X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wypita, teraz woda z sokiem z cytryny - Twoje zdrówko Madzikk :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, Mundek, Kjopa a Wy gdzie?:) dawno Was nie było:)

Mundek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    To i ja się witam przy kawce - rozpuszczalnej z duuużą ilością mleka :)
    Bajery wczoraj były ale <3 trzeba dziś powtórzyć, bo w to wczorajsze nie wierzę ;) Po 10 zrobię test owu co by zobaczyć czy jeszcze przed czy po jestem :)

Paryzetka- zerknęłam na Twój wykres,pewnie u Ciebie owu wczoraj lub dzisiaj, bo wczoraj był spadek temp i pierwszy dodatni test, także jeśli wczoraj się zadziało to dzisiaj trzeba dorzeźbić : )
    Mi OF najpierw przerywaną linią wyznaczył owu w dniu pierwszego poztywnego testu, a dzisiaj po wpisaniu temp, przestawił na dzień później już linią ciągłą, więc w dniu drugiego pozytywnego testu owu.
    To działajcie dzisiaj : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Agatia dzięki za odpowiedź:)
    Paryzetka a Tobie mówiła 12,14,16dc a w który dzień obstawiała owulkę?
    Mnie to chyba nie słuchała jak jej mówiłam że przy cyklach 31 dni owulkę mam w 18-19 dc ;) Te dni podała dla cyklu ok 28 dni. No i czekam na odp odnośnie luteiny - brać czy nie. Jak mi test negatywny wyjdzie to wieczorem już wezmę.

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Racja,racja Paryzetka korzystajcie :)
    my jak tak dalej pójdzie to na seksik możemy liczyć w sobotę
    mąż jutro rana jedzie w delegację do JG,pojutrze szklarska poreba więc wróci wieczorem i padnie

a mnie ciekawość zżera kiedy w tym mcu będe miała owulację
    wolałabym żeby przyszła troszkę szybciej niż poprzednim cyklu

Edycik, a w tym cyklu będziesz na monitoring chodzić ?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- zerknęłam na Twój wykres,pewnie u Ciebie owu wczoraj lub dzisiaj, bo wczoraj był spadek temp i pierwszy dodatni test, także jeśli wczoraj się zadziało to dzisiaj trzeba dorzeźbić : )
    Mi OF najpierw przerywaną linią wyznaczył owu w dniu pierwszego poztywnego testu, a dzisiaj po wpisaniu temp, przestawił na dzień później już linią ciągłą, więc w dniu drugiego pozytywnego testu owu.
    To działajcie dzisiaj : )
    Kochana taki jest plan, ciekawe co mój luby na to ;) Mam nadzieje, że nie będzie się opierał, bo go zamorduję chyba ;)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jak zobaczyłam wynik 318,4 mlU/ml to się ucieszyłam ale jak zaraz spojrzałam na normy to już radość mi przeszła bo norma dla 4-5 tygodnia ciąży to 1 900-23 00 mlU/ml. Ja robiłam w 29 dniu cyklu w dniu spodziewanej @ więc teoretycznie był to 4t1dc. Mam nadzieję że się porostu długo wgryzało. Tak że jutro sądny dzień :) i kciuki dalej potrzebne ;)

Edycik, Jasminowa, AgaL, Mundek, cinnamon cookie, luna91, Bratek lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, a w tym cyklu będziesz na monitoring chodzić ?

tak będę Jasminowa, od 9 listopada zaczynam to będzie 12 dzien cyklu
    w zeszłym mcu owulację na monitoringu miałam potwierdzoną 23 dnia cyklu
    ale widzę,że Ty sie znasz na tych wykresach - normalnie szacun
    dla mnie te wykresy to czarna magia :P

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A dziękuje, powoli sie wykluwa w mojej głowie :P a tak sobie obiecałam nie robić sobie nadziei ;) ale cóż to najfajniejszy czas cyklu, więc mam prawo;)

Agatia to mój pierwszy cykl z taką taktyką :P i gin Paryzetki to potwierdza;) a kiedy Ci wypada owulka? 14dc czy 16dc?

Aga- zmiana taktyki zawsze zwiększa szanse ; ), tym bardziej, że to taktyka polecana przez wielu gin. Mierzysz tempkę w tym cyklu?

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kawka wypita, teraz woda z sokiem z cytryny - Twoje zdrówko Madzikk :)

Madzikk- to nasza Naczelna Dietetyk, ja też zaraz kończę kawę i robię wodę z cytryną, sobie i mężowi : )

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena ważne że beta podwyższona, jutro sprawdź czy przyrasta :) czyli fasolka jest :)

Jaśminowa to widzę wykresowy mistrzunio :) ją tomteż tej tempki nie ogarniam za nic ;) mam góry i doliny na wykresie i nic mi to nie mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:02

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kochana taki jest plan, ciekawe co mój luby na to ;) Mam nadzieje, że nie będzie się opierał, bo go zamorduję chyba ;)

zamiast mordować, gwałć ; )

Edycik, madzikk, AgaL, Mundek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jestem. Jak zobaczyłam wynik 318,4 mlU/ml to się ucieszyłam ale jak zaraz spojrzałam na normy to już radość mi przeszła bo norma dla 4-5 tygodnia ciąży to 1 900-23 00 mlU/ml. Ja robiłam w 29 dniu cyklu w dniu spodziewanej @ więc teoretycznie był to 4t1dc. Mam nadzieję że się porostu długo wgryzało. Tak że jutro sądny dzień :) i kciuki dalej potrzebne ;)

ta beta już cos znaczy... :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene spokojnie, idz dzis na bete, bo robilas w poniedzialek mialas chyba pozniejsze zagniezdzanie kochana, tak wiec bez nerwow. 3mam kciuki zacisniete

Witajcie dziewczynki przy porannym kubeczku i goracym mleczku, tak Agulek moje zdrowie bo choroba mnie bierze, najpierw moj ukochany, teraz ja, ale pewnie szybko przejdzie, chyba ze siadzie mi na zatoki :)

AgaL, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Ejrene- Hurrra! będzie dobrze. Kopiuję normy:

Normy licząc dni po owulacji:

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

16 DPO —- 40 - 400

18 DPO —- 70 - 800

20 DPO —- 140 - 1600

22 DPO —- 180 - 3200

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)

3 LP — 5 - 50 mIU/ml

4 LP — 5 - 426 mIU/ml

5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml

6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml

7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml

9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml

13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml

17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml

25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml

kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml

Ejrene, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga- zmiana taktyki zawsze zwiększa szanse ; ), tym bardziej, że to taktyka polecana przez wielu gin. Mierzysz tempkę w tym cyklu?

Jaśminowa nie mierzę w tym cyklu, bo miał być na luza, chciałam sie wysypiać, nie stresować tą temperaturą i nie nakręcać:) tym bardziej, ze wiem, ze mam wysoką prolaktynę, więc to taki cykl ćwiczebny....ale nadzieja zawsze jest:)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś wysokie te normy ma mój szpital wydaje mi się, choć pierwszy raz robiłam betę i nie znam się tak na tym tak do końca ;) A Ty Edycik jak robiłaś w zeszłym cyklu to tez miałaś pierwszy zakres od 4-5 tygodnia?

Jutro muszę wyjść dwa razy z pracy raz na pobranie rano a potem odebrać wynik i już siedzę i zastanawiam się co nakłamać :P

Edycik, Mundek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    tak będę Jasminowa, od 9 listopada zaczynam to będzie 12 dzien cyklu
    w zeszłym mcu owulację na monitoringu miałam potwierdzoną 23 dnia cyklu
    ale widzę,że Ty sie znasz na tych wykresach - normalnie szacun
    dla mnie te wykresy to czarna magia :P

Edycik- ja dopiero raczkujący wykresiarz jestem, bo pierwszy wykres prowadzę, ale teoretycznie się przygotowuję ; )
    Najważniejsze, że będziesz mieć ten monitoring i, że idziesz już tak wcześnie, przynajmniej nie przeoczysz owulacji. Bo temperaturę mogą zaburzyć różne sprawy, choćby infekcja, o którą jesienią i zimą bardzo łatwo...A na monitoringu masz pewne informacje .

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A Ty Edycik jak robiłaś w zeszłym cyklu to tez miałaś pierwszy zakres od 4-5 tygodnia?

U mnie w ogóle wynik był dziwny bo nie było podanych zakresów/norm tylko ,0,1 - poza ciążą i tylko tyle było napisane

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- ja dopiero raczkujący wykresiarz jestem, bo pierwszy wykres prowadzę, ale teoretycznie się przygotowuję ; )
    Najważniejsze, że będziesz mieć ten monitoring i, że idziesz już tak wcześnie, przynajmniej nie przeoczysz owulacji. Bo temperaturę mogą zaburzyć różne sprawy, choćby infekcja, o którą jesienią i zimą bardzo łatwo...A na monitoringu masz pewne informacje .

dlatego też chcę iść w tym cyklu - w zeszłym były jaja bo wpierw mnie straszyli że bezowulacyjny a owulacja była tylko że późna
    mam nadzieję,że w tym cyklu będzie troszkę wcześniej

ważne,że Jasminowa w razie czego wykres przetłumaczy ;)

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ