X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny przepraszam Was z błędy w wypowiedziach, ale synek mi coś na mieszał w słowniku w kom i nie ogarniam. Mam nadzieję, że nie kłuje Was w oczy :)

Mi raz szwagier zmienił język na chiński, myślałam, że Go uduszę :P

cinnamon cookie, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby cieszę się,że takie pozytywy po wizycie :)
    Aga pazurki hmm teraz niby modne zielenie,niebieskie,ale ja i tak I love pink :) myślę,że dopasujesz jakiś kolorek dla siebie tylko potem się pochwal :*
    Wy tu o tym TSH i zajrzałam aż swoich badań i mam 2,58 czyli mam za wysokie??
    FSH mam 6,9.Podpytam mojej lekarki na następnej wizycie czy nie powinnam obniżyć TSH...teraz mi dałyście do myślenia

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też z tych co "love pink" na pazurkach, wszelkie odcienie pink :D

A TSH chyba do obniżenia troszkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:09

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś właśnie jak Was poczytałam to aż zajrzałam w swoje wyniki, zapytam lekarski czy będziemy obnizać bo rzeczywiście jest spore...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju cieszę się,że byłaś na monitoringu i że niedługo pęcherzyk pęknie...powodzenia kochana :* szalejcie w wyrku

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś właśnie jak Was poczytałam to aż zajrzałam w swoje wyniki, zapytam lekarski czy będziemy obnizać bo rzeczywiście jest spore...

Mam podobne, a kiedy Ty masz wizytę? ja 11.11.

• majju Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka – podobno mężczyznom na przeziębienie najlepiej pomagają okłady z ciepłych piersi, warto spróbować ;)
    Aga- Twój bratanek pewnie w przyszłości będzie fryzjerem gwiazd jak od małego ma takie zapędy :D a historia z gin powala, ale jestem skłonna uwierzyć, że było tak naprawdę, różne freeki chodzą po tym świecie. Powodzenia w weekend, wyniki męża dobre u Ciebie pozytywne nastawienie też jest, czego chcieć więcej.
    Ejrene – życzę upojnego weekendu z mężulkiem, testujesz jutro prawda? Piękne zakończenie miesiąca byś nam zrobiła 
    Wiola - póki @ nie ma… wiadomo. A tempka w górze jest więc kciuki zaciskam
    Ależ smaka narobiłyście na jakieś pyszne ciacho
    Jasminowa- powodzenia w działaniu… i uważaj na siebie na tych piłkach! :D
    Madzik- miłego godzenia się życzę!
    Mundek- masz Ty talent dziewczyno, zazdraszczam.
    Cynamonku – oj oj będzie się działo! :D Już obczaiłam na allegro te piłki, niech u mnie też się zadzieje, a co! :D Co do TSH to ja miałam TSH 2,48, potem nagle (bez leków) mi spadło do 1,34. Moja gin mówiła, że ważny jest jeszcze anty TPO, u mnie było 5 i podobno jest ok.
    Katiuszkaaa działaj, działaj, jest śluz, jest dobrze 
    Ruby- Twój gin na pewno wie co robi, bardzo fajnie, że też jesteś zadowolona po wizycie. Uwielbiam Twoją pozytywną energię! O inofoliku itp. dobrze wiedzieć, można lepiej wydać te pieniądze 
    Bratku- ja jutro na 10. idę na zastrzyk z Pregnylu 5000 i od razu jedziemy do rodziców a tam będzie cała rodzinka i raczej nie będzie możliwości <3 Wracamy dopiero w niedzielę wieczorem. Ale się nie załamuję, może jeśli jutro się uda tuż przed wyjazdem, a potem w niedzielę po powrocie to też nie będzie źle? Jak myślicie? A Twój Luby niech Cię odwiedzi na dyżurze, zrobisz sobie małą przerwę :D

Odnoście dzisiejszych badań to oczywiście zapomniałam zapytać o te badanie na obciążenie genetyczne nowotworem… Następnym razem zapytam. Tak się cieszyłam z pozytywnych informacji, że zupełnie zapomniałam :D o PRL też :/ a kurka siwa wynik 32 to już nie mało, nawet jeśli się zestresowałam przed badaniem 

Edycik, Paryzetka83, cinnamon cookie, madzikk, Jasminowa, Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju Kochana u Ciebie nastawienie też super, więc wykorzystaj weekend tak jak piszesz, może rano zdążycie i potem w niedzielę ;)
    chyba że wyrwiecie się od rodzinki na pół godzinki :D

majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mam podobne, a kiedy Ty masz wizytę? ja 11.11.

Aguś mam wizytę 9 listopada to dopytam :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu pitu,pitu a tu pora robić obiadek.Byłam dziś na cmentarzach i nogi tak mnie bolą,że masakra.Ale kupiłam sobie winko czerwone i biorę się za gotowanie :)

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    co tam się u Was dzieje :) bo niestety nie jestem w stanie Was nadrabiać na bieżąco :)
    U Nas w miarę dobrze jutro zaczynamy 12 tydzień :) w czwartek idziemy na badania genetyczne , i wiem że będzie dobrze. Możliwe że dowiemy się kto tam siedzi w Brzuszku, szykuję się na chłopca no ale ... :P Ogólnie troszkę świruję w ciąży :) płaczę, kłócę się z mężem, nie wiem jak on wytrzymuje :P

Zostawiam Pozdrowienia , buziaki i uściski dla Was z paczuszkami zarazeczków :)

Edycik, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq to już 12 tydzień zaczniesz?? wow kochana jak ten czas leci :)
    u nas na razie żadna nie wysiurkała dwóch kresek....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ostatnio sikamy na owulacyjne...a Ejrene i Wiola jeszcze mają szansę na październikowy test ciążowy dwu-kreskowy :)

Carolq, Paryzetka83, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Idę zrobić pazurki dziś.... i zastanawiam się jaki kolorek?:)
    Ja w środę zrobiłam ciemny fiolet z leciutkim brokatem :) polecam :P

AgaL, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycji no trochę TSH masz do zbicia, po pierwsze żeby ładnie zaciążyć, a potem w ciąży bo do 17 tc dzidzia korzysta z tarczycy mamy bo swojej nie ma i duży wynik jest niekorzystny.

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze zostały 2 dni także niech siurają :) kiepski ten październik :)
    co się z Wami dzieje ze tak statystyki zaniżacie ? co ja się pytam :P ja rozumiem zimno sie zrobiło , nieprzyjemnie , ciemno dopadła Was chandra ale listopad ma być mega płodny :) Także do roboty :P więcej seksu bez zobowiązań :P na spontana spróbujcie u tesciów za ściana albo coś :P Nam to mogło :P ale na domówce u znajomych w łazience :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:32

AgaL, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie mi się przypomniało. Sikam sobie na te owulacyjne i do tej pory cały czas negatywy. A tu mi dzisiaj ginka mówi, że jajko już na wylocie i w każdej chwili może być owu dlatego już jutro Pregnyl, mimo tego że 17 mm jak na pęcherzyk to za wiele nie jest. Czyli ktoś tu kłamie ;) Ale i tak jeszcze sobie dzisiaj siknę.

Carolq, AgaL, cinnamon cookie, Edycik, madzikk, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tarczycy ja przed ciąża miała 2,6 i zaczełam brać euthyrox 25 ale pół tabletki na dzien ,jak zaszłam skoczyło mi do 4,3 i to zaraz w pierwszych tygodniach. i teraz ciągle zażywam dawkę 25 a tsh ostatnio utrzymywało się na 2,17

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq cieszę sie, że tak jesteś pozytywnie nastawiona, jestem bardzo ciekawa czy to chłopiec czy dziewczynka;) (obstawiam dziewczynkę :P)

Majju czyli testy mogą kłamać?:D fajnie, bo ja po objawach czuję że owu mogła być wczoraj, a na teście bladzioch trzeci dzień. zobaczymy co dziś wyjdzie.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycji no trochę TSH masz do zbicia, po pierwsze żeby ładnie zaciążyć, a potem w ciąży bo do 17 tc dzidzia korzysta z tarczycy mamy bo swojej nie ma i duży wynik jest niekorzystny.

dziękuję za info :) podpytam teraz lekarkę o to na wizycie

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ