X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    to i ja się dołączę ale od jutra bo dziś do rossmana nie zdążę a jutro meżulka na zakupy wyciągnę po pracy ;)

To już pięć sikających owulacyjnie ;)
    Paryzetka,Jaśminowa, Mundek, Katiuszaa i ja :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby super, że jeses zadowolona z wizyty. Jaką dawkę euthyroxu i bromka dostałaś? Czyli Twój lekarz też uważa żeby PRL zbijac. Już zglupialam ;)

co więcej powiedział mi, że będziemy kontynuować i po zbiciu bo skoro ja nerwowy człowiek jestem to musimy mieć pod kontrolą tę prl.
    Dawki:
    euthyrox: 1 tabl dziennie
    Bromergon:
    3 dni 1/2 na noc
    3 dni 1 cała na noc
    14 dni 1/2 rano i 1 na noc
    A po tych 20 dniach badania kontrolne

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby wspaniałe nowiny, a prl masz minimalnie podwyższoną, to szybko pójdzie:)
    A powiedz mi inozytol to na co?
    Ja biorę folik (kwas foliowy) i tyle na własną rękę póki co.

kochanie jeśli masz kwas foliowy to zamiast infolicu czy inofemu możesz ten inozytol dokupić i masz tak jakbyś brała infolic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

wow niezła ekipa się zebrała, ale katiusza dopiero cykl zaczęła?

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    co więcej powiedział mi, że będziemy kontynuować i po zbiciu bo skoro ja nerwowy człowiek jestem to musimy mieć pod kontrolą tę prl.
    Dawki:
    euthyrox: 1 tabl dziennie
    Bromergon:
    3 dni 1/2 na noc
    3 dni 1 cała na noc
    14 dni 1/2 rano i 1 na noc
    A po tych 20 dniach badania kontrolne
    Ruby a jaki euthyrox? 25, 50 więcej?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby a jaki euthyrox? 25, 50 więcej?

50

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    kochanie jeśli masz kwas foliowy to zamiast infolicu czy inofemu możesz ten inozytol dokupić i masz tak jakbyś brała infolic :)

Dziękuje:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby konkretny plan działania, super! też chciałabym takie coś usłyszeć po mojej wizycie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby konkretny plan działania, super! też chciałabym takie coś usłyszeć po mojej wizycie:)
    usłyszysz :) tylko musisz jeszcze troszkę na wizytę poczekać :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    usłyszysz :) tylko musisz jeszcze troszkę na wizytę poczekać :)

Ruby normalnie czuję, że jesteś na prostej do zaciążenia :D poważnie!
    moja dalsza znajoma tak miała, zbijała prolaktynę i w w tym czasie się udało, a ona miała wynik 120! na normy 26. Także nawet ja mam mniej :P

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to jestem w szoku, mamy taką samą PRL, a Ty masz brać takie duże dawki bromka a ją 1/2 lub 1/4 tabl ;) a wg ginki wcale nie brać bo potem w ciąży jest cyrk z od stawianiem. Endo mówił, że od razu po pozytywnym wyniku testu, a ginka że stopniowo się odstawia żeby nagły skok PRL nie spowodował poronienia. Ten cykl spróbuję bez bromka a w grudniu zobaczymy :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nooo, kolejna z dobrymi informacjami :) Ruby extra nowinki! Zarażasz dziś pozytywną energią :)
    Dzięki za info o inofemie, w takim razie nie kupuję kolejnego opakowania tylko tak jak napisałaś, oddzielnie to i to :)
    A przepraszam, że zapytam... Prolaktyna ma coś wspólnego z nerwami? Bo ja straszny nerwus jestem..... :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś same dobre wieści ;) Listopad zapowiada się ciekawie. Ruby dobre wyniczki, uważaj tylko na bromergon nie każdy organizm dobrze go znosi. Ja po nim mdlałam i wymiotowałam.
    Zgadza się że dopiero zaczęłam ale dziś jest 6dc a ostatnio owulacja była 10dc więc może też być tak teraz. Posikam sobie na patyka bo jak wrócę od gina to może się okazać że do kolejnego cyklu nie będę miała potrzeby trzymania w ręku badyla.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No nooo, kolejna z dobrymi informacjami :) Ruby extra nowinki! Zarażasz dziś pozytywną energią :)
    Dzięki za info o inofemie, w takim razie nie kupuję kolejnego opakowania tylko tak jak napisałaś, oddzielnie to i to :)
    A przepraszam, że zapytam... Prolaktyna ma coś wspólnego z nerwami? Bo ja straszny nerwus jestem..... :P

Haha ja też i niecierpliwiec paskudny :D
    a stres i nerwy podwyższają poziom prolaktyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Haha ja też i niecierpliwiec paskudny :D
    a stres i nerwy podwyższają poziom prolaktyny
    To już wiem dlaczego lekarz przed badaniami kazał mi się zrelaksować i wyspać ;)

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj to trzymam kciuki za sikajace staraczki.

Ruby, dobre wiesci. Teraz bedzie z gorki:)

Partyzerka, ciesze sie ze nie tyko ja mam takie glupie mysli;)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby to jestem w szoku, mamy taką samą PRL, a Ty masz brać takie duże dawki bromka a ją 1/2 lub 1/4 tabl ;) a wg ginki wcale nie brać bo potem w ciąży jest cyrk z od stawianiem. Endo mówił, że od razu po pozytywnym wyniku testu, a ginka że stopniowo się odstawia żeby nagły skok PRL nie spowodował poronienia. Ten cykl spróbuję bez bromka a w grudniu zobaczymy :)
    ja miałam w prolaktyne 20 (czyli wg nowego gina w normie) i brałam po 1 tabletce

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

A no właśnie ma :/stres i nerwy właśnie powodują skoki, po ostatnim badaniu nawet zmieściłam się w normę bo miałam 22 w obciążeniu za to dużo wyszło bo 300. Doktorek powiedział, że skoro jestem nerwus to będę z tym zachodzić i nie wiem czy potem dalej brać, pewnie badania zweryfikują...

Katiusza właśnie mi mówił lekarz, że być może takie coś może wystąpić więc przy tych 14 dniach jak zwiększę dawkę a będą skutki uboczne to mam brać tylko 1 albo 1/2 zależy ile zniosę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A no właśnie ma :/stres i nerwy właśnie powodują skoki, po ostatnim badaniu nawet zmieściłam się w normę bo miałam 22 w obciążeniu za to dużo wyszło bo 300. Doktorek powiedział, że skoro jestem nerwus to będę z tym zachodzić i nie wiem czy potem dalej brać, pewnie badania zweryfikują...

Katiusza właśnie mi mówił lekarz, że być może takie coś może wystąpić więc przy tych 14 dniach jak zwiększę dawkę a będą skutki uboczne to mam brać tylko 1 albo 1/2 zależy ile zniosę...
    trzymam kciuki żeby było dobrze bo jak sobie przypomnę wrrrr ale może ja miałam tak bo chcieli mi zbijać prolaktynę która w normie była

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też z tych nerwowych, ostatnimi czasy nawet bardzo.

Ruby bardzo się cieszę że dzisiejsza wizyta taka na plus. I gratuluje w takim razie dziś jesteś trzeci dzień w cionrzy :P

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ