X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale obiadem tu zapachniało.
    Też uwielbiam babkę ziemniaczaną z boczkiem.

Poczytałam trochę jak można pomóc endometrium, żeby przyrastało i podobno orzechy i wino czerwone pomagają. Nakupowałam orzechów i się tak objadłam, że aż mi niedobrze...
    mąż się uśmiał ze mnie, jak zobaczył siaty z orzechami wszystkie możliwe rodzaje ; )
    OF się przestawił i po tym, jak wyznaczył mi owulkę, przyśpieszył termin @ o 5 dni.

Witam nowe koleżanki : )
    Madzia, a kiedy będziesz miała kontrolne badanie TSH, żeby zobaczyć jak się zmienił wynik?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Witam wszystkich w nowym wątku :)

Krótko o mnie. Staramy się od 3 mcy, cykle średnio 34 dni.
    Pod koniec września TSH 3,4, szybko do endo, biorę Jod i Eurythox 25, po owu przez 10 dni Duphaston 2x0,5 tabl, dziś był ostatni dzień Duphastonu i 3 dni szybciej nadeszła niechciana @

Coż.. nowy cykl, nowe możliwości :)

Pozdrawiam :)

Ten wątek nowy jest tylko z nazwy ;) urzedujemy tu już od lipca.

Jestem już w domu. Niestety nie zdążyłam odebrać wyniku, trudno. Jutro rano odbiorę. I tak w sumie ważniejszy będzie ten środowy sprawdzający przy przyrost jest prawidłowy. Ale żeście mi smaka na gołąbki zrobiły. Ja pomidorówkę jadlam wczoraj u dziadka:)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty i za ovulacje a u tych które już są po za pozytywne zakończenie cyklu :)

Edit: Jaśminowa też jadłam w tym cyklu orzechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:59

Jasminowa, madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ten wątek nowy jest tylko z nazwy ;) urzedujemy tu już od lipca.

Jestem już w domu. Niestety nie zdążyłam odebrać wyniku, trudno. Jutro rano odbiorę. I tak w sumie ważniejszy będzie ten środowy sprawdzający przy przyrost jest prawidłowy. Ale żeście mi smaka na gołąbki zrobiły. Ja pomidorówkę jadlam wczoraj u dziadka:)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty i za ovulacje a u tych które już są po za pozytywne zakończenie cyklu :)

Edit: Jaśminowa też jadłam w tym cyklu orzechy :)
    Ale nas trzymasz w niepewnosci :)

Ja tez jejm codziennie orzechy. Uzupelniaja magnez, dobre zwlaszcza dla kawoszy, palaczy, osob stresujacych sie oraz pijacych alkohol. Ponoc wystarczy 7 orzechow wloskich dziennie zeby dlugo wygladac mlodo:)

Paryzetka83, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene my jesteśmy bardziej napalone na te wyniki niż ty sama :D

madzikk, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale nas trzymasz w niepewnosci :)

Ja tez jejm codziennie orzechy. Uzupelniaja magnez, dobre zwlaszcza dla kawoszy, palaczy, osob stresujacych sie oraz pijacych alkohol. Ponoc wystarczy 7 orzechow wloskich dziennie zeby dlugo wygladac mlodo:)

Siebie też :) ale dziękuje Wam za kciuki i ciepłe słowa jesteście kochane :*

Widzę madzik że lubisz zdrowy tryb życia/odżywiania się- fajnie :) siostrą mojego męża żeby powstrzymać proces starzenia to piła właśnie codziennie sok z cytryny świerzo wyciskaniy.

madzikk lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ejrene my jesteśmy bardziej napalone na te wyniki niż ty sama :D

Hehe :) będę się cieszyć jak zobacze że beta prawidłowo rośnie. Na razie sobie tłumacze że testy mam gówniane że nie chcą wyjść po ludzku dwie grube krechy :D

A w ogóle na stronie mojego szpitala kłamią, bo tam w cenniku betam10 zł netto a ją zapłaciłam 35zł. Szkoda że na takim zadupiu mieszkam i u nas online wyników bnie można zobaczyć.

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Hehe :) będę się cieszyć jak zobacze że beta prawidłowo rośnie. Na razie sobie tłumacze że testy mam gówniane że nie chcą wyjść po ludzku dwie grube krechy :D

A w ogóle na stronie mojego szpitala kłamią, bo tam w cenniku betam10 zł netto a ją zapłaciłam 35zł. Szkoda że na takim zadupiu mieszkam i u nas online wyników bnie można zobaczyć.

No szkoda byśmy miały wieczorem powód do świętowania przy lampce czerwonego winka of course :)

Edycik lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Siebie też :) ale dziękuje Wam za kciuki i ciepłe słowa jesteście kochane :*

Widzę madzik że lubisz zdrowy tryb życia/odżywiania się- fajnie :) siostrą mojego męża żeby powstrzymać proces starzenia to piła właśnie codziennie sok z cytryny świerzo wyciskaniy.
    Interesuje sie, ale nie zawsze to wychodzi;)

Jak to zaplacilas 35 a w cenniku 10? Czyzby sam podatek 250%? takie rzyczy to moga sie dziac tylko w polsce :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikkk to ja się zabieram za moje orzechy włoskie, orzech w tym roku wyjątkowo obrodził :):)
    a wiedzę masz, dziel się nią częściej:) powiedz raz jeszcze po czarnej kawie co najlepiej przegryźć lub wypić dla odkwaszenia?

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój krem pomidorowy z mozzarelą wyszedł pycha,pojedliśmy z mężem.
    Teraz odpoczynek wreszcie :)

Naprawdę nasze forum jest skarbnicą wiedzy do wszystkiego od gotowania,przez seksy,testy,badania,bieliznę aż do .....nie umiem sobie wyobrazić jakie tematy tu jeszcze się posypią :)

Przez Was idę jutro kupić orzechy :D

Ejrene, AgaL, Jasminowa, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikkk to ja się zabieram za moje orzechy włoskie, orzech w tym roku wyjątkowo obrodził :):)
    a wiedzę masz, dziel się nią częściej:) powiedz raz jeszcze po czarnej kawie co najlepiej przegryźć lub wypić dla odkwaszenia?

Madzik pisała żeby wypić sok z cytryny :) ją ostatnio czytałam też że na odkwaszenie oprócz tego dobre są jeszcze zielone warzywa i owoce :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prysznicu w piżamce :D chyba zaraz przyjaciółki sobie na ipli włącze bo i tak pewnie na tych w czwartek w TV bym zasnęła :p

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ejrene:)

a Edycik....tematy pewnie jeszcze nieraz nas zaskoczą :D

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jednoczę się z Tobą ja już też wersja piżamkowa jestem :D

Ejrene lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny narobilyscie smaku tym jedzonkiem :) dobrze, że czytalam to po obiedzie :)
    Ją też zaraz wskakuję w piżamkę. Pewnie mój chłopi na liczy na jakieś tango przytulango, ale nie wiem czy kaszel mi na to pozwoli ;) bo meczy mnie cały czas okropnie.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale dziewczyny narobilyscie smaku tym jedzonkiem :) dobrze, że czytalam to po obiedzie :)
    Ją też zaraz wskakuję w piżamkę. Pewnie mój chłopi na liczy na jakieś tango przytulango, ale nie wiem czy kaszel mi na to pozwoli ;) bo meczy mnie cały czas okropnie.

Skuś sie, uzdrowi Cię może ;)

Edycik, agatia lubią tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ale obiadem tu zapachniało.
    Też uwielbiam babkę ziemniaczaną z boczkiem.

Poczytałam trochę jak można pomóc endometrium, żeby przyrastało i podobno orzechy i wino czerwone pomagają. Nakupowałam orzechów i się tak objadłam, że aż mi niedobrze...
    mąż się uśmiał ze mnie, jak zobaczył siaty z orzechami wszystkie możliwe rodzaje ; )
    OF się przestawił i po tym, jak wyznaczył mi owulkę, przyśpieszył termin @ o 5 dni.

Witam nowe koleżanki : )
    Madzia, a kiedy będziesz miała kontrolne badanie TSH, żeby zobaczyć jak się zmienił wynik?

Pod koniec listopada robię badania FT3, TSH i aTPO i na początku grudnia mam wizytę u endo :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Agatia- na kaszel gardełko trzeba nawilżyć ; ) może się jakoś dogadacie z mężem ; )

cinnamon cookie, agatia lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w piżamie. Naczytałam się dzisiaj o tym endometrium, warunkach do odpowiedniego zagnieżdżenia, głowa mi pęka od nadmiaru informacji i brzuch mi pęka od nadmiaru orzechów ; )ciekawe co w czwartek wyjdzie na kolejnym monitoringu...

Katiuszka- na którą jutro wizyta u gina? żebym wiedziała o której kciuki zaciskać ; )

Ejrene- czekamy na wynik Twojej bety, będzie na pewno dobrze, w końcu to nasz październikowy " rodzynek"

dobrej nocki wszystkim!

Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ruby, my bardziej czekamy na te wyniki niż sama Ejrene ;) ale musi być dobrze, ja innej opcji nie widzę :)

Paryzetka83, Ejrene, AgaL, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ