Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ejrena ważne że beta podwyższona, jutro sprawdź czy przyrasta :) czyli fasolka jest :)

Jaśminowa to widzę wykresowy mistrzunio :) ją tomteż tej tempki nie ogarniam za nic ;) mam góry i doliny na wykresie i nic mi to nie mówi.

Agatia- fajnie, że szyjkę też badasz : ) a Ty w czasie choroby, to trudno się dziwić, że temp. czasami wariuje : ) już lepiej zdrowie?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa dzięki za normy :) w pierwsze wpisuje się jak ta lala bo z moich obliczeń wynika że wczoraj było 16 dni po owulacji :)

Madzik jutro powtórzę po 48h też tak myślę o tym zagnieżdżeniu. Od początku leniwy dzieć nam rośnie :P

Edycik to faktycznie, normy mogli podać.

U mnie kobiety miesiączkujące- poniżej 4mlU/ml a kobiety niemiesiączkujące poniżej 13 mlU/ml

Edycik, Jasminowa, AgaL, madzikk, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene nie znam sie zupełnie, ale chyba dobra ta beta:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa nie mierzę w tym cyklu, bo miał być na luza, chciałam sie wysypiać, nie stresować tą temperaturą i nie nakręcać:) tym bardziej, ze wiem, ze mam wysoką prolaktynę, więc to taki cykl ćwiczebny....ale nadzieja zawsze jest:)

Jak na luza, to prolaktynę może sobie zbiłaś ; ) skoro stres podnosi prolaktynę, to luz zbija : ), a odpoczynek od pomiarów na pewno dobrze zrobi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Agatia- fajnie, że szyjkę też badasz : ) a Ty w czasie choroby, to trudno się dziwić, że temp. czasami wariuje : ) już lepiej zdrowie?
    Z tą szyjką to na chybił trafił ;) bo ja mam ją cały czas nisko tylko twardość się zmienia ;) w ciąży mi się skracała i była mega wysoko ;)
    Zdrowie do bani, kaszel jak u gruźlika, nie wiem czy ja w tym cyklu to dojdę do siebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:20

Jasminowa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka a Ty już się szykujesz, szorujesz do wizyty??:) pewnie szukasz brokatu po szafkach :D

agatia, Ejrene, Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami musiałam najpierw przeczytac wszystko :) i dopiero skonczyłam... Ejrene kciuki zacisniete :) powodzenia
    u mnie dzisiaj wyraźniejszy skok temperatury także zakładam że owulacja była w niedziele zobaczymy co mi wymyśli OF pewnie jutro jak wpisze sie wyklaruje :) u nas dzisiaj ciepło ale strasznie szaro i ponuro wogóle ta pogoda nie zacheca do pracy...po wekendzie musiałam odpocząć i poszłam wczoraj spac o 21 :D i moge w koncu powiedziec ze sie wyspałam a jak Wasze humorki i nastawienie?

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ;)
    Ejrene - oficjalne Gratulacje

• cinnamon cookie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ależ dziś dzień, zasypiam na siedząco... Również melduję się przy kawce ale coś nic mi nie daje...

Ejrene jak na moje oko to dobry wynik :) teraz czekamy na kolejną betę i sprawdzimy czy ładnie przyrasta :)

Paryzetka widzę, że bojowo jesteś nastawiona :D tak trzymaj heheh ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszka a Ty już się szykujesz, szorujesz do wizyty??:) pewnie szukasz brokatu po szafkach :D
    No właśnie nie mogę go znaleźć idę na pocztę może tam będzie ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Z tą szyjką to na chybił trafił ;) bo ja mam ją cały czas nisko tylko twardość się zmienia ;) w ciąży mi się skracała i była mega wysoko ;)
    Zdrowie do bani, kaszel jak u gruźlika, nie wiem czy ja w tym cyklu to dojdę do siebie ;)

Mi też ciężko określić, czy nisko, czy wysoko, ale twardość i otwartość to najważniejsze, aby określić płodne : )

Znalazłam fajne porównanie pomocnicze, że jak szyjka w dotyku jest jak usta to miękka, a jak czubek nosa to twarda.

Kuruj się kuruj, coby do owulki dojść do siebie ; )

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wstrzymam się z podziękowaniami do jutra :)

A przy takiej becie testy mi naprawdę blade wychodzą tak że do dupy są :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka- na którą wizyta?, może Doktorek wpuści bez brokatu ; )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Jak na luza, to prolaktynę może sobie zbiłaś ; ) skoro stres podnosi prolaktynę, to luz zbija : ), a odpoczynek od pomiarów na pewno dobrze zrobi.

Jaśminowa jesteś takim balsamem na duszę, dla każdej dobrej słowo masz:*

Edycik, Jasminowa, Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa super porównanie tej szyjki :) ale otwartości to ja nie umiem ocenić ;)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Katiuszka- na którą wizyta?, może Doktorek wpuści bez brokatu ; )
    Na 15:30. Doktorek wyjścia nie będzie miał bo przy tak długiej drodze to on mi odpadnie ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    katiuszaa wstrzymam się z podziękowaniami do jutra :)

A przy takiej becie testy mi naprawdę blade wychodzą tak że do dupy są :)
    Powiem tak. czytałam gdzieś że przy becie 600 dziewczyny czasami miały jedną kreskę nie mówiąc już o bladziochach. Carolq sama pisała że robi testy sprawdzając czy ciemnieją bo miała bladziochy przez tydzień lub dwa

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Na 15:30. Doktorek wyjścia nie będzie miał bo przy tak długiej drodze to on mi odpadnie ;)

Lubie tą godzinę bo wtedy kończę pracę :D jak daleko do niego masz?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja po cichu już gratuluję i trzymam kciuki za prawidłowy przyrost :)

Ejrene lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Lubie tą godzinę bo wtedy kończę pracę :D jak daleko do niego masz?
    jakieś 100km. 2h pociągiem

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ