SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wypita, teraz woda z sokiem z cytryny - Twoje zdrówko Madzikk :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, Mundek, Kjopa a Wy gdzie?:) dawno Was nie było:)

Mundek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    To i ja się witam przy kawce - rozpuszczalnej z duuużą ilością mleka :)
    Bajery wczoraj były ale <3 trzeba dziś powtórzyć, bo w to wczorajsze nie wierzę ;) Po 10 zrobię test owu co by zobaczyć czy jeszcze przed czy po jestem :)

Paryzetka- zerknęłam na Twój wykres,pewnie u Ciebie owu wczoraj lub dzisiaj, bo wczoraj był spadek temp i pierwszy dodatni test, także jeśli wczoraj się zadziało to dzisiaj trzeba dorzeźbić : )
    Mi OF najpierw przerywaną linią wyznaczył owu w dniu pierwszego poztywnego testu, a dzisiaj po wpisaniu temp, przestawił na dzień później już linią ciągłą, więc w dniu drugiego pozytywnego testu owu.
    To działajcie dzisiaj : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Agatia dzięki za odpowiedź:)
    Paryzetka a Tobie mówiła 12,14,16dc a w który dzień obstawiała owulkę?
    Mnie to chyba nie słuchała jak jej mówiłam że przy cyklach 31 dni owulkę mam w 18-19 dc ;) Te dni podała dla cyklu ok 28 dni. No i czekam na odp odnośnie luteiny - brać czy nie. Jak mi test negatywny wyjdzie to wieczorem już wezmę.

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Racja,racja Paryzetka korzystajcie :)
    my jak tak dalej pójdzie to na seksik możemy liczyć w sobotę
    mąż jutro rana jedzie w delegację do JG,pojutrze szklarska poreba więc wróci wieczorem i padnie

a mnie ciekawość zżera kiedy w tym mcu będe miała owulację
    wolałabym żeby przyszła troszkę szybciej niż poprzednim cyklu

Edycik, a w tym cyklu będziesz na monitoring chodzić ?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- zerknęłam na Twój wykres,pewnie u Ciebie owu wczoraj lub dzisiaj, bo wczoraj był spadek temp i pierwszy dodatni test, także jeśli wczoraj się zadziało to dzisiaj trzeba dorzeźbić : )
    Mi OF najpierw przerywaną linią wyznaczył owu w dniu pierwszego poztywnego testu, a dzisiaj po wpisaniu temp, przestawił na dzień później już linią ciągłą, więc w dniu drugiego pozytywnego testu owu.
    To działajcie dzisiaj : )
    Kochana taki jest plan, ciekawe co mój luby na to ;) Mam nadzieje, że nie będzie się opierał, bo go zamorduję chyba ;)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jak zobaczyłam wynik 318,4 mlU/ml to się ucieszyłam ale jak zaraz spojrzałam na normy to już radość mi przeszła bo norma dla 4-5 tygodnia ciąży to 1 900-23 00 mlU/ml. Ja robiłam w 29 dniu cyklu w dniu spodziewanej @ więc teoretycznie był to 4t1dc. Mam nadzieję że się porostu długo wgryzało. Tak że jutro sądny dzień :) i kciuki dalej potrzebne ;)

Edycik, Jasminowa, AgaL, Mundek, cinnamon cookie, luna91, Bratek lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, a w tym cyklu będziesz na monitoring chodzić ?

tak będę Jasminowa, od 9 listopada zaczynam to będzie 12 dzien cyklu
    w zeszłym mcu owulację na monitoringu miałam potwierdzoną 23 dnia cyklu
    ale widzę,że Ty sie znasz na tych wykresach - normalnie szacun
    dla mnie te wykresy to czarna magia :P

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A dziękuje, powoli sie wykluwa w mojej głowie :P a tak sobie obiecałam nie robić sobie nadziei ;) ale cóż to najfajniejszy czas cyklu, więc mam prawo;)

Agatia to mój pierwszy cykl z taką taktyką :P i gin Paryzetki to potwierdza;) a kiedy Ci wypada owulka? 14dc czy 16dc?

Aga- zmiana taktyki zawsze zwiększa szanse ; ), tym bardziej, że to taktyka polecana przez wielu gin. Mierzysz tempkę w tym cyklu?

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kawka wypita, teraz woda z sokiem z cytryny - Twoje zdrówko Madzikk :)

Madzikk- to nasza Naczelna Dietetyk, ja też zaraz kończę kawę i robię wodę z cytryną, sobie i mężowi : )

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena ważne że beta podwyższona, jutro sprawdź czy przyrasta :) czyli fasolka jest :)

Jaśminowa to widzę wykresowy mistrzunio :) ją tomteż tej tempki nie ogarniam za nic ;) mam góry i doliny na wykresie i nic mi to nie mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:02

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kochana taki jest plan, ciekawe co mój luby na to ;) Mam nadzieje, że nie będzie się opierał, bo go zamorduję chyba ;)

zamiast mordować, gwałć ; )

Edycik, madzikk, AgaL, Mundek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jestem. Jak zobaczyłam wynik 318,4 mlU/ml to się ucieszyłam ale jak zaraz spojrzałam na normy to już radość mi przeszła bo norma dla 4-5 tygodnia ciąży to 1 900-23 00 mlU/ml. Ja robiłam w 29 dniu cyklu w dniu spodziewanej @ więc teoretycznie był to 4t1dc. Mam nadzieję że się porostu długo wgryzało. Tak że jutro sądny dzień :) i kciuki dalej potrzebne ;)

ta beta już cos znaczy... :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene spokojnie, idz dzis na bete, bo robilas w poniedzialek mialas chyba pozniejsze zagniezdzanie kochana, tak wiec bez nerwow. 3mam kciuki zacisniete

Witajcie dziewczynki przy porannym kubeczku i goracym mleczku, tak Agulek moje zdrowie bo choroba mnie bierze, najpierw moj ukochany, teraz ja, ale pewnie szybko przejdzie, chyba ze siadzie mi na zatoki :)

AgaL, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Ejrene- Hurrra! będzie dobrze. Kopiuję normy:

Normy licząc dni po owulacji:

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

16 DPO —- 40 - 400

18 DPO —- 70 - 800

20 DPO —- 140 - 1600

22 DPO —- 180 - 3200

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)

3 LP — 5 - 50 mIU/ml

4 LP — 5 - 426 mIU/ml

5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml

6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml

7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml

9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml

13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml

17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml

25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml

kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml

Ejrene, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga- zmiana taktyki zawsze zwiększa szanse ; ), tym bardziej, że to taktyka polecana przez wielu gin. Mierzysz tempkę w tym cyklu?

Jaśminowa nie mierzę w tym cyklu, bo miał być na luza, chciałam sie wysypiać, nie stresować tą temperaturą i nie nakręcać:) tym bardziej, ze wiem, ze mam wysoką prolaktynę, więc to taki cykl ćwiczebny....ale nadzieja zawsze jest:)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś wysokie te normy ma mój szpital wydaje mi się, choć pierwszy raz robiłam betę i nie znam się tak na tym tak do końca ;) A Ty Edycik jak robiłaś w zeszłym cyklu to tez miałaś pierwszy zakres od 4-5 tygodnia?

Jutro muszę wyjść dwa razy z pracy raz na pobranie rano a potem odebrać wynik i już siedzę i zastanawiam się co nakłamać :P

Edycik, Mundek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    tak będę Jasminowa, od 9 listopada zaczynam to będzie 12 dzien cyklu
    w zeszłym mcu owulację na monitoringu miałam potwierdzoną 23 dnia cyklu
    ale widzę,że Ty sie znasz na tych wykresach - normalnie szacun
    dla mnie te wykresy to czarna magia :P

Edycik- ja dopiero raczkujący wykresiarz jestem, bo pierwszy wykres prowadzę, ale teoretycznie się przygotowuję ; )
    Najważniejsze, że będziesz mieć ten monitoring i, że idziesz już tak wcześnie, przynajmniej nie przeoczysz owulacji. Bo temperaturę mogą zaburzyć różne sprawy, choćby infekcja, o którą jesienią i zimą bardzo łatwo...A na monitoringu masz pewne informacje .

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A Ty Edycik jak robiłaś w zeszłym cyklu to tez miałaś pierwszy zakres od 4-5 tygodnia?

U mnie w ogóle wynik był dziwny bo nie było podanych zakresów/norm tylko ,0,1 - poza ciążą i tylko tyle było napisane

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- ja dopiero raczkujący wykresiarz jestem, bo pierwszy wykres prowadzę, ale teoretycznie się przygotowuję ; )
    Najważniejsze, że będziesz mieć ten monitoring i, że idziesz już tak wcześnie, przynajmniej nie przeoczysz owulacji. Bo temperaturę mogą zaburzyć różne sprawy, choćby infekcja, o którą jesienią i zimą bardzo łatwo...A na monitoringu masz pewne informacje .

dlatego też chcę iść w tym cyklu - w zeszłym były jaja bo wpierw mnie straszyli że bezowulacyjny a owulacja była tylko że późna
    mam nadzieję,że w tym cyklu będzie troszkę wcześniej

ważne,że Jasminowa w razie czego wykres przetłumaczy ;)

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ