oryginalny przepis:
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wolowina/gulasz_meksykanski/przepis.html

cinnamon_, nie wiem, który lepszy. Tzn.masz szansę na delikatniejsze ciasto z tego drugiego, bo tam jest trochę więcej zabawy ;)
    A co do PRL - tak, ma związek z nerwami oraz np.pracą zmianową.

madzikk, super, że odpoczęłaś :)))))

Ruby, fajnie, że się tak zmobilizowałaś :))))))))) Zresztą ćwiczenia pomagają w gospodarce hormonalnej i starankach :) (o ile nie są zbyt intensywne).
    SZACUN za tak wczesną porę :) Nie znoszę wstawać rano i nigdy nie mogę się zagonić do porannej aktywności fizycznej - aczkolwiek fakt, że daje potem super kopa na cały dzień :))))
    No i fajnie, że masz takie dobre wrażenia po wizycie :) Trzymam kciuki za Bromek - ja nie jestem w stanie brać go rano nawet w niewielkiej dawce ;/

majju, GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!! Świetne wieści :)))))

Aguś, super, że dobre wyniki!!! :-* :)

Mundek - piękne :) Marzy mi się zmobilizować i wziąć wreszcie za te masy :) Trąba jestem, więc super nie wyjdą, nie mniej zabawa pewnie jest przednia! :-D

A tak w ogóle, to.... BRAWO JA! :(
    Miałam już totalny mętlik - brać Pregnyl, nie brać? W końcu wzięłam, tylko tę mniejsza dawkę, 5.000j. I wszystko fajnie, gdyby nie to, że zaleca się potem <3 zwłaszcza 24 i 36h po iniekcji. Bomba. Zwłaszcza, jeśli sobie uświadomię, że dziś wieczorem nie ma mnie w domu, bo mam dyżur 19-godzinny.... A nawet, gdybym jutro się zmusiła, pomimo zmęczenia, to jutro rano tez odpada, bo z kolei Małż jedzie z Rodzicami na groby rodziny....Echhhh.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:46

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby rozumiem... Czy ja dobrze przeczytałam, że dzień przed badaniem nie należy jeść obfitej kolacji, <3 a zrobić badanie rano na czczo?
    o kolacji nie wiem ale ja robiłam na czczo teraz, ale miałam z obciążeniem czyli najpierw jeden raz pobierali potem dostałam tabletkę i za godzinę znowu pobierali i potem znowu za godzinę, wszystko bez jedzenia i picia. Wcześniej właśnie nie wiem czy robiłam na czczo czy nie, ale chyba tak :/ może chodzi o to żeby nie podnosić jej np przez <3 tylko żeby miarodajny wynik był...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a jak picie alko i bromek?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek ja słyszałam, żeby właśnie nie jeść nic ciężkostrawnego, ostrego dzień przed, na czczo, bez większego wysiłku fizycznego dzień przed i bez serduszkowania.
    Tym razem robiłam też po obciążeniu, mam ponad 400.

Także moja prolaktyna ogólnie do zbicia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:50

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja brałam w tamtym roku w sumie 1,5 tabl na dobę i nie piłam alkoholu przy tym w ogóle. Nie miałam żadnych skutków ubocznych.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to może to 36h po zdążycie??

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby ja brałam w tamtym roku w sumie 1,5 tabl na dobę i nie piłam alkoholu przy tym w ogóle. Nie miałam żadnych skutków ubocznych.

o to jest pocieszające, ja na pewno co s łyknę ale nie za dużo, wiecie jedno piwko czy kielonek wina... zobaczymy jak będę w ogóle na ten lek reagować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek - a może zanim wyjedzie na groby to szybki numerek?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Katiusza a jak picie alko i bromek?
    jak mój organizm się już przyzwyczaił do bromka to w ogóle nie było problemu z alkoholem ale na początku się bałam jak to zareaguje. a tak wogóle to muszę ci jeszcze powiedzieć po pierwszej tabletce czułam się ok dopiero na 3 dzień jak akurat wybrałam się w podróż do warszawy to (dobrze że nie samochodem) to pierwszy raz miałam nie przyjemności. To było po ponad 16 godzinach od połknięcia.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prolaktynę ma wpływ wiele czynników, nawet seks dzień prze badanim czy drażnienie sutków. Nie bez powodu to hormon matke karmiących.
    ja przy 1 tabl bromka mialam turbo skutki uboczne, więc mam brać teraz dopochwowo 1/4 a jak dam radę 1/2. Ale odpuszczam sobie branie w tym cyklu. Jakoś bromek mnie przeraża po ostattnich 3 mc z nim w roli głównej :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    jak mój organizm się już przyzwyczaił do bromka to w ogóle nie było problemu z alkoholem ale na początku się bałam jak to zareaguje. a tak wogóle to muszę ci jeszcze powiedzieć po pierwszej tabletce czułam się ok dopiero na 3 dzień jak akurat wybrałam się w podróż do warszawy to (dobrze że nie samochodem) to pierwszy raz miałam nie przyjemności. To było po ponad 16 godzinach od połknięcia.

ale miałaś pecha, no nic każdy organizm reaguje inaczej...zobaczymy ,może będę miała to szczęście że będzie bezobjawowo :)

• Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku- dołączam do propozycji Ruby- rano zanim mąż wypuści się na akcję " groby" jeszcze go dopadnij ; )

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Bratku- dołączam do propozycji Ruby- rano zanim mąż wypuści się na akcję " groby" jeszcze go dopadnij ; )
    Dołączam się do petycji ;)

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ale miałaś pecha, no nic każdy organizm reaguje inaczej...zobaczymy ,może będę miała to szczęście że będzie bezobjawowo :)
    i tego Ci życzę.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dzięki Aga, szkoda że wcześniej nie zapytałam ;)
    Mam już częściowe wyniki.. TSH 1,850 to chyba Ok? Ale mam podwyższoną liczbę limfocytów i do tego liczne bakterie i inne badziewia w moczu, porozmawiałam z Mamą i wygląda na to, że mogę mieć jakieś zapalenie układu moczowego czy cuś ;) to w sumie nawet by się zgadzało :) wyników prolaktyny jeszcze nie mam..

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamom TSH najlwepiej dla staraczek kolo 1 mad 1,5. Wazne jest nie samo TSh ale jeszcze wolne ft3 i ft4.

Skutki uboczne bromka to niestety sprawa indywidualna. Ja bralam na noc zeby przespać skutki uboczne ;) teraz mam brac dowcipnie ;)
    Moja gina mowi, ze bromek ma dwie strony medalu. Dobra to taka, ze w przeciwnienstwie do innych lekow działa natychmiast i już jedna tabletk wywoluje zbicie prl. Zła to taka, ze po odstawieniu nastepuje efekt jo-jo czy chwilowy ogromy wyrzut PRL i to jest niebezpieczne w ciazy przy jego odstawieniu.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon- i już mamy sprawcę Twojej podwyższonej temp. : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon TSH wg parmtrów ok ale Kjopa chyba pisała że przy staraniu powinno być bliżej 1
    a właśnie Kjopa gdzie jesteś?

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hmmm dzięki Aga, szkoda że wcześniej nie zapytałam ;)
    Mam już częściowe wyniki.. TSH 1,850 to chyba Ok? Ale mam podwyższoną liczbę limfocytów i do tego liczne bakterie i inne badziewia w moczu, porozmawiałam z Mamą i wygląda na to, że mogę mieć jakieś zapalenie układu moczowego czy cuś ;) to w sumie nawet by się zgadzało :) wyników prolaktyny jeszcze nie mam..
    Ja mam 2,2197... i niby w normie się mieści, ale pewnie będzie trzeba obniżyć.
    Ty masz mniejsze, poczekam co Ci Dziewczyny odpowiedzą ;)

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ