SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale obiadem tu zapachniało.
    Też uwielbiam babkę ziemniaczaną z boczkiem.

Poczytałam trochę jak można pomóc endometrium, żeby przyrastało i podobno orzechy i wino czerwone pomagają. Nakupowałam orzechów i się tak objadłam, że aż mi niedobrze...
    mąż się uśmiał ze mnie, jak zobaczył siaty z orzechami wszystkie możliwe rodzaje ; )
    OF się przestawił i po tym, jak wyznaczył mi owulkę, przyśpieszył termin @ o 5 dni.

Witam nowe koleżanki : )
    Madzia, a kiedy będziesz miała kontrolne badanie TSH, żeby zobaczyć jak się zmienił wynik?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Witam wszystkich w nowym wątku :)

Krótko o mnie. Staramy się od 3 mcy, cykle średnio 34 dni.
    Pod koniec września TSH 3,4, szybko do endo, biorę Jod i Eurythox 25, po owu przez 10 dni Duphaston 2x0,5 tabl, dziś był ostatni dzień Duphastonu i 3 dni szybciej nadeszła niechciana @

Coż.. nowy cykl, nowe możliwości :)

Pozdrawiam :)

Ten wątek nowy jest tylko z nazwy ;) urzedujemy tu już od lipca.

Jestem już w domu. Niestety nie zdążyłam odebrać wyniku, trudno. Jutro rano odbiorę. I tak w sumie ważniejszy będzie ten środowy sprawdzający przy przyrost jest prawidłowy. Ale żeście mi smaka na gołąbki zrobiły. Ja pomidorówkę jadlam wczoraj u dziadka:)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty i za ovulacje a u tych które już są po za pozytywne zakończenie cyklu :)

Edit: Jaśminowa też jadłam w tym cyklu orzechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:59

Jasminowa, madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ten wątek nowy jest tylko z nazwy ;) urzedujemy tu już od lipca.

Jestem już w domu. Niestety nie zdążyłam odebrać wyniku, trudno. Jutro rano odbiorę. I tak w sumie ważniejszy będzie ten środowy sprawdzający przy przyrost jest prawidłowy. Ale żeście mi smaka na gołąbki zrobiły. Ja pomidorówkę jadlam wczoraj u dziadka:)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty i za ovulacje a u tych które już są po za pozytywne zakończenie cyklu :)

Edit: Jaśminowa też jadłam w tym cyklu orzechy :)
    Ale nas trzymasz w niepewnosci :)

Ja tez jejm codziennie orzechy. Uzupelniaja magnez, dobre zwlaszcza dla kawoszy, palaczy, osob stresujacych sie oraz pijacych alkohol. Ponoc wystarczy 7 orzechow wloskich dziennie zeby dlugo wygladac mlodo:)

Paryzetka83, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene my jesteśmy bardziej napalone na te wyniki niż ty sama :D

madzikk, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale nas trzymasz w niepewnosci :)

Ja tez jejm codziennie orzechy. Uzupelniaja magnez, dobre zwlaszcza dla kawoszy, palaczy, osob stresujacych sie oraz pijacych alkohol. Ponoc wystarczy 7 orzechow wloskich dziennie zeby dlugo wygladac mlodo:)

Siebie też :) ale dziękuje Wam za kciuki i ciepłe słowa jesteście kochane :*

Widzę madzik że lubisz zdrowy tryb życia/odżywiania się- fajnie :) siostrą mojego męża żeby powstrzymać proces starzenia to piła właśnie codziennie sok z cytryny świerzo wyciskaniy.

madzikk lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ejrene my jesteśmy bardziej napalone na te wyniki niż ty sama :D

Hehe :) będę się cieszyć jak zobacze że beta prawidłowo rośnie. Na razie sobie tłumacze że testy mam gówniane że nie chcą wyjść po ludzku dwie grube krechy :D

A w ogóle na stronie mojego szpitala kłamią, bo tam w cenniku betam10 zł netto a ją zapłaciłam 35zł. Szkoda że na takim zadupiu mieszkam i u nas online wyników bnie można zobaczyć.

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Hehe :) będę się cieszyć jak zobacze że beta prawidłowo rośnie. Na razie sobie tłumacze że testy mam gówniane że nie chcą wyjść po ludzku dwie grube krechy :D

A w ogóle na stronie mojego szpitala kłamią, bo tam w cenniku betam10 zł netto a ją zapłaciłam 35zł. Szkoda że na takim zadupiu mieszkam i u nas online wyników bnie można zobaczyć.

No szkoda byśmy miały wieczorem powód do świętowania przy lampce czerwonego winka of course :)

Edycik lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Siebie też :) ale dziękuje Wam za kciuki i ciepłe słowa jesteście kochane :*

Widzę madzik że lubisz zdrowy tryb życia/odżywiania się- fajnie :) siostrą mojego męża żeby powstrzymać proces starzenia to piła właśnie codziennie sok z cytryny świerzo wyciskaniy.
    Interesuje sie, ale nie zawsze to wychodzi;)

Jak to zaplacilas 35 a w cenniku 10? Czyzby sam podatek 250%? takie rzyczy to moga sie dziac tylko w polsce :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikkk to ja się zabieram za moje orzechy włoskie, orzech w tym roku wyjątkowo obrodził :):)
    a wiedzę masz, dziel się nią częściej:) powiedz raz jeszcze po czarnej kawie co najlepiej przegryźć lub wypić dla odkwaszenia?

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój krem pomidorowy z mozzarelą wyszedł pycha,pojedliśmy z mężem.
    Teraz odpoczynek wreszcie :)

Naprawdę nasze forum jest skarbnicą wiedzy do wszystkiego od gotowania,przez seksy,testy,badania,bieliznę aż do .....nie umiem sobie wyobrazić jakie tematy tu jeszcze się posypią :)

Przez Was idę jutro kupić orzechy :D

Ejrene, AgaL, Jasminowa, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikkk to ja się zabieram za moje orzechy włoskie, orzech w tym roku wyjątkowo obrodził :):)
    a wiedzę masz, dziel się nią częściej:) powiedz raz jeszcze po czarnej kawie co najlepiej przegryźć lub wypić dla odkwaszenia?

Madzik pisała żeby wypić sok z cytryny :) ją ostatnio czytałam też że na odkwaszenie oprócz tego dobre są jeszcze zielone warzywa i owoce :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prysznicu w piżamce :D chyba zaraz przyjaciółki sobie na ipli włącze bo i tak pewnie na tych w czwartek w TV bym zasnęła :p

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ejrene:)

a Edycik....tematy pewnie jeszcze nieraz nas zaskoczą :D

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jednoczę się z Tobą ja już też wersja piżamkowa jestem :D

Ejrene lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny narobilyscie smaku tym jedzonkiem :) dobrze, że czytalam to po obiedzie :)
    Ją też zaraz wskakuję w piżamkę. Pewnie mój chłopi na liczy na jakieś tango przytulango, ale nie wiem czy kaszel mi na to pozwoli ;) bo meczy mnie cały czas okropnie.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale dziewczyny narobilyscie smaku tym jedzonkiem :) dobrze, że czytalam to po obiedzie :)
    Ją też zaraz wskakuję w piżamkę. Pewnie mój chłopi na liczy na jakieś tango przytulango, ale nie wiem czy kaszel mi na to pozwoli ;) bo meczy mnie cały czas okropnie.

Skuś sie, uzdrowi Cię może ;)

Edycik, agatia lubią tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ale obiadem tu zapachniało.
    Też uwielbiam babkę ziemniaczaną z boczkiem.

Poczytałam trochę jak można pomóc endometrium, żeby przyrastało i podobno orzechy i wino czerwone pomagają. Nakupowałam orzechów i się tak objadłam, że aż mi niedobrze...
    mąż się uśmiał ze mnie, jak zobaczył siaty z orzechami wszystkie możliwe rodzaje ; )
    OF się przestawił i po tym, jak wyznaczył mi owulkę, przyśpieszył termin @ o 5 dni.

Witam nowe koleżanki : )
    Madzia, a kiedy będziesz miała kontrolne badanie TSH, żeby zobaczyć jak się zmienił wynik?

Pod koniec listopada robię badania FT3, TSH i aTPO i na początku grudnia mam wizytę u endo :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Agatia- na kaszel gardełko trzeba nawilżyć ; ) może się jakoś dogadacie z mężem ; )

cinnamon cookie, agatia lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w piżamie. Naczytałam się dzisiaj o tym endometrium, warunkach do odpowiedniego zagnieżdżenia, głowa mi pęka od nadmiaru informacji i brzuch mi pęka od nadmiaru orzechów ; )ciekawe co w czwartek wyjdzie na kolejnym monitoringu...

Katiuszka- na którą jutro wizyta u gina? żebym wiedziała o której kciuki zaciskać ; )

Ejrene- czekamy na wynik Twojej bety, będzie na pewno dobrze, w końcu to nasz październikowy " rodzynek"

dobrej nocki wszystkim!

Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ruby, my bardziej czekamy na te wyniki niż sama Ejrene ;) ale musi być dobrze, ja innej opcji nie widzę :)

Paryzetka83, Ejrene, AgaL, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ